Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-21-19, 09:41 PM   #151
s3b21
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: s3b21 查看文章
隻艦真係幾屈, 最尾個幾話我都係費事煩掉佢出去一部清場
講真隻藍我覺得都係成隻game最好屈,比起上幾集嗰個Zero差唔多嗰個級數不過zero甲重厚好多,呢隻艦要比佢加啲防禦點數,咁先至再實用啲,佢400射擊之後,一招兩萬幾3萬真係乜都死,我俾埋個再攻擊佢,基本上3萬血以下甚至三萬幾血嘅都一招收皮,重點係佢低消耗,淨係計彈數嗰啲招都打成兩萬血
s3b21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-19, 09:43 PM   #152
Tano
God of Gamer
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
NSX的確係旗艦

FTO
GTO
估唔到平成最後幾日以這方式重溫這些熟悉的名字

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-19, 10:29 PM   #153
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
https://enq876.com/srwt/
官方問卷
做完送錢+TP+part

另,問卷內容睇到,T似乎有打算出續作
妖,個bonus入落eshop然後詬未供應
*日版

舊 03-21-19, 11:31 PM   #154
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
官方問卷

感覺可能是融合vxt 3部曲的續作?

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 02:06 AM   #155
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
妖,個bonus入落eshop然後詬未供應
*日版
日版岩岩拎左
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 03:06 AM   #156
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

Nintendo Switch ID050897379389
引用:
作者: X&Y 查看文章
日版岩岩拎左
似乎用錯中文版問卷頁去做,出左中文版code
Send左信俾笨大日本客服求救

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 03-22-19, 08:18 AM   #157
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Tano 查看文章
NSX的確係旗艦

FTO
GTO
估唔到平成最後幾日以這方式重溫這些熟悉的名字
隻艦有咁勁?
今集三隻初期加入嘅艦好快Ace咗,喺命中大幅降低嘅今集,
戰艦命中又唔算低太多
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 08:21 AM   #158
鐵之侍

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
隻艦有咁勁?
戰艦命中又唔算低太多
由手機版發出
最後一招都算大力(3改), 緒方惠美又有期待都有用,缺點是沒p武器但有突擊補救

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 03-22-19, 08:27 AM   #159
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
最後一招都算大力(3改), 緒方惠美又有期待都有用,缺點是沒p武器但有突擊補救
NSX會加招?魔法騎士嘅配角感覺上都比主角好用,
黑色果隻仲要型
由手機版發出
舊 03-22-19, 09:23 AM   #160
Fio

註冊日期: Dec 2001
引用:
官方問卷

請問通關金鑰要爆機先有?ns版跟佢instructions唔覺有suppprt information果頁
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 09:41 AM   #161
風之將

註冊日期: Jan 2005
剛打到明人離隊,想問下佢幾時返黎
改哂5段先離隊

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 09:54 AM   #162
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: Fio 查看文章
請問通關金鑰要爆機先有?ns版跟佢instructions唔覺有suppprt information果頁
software 情報, 揀第2項, scroll到最底中間位置

揀hard mode, 岩岩打到28
ace左兩隻艦同有指揮時, 無改過既超級系起碼打得中人先
15話對住原創敵既兵仔, 不在指揮範圍時0改既機人地打我100%, 我打人30%
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 10:21 AM   #163
鐵之侍

引用:
NSX會加招?魔法騎士嘅配角感覺上都比主角好用,
黑色果隻仲要型
由手機版發出
應沒有,我是一直讓緒方坐戰艦算了

某人弟弟真不錯,有2人精神招式少但威力大en扣不多,比較可惜不太避得但好在有鐵壁

論次主角比主角好用鎗x劍的雷和勇者王的j也是,不過好歹這兩作主角還是強角,小光就真是比較普通了

舊 03-22-19, 01:07 PM   #164
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
隻艦有咁勁?
戰艦命中又唔算低太多
由手機版發出
當炮機用無問題

只是這些名全部係一個時代的見證

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
應沒有,我是一直讓緒方坐戰艦算了

論次主角比主角好用鎗x劍的雷和勇者王的j也是,不過好歹這兩作主角還是強角,小光就真是比較普通了
其實由始到終只是有機人的少女漫畫而且子供向

BGM首ゆずれない願い
混得唔錯,收貨啦

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 03-22-19 01:11 PM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 02:55 PM   #165
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
路過OT.....

魔法騎士故事最後係唔係3神合體打boss?

舊 03-22-19, 03:21 PM   #166
鐵之侍

引用:
作者: darkvolver 查看文章
路過OT.....

魔法騎士故事最後係唔係3神合體打boss?
只有合體技

但可以不用全員出場

舊 03-22-19, 04:12 PM   #167
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
34話又入得番隱藏版

下集

應該真係想整續集拉埋VX1齊講喎﹖
仲整埋個問卷問人 @@
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 04:25 PM   #168
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

引用:
作者: ShinDou 查看文章
34話又入得番隱藏版

下集

應該真係想整續集拉埋VX1齊講喎﹖

仲整埋個問卷問人 @@

無意思就唔會係問卷問啦

就好似上集g gen都有問黎緊一集想要邊幾個年代/世界

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 03-22-19, 04:30 PM   #169
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
出唔出唔緊要 最緊要好似今集咁比少d名倉寫

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 07:47 PM   #170
nds
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2013
有冇人知爆機幾多話
nds 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 08:03 PM   #171
iu fu pig
塵埃...

V同T男主應該會做到好機友
一個軍人廚一個上班廚
但喺X......如果繼續有魔法騎士都幾夾(唔明點解唔喺X參戰)
咁可以期待ZERO+真三一龍+魔神王帝同場了

仲有沖田+船長一齊現沖田戰法
由手機版發出
舊 03-22-19, 11:00 PM   #172
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: STRIFE 查看文章
玩左幾版,淨係覺得戰鬥愈來愈懶,用咁多動畫去取代2D animation
明明就係優點來⋯(當然有人唔鐘意)
NDS系機戰常用演出

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-22-19, 11:50 PM   #173
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: GN00508771 查看文章
明明就係優點來⋯(當然有人唔鐘意)
NDS系機戰常用演出
唔喺反對機體cut in而喺反對全部演出都喺動畫
阿法3槍神個機體cut in(唔識點郁但你感受到誠意)我相信我仲會放第一位

可惜勇者王今次出完飛掌果下真喺好怪
岩岩入手真三一龍,連三一射線都喺咁,架機個比例又怪又無氣勢⋯⋯
由手機版發出
舊 03-23-19, 12:10 AM   #174
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
阿法3槍神個機體cut in(唔識點郁但你感受到誠意)我相信我仲會放第一位

岩岩入手真三一龍,連三一射線都喺咁,架機個比例又怪又無氣勢⋯⋯
由手機版發出
GGG用CUTIN來混淆視聽呢點倒是真既⋯

三一龍未拎唔評論

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-23-19, 12:31 AM   #175
鐵之侍

引用:

由手機版發出
我也不喜歡勇者王大部份招式都用動畫cut in

飛拳簡單一些不就好了就是要搞這麼煩

同樣用動畫cut in鎗與劍真是好多了

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中 mario0606 電視遊戲討論版 1015 04-26-19 01:56 PM
[多機種] Trine 4 [NS,PS4,XB1,PC] 安安 電視遊戲討論版 3 04-11-19 08:25 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 04:31 PM

手機版 | APP版