Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-20-19, 02:55 PM   #126
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: Fio 查看文章
太易買齊就冇動力玩2周目
雖然都好多年只係玩一round就算
另外想問吓其他ns玩家係咪都好易force close?特別係SL後,有冇方法避免呢?
未更新今日嘅1.02
因為經常通關後close,我會最後一擊前save
去到2x話開始小close,頭十幾話經常close,唔識處理
(應該喺電子妖精嘅能力,我發現幾次close都喺佢有對話)
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-19, 03:48 PM   #127
Fio
God of Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
未更新今日嘅1.02
因為經常通關後close,我會最後一擊前save
去到2x話開始小close,頭十幾話經常close,唔識處理
(應該喺電子妖精嘅能力,我發現幾次close都喺佢有對話)
由手機版發出
更新咗都有咁嘅情況,雖然好似少dd
聽聞同香港或者台灣翻譯有關,試試轉台譯觀察吓先
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-19, 04:22 PM   #128
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
係中文版問題唔奇,我日限玩到30話試過一次,仲要係岩岩開頭幾關
由手機版發出
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-19, 07:24 PM   #129
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
樂園追放真係好用?人物技能無特別
機體薄甲,唔算好閃

好用在邊?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-19, 07:26 PM   #130
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
廿幾版加兩招0改都5千幾攻,有招1開波出得,我都係見有新招而家先拎出黎用

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-19, 07:33 PM   #131
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
今集超級系當道
真實系放得入敵陣中既只有神高達,牛仔飛機
一開始三段改既new gundam 第一場落場係咁比卒打中(標準Mode)
樂園追放者我最多都係尾下刀或者屈射程打卒仔算

不過優先練都練左d有技能加攻擊力既先
另外甲兒個ace 點解變到咁廢
今集150氣都唔難啦⋯氣力加5唔太實用

此篇文章於 03-20-19 07:37 PM 被 雷火武 編輯。
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-19, 08:30 PM   #132
iu fu pig
塵埃...

神高喺超級真實系~~~
樂園追放都算大力,雖然無特殊能力,暫時唔改都夠打(對比起未有Full X1金哥)
性戰士果堆,今集都小用了⋯⋯
由手機版發出
舊 03-20-19, 08:32 PM   #133
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
真實系仲有海賊船長

最終話
胡鬧係普通定if 我打普通接受到

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」

此篇文章於 03-20-19 08:50 PM 被 Tannhauser Gate 編輯。
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-20-19, 11:16 PM   #134
Fio

慢慢玩到第11話牛仔有新招陣型II,制作真係好有愛,原來招式可以有咁嘅表現方式
舊 03-21-19, 12:00 AM   #135
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
官方TWITTER:
11話某位角色擊墜最少3部+11話開始前VAN(槍與劍主角)擊墜數15以上會⋯⋯⋯!

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-19, 12:32 AM   #136
Fio

引用:
作者: GN00508771 查看文章
官方TWITTER:
11話某位角色擊墜最少3部+11話開始前VAN(槍與劍主角)擊墜數15以上會⋯⋯⋯!
應該就係入之後果話secret stage條件?
舊 03-21-19, 01:15 AM   #137
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
應該就係⋯⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-19, 03:18 AM   #138
iu fu pig
塵埃...

更新完都喺彈game
由手機版發出
舊 03-21-19, 08:44 AM   #139
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
https://www.hk01.com/issue/806

我見e到有講,不過我打完11話先望到 lol
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-19, 09:03 AM   #140
ultimawk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
引用:
慢慢玩到第11話牛仔有新招陣型II,制作真係好有愛,原來招式可以有咁嘅表現方式
這個只是沿用動畫op
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-19, 09:55 AM   #141
Fio

引用:
作者: ultimawk 查看文章
這個只是沿用動畫op
係, 但用OP融合招或好似冇咩印象有
舊 03-21-19, 12:02 PM   #142
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
起碼連BIG O出咗咁多集都冇玩過先

今集似平成最佳動OP全集但以機人番計又嚴重不足

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-19, 12:42 PM   #143
iu fu pig
塵埃...

引用:
咁樣都得,以後機戰可以插OP當戰鬥演出(今集ggg噴飛拳其實用返動畫都得)
我認為笨大(寺田?)想做嘅野,咁就連演出都慳返,變成超級播片人大戰

不過同樣地,可以有更多唔同作品入機戰,
舊 03-21-19, 02:31 PM   #144
零式
Banned

註冊日期: Jan 2003
引用:
記憶中...有Turn A , G伏 , Z, 全部都係"アリオスの人"的作品

舊 03-21-19, 04:08 PM   #145
iu fu pig
塵埃...

估唔到會見到熟悉嘅面孔

魔法騎士打兩個boss,我熱血都未有,SR仲要5turn清場,差啲過唔到
由手機版發出

此篇文章於 03-21-19 04:10 PM 被 iu fu pig 編輯。
舊 03-21-19, 05:56 PM   #146
STRIFE

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
玩左幾版,淨係覺得戰鬥愈來愈懶,用咁多動畫去取代2D animation

舊 03-21-19, 06:27 PM   #147
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
日版779..
如果係aplha 3嘅陣容已買..
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-19, 07:32 PM   #148
s3b21
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2003
隻艦真係幾屈, 最尾個幾話我都係費事煩掉佢出去一部清場
s3b21 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-19, 09:13 PM   #149
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
開無雙我比較愛用釘宮,ace後+琉璃後期那個技能可以清掉一堆卒仔,她已成為我暫時最高擊破數角色了

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-21-19, 09:39 PM   #150
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
https://enq876.com/srwt/
官方問卷
做完送錢+TP+part

另,問卷內容睇到,T似乎有打算出續作

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中 mario0606 電視遊戲討論版 1015 04-26-19 01:56 PM
[多機種] Trine 4 [NS,PS4,XB1,PC] 安安 電視遊戲討論版 3 04-11-19 08:25 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 03:27 PM

手機版 | APP版