Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 06-21-19, 10:26 AM   #376
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
即係下集既前傳講點樣扯埋v x世界入t世界? 快手出下集好過啦,下集會叫機戰vtx?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-19, 10:40 AM   #377
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: GN00508771 查看文章
冇講價錢www
DLC是結局後

從之前的特別關得知 VX出場 時已經是各自作品的真結局之後

如果說VXT 原創系還有後續的話....

我只有想到X的神說過

超越痛苦得到開心結局 後再給予更痛苦的時候 這種精神更好吃

V 的最終頭目 只是機械文明 而且已打爆,也沒有超能力
T是普通外星人國家入侵者 而且已打爆,也沒有超能力

只有X的頭目玩到咁大
關係到世界消失和要神維持著的
最重要是他沒有被打死,雖然被鳥使魔搶走了控制權,但作為高次元生命體,總會有方法啦

加上X的最終頭目(神) 在x也提及過想要連結更多世界
想吃更多的精神

如果說VXT 原創系的最終結局(DLC)

如果沒有新的敵人組織出現的話
我覺得是x神的布局

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊

此篇文章於 06-21-19 10:43 AM 被 pet3 編輯。
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-19, 01:07 PM   #378
ShinDou

我估都係用t主線繼續寫,今次und果堆只係雜卒,真大佬應該類似0帝果d咁啦

T個故事寫到咁顛,會唔會真係1開波用社長d人侵略外宇宙之後先變忠?

舊 06-21-19, 08:15 PM   #379
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
哎!?結局後DLC!?甘靜雞雞既
隻GAME都賣左啦
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-19, 08:00 PM   #380
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
生放送情報

2315YEN未連稅

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-24-19, 09:34 PM   #381
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
最少都百九到二百元左右。。。。。。

考慮一下先

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-25-19, 10:49 AM   #382
雙日
Game Master

註冊日期: May 2002
DLC有無中文版...?

雙日 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-19, 11:26 PM   #383
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
岩岩買左ns版dlc, 成個1.04 更新檔同dlc 先81mb + 4.8mb
其實係唔係一早就整好左寫左係主game入面?
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-19, 11:46 PM   #384
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: X&Y 查看文章
岩岩買左ns版dlc, 成個1.04 更新檔同dlc 先81mb + 4.8mb
其實係唔係一早就整好左寫左係主game入面?
好正常不過,拆開賣無野損失,可以延續人氣又可以賺多筆BONUS, YEAH! XDDD
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-19, 08:24 AM   #385
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 06-27-19, 09:37 AM   #386
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

舊 06-27-19, 10:07 AM   #387
pet3
The One

「擴展劇情」是可以繼承正篇的通關資料(=通關最終話時的狀態)
 來遊玩的高難度追加章節。
  ※主角和部隊名稱設定、通關時登錄的機體和駕駛員、
  機體和武器的改造階段及駕駛員養成、Tac管理的GRADE、資金、TacP、
  強化零件、技能程式、遊玩時的遊戲模式(新手、標準)等要素
  可繼承遊玩。

159元不算太貴

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 06-27-19, 10:46 AM   #388
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
不過明顯是一早在碟中的內容,典型搵笨手法。。。。。。

一開始卒仔都有20 段改造

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-19, 01:47 PM   #389
ShinDou

禁住黎搶喎,唔想助長呢種歪風,等人放故事上utube睇完當打左算,反正實出續集

舊 06-27-19, 03:06 PM   #390
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
等睇有冇新野先決定買唔買

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-19, 10:32 PM   #391
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

咁咁多集機戰
佢都係第一次出呢種本篇通關後既DLC者、作為一種新嘗試既販賣方式我覺得可以接受
唔滿意咪寫問卷戈陣反映、或者罷買

有幾禁住搶。又冇人用槍指住迫你買既。
唔買既唔買 買既玩得開心
當年PS3篇愁哥篇單買都咁上下價錢啦(雖然內涵差好遠)

此篇文章於 06-27-19 10:35 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 06-27-19, 10:50 PM   #392
ShinDou

果次愁章應該唔係得幾十MB既DLC掛﹖而家擺明係隻碟入面已經有既內容,封左佢,要再俾錢黎開喎﹖收幾錢唔係主要問題,係佢個手法既問題,咁以後隻隻GAME都係咁咁斬左後面果忽再收多次錢都得架啦﹖
舊 06-28-19, 12:08 AM   #393
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: ShinDou 查看文章
果次愁章應該唔係得幾十MB既DLC掛﹖而家擺明係隻碟入面已經有既內容,封左佢,要再俾錢黎開喎﹖收幾錢唔係主要問題,係佢個手法既問題,咁以後隻隻GAME都係咁咁斬左後面果忽再收多次錢都得架啦﹖
所以我都話內涵差好多
愁哥篇基本上當成左一隻GAME (即係MGS5 GZ同TPP既關係)

紅字戈段:呢種手法已經唔係呢一兩年既事就是啦⋯事到如今先鬧不滿都冇用

在我睇法 佢點斬都好過真之仲間戈單野⋯

此篇文章於 06-28-19 12:12 AM 被 GN00508771 編輯。
舊 06-28-19, 08:06 AM   #394
魔靈娘
Game Master
葵千尋

註冊日期: Dec 2010
Wii U IDilovecardcaptor
引用:
所以我都話內涵差好多
愁哥篇基本上當成左一隻GAME (即係MGS5 GZ同TPP既關係)

紅字戈段:呢種手法已經唔係呢一兩年既事就是啦⋯事到如今先鬧不滿都冇用

在我睇法 佢點斬都好過真之仲間戈單野⋯
咁老老實實,正篇除左空氣參戰、Last boss劇情 同埋無究極亡靈踢外,都算交足功課,對得住個售價。
之後仲free dlc俾個高難度模式你,算係咁啦

小小錢玩多十幾話,當支持下佢睇下幾時搞惦魔動王同櫻大戰版權啦

暴雪英霸: 魔靈娘#3534

爆裂吧! 肝臟!!
魔靈娘 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-19, 09:18 AM   #395
yorkyork

註冊日期: May 2010
咁xomg都有人食得落,
仲話咁先係真機戰添
yorkyork 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-19, 12:59 PM   #396
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 魔靈娘 查看文章
咁老老實實,正篇除左空氣參戰、Last boss劇情 同埋無究極亡靈踢外,都算交足功課,對得住個售價。
之後仲free dlc俾個高難度模式你,算係咁啦

小小錢玩多十幾話,當支持下佢睇下幾時搞惦魔動王同櫻大戰版權啦
我一直都冇不滿過架

我對於機戰 依家係採取:玩得一集得一集 出乜都盡量支持(手機除外)因為唔知品牌幾時玩完

舊 06-28-19, 02:43 PM   #397
pet3
The One

我採取的方法是
開一個新的psn 去購買dlc
玩完就比朋友用

(當然是現實朋友先會比)

FGO 目標預算
舊 06-29-19, 08:12 AM   #398
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
單條路線得14話, 但岩岩玩完頭5話都仲係度一dd咁集結返T既隊員
雖然仲有9話, 但咁既節奏
X&Y 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-19, 02:26 PM   #399
pet3
The One

和我之前估的一樣嘛

T的主角故事敵人係廢既
V的也是廢的

是X的神先做到的

X神 就是黑幕... (進度第13話

------------------
真結局 玩完
好吧
V由廢物升級做X的小弟

FGO 目標預算

此篇文章於 06-29-19 05:31 PM 被 pet3 編輯。
舊 06-30-19, 11:52 AM   #400
HM

註冊日期: May 2007
引用:
咁咁多集機戰
佢都係第一次出呢種本篇通關後既DLC者、作為一種新嘗試既販賣方式我覺得可以接受
唔滿意咪寫問卷戈陣反映、或者罷買

有幾禁住搶。又冇人用槍指住迫你買既。
唔買既唔買 買既玩得開心
當年PS3篇愁哥篇單買都咁上下價錢啦(雖然內涵差好遠)
愁章根本就係一隻完整既game黎
不過當年唔知邊個垃圾諗到當OGIB呢隻廢game既附屬DLC黎賣
變左拖累到愁章個成績

引用:
我一直都冇不滿過架

我對於機戰 依家係採取:玩得一集得一集 出乜都盡量支持(手機除外)因為唔知品牌幾時玩完
其實V同T大賣,應該唔需要再擔心寺田既地位,而版權作係黎緊既日子都一定會繼續出
而家反而係想佢快d完左OG佢
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中 mario0606 電視遊戲討論版 1015 04-26-19 01:56 PM
[多機種] Trine 4 [NS,PS4,XB1,PC] 安安 電視遊戲討論版 3 04-11-19 08:25 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 07:17 PM

手機版 | APP版