Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-25-19, 05:44 PM   #226
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
今集唔係已經露多左咩?睇下法殺麗娜 @@ 之前好似都有好多集唔止冇搖,連露都冇咩露,好多布

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 05:47 PM   #227
ShinDou

所以唔係d卒唔勁既,攻黎講算係差唔多啦,其實近代都係超級系愈來愈勁,係咁削真實系,可能唔想人改爆1隻放上去單機清場,所以加回避疲勞,但俾人打得多d甲又唔會減,正常1樣有損耗先係,今集連d本身有分身既好多都改走晒

舊 03-25-19, 06:49 PM   #228
koreating
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2006
我用神高去掃場
koreating 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 07:04 PM   #229
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
有底力既機只會愈來愈高防
但好多真實系都無底力
變相推超級系上去打著數好多
不過現實中我係推主角機入敵陣
因為有鐵壁
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 07:11 PM   #230
ShinDou

其實都多左真實系本身有底力,同埋真實系開左底力9都避得下既

40幾話開始太多卒我已經玩到主角單機無限MAP砲1TURN清場 XD 而家53總回合214,主角6百幾擊墜,第2既激勵哥得2百度 XD

其實今集敵LV係咪計自己最高果15隻既平均﹖明明40幾話果陣仲係50幾LV度,打到後面開始每次INTERMISSION都俾主力再升LV,而家主角90LV,有幾隻都80幾LV,敵人70幾80 LV @@

此篇文章於 03-25-19 07:18 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-25-19, 11:08 PM   #231
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
係四艦指揮之下,超級系都好閃得,0改兩隻鐵甲仲係100命中添
指揮個能力就係唔想你單機清場,不過你依然可以單機清場,今集咁多機有map,唔會好似X咁用死魔裝
相反真實系中一招就比卒扣大半,兩招就返屋企(點樣底力都唔會支持到兩招,咁真實係有底力都為攻擊力啫)
不過講大力,無分真實同超級系好耐啦

真三一龍+再攻擊基本上未用熱血都轟人3萬up血(五改情況下,我都未升爆神馬嘅技能)
雖然未打爆機,不過超級機械人大戰,超級係點都係好用啲嘅
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-25-19, 11:12 PM   #232
ShinDou

近代有分,而家d真實系講火力已經俾超級系拋離好多,龍馬熱血都打9萬幾,真實系打到兩3萬已經算多

真實系其實預左俾人打中兩野會死既,唔係點駛底力加咁多命回,激勵哥都仲屈到機

IF ROUTE打到最終話,開始FEEL到點解話劇本爛尾 XD 係咪個爆機仲爛﹖

結果都係第1TURN就俾主角清晒全場淨番最尾隻艦,主角已經8百幾擊墜

佢又唔郁,我得隻主角又應該唔夠秒佢又要等後面自己D機上晒艦飛過去,行左成3TURN佢先肯行埋黎打得,聽晚先爆埋佢了 XD

此篇文章於 03-25-19 11:19 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 03-26-19, 03:44 AM   #233
雷火武
ワールド・エンド

劇情感想
其實個劇情最後講埋打UND 零號艦隊就爆機仲好D,個紅面boss應該整架機比佢渣、就咁得隻艦真係好流
不過格局如果咁set,就唔可以整哥德文社長出來
因為第一周目玩未睇過劇情攻略都已經9成估佢係last boss
舊 03-26-19, 03:50 AM   #234
雷火武
ワールド・エンド

另外睇完GGG最大技個演出咁鬼偷工減料、唔怪得巴哈咁多人插
D演出經費明顯放重係樂園追放⋯
但全隻game 54關得一關有樂園追放敵人⋯仲要無專用BGM...
舊 03-26-19, 08:20 AM   #235
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 雷火武 查看文章
但全隻game 54關得一關有樂園追放敵人⋯仲要無專用BGM...
剛玩到27
得這關有?
之後電腦人就關門沒再出?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 09:10 AM   #236
TURN-A
Junior Member

註冊日期: Jan 2017
PSN  IDTURN-A_CYS105
引用:
經費我覺得擺左係槍劍入面果部阿伯勇者度多過GGG
好大分別
TURN-A 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 09:12 AM   #237
風之將

註冊日期: Jan 2005
打到34,暫時黎講收貨,劇情上都叫有熱血情節(X真係完全無印象邊關有熱血過)
都係長用保羅霍特同牛仔上去削血,後面執雞

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 10:59 AM   #238
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 風之將 查看文章
打到34,暫時黎講收貨,劇情上都叫有熱血情節(X真係完全無印象邊關有熱血過)
X出最大技打魔法師果段都唔錯,喺連魔法師都出唔到嘅教條

勇者王喺全部招都偷哂雞
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 11:03 AM   #239
ShinDou

X淨係記得魔法機用拳打人好怪,揀安瑪莉做主角出拳仲怪,點睇佢都唔似識功夫

除左呢樣之外d野唔太記得了,不過我爆到機應該都仲接受到唔係太差

舊 03-26-19, 11:21 AM   #240
ko121314
Game Master

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDkollokkol
引用:
作者: ShinDou 查看文章
X淨係記得魔法機用拳打人好怪,揀安瑪莉做主角出拳仲怪,點睇佢都唔似識功夫

除左呢樣之外d野唔太記得了,不過我爆到機應該都仲接受到唔係太差

我X爆到機, BUDDY COMPLEX都算佔唔少功勞

我純係想睇BUDDY COMPLEX
同埋アマリ都算唔差gei

舊 03-26-19, 11:26 AM   #241
ShinDou

諗番buddy個故事好似係寫得幾好 XD

舊 03-26-19, 11:29 AM   #242
風之將

上面師兄提一提,X後期天使龍條痴漢出黎講解世界嗰關,巴打系列主角穿越時空過黎增援都叫有少少印象
問聖戰士劇情
無睇過原著OVA,game入面翔嗰部後繼機,OVA入面係咪轉世後的席翁用?

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
舊 03-26-19, 11:40 AM   #243
暗黑騎士
Game Master

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
係四艦指揮之下,超級系都好閃得,0改兩隻鐵甲仲係100命中添
指揮個能力就係唔想你單機清場,不過你依然可以單機清場,今集咁多機有map,唔會好似X咁用死魔裝
相反真實系中一招就比卒扣大半,兩招就返屋企(點樣底力都唔會支持到兩招,咁真實係有底力都為攻擊力啫)
不過講大力,無分真實同超級系好耐啦

真三一龍+再攻擊基本上未用熱血都轟人3萬up血(五改情況下,我都未升爆神馬嘅技能)
雖然未打爆機,不過超級機械人大戰,超級係點都係好用啲嘅
打到十幾話, 鉄也好似必中必避咁, 反而真三一打卒都打唔中, 雖然都係超級系但落差好大
暗黑騎士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 12:03 PM   #244
ZERO NEKO

註冊日期: Dec 2001
Nintendo Switch ID3666-9476-8489
PSN  IDzeroneko
XBox Live GamertagZero Neko
請問TCAP有冇方法刷

敗家尚未成功,開箱仍需努力
ZERO NEKO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 12:18 PM   #245
ShinDou

裝氣場轉化器屈tp順便屈埋錢,map砲掃,寺田精神有40sp決心,38sp魂,我40幾話已經上場既武器全十改,d錢可以亂咁全改d機裝多件強化part,最好裝埋殺敵補十sp,同行1格補1sp,改爆武,基本上無限郁無限射

舊 03-26-19, 12:21 PM   #246
雷火武
ワールド・エンド

引用:
作者: 風之將 查看文章
牛仔應該做尾刀,1.5倍金錢
唔係削血
舊 03-26-19, 12:28 PM   #247
風之將

引用:
牛仔應該做尾刀,1.5倍金錢
唔係削血
要俾其他人升ace都唔可以食哂,推佢上去敵方又鐘意打佢,無計

舊 03-26-19, 12:46 PM   #248
ShinDou

牛仔我淨係開頭用過,好快已經因為佢太低攻唔出了,係開頭冇勁機用先用

舊 03-26-19, 12:54 PM   #249
ShinDou

今集每版可以揀幾隻再加3擊墜,唔駛咁刻意留俾其他人殺升ace都得,我連d唔出既都就黎ace晒,40幾話開始基本上1隻主角掃晒全場,由2百幾擊墜殺到上8百幾擊墜,後面好多卒俾你殺,除左大佬會搵番同系列殺

舊 03-26-19, 02:25 PM   #250
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
有補給精神同回滿彈EN PARTS依家連補給機都無出場價值

以前既城市加防加回同HP EN地形已經消失哂

D機戰越黎越易打

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中 mario0606 電視遊戲討論版 1015 04-26-19 01:56 PM
[多機種] Trine 4 [NS,PS4,XB1,PC] 安安 電視遊戲討論版 3 04-11-19 08:25 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 07:45 PM

手機版 | APP版