Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-15-19, 09:02 AM   #1
鐵之侍
God of Gamer

註冊日期: Apr 2005
[多機種] スーパーロボット大戦T 攻略區 恭迎東方師父回歸

老話,勞煩各位劇透請反白或spolier, 謝謝!!

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-19, 09:02 AM   #2
鐵之侍

開多一個頭位

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 03-15-19, 09:19 AM   #3
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
辛苦鐵大了

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 03-15-19, 06:37 PM   #4
BRA武藏
Game Master

註冊日期: Oct 2005
有人話 鐵也 譯 康定邦? XD
真唔真
BRA武藏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-19, 07:26 PM   #5
ShinDou

註冊日期: Apr 2006
真 =.= 中文版唔係1直都鐵也咩?

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-19, 07:29 PM   #6
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
因為套電影香港上時係用舊譯名
諗緊好唔好選台灣中文
今次台灣中文好似係譯魔神唔係無敵鐵金剛?
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-19, 07:38 PM   #7
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 真!DC 查看文章
因為套電影香港上時係用舊譯名
諗緊好唔好選台灣中文
今次台灣中文好似係譯魔神唔係無敵鐵金剛?
由手機版發出
我都睇唔慣呢個名

P.S.男主絕對係各位老細喜愛嘅員工⋯⋯

由手機版發出

此篇文章於 03-15-19 07:41 PM 被 iu fu pig 編輯。
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-19, 07:53 PM   #8
鐵之侍

但用台灣中文又會變成鋼彈,蓋特。。。。。

真是魚與熊掌不可兼得

舊 03-15-19, 07:55 PM   #9
ShinDou

識破係咪改勁左?而家俾30%以下打中減半傷

舊 03-15-19, 08:32 PM   #10
BRA武藏
Game Master

D翻譯唔統一嘅
揀港譯
對白叫 萬能俠2號 定邦
但能力表 係大魔神 劍鐵也
第1話已經出錯
舊 03-15-19, 08:35 PM   #11
ShinDou

對白應該台版,港版應該只係改左人名同機名=.=

舊 03-15-19, 08:38 PM   #12
BRA武藏
Game Master

引用:
作者: ShinDou 查看文章
對白應該台版,港版應該只係改左人名同機名=.=

唔係,剛入戰鬥
名係「士郎」,對白自稱「杜小龍」
舊 03-16-19, 12:02 AM   #13
鐵之侍

暫時打到第6話,故事暫時覺得還不錯,主角方是私人企業做事「亂來」一些也合理

引用:
作者: iu fu pig 查看文章
我都睇唔慣呢個名

P.S.男主絕對係各位老細喜愛嘅員工⋯⋯

由手機版發出

真是一個優秀員工,當然之後會否改變還難說

舊 03-16-19, 12:36 AM   #14
iu fu pig
塵埃...

引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
暫時打到第6話,故事暫時覺得還不錯,主角方是私人企業做事「亂來」一些也合理

槍劍/名人同杜門好夾
好想知主角機有咩黑科機,玩落應該唔會量產機後補咁簡單
量產機點可以下下由支援機發射武器,呢個設計好唔量產(我想到機戰D女主部機)

真是一個優秀員工,當然之後會否改變還難說
由手機版發出
舊 03-16-19, 12:39 AM   #15
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
巴哈已經有人入左隱藏關
第11版後

我從使用 Tapatalk 的 G8342 發送

舊 03-16-19, 02:28 AM   #16
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
牛仔部飛機比想像中大力

舊 03-16-19, 04:15 AM   #17
Tannhauser Gate
Crazy Gamer
薛西佛斯

註冊日期: Mar 2007
Spike 牛仔(X) 海賊(O)

and bones in their noses I just flat
out wouldn't of believed you.」
Tannhauser Gate 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-19, 07:15 AM   #18
鐵之侍

史派克當他是高級真實系ms用完全沒問題

舊 03-16-19, 10:01 AM   #19
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
今集連D出場既都可以派支線

舊 03-16-19, 10:06 AM   #20
ShinDou

好過以前冷板,而家可以係咁谷主力,同埋1開波已經可以屈錢,打左幾版god已經9段改武

舊 03-16-19, 10:34 AM   #21
iu fu pig
塵埃...

引用:
好過以前冷板,而家可以係咁谷主力,同埋1開波已經可以屈錢,打左幾版god已經9段改武

我放哂資源去打工仔到,做特別副線,一升升咗十幾lv
有冇人女主?性格係咪同男主一樣?

現到9話,故事寫得唔錯,
牛仔根本唔喺MA級數吧
由手機版發出
舊 03-16-19, 10:39 AM   #22
ShinDou

我用女主,打緊第8話咋,今集故事係幾特別,主角機勁左,以前0改應該冇咁快有5千攻招

舊 03-16-19, 10:46 AM   #23
ShinDou

經驗值果個我俾左船長,想佢快d有加速,但食完lv14都未有,平時好少有機俾佢殺好難升lv

牛仔仲大力過vsbr

舊 03-16-19, 11:11 AM   #24
iu fu pig
塵埃...

引用:
經驗值果個我俾左船長,想佢快d有加速,但食完lv14都未有,平時好少有機俾佢殺好難升lv

牛仔仲大力過vsbr

夏洛古出場果關我就咁比佢衝上前,基本上扣到一半血,卒仔都傷唔到佢
佢果個技能喺打比自己高血嘅敵人會有1.2倍加成,即喺要玩沖田戰法?

今集海盜gun喺咪有故事?
由手機版發出
舊 03-16-19, 11:12 AM   #25
ShinDou

但船長冇罩 沖田有罩 XD 而家仲走埋

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中 mario0606 電視遊戲討論版 1015 04-26-19 01:56 PM
[多機種] Trine 4 [NS,PS4,XB1,PC] 安安 電視遊戲討論版 3 04-11-19 08:25 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 12:38 PM

手機版 | APP版