Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-26-19, 02:35 PM   #251
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
以前都有補給精神,不過以前d修理補給機用黎屈lv多,而家唔駛特登屈啦,而家出肺小路都係為左每版送個郁惠點心,長期哩係艦入面放精神,都唔會行出黎補給人,就算有6千攻合體技都好少走出黎打 XD

地形可能要0改先用得著啦

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 04:38 PM   #252
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
同埋而家D超級系D機EN係咪多左好多
事旦強化一下都到3-400EN

舊 03-26-19, 04:43 PM   #253
ShinDou

而家係多左好多en以前好快冇電,同埋而家d強化part又屈,1個都加150en上限,1係就每turn滿en

舊 03-26-19, 04:56 PM   #254
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: ShinDou 查看文章
今集每版可以揀幾隻再加3擊墜,唔駛咁刻意留俾其他人殺升ace都得,我連d唔出既都就黎ace晒,40幾話開始基本上1隻主角掃晒全場,由2百幾擊墜殺到上8百幾擊墜,後面好多卒俾你殺,除左大佬會搵番同系列殺

我比舞人呃左

幾經痛苦忍痛用他
ACE發現
不是總裁2倍效果

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 04:59 PM   #255
ShinDou

我都係俾佢呃左,佢偷左萬丈個ace

不過1周舞人同小學雞都必出架啦要賺tp

舊 03-26-19, 07:49 PM   #256
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
冇睇過劇情劇透既中途感想

暫時玩到39
自Z1開始既跳躍潮流 到今集終於唔使再見
冇哂多元世界 平行世界

終於多番D融合交流
個人覺得
裝騎x樂園追放、魔騎x聖戰士
處理得幾好
另外魔騎因爲提早哂d時序 竟然實現左原作冇既緒方(男)對緒方(女)

呢d先係我想見既機戰魔術啊 出番多d共通世界觀既作品啦

P.S 機界最強7原種(笑)

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 03-26-19 07:52 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 08:19 PM   #257
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: GN00508771 查看文章
P.S 機界最強7原種(笑)

雖然alpha 3 都很慘,但今次更悲慘,不斷給地球最強的老人打面

樂園追放x裝甲騎兵的融合的確是驚喜

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 08:39 PM   #258
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
講融合點少得DG+Invader+原種
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 09:17 PM   #259
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 鐵之侍 查看文章
雖然alpha 3 都很慘,但今次更悲慘,不斷給地球最強的老人打面

記憶中alpha3好難打,定係果陣細個呢,
仲有BX又係得個樣
但係點都唔夠今次⋯⋯去到邊都比主角群嚇退
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 09:32 PM   #260
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 雷火武 查看文章
毒毒毒

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 10:12 PM   #261
ShinDou

爆左,SR53,總回合223

最尾個故事真係好差,要扣分

其實個社長1開波已經估到要打佢,議員1睇就知係奸,兩個1畫出黎已經寫住係壞人咁濟,但咁樣打真係好怪,感覺好似最後果版外判左俾人寫咁﹖同頭53版完全唔同既﹖

佢兩個部機真係好求其 @@

其實仲有好多野都有D問題,D鋪排做得唔夠,露迪好似無啦啦就加入咁
舊 03-26-19, 10:56 PM   #262
HM

註冊日期: May 2007
引用:

樂園追放x裝甲騎兵唔OK囉
有頭無尾
裝甲騎兵真係要由頭開始講

同埋無得用エメラルダス又係成件事錯晒
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-26-19, 11:18 PM   #263
闇影風

註冊日期: Dec 2005
Nintendo Switch ID207717831903
PSN  IDShadow0524
其實話今次融合得比之前好係因為放棄左好多劇情

例如樂園追放, 老老實實我淨係睇機戰T真係唔明呢套野做乜, 定係廿零話果到打一場其實就係成個故事完結?
裝甲騎兵存在感其實好低, 分支揀岩路線就一段完全佢既劇情, 跟住就到尾段WISEMAN突然爆出黎打一打又完場...
Gunbuster我個人就覺最奇怪, 機戰T個背景就講人類進入衰退期, 放棄進出外宇宙, 之後擺個大半劇情都係外宇宙發生既作品, 結果就係無啦啦CALL宇宙怪獸出黎跟住係「木星」打場拖埋原種同INVADER落水既「決戰」就完場, 假如T一開始話係系列作我都仲接受到, 家陣暫時仲係獨立作品擺落黎好似為加而加咁

最要彈就係馬沙走出黎搞新自護個原因, 你唔悶我都悶, 由Z2路路修 聖王到Z3 次元醬到今次馬沙
次次都係用要「搵個人出黎做醜人等全世界憎佢就可以解決左D矛盾」
比少少新意啦, 幾次都咁玩幫敵角落台變好人...

FATE ID : 204.191.035

CC ID : 196.284.818
常駐突滿村姑或鶴媽
闇影風 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 12:21 AM   #264
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 雷火武 查看文章
練蠱

舊 03-27-19, 03:00 AM   #265
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
戰艦+期待+回SP道具無限再動=1回合內殺哂2隻豆腐BOSS

船長簡直係再動小幫手

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 07:43 AM   #266
風之將

註冊日期: Jan 2005
35話宇宙同地上部隊戰力差咁遠 好彩有用開Z ZZ
由手機版發出
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 07:57 AM   #267
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
引用:
作者: 風之將 查看文章
35話宇宙同地上部隊戰力差咁遠 好彩有用開Z ZZ
由手機版發出
我專登行呢條線,啲主力去哂第二邊,結論係ZZ好強,捷度突然升做一線
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 08:33 AM   #268
鐵之侍

引用:
作者: HM 查看文章
樂園追放x裝甲騎兵唔OK囉
有頭無尾
裝甲騎兵真係要由頭開始講

同埋無得用エメラルダス又係成件事錯晒
畢竟z2,3已行了裝甲騎兵整個故事如果又來一次實在

不過沒尾這點不否定,明明樂園追放還可以寫一寫,雖然不排除是為續篇留伏線

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
舊 03-27-19, 08:42 AM   #269
HM

引用:
畢竟z2,3已行了裝甲騎兵整個故事如果又來一次實在

不過沒尾這點不否定,明明樂園追放還可以寫一寫,雖然不排除是為續篇留伏線
Z2,Z3個寫法唔收貨啦
一來銀河系規模戰爭壓縮到落一個小小地球度
二來TV版桑薩篇無左,得番決戰伊普西龍果段
我其實好想佢寫過TV版,結果佢只係寫大決戰。。。
由手機版發出
舊 03-27-19, 08:56 AM   #270
HM

引用:
作者: 闇影風 查看文章
其實話今次融合得比之前好係因為放棄左好多劇情

例如樂園追放, 老老實實我淨係睇機戰T真係唔明呢套野做乜, 定係廿零話果到打一場其實就係成個故事完結?
裝甲騎兵存在感其實好低, 分支揀岩路線就一段完全佢既劇情, 跟住就到尾段WISEMAN突然爆出黎打一打又完場...
Gunbuster我個人就覺最奇怪, 機戰T個背景就講人類進入衰退期, 放棄進出外宇宙, 之後擺個大半劇情都係外宇宙發生既作品, 結果就係無啦啦CALL宇宙怪獸出黎跟住係「木星」打場拖埋原種同INVADER落水既「決戰」就完場, 假如T一開始話係系列作我都仲接受到, 家陣暫時仲係獨立作品擺落黎好似為加而加咁

最要彈就係馬沙走出黎搞新自護個原因, 你唔悶我都悶, 由Z2路路修 聖王到Z3 次元醬到今次馬沙
次次都係用要「搵個人出黎做醜人等全世界憎佢就可以解決左D矛盾」
比少少新意啦, 幾次都咁玩幫敵角落台變好人...
...
馬沙既目的同Z3其實都有點分別
不過我覺得呢邊既動機蠢好多
同埋扮壞人再洗白呢招真心玩太多次

不過gunbuster反而用得唔錯
劇情係機戰罕有地由頭開始講
同埋故事都解左,人類放棄開發外宇宙係因為STMC既存在
最後一關決戰STMC仲係人類用自己力量打贏的 (殖民地鐳射炮射死10%, 自己硬打45%, 用人類科學力量控制The Power再射死埋剩下45%)
做為最終決戰一d都唔失禮
不過機戰傳統要原創完先整兩老中二出黎

此篇文章於 03-27-19 08:58 AM 被 HM 編輯。
舊 03-27-19, 09:03 AM   #271
ShinDou

要用原創完唔係問題,但今次鋪排唔夠,最尾其實係好9唔搭8,同前面故事個寫法接唔埋咁,記憶中都冇邊集最尾會寫到咁

舊 03-27-19, 09:37 AM   #272
風之將

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
我專登行呢條線,啲主力去哂第二邊,結論係ZZ好強,捷度突然升做一線
呢度我都係推明人同奶油上去,一開始氣迫開埋見切三無人打中佢地,後面執
地上班敵人好可憐,對哂最強嗰班陣容

2014年7月11日早上,官方公佈新贊助商puma新一季球衣及智利國腳山齊士加盟,轉會費35m歐元
2015年5月30日凌晨,阿仙奴再奪足總盃,雲加成為第二名攞有六次冠軍名譽的領隊
2015年6月29日晚上,簽得捷克國腳施治加盟,轉會費10.9m英磅
2015年8月2日晚上,對戰14次後,雲加首次擊敗摩連奴
2015年9月19日晚上,一球員一球證製造史丹福橋慘案,阿仙奴最後9人作戰下不敵車路士
風之將 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 10:15 AM   #273
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
最近三集開始有新趨勢

松本零士系列絕對性補正

同埋

原來係冇機人都可以入機戰(幾時加埋攻殼同雪風?)

如果真係VTX再出續作

VT就話軍備公司可以玩人事調動
X真係諗唔到可以點插

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 10:20 AM   #274
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: ko121314 查看文章
我X爆到機, BUDDY COMPLEX都算佔唔少功勞

我純係想睇BUDDY COMPLEX
同埋アマリ都算唔差gei
近年唯一由機戰登場後首播完幾年至知存在過的番

機設以外其實幾好睇
OP又好聽

再次加可以由早見第一週揸白機開始

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-27-19, 10:29 AM   #275
鐵之侍

引用:
作者: Tano 查看文章
最近三集開始有新趨勢

松本零士系列絕對性補正

同埋

原來係冇機人都可以入機戰(幾時加埋攻殼同雪風?)

如果真係VTX再出續作

VT就話軍備公司可以玩人事調動
X真係諗唔到可以點插
說到松本老爹何時才有太空保衛者(惑星ロボダンガードA) ?這才是最應入機戰的

此篇文章於 03-27-19 10:31 AM 被 鐵之侍 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Dragon Ball Xenoverse 2 | PS4, XB1, NS | PS4 DBX2 DX版 11月22日發售 steve 電視遊戲討論版 198 03-11-22 06:04 PM
[多機種] スーパーロボット大戦T | PS4 NS | 發售中 mario0606 電視遊戲討論版 1015 04-26-19 01:56 PM
[多機種] Trine 4 [NS,PS4,XB1,PC] 安安 電視遊戲討論版 3 04-11-19 08:25 PM
[多機種] 魔界戰記Refine | PS4, NS neo2046 電視遊戲討論版 1 04-19-18 10:20 PM
[多機種] L.A. Noire︱NS/PS4/XB1 安安 電視遊戲討論版 33 11-13-17 10:37 PM

現在的時間是 11:53 AM

手機版 | APP版