Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-24-19, 04:52 PM   #801
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
結果今集就找了一名之前未登場過的前監視官出來了
我估錯晒

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-19, 08:34 PM   #802
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
每集有成46分鐘係可以講到好多嘢

不過而家已經播咗6集,都仲係大把伏線未解釋得好。得返2集真係好難咁短時間收晒伏線,感覺佢會有續篇。

第二集見返狡齒同無能座客串。

原來OVA介紹果個金髮靚妹係過嚟向公安局挖角,喺日本挖角完就去埋海外叫返狡齒出山

(同埋硬係覺得編劇好想配無能座同霜月妹妹

睇嚟外務省喺呢個世界算係特權階級,外務省行動組嘅人員居然係可以完全唔會被支槍測量到佢哋嘅犯罪系數,咁就解釋到點解殺咗唔少人嘅狡齒可以正當地回國

「彩虹橋」Bifrost源自北歐神話,呢個彩虹橋睇落似係一個有錢佬用嚟賭博名譽財產生命嘅危險賭博遊戲。不過都仲係唔明呢三位有錢佬係純粹因為悶而玩呢個隨時被西比拉捉到嘅亡命遊戲,抑或另有企圖。

中村老婆睇嚟凶多吉少,應該走唔甩被改造成人肉炸彈,上集係咁豎旗。

老婆一攞便當,中村應該會步狡齒同無能座後塵色相惡化淪為潛在犯掛。之後更加可能成為同梶由貴反面嘅導火線都未定,話晒中村阿哥就係懷疑被梶由貴老竇殺害。

此篇文章於 11-30-19 08:41 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-19, 07:34 PM   #803
harakuma
Game Master

最近第返第一季, 第二季,

呢個第三季完全唔係同一個層次.

從男主角可以問米開始, 已經走咗樣, 只係掛名PSYCHOPASS同有D相同角色咁解;

如果你班友(包括D暗處既人)咁勁,

當初就唔會有MAKISHIMA呢D魔王級, 晨早捉咗去拆腦.

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 12-06-19, 08:00 PM   #804
harakuma
Game Master

今集超肚痛

脅持舞子既下場會咁慘

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 12-06-19, 08:35 PM   #805
Squall-Lucifer
God of Gamer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: harakuma 查看文章
今集超肚痛

脅持舞子既下場會咁慘
變潛在犯,但有前執行官的例子,甚至是梶裕貴在,要降犯罪系數應該不難

Edit:
看不到前面那兩個字

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-19, 01:42 AM   #806
Game Master

完全被佢呃鬼咗,原來舞子係咁打得。

不過因為親手隊冧咗個主謀自己變咗潛在犯,被逼同老公分開。

引用:
甚至是梶裕貴在,要降犯罪系數應該不難
人哋免罪體點同啫?

不過有執行官弥生成功康復嘅先例係真,所以舞子有希望康復。

舊 12-07-19, 08:32 PM   #807
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
千祈唔好得罪開咗眼嘅人妻
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-19, 08:42 AM   #808
macgyver
Game Master
反loli恊會會長

註冊日期: Aug 2004
朱的房間沒有空調,為什麼只有大風扇?

舊 12-10-19, 11:28 AM   #809
LR猫
ˊ_>ˋ

註冊日期: Dec 2007
PSN  IDLucifeRyan
引用:
作者: harakuma 查看文章
最近第返第一季, 第二季,

呢個第三季完全唔係同一個層次.

從男主角可以問米開始, 已經走咗樣, 只係掛名PSYCHOPASS同有D相同角色咁解;

如果你班友(包括D暗處既人)咁勁,

當初就唔會有MAKISHIMA呢D魔王級, 晨早捉咗去拆腦.

已經誤解咗psycho-pass
根本將壓力同犯罪系數搞亂咗
係有計劃多人合力而不知情嘅犯罪呢個念頭果下
犯罪系數就應該已經上升做潛在犯
除非係免罪體質
根本唔會出現第三季啲垃圾劇情

三國志大戰 ic:銀猫
鏟手遊保平安
LR猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-19, 01:20 AM   #810
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>

46分鐘動畫看到不想看好長
冲方丁 深見真 構成麻麻地
Mages等錢要

舊 12-13-19, 09:20 PM   #811
LR猫
ˊ_>ˋ

哈哈哈哈哈
最後一集最後五分幾鐘先同你講
これからが本番です
哈哈哈哈哈
垃圾到

鏟手遊保平安
舊 12-13-19, 10:02 PM   #812
Squall-Lucifer
懶人一個

註冊日期: Oct 2008
8集40多分鐘原來全部都是前半部份=-=

16冬、17冬、17春、17秋、18冬、19冬、19春、19夏、19秋、20桃之節句、20夏、20秋冬、21春、21夏、21秋、22冬、22春、22夏秋、23春、23夏、24春:21甲提督
18年3月、11月、12月、19年3月、4月、6月、11月、12月、20年5月、7月、11月、12月、21年5月、6月、11月、12月、22年3月、6月、11月、12月、23年5月、6月戰果提督,新艦尚缺:N/A
Squall-Lucifer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-13-19, 10:24 PM   #813
LR猫
ˊ_>ˋ

引用:
8集40多分鐘原來全部都是前半部份=-=
8 x 40幾分鐘嘅垃圾廣告

鏟手遊保平安
舊 12-13-19, 11:19 PM   #814
harakuma
Game Master

引用:
作者: LR猫 查看文章
8 x 40幾分鐘嘅垃圾廣告
320mins, 除咗人妻反殺果幾秒之外, 真係唔知發生過咩事,

仲有

関智一把聲走晒樣, 仲以為換咗人

老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
舊 12-14-19, 12:50 AM   #815
Game Master

樓上師兄冷靜啲

我覺得佢每集40分鐘嘅形式係想學美劇咁放慢嚟講。今季前半部(如果可以當今季係故事嘅「前半」嘅話)集中發展角色,然後喺後半部先嚟戲肉。由於每集成40分鐘,幾乎所有新角色都有機會發展。

如果每集只係23分鐘,去到16集(即成16個禮拜)都仲係未入戲肉就真係會睇到汶。但一集40分鐘,分8星期睇就好少少。有唔少美劇,例如神劇Breaking Bad咁,都玩過成季冇乜重大事情發生,齋講角色間嘅關係,然後每季最後一集先嚟料。

不過同意今季花咗太多時間喺新角色度,搞到唔夠時間討論劇情發展,但未至於去到垃圾級別囉

舊 12-14-19, 12:51 AM   #816
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
簡單拍好阿朱同狡嚙個收尾先再開坑都唔遲啦
何必搞到系列all in買大細咁
劇場版時間更有限,分分鐘全部人嘅事交代得更趕
今季最後某人咁收尾可能都係呢個原因,要慳時間俾其他人
製作組有啲野計得太盡,反而令人覺得好多角色發展無謂,好想棄坑......
由手機版發出

此篇文章於 12-14-19 12:57 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-14-19, 01:52 PM   #817
Game Master

引用:
作者: leungky1 查看文章
簡單拍好阿朱同狡嚙個收尾先再開坑都唔遲啦
何必搞到系列all in買大細咁
劇場版時間更有限,分分鐘全部人嘅事交代得更趕
今季最後某人咁收尾可能都係呢個原因,要慳時間俾其他人
製作組有啲野計得太盡,反而令人覺得好多角色發展無謂,好想棄坑......
由手機版發出
好似話下年劇場版只係總集篇,即係代表佢應該會做多季。而家仲係咁多伏線,90-120分鐘劇情版冇可能收晒

同意啲新舊角色交替做得太盡,就算話小朱被軟禁,起碼應該宜野座同彌生應該繼續留喺公安局一課,咁先唔會令舊粉絲感到被冷落。

舊 12-15-19, 01:47 PM   #818
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
溫提: 頭2季上左 HK Netflix
https://www.netflix.com/title/80006146
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-19, 09:24 PM   #819
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『PSYCHO-PASS サイコパス 3』新商品がノイタミナアパレルにて発売決定!
外務省レイドジャケットやキャラクター香水投票プロジェクトがスタートします!お楽しみに!
http://psycho-pass.com/news/20191128.php
引用:
【FC】
「PSYCHO-BOX」「PSYCHO-PASS for スゴ得」にて
公開中の第三期舞台裏エピソードも、いよいよ最終回です。
http://fc.psycho-pass.jp/special/3rd...isode.php?id=8
引用:

『PSYCHO-PASS サイコパス 3 FIRST INSPECTOR』
2020年春 劇場公開
Amazon Prime Videoにて日本・海外 独占配信 決定!!
http://psycho-pass.com/

『PSYCHO-PASS サイコパス』×オーダースーツブランド【DIFFERENCE】コラボ
キャラクターデザイン・恩田尚之描き下ろしビジュアル&商品詳細情報を公開!!
https://psycho-pass.com/news/20191205.php
引用:

パッケージ購入者限定の店舗別特典描き下ろし絵柄を公開!
http://psycho-pass.com/bd-dvd/special.php
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-01-20, 11:59 AM   #820
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
朱爺出番黎 留左條尾睇黎可以繼續出
太好了

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-20, 01:50 AM   #821
Game Master

睇嚟宮野其實都係好人,至少佢係協助公安局同西比拉。換來就係成為公共局第一位人類局長(之前嗰幾個都係機械人)

霜月發現宮野會成為佢新老細表情超搞笑

一直以來,大家都認識到小朱一直都有能力將佢色相維持得好乾淨,所以佢嘅犯罪系數到而家都應該係少於100,根本連潛在犯都唔係。

但由於西比拉仍然唔放心就咁樣釋放佢,話晒公眾所知佢嘅「罪名」係「謀殺」,就咁樣放佢出嚟會令公眾非常懷疑,所以而家小朱只係「法定」執行官,被安排做霜月嘅助手。

雖然有執行官之名,但小朱應該實際上同監視官一樣冇任何自由束縛,西比拉應該會安排佢好似狡噛等外務省探員豁免於受執行槍掃描佢嘅犯罪系數,以掩飾其實佢犯罪系數太低嘅事實。

而睇實小朱唔會暴走亂嚟嘅任務就交俾同樣知道西比拉現實嘅霜月嚟做。所以佢先咁嘅表情。

於是小朱同狡噛實際上就可以再次喺街度自由來往,可喜可賀。

此篇文章於 04-03-20 01:54 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
舊 08-13-22, 09:33 PM   #822
武藤遊戲
The One

舊 08-14-22, 04:33 PM   #823
武藤遊戲
The One

切南瓜皮 16:15pm

心理測量者10週年 新作劇場版決定

舊 02-17-23, 10:18 AM   #824
武藤遊戲
The One

舊 03-23-23, 12:26 AM   #825
武藤遊戲
The One

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[XB1] Psycho Pass サイコパス 選択なき幸福 neo2046 電視遊戲討論版 16 12-28-15 10:38 AM
出讓 限定版主機,game, DVD & Blu-ray 等 andychan26675 買賣專區 4 03-16-14 12:27 PM
[影像碟] 黃偉文作品展[6 CD/4 DVD/3 Blu-ray][末日推出] W!LL Neo Music UNIVERSE 128 12-25-12 04:08 PM
[NEWS] PANASONIC, DMP-BD10 / SA-XR700 / SB-TP100, Blu-ray Disc播放機 / Blu-ray Disc 接收器 KTN 影音館 0 06-28-06 03:20 PM
DVD Format Wars: HP & Dell choose Blu-Ray C.K.F. 影音館 1 01-17-04 12:56 AM

現在的時間是 02:22 PM

手機版 | APP版