Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 64 114 154 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 
攻略及心得交流區>Monster Hunter: World 攻略集會區
魚伕 12:25 PM 07-16-20
請教一下

大家覺得煌黑龍隻角 係

4000( 基本) + 4000 (龍屬狀態)

還是直接

0 + 8000(龍屬狀態)

(只係假設數)

即係之前打幾多頭都唔影響轉龍屬後既爆角速度
還是係有影響???

赤兵尉SETH 02:21 PM 07-16-20
貌似係0 + 8000
煌黑角本身低耐久值, Down後隻中攻擊一定爆

魚伕 04:48 PM 07-16-20
作者: 赤兵尉SETH:
貌似係0 + 8000
煌黑角本身低耐久值, Down後隻中攻擊一定爆

明白,thx
HAKAIDER 09:16 PM 07-16-20
徹3 + 外郷人無恥機制殺....................

STRIFE 10:47 PM 07-16-20
真無恥(稱讚意味
小昭Teddy 04:39 AM 07-17-20
作者: ヨコ男:
煌黑弓全程接擊就得,射乜鬼麻眠
要有強弓,龍攻6,痛擊
要預隊友爆唔到頭, 不過而家都全龍屬3帶1新手都輕鬆過囉
ヨコ男 10:47 PM 07-17-20
作者: HAKAIDER:
徹3 + 外郷人無恥機制殺....................
咁其實隱身番CAMP避大絕得唔得
HAKAIDER 11:07 PM 07-17-20
作者: ヨコ男:
咁其實隱身番CAMP避大絕得唔得
唔得.............因為要煌黑入戰鬥状態先會放審判

而入左戰鬥状態就算用隱身衣 + 煙玉都只可以Keep 紫圏返唔到Camp
HAKAIDER 09:34 PM 07-20-20
煌黑混冥赤, 再塞滿五個屬性防LV3

屬性提升可以超越冥赤full set

Kello820 02:25 PM 08-07-20
隻冰刃佩仲易打過普通冰牙,有D高估左.貫通平均3分半一場
大細金齊晒,收工
魚伕 02:47 PM 08-07-20
作者: Kello820:
隻冰刃佩仲易打過普通冰牙,有D高估左.貫通平均3分半一場
大細金齊晒,收工
隻野三不像。。明顯係設定有問題。。
明明係特殊個體。。。但又唔係出普通版。。。直接出歷戰版。。
血量明顯係比一般少。。求其打都幾分針內完。。

套裝。。係R11裝。。低一級。。但又同R12裝同等級數。。

相比起爆碎。。。真係差好遠。。。連娛欒既級數都唔夠。。。
本來無期望。。但今次真係連普通標準都達唔到。。。

唯一解釋。。。疫情關係影響晒所有進度。。。
風之將 04:44 PM 08-07-20
敗北係煌黑後出,呢隻只係小菜黎
Kello820 05:03 PM 08-07-20
作者: 魚伕:
隻野三不像。。明顯係設定有問題。。
明明係特殊個體。。。但又唔係出普通版。。。直接出歷戰版。。
血量明顯係比一般少。。求其打都幾分針內完。。

套裝。。係R11裝。。低一級。。但又同R12裝同等級數。。

相比起爆碎。。。真係差好遠。。。連娛欒既級數都唔夠。。。
本來無期望。。但今次真係連普通標準都達唔到。。。

唯一解釋。。。疫情關係影響晒所有進度。。。
係啦,特別係上次隻煌黑超水準發揮,睇返今日隻冰刃佩真係各方面都唔多掂
下次update唔知幾時,希望到時回復返正常水準(正常就夠,唔洗超)
小昭Teddy 02:34 AM 08-08-20
用弓初見係佢訓既位開佢波, 個場咁細佢都冇乜打到我, 佢又係咁訓低, 見佢轉場, 落去射左兩箭已經捉得
HAKAIDER 01:24 PM 08-08-20
solo 好易打.................

4 人好混亂...............
HAKAIDER 01:56 PM 08-08-20
又鬼爺..............

安安 08:33 PM 08-26-20
https://www.youtube.com/watch?v=794Kq4uHQ7w
Monster Hunter World: Iceborne Developer Diary: The Final Stand
魚伕 08:30 PM 08-28-20
最後更新
出 黑龍(10月1日),歷戰王冰呪
開放所有EX外觀

主な調整項目

☆新たに以下の護石を追加します。
削撃の護石
耳栓の護石V
達人の護石V
超心の護石III
痛撃の護石III
匠の護石V

☆新たに以下の装飾品を追加します。
陽動珠【3】
受身珠【3】
削撃珠【3】

システムの追加要素
☆マカ錬金の古代竜人の錬金術に「霊脈の錬金術Ⅲ」を追加
☆マカ錬金の装飾品の錬金において、レア度9以上の装飾品を素材として使用可
☆マカ錬金の装飾品の錬金で、以下の装飾品を錬金可能
無撃珠【2】
強壁珠【2】
剛刃珠【2】
龍封珠【3】
強弓珠【2】
心眼珠【2】

安安 08:44 PM 08-28-20

HAKAIDER 11:35 PM 08-28-20
預左係黑龍...............噤祖龍呢?

仲要有古城場地
cat722 12:12 PM 09-21-20
請問MR99之後個解放任係點樣出現, 搵極都唔出 ><
由手機版發出
佐藤成樹 12:23 PM 09-21-20
作者: cat722:
由手機版發出
魔地juno?好似同魔地個lv有關,試下升升佢...
魚伕 03:22 PM 09-21-20
作者: cat722:
由手機版發出
升聚魔之地。
升夠某個特定數(暗數)就自然會出。

所以打到出為止就OK
魚伕 06:26 PM 09-27-20
黑龍

配信日
2020年10月1日(木) UTC_0:00(JST_9:00)
HAKAIDER 06:40 PM 09-27-20
作者: 魚伕:
黑龍

配信日
2020年10月1日(木) UTC_0:00(JST_9:00)
蒼藍星快成為MH 歴代唯一討伐過煌黒龍/ 黒龍嘅強者了............
標籤:Monster Hunter: World 攻略, 魔物獵人 世界
第一 ... 64 114 154 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 

返回主題版面