Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-09-07, 04:11 AM   #1
xeno
God of Gamer
○9

註冊日期: Feb 2003
Prism Ark 第10話「騎士たちの剣魂」

官網: http://www.p-ark.tv/

點解好似冇咩人講=3=>"

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民

此篇文章於 12-14-07 12:51 AM 被 xeno 編輯。
xeno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-07, 04:15 AM   #2
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
睇左10幾分鐘就放棄左了,好悶............

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-07, 04:16 AM   #3
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
睇完零使2之後片尾出左呢套野既pv...聽落首op唔錯

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律

此篇文章於 10-09-07 04:20 AM 被 Kewellma 編輯。
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-07, 04:23 AM   #4
xeno
○9

註冊日期: Feb 2003
睇完第1話之後...好多人都會覺得好亂=口=

打打下又飛返去"1"個度=3=
但係game入面都冇點提"1"既事

都係睇埋第2話先算......話哂都叫真正既開始(?)

客人是神, 所以他們不是人
唔支持我地既就係愚民
xeno 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-07, 08:36 AM   #5
正樹(masaki)
Crazy Gamer
自動波の達人

註冊日期: Jan 2004
睇完.....幾好睇呀
有大張正己...

舊 10-09-07, 09:12 AM   #6
HI-TIM
Junior Member

註冊日期: Sep 2007
我覺得滿正的
好有rpg feel

作畫都ok
HI-TIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-07, 11:19 AM   #7
jaycom
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2006
之前個個post 好似係死機冇咗﹗

第一集都真係好悶﹗
咩都唔講就一開始就打
希望下集講返學校個到會好睇點
隻game 我都只係睇咗一半

舊 10-09-07, 12:46 PM   #8
Moron of Sonic
Senior Gamer
猪突猛進.魔魂

註冊日期: Nov 2005
俾騎士二字呃左...
呢套cut...

舊 10-09-07, 01:10 PM   #9
代官
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: jaycom 查看文章
之前個個post 好似係死機冇咗﹗

第一集都真係好悶﹗
咩都唔講就一開始就打
希望下集講返學校個到會好睇點
隻game 我都只係睇咗一半
第一集其實係後期的大戰役
下集先係真正的開始

代官 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-07, 04:19 PM   #10
普通人一個
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: Moron of Sonic 查看文章
俾騎士二字呃左...
呢套cut...
悶到嘔泡............

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-07, 05:53 PM   #11
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
評價還真是二極化
似乎是 接受這套作品王道的人 就會喜歡看下去
嫌故事太王道的人 就會勁踩??
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-07, 06:31 PM   #12
レッカ

註冊日期: Sep 2007
我亦睇左幾分鐘就放棄

都幾悶 而且一輪咀既對白 對我呢d唔明故事既人黎講好深奧

算吧 我都唔喜歡王道故事...

舊 10-09-07, 06:55 PM   #13
ms_小畫家
Game Master

註冊日期: Nov 2004
PSN  IDmakelvin666
一開始就玩倒敍式,而且d劇情跳黎跳去
無玩過game既人會覺悶算正常啦

個人覺得還可以,不過神樂就差d認唔出啦

其中一位歷史見證人
ms_小畫家 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-07, 09:00 PM   #14
小樓+法珞
最純潔蘿莉控

註冊日期: Sep 2006
如果呢套悶到嘔我諗好多都要cut.......其實已經算唔錯,雖然唔係最好睇

舊 10-09-07, 09:42 PM   #15
jaycom
Crazy Gamer

未玩過game 的人可以睇多一集先決定追唔追

舊 10-09-07, 11:29 PM   #16
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
或者宜家d觀眾鐘意睇野唔用腦掛用插敘法黎介紹及代入故事,居然會被評為亂+悶...
用20分鐘唔到既時間講晒世界觀,介紹角色登場,賣service ,灑帥 ,分述兒時往事及打鬥場面...
當然有比佢做得更好既作品,但個人認為呢套已經算係咁了...

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-07, 11:31 PM   #17
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
我玩過原著係個FD屋企望左兩望都覺得幾廚

可能我要求高/\

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 01:17 AM   #18
Hunter

註冊日期: Jan 2002
個故事同情節好似比較例牌(行貨)
好難叫人睇落去
而且最大問題係10月真係好多比佢更有吸引力既新番動畫

睇多2集決定追唔追啦

Hunter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 01:20 AM   #19
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
聽過唔少版本op

依個先聽得順耳

其他就

舊 10-10-07, 01:27 AM   #20
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
不是因為跳來跳去就好~
亦不是因為跳來跳去就差,
而是實際表現出來就是悶

故事老套唔係問題.......但拍出來效果太虛啦~

但這套的表現方式實在問題多多,
戰鬥場面實在太脫力........這是十多年前的勇者打魔王動畫嗎?
女主角雖然變哂型.............但

舊 10-10-07, 08:47 AM   #21
AthrunZala
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
未玩過game ge多數都唔明第一集講乜
好似涼宮第0集, 我初頭都唔知佢做乜

第一集係prism ark 中後期ge一段戰鬥 + prism heart(prism ark前傳) ge故事交代
第二集就係prism ark 故事ge開始
大家睇埋第二集先決定睇唔睇落去會比較好

我就覺得好好睇(因為玩過game,知道故事講乜)
打鬥場面無邊幾隻rpg動畫可以做到佢咁華麗

Priecia好萌

今季新番最好睇ge一套 唔睇真係走寶

hayawai幾勇, 係咁多人面前kiss Priecia, 如果係game到, 一早比其它女角5馬分屍

此篇文章於 10-10-07 08:50 AM 被 AthrunZala 編輯。
AthrunZala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 08:54 AM   #22
不死身的出木杉
/人 ◕ω ◕人\

註冊日期: Aug 2004
引用:
作者: AthrunZala 查看文章

hayawai幾勇, 係咁多人面前kiss Priecia, 如果係game到, 一早比其它女角5馬分屍

這叫做趁火打劫嘛 ( 0虛 )
不死身的出木杉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 09:18 AM   #23
Moron of Sonic
猪突猛進.魔魂

註冊日期: Nov 2005
如果套片要玩過game先睇明覺得好既,咁都叫好片嗎?
我覺得一套成功既動畫,係要睇完會想搵番原著黎睇黎玩,咁先算成功囉...
重要既第一集已經讓人覺得悶,點睇落去...
最重要既係,好明顯係後宮劇...

此篇文章於 10-10-07 09:21 AM 被 Moron of Sonic 編輯。
Moron of Sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-10-07, 09:26 AM   #24
AthrunZala
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: Moron of Sonic 查看文章
如果套片要玩過game先睇明覺得好既,咁都叫好片嗎?
我覺得一套成功既動畫,係要睇完會想搵番原著黎睇黎玩,咁先算成功囉...
最重要既第一集已經讓人覺得悶,點睇落去...
無人逼你睇ga
涼宮第0集咪一樣悶.....

而且佢原意係谷d人買prism ark + 續集同周邊產品
如果佢做到好似game個故事咁完整, 就引唔到你去買佢隻game玩一次
shining tears x wind 個陣都係類似ge模式

但從佢ED,作畫,打鬥都比game個陣有過之而無不及, 算係幾有心機ge作品

此篇文章於 10-10-07 09:32 AM 被 AthrunZala 編輯。
AthrunZala 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-14-07, 01:19 AM   #25
回到過去~Terry~
劍士

真係好似打緊rpg game
d招
回到過去~Terry~ 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 01:38 PM

手機版 | APP版