Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-24-10, 09:45 AM   #1
shiro_b
Insane Gamer

註冊日期: Mar 2010
[真正見識到]市場分佈真不平均.....

我最近識左個男仔.
我發現佢成日都要上fb做一個指定動作:delete frd requst.
係delete 三唔識七的女仔的request...

咁我同另一個男仔朋友忍唔住問佢:點解你會咁多人想識?
佢話唔知,總之每日平均都有二三十個女仔會ADD佢.....(!!!)
以前都諗住識多d朋友add下, 點知d女仔係咁煩佢之類,於是一洗洗左幾百個....(!!!)

一個月成800~900人add... 頭像靚仔大隻+show到自己咩名校真係咁多人會add.
我第一次見識到.....@______@

佢的確係又靚仔又高大,又大隻又風趣,又識打扮唱歌又好聽,家境良好又係獨子,仲要係全香港top3 的名男校學生...好搶手呀@____@

========
題外話, 我都仲有個朋友, 三十有五, 個樣生得比較後生同cute(係cute唔係靚仔), 似二十七八, 做電腦的毒男
佢一直識唔到女朋友, 一開有緣人, 三日有過百人add佢.....

舊 08-24-10, 09:48 AM   #2
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
add 唔代表真係想識既
以前玩泊車仔, 都add 過人啦
不過我完全冇同佢地講過野
唔玩之後就del 左佢地了

舊 08-24-10, 09:50 AM   #3
shiro_b

引用:
作者: Seppie 查看文章
add 唔代表真係想識既
以前玩泊車仔, 都add 過人啦
不過我完全冇同佢地講過野
唔玩之後就del 左佢地了
同我一齊問佢個男仔勁羡慕佢
因為佢連俾人想add的機會都冇咁話

舊 08-24-10, 09:58 AM   #4
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
但係如果真係基於上述理由而add個男仔的話,我諗市場分佈平唔平均都好
d女仔仲係會add佢的

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-10, 10:12 AM   #5
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: shiro_b 查看文章
同我一齊問佢個男仔勁羡慕佢
因為佢連俾人想add的機會都冇咁話
咁佢要檢討下自己點解冇人add
係朋友圈子窄ar, 定係佢d profile setting 令人locate 唔到原來係識既人, 因而有提防而唔add
我會架, locate唔到係邊個, 就假定唔識然後ignore架啦
年中好多人架喇

上次add 你前我都有msn 問mutual friends 你係邊個

舊 08-24-10, 10:44 AM   #6
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
老實如果做佢女朋友,隨時膽心多個開心。

舊 08-24-10, 10:46 AM   #7
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: beagleflash 查看文章
老實如果做佢女朋友,隨時膽心多個開心。
exactly!

舊 08-24-10, 11:36 AM   #8
shiro_b

引用:
作者: Seppie 查看文章
咁佢要檢討下自己點解冇人add
係朋友圈子窄ar, 定係佢d profile setting 令人locate 唔到原來係識既人, 因而有提防而唔add
我會架, locate唔到係邊個, 就假定唔識然後ignore架啦
年中好多人架喇

上次add 你前我都有msn 問mutual friends 你係邊個
我SET到唔俾人SEARCH到, 有MAIL ADDRESS都冇用
所以唔會點再有D奇怪人ADD :P

舊 08-24-10, 12:22 PM   #9
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
我從來都set到d security好高 -.-

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-10, 05:29 PM   #10
Noyeah
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2009
死喇...睇完你既報導之後...
再次認清自己完全無市場價值忝.....
Noyeah 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-10, 05:32 PM   #11
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
突然間對自己充滿信心...

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-10, 05:39 PM   #12
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: Beanhoho 查看文章
突然間對自己充滿信心...
突然間覺得你幽默風趣

舊 08-24-10, 05:44 PM   #13
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
突然間覺得你幽默風趣
過獎了

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-10, 06:27 PM   #14
beagleflash
Crazy Gamer
雜牌萬用刀

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Noyeah 查看文章
唔會,我仲相信無論咩野,只要出現係呢個世界都會有佢既市場?

舊 08-24-10, 08:34 PM   #15
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
引用:
放自己張相上去試下啦

舊 08-24-10, 09:04 PM   #16
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
你淨係影個頭的話, 放上大陸網站應該好OK架

舊 08-24-10, 09:22 PM   #17
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: beagleflash 查看文章
唔會,我仲相信無論咩野,只要出現係呢個世界都會有佢既市場?
當然...垃圾都會有市場...

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-10, 09:25 PM   #18
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
你淨係影個頭的話, 放上大陸網站應該好OK架
咁我影邊忽都唔掂

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-10, 09:37 PM   #19
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
咁我影邊忽都唔掂
不宜妄自菲薄呀

舊 08-25-10, 12:40 AM   #20
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
咁講法...... 唔怪得知沒人add 我la...

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 01:05 AM   #21
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
NO PHOTO NO TALK
PLX SHARE

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 01:07 AM   #22
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
終於明近兩個月fb突然多左唔識既人add我既原因,我轉過PS過既頭像

舊 08-25-10, 05:37 PM   #23
shiro_b

頭像靚仔靚女又點, 出來另一個人...
況且呢個世界唔係淨係用個樣架嘛

偷人相的人更加冇意思了, 你根本唔使旨意出來見網友xddd => 識得有女仔偷D MODEL相扮自己

舊 08-25-10, 06:36 PM   #24
Diana

引用:
我最近識左個男仔.
我發現佢成日都要上fb做一個指定動作:delete frd requst.
係delete 三唔識七的女仔的request...

咁我同另一個男仔朋友忍唔住問佢:點解你會咁多人想識?
佢話唔知,總之每日平均都有二三十個女仔會ADD佢.....(!!!)
以前都諗住識多d朋友add下, 點知d女仔係咁煩佢之類,於是一洗洗左幾百個....(!!!)

一個月成800~900人add... 頭像靚仔大隻+show到自己咩名校真係咁多人會add.
我第一次見識到.....@______@

佢的確係又靚仔又高大,又大隻又風趣,又識打扮唱歌又好聽,家境良好又係獨子,仲要係全香港top3 的名男校學生...好搶手呀@____@

========
題外話, 我都仲有個朋友, 三十有五, 個樣生得比較後生同cute(係cute唔係靚仔), 似二十七八, 做電腦的毒男
佢一直識唔到女朋友, 一開有緣人, 三日有過百人add佢.....
yahoo個有緣人?
小心D果度好多傳銷女!官之前我有個fd就甘便中左伏...
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-10, 06:37 PM   #25
Diana

引用:
頭像靚仔靚女又點, 出來另一個人...
況且呢個世界唔係淨係用個樣架嘛

偷人相的人更加冇意思了, 你根本唔使旨意出來見網友xddd => 識得有女仔偷D MODEL相扮自己
O下?甘都得?有意思咩?
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 09:51 AM

手機版 | APP版