Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-12-04, 06:15 PM   #1
柯南
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
做中國最好的tv game雜誌!

[URL=http://ucg.com.cn/mainad/pics/ucgad01.jpg]好

舊 01-12-04, 06:16 PM   #2
jerrylui
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
jerrylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-04, 06:59 PM   #3
hk_boy
Ultimate Gamer
諸行無常 諸法無我

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDSwitch
Nintendo Switch IDPS Vita
3DS Friend Code0123 4567 8900
PSN  IDXBox one
XBox Live GamertagPlayStation 4
Fami通戰略聯盟...??

唔知福田點睇~??

日本(本州)縱斷した,オレは~!
遙かなる時空,異形の月!
セガサミーホールディングス株式会社
hk_boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-04, 07:03 PM   #4
GEESE
Game Master
Ψ血族.狂氣之伯爵Ψ

註冊日期: Aug 2002
引用:
Originally posted by hk_boy :
Fami通戰略聯盟...??

唔知福田點睇~??
哈~~~呢樣值得期待~~~~~~~~~

被風吹拂白色的病房中 急落的花瓣隨風飛舞著
最後的時刻來臨 回憶起最重要的人
明天將化為灰燼回歸塵土吧
櫻花於窗中看見了 我要沈睡於他們之下
被溫暖包圍著 在你的手中...
沉靜的搬離304號室之時 似乎把你再次忘記
此後我將與櫻花共舞於風中搖曳回憶著你
GEESE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-04, 11:09 PM   #5
cinimod
God of Gamer

但福田的目標似乎是辦得比日本雜誌更好吧!當然資源是否許可又是另一回事....
cinimod 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-04, 01:03 AM   #6
alvinclub
Crazy Gamer

PSN  IDalvinbetic
XBox Live Gamertagalvinbetic
引用:
Originally posted by cinimod :
但福田的目標似乎是辦得比日本雜誌更好吧!當然資源是否許可又是另一回事....
有理想都未況唔係好事既.........

舊 01-13-04, 02:00 AM   #7
岸邊露伴

註冊日期: Nov 2003

純粹只係吹吹水既一個自己友既論壇架咋~~

(廣告)
岸邊露伴 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-04, 12:15 PM   #8
Zaku
The One

今期到左香港未?!!!
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-04, 12:22 PM   #9
hk_boy
諸行無常 諸法無我

XBox Live GamertagPlayStation 4
引用:
Originally posted by cinimod :
日本雜誌更好...別說笑吧~!!

香港地做game編輯會有什麼樣的抱負??
研究他們的心態應該很有趣......
希望成為高曝光出位game業界名人
又或者廿二世紀插人編輯,
當打份普通的優/苦差,或者...還是別提了~!!

市場自會掌管書刊的生命~

舊 01-13-04, 12:23 PM   #10
岸邊露伴

引用:
Originally posted by Zaku :
今期到左香港未?!!!
睇大陸網都未見有人入手

(廣告)
舊 01-13-04, 02:18 PM   #11
Zaku
The One

引用:
Originally posted by 岸邊露伴 :
睇大陸網都未見有人入手
仲諗住 10 號出添
舊 01-13-04, 02:44 PM   #12
店員 A
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDななみ
XBox Live GamertagNanamifuruta
引用:
Oh...我驚我寫成版喎w
店員 A 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-04, 02:49 PM   #13
岸邊露伴

引用:
Originally posted by 店員 A :

Oh...我驚我寫成版喎w
你寫完之後福田九成會出文串番你,
前幾期game watch先見佢提起你…

(廣告)
舊 01-13-04, 03:34 PM   #14
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

註冊日期: Jan 2002
呢本野唔係定期HK有售架, 係好似d台灣書咁賣剩至銷黎HK.

想買到, 睇運啦.

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-04, 03:42 PM   #15
失業中年漢
Game Master
真係失業啦:(

註冊日期: May 2002
引用:
Originally posted by hk_boy :

日本雜誌更好...別說笑吧~!!

香港地做game編輯會有什麼樣的抱負??
研究他們的心態應該很有趣......
希望成為高曝光出位game業界名人
又或者廿二世紀插人編輯,
當打份普通的優/苦差,或者...還是別提了~!!

市場自會掌管書刊的生命~
唔係好明喎
你意思係因為香港既市場, 所以唔會有好既GAME書?
失業中年漢 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-04, 04:00 PM   #16
岸邊露伴

引用:
Originally posted by 美版之王-天涯浪子 :
呢本野唔係定期HK有售架, 係好似d台灣書咁賣剩至銷黎HK.

想買到, 睇運啦.
梗係唔係啦,
香港只係比大陸遲幾日有得賣,
半年黎我keep住期期都有買,
不過想買到要識揀時機就真…

(廣告)
舊 01-13-04, 04:22 PM   #17
JASUGUN
Crazy Gamer
精神病患者

hk boy好似同香港game書有血海深仇咁喎...
JASUGUN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-04, 04:39 PM   #18
hk_boy
諸行無常 諸法無我

引用:
Originally posted by JASUGUN :
hk boy好似同香港game書有血海深仇咁喎...
又無咁誇~

舊 01-13-04, 04:41 PM   #19
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
綜合Watch的資源,萬一它能夠跟中文版的FAMI通一拚已經很好了…
Watch要超越日本雜誌,在下想跟要越南比日本繁榮沒有什麼分別。

舊 01-13-04, 04:45 PM   #20
msz006
私の紗夢は可愛です~
六蚊玩倒舖

引用:
Originally posted by Dyhalt Rushifar :
綜合Watch的資源,萬一它能夠跟中文版的FAMI通一拚已經很好了…
Watch要超越日本雜誌,在下想跟要越南比日本繁榮沒有什麼分別。
如果其中2姦合併,資源有2倍,多d人做攻略,資料收集等,
本書厚一倍,貴一倍,
咁有無得林?
msz006 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-04, 04:46 PM   #21
神祕人1號
Moderator
網上自由人

《游戏机实用技术》 2004年2月AB合刊 全国开始上市
http://www.ucg.com.cn/mainad/ucgad.htm
p.s:官方網站寫明國內1月12日發售,相信香港要明日或過2日後先有

▲封面            ▲焦点         ▲目录1

▲目录2            ▲赠品         ▲2003年游戏年鉴

▲荣誉勋章          ▲武刃街        ▲《UCG5周年纪念特辑》预告

此篇文章於 01-13-04 04:49 PM 被 神祕人1號 編輯。
神祕人1號 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-04, 04:53 PM   #22
hk_boy
諸行無常 諸法無我

引用:
Originally posted by 炸彈馬騮 :
唔係好明喎
你意思係因為香港既市場, 所以唔會有好既GAME書?
唔係只有GAME書,漫畫都係~
因為香港市場係幾畸形~
時間同人手比例上奇怪,
大量漫畫加工助理,或game書外稿手,
形成質量參差......

如果市場大幾倍,應該會好好多~!!

舊 01-13-04, 05:05 PM   #23
Zaku
The One

引用:
Originally posted by 神祕人1號 :
《游戏机实用技术》 2004年2月AB合刊 全国开始上市
http://www.ucg.com.cn/mainad/ucgad.htm
p.s:官方網站寫明國內1月12日發售,相信香港要明日或過2日後先有
呢幾日要加緊留意下先得~~
舊 01-13-04, 05:05 PM   #24
美版之王-天涯浪子
玩具封印王

引用:
Originally posted by 岸邊露伴 :
梗係唔係啦,
香港只係比大陸遲幾日有得賣,
半年黎我keep住期期都有買,
不過想買到要識揀時機就真…
我咁耐只係報攤見過一次咁大把. :@_@":

Cuddle
Rose of May
Hometown Domina

好聽, 動聽.
美版之王-天涯浪子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-04, 05:12 PM   #25
岸邊露伴

引用:
Originally posted by 美版之王-天涯浪子 :

我咁耐只係報攤見過一次咁大把. :@_@":
因為報攤只係出現過過一次咁大把

(廣告)

論壇跳轉

現在的時間是 02:03 AM

手機版 | APP版