Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 06-18-21, 05:59 PM   #501
darkvolver
God of Gamer
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
唔好話新入來的香港人有問題,本地加拿大都比起其他國家更有問題......

加拿大生人勿近

舊 06-22-21, 08:54 PM   #502
安安

註冊日期: Jan 2002
https://hd.stheadline.com/news/realt...9C%8D%E5%8B%99
匯豐銀行向客戶發出通知,若客戶身在香港以外地方使用或下載網上或流動理財,
該行未必獲准在客戶身處或居住的國家或地區,向客戶提供相關產品或服務。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-21, 08:58 PM   #503
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
似被制裁了 兩邊不是人
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-21, 10:07 PM   #504
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: 安安 查看文章
https://hd.stheadline.com/news/realt...9C%8D%E5%8B%99
匯豐銀行向客戶發出通知,若客戶身在香港以外地方使用或下載網上或流動理財,
該行未必獲准在客戶身處或居住的國家或地區,向客戶提供相關產品或服務。
引用:
作者: Heaven 查看文章
似被制裁了 兩邊不是人
禁多銀行用,點到HSBC......而且你睇到d職員成日都好得閒,個場又清靜又不用排隊,不出奇。

舊 06-23-21, 05:52 PM   #505
colormon
Senior Gamer

註冊日期: May 2011
引用:
作者: darkvolver 查看文章
唔好話新入來的香港人有問題,本地加拿大都比起其他國家更有問題......

加拿大生人勿近
d人話加拿大人nice易融入…
有咩黑暗面?願聞其長
colormon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-30-21, 05:21 PM   #506
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
唔知有幾黑暗,只知呢幾日熱到死人

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-21, 04:28 PM   #507
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: colormon 查看文章
d人話加拿大人nice易融入…
有咩黑暗面?願聞其長
上一代移民過咗Canada o既香港人, 其實好多都blue heart
(鬼佬同事同我講黃/藍,係講yellow / blue heart)

上一代果班人去外國,純粹係驚97, 驚大陸
有無民主,公平,自由o既社會, 佢地唔care
但係佢地唔會明白(或者唔願意去接受), 佢地依家一直享受緊o既生活, 係前人爭取民主公平自由目標之下o既其中一樣產物
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-21, 10:09 AM   #508
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: Terry仔 查看文章
上一代移民過咗Canada o既香港人, 其實好多都blue heart
(鬼佬同事同我講黃/藍,係講yellow / blue heart)

但係佢地唔會明白(或者唔願意去接受), 佢地依家一直享受緊o既生活, 係前人爭取民主公平自由目標之下o既其中一樣產物
要爭取就有損傷,就算佢地知/接受,既然佢地依家就已經有做咩要搞到損手爛腳…

舊 07-05-21, 10:16 PM   #509
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007

企業和學校應該好大問題

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-05-21, 10:40 PM   #510
神人ではない!新人だ

其實撤出先至係正路吧。
亦啱晒雜帝要求,今次圍牆都唔駛起就自己出現…

舊 07-06-21, 08:44 AM   #511
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
唔係大問題,係根本運作唔到

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-21, 04:10 PM   #512
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
台灣vpn那種是計流暢還是計月費任用?

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-06-21, 05:27 PM   #513
神人ではない!新人だ

https://hk.news.yahoo.com/google-fb-...065036050.html
引用:
黃又指,今次事件來得突然,Google在未清楚法例條文下,或擔心駐港職員違法而面臨刑罰甚至監禁,故藉此保障員工,而部分科企的駐港職員主要負責廣告或市場策劃,與社交媒體內容「風馬牛不相及」,認為條例通過後,當局可清楚解釋條文內容及作出適當協調
即係即使抵觸法例,佢唔想告果陣就可以相安無事,中美出事果陣就又黎多次蘋果?
法律真係奧妙。

舊 07-06-21, 11:38 PM   #514
肉羊哩咖
griffin611

台灣唔知,但係其他係月/年費咁玩,唔計流量。留意個供應商會唔會賣你啲資料最緊要,尤其係嚮五眼聯盟注冊嗰啲。

舊 07-07-21, 11:51 AM   #515
Head Shooter
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDcipher001
https://privacytools.io/

https://privacytools.io/providers/vpn/
Head Shooter 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-21, 12:07 PM   #516
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
安全起見,其實呢度都係唔係要清理一下D舊topic?至少清談嗰幾個討論串。。。
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-21, 02:48 PM   #517
colormon

引用:
作者: Terry仔 查看文章

https://www.youtube.com/watch?v=w7Dw4Tj9sxk

加拿大,機遇處處,片中人如魚得水
舊 08-01-21, 07:30 PM   #518
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
引用:
作者: J+1 查看文章
安全起見,其實呢度都係唔係要清理一下D舊topic?至少清談嗰幾個討論串。。。
由手機版發出
究竟呢度版主仲有冇上開呢度?遠喺2019年示威運動開始時已經提及過佢哋啲Server要盡早搬去外國

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-05-21, 07:08 PM   #519
肉羊哩咖
griffin611

啫係唔方便呢度再舖嘢?

舊 09-23-21, 02:31 PM   #520
colormon

移民d玩具模型會喺香港放定拎埋過去?呢個問題都要考慮…最近見fb唔少人移民放嘢,是運費貴所以割愛?
舊 09-23-21, 08:35 PM   #521
BeanZzZz
Crazy Gamer
堅推中一入

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: colormon 查看文章
移民d玩具模型會喺香港放定拎埋過去?呢個問題都要考慮…最近見fb唔少人移民放嘢,是運費貴所以割愛?
think about the packaging you needed to do, built plastic models isn't delivery friendly

『為什麼一定要是那片土地才叫做中國?但那片土地上的中國根本就不是中國。』
BeanZzZz 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-21, 12:16 AM   #522
肉羊哩咖
griffin611

一如一般搬屋,搬得就搬,搬唔到就放~

舊 09-24-21, 09:39 PM   #523
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
我有個同事移民運埋床褥添 ,好睇你個人需要
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-21, 09:05 PM   #524
肉羊哩咖
griffin611

再「大件」啲嘅好似家傭姐姐都過埋去~~~ 死未?

舊 10-09-21, 11:55 AM   #525
colormon

引用:
作者: BeanZzZz 查看文章
think about the packaging you needed to do, built plastic models isn't delivery friendly
Polymer foam is the key!! Just take time to cut a good fit shape for your built model.

論壇跳轉

現在的時間是 12:01 AM

手機版 | APP版