Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > Cosplay同人MIX討論區

主題工具 顯示模式
舊 08-01-14, 01:42 AM   #1
williamsiusuper
Ultimate Gamer

註冊日期: May 2004
繪圖板問題,唔知喺咪壞咗

我個繪圖板其實好耐冇用
剛剛用返,但喺用黎畫野果時個畫完唔會立即停
知筆凌空咗,佢仲係detect我畫緊過咗一陣先停
想問有冇朋友,試過依個問題
會喺筆既問題定板???
用bamboo fun

舊 08-01-14, 12:37 PM   #2
david
The One

註冊日期: Mar 2002
有無試過重裝DRIVER?係唔係最UPDATE?

我試過當我O係公司用CHEAP雞PC,O係唔夠RAM O既情況下會有類似呢種DELAY出現。

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 04:51 PM   #3

引用:
作者: david 查看文章
有無試過重裝DRIVER?係唔係最UPDATE?

我試過當我O係公司用CHEAP雞PC,O係唔夠RAM O既情況下會有類似呢種DELAY出現。
重裝過
我試過洗咗SOFTWARE,就咁用小畫家畫,都喺咁......

舊 08-01-14, 05:12 PM   #4
david
The One

註冊日期: Mar 2002
似乎係幾普遍,你爬一爬呢到吧:
http://forum.wacom.eu/viewtopic.php?f=4&t=11787

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-14, 08:54 PM   #5

http://youtu.be/iH5bmc0IdIE?t=1m7s
我其實應該喺咁
不過係畫完一下之後叮吊筆佢仍然DETECT 我畫緊

舊 08-13-14, 08:55 PM   #6
SSate
Senior Gamer
AWOL

註冊日期: Mar 2010
XBox Live GamertagSAteMaaya
支筆個頭有問題?

舊 08-14-14, 01:26 AM   #7
飛燕
God of Gamer