Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-05-10, 12:07 AM   #601
鳳熾魂
God of Gamer
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: kaichung20 查看文章
跟著諗哈利路亞~~叫主角reset呢句
之後直接入心跳大量閃光彈劇情
引用:
追加奧義"stand by me"
我都未睇黑化時果招

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 12:10 AM   #602
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
引用:
作者: Castor 查看文章
之後直接入心跳大量閃光彈劇情

我都未睇黑化時果招
其實gallery 已經俾左黑奧義果張圖你

舊 01-05-10, 12:12 AM   #603
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
作者: killua 查看文章
兩張分別我睇左半分鐘至分到 bbbbbbbb

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 12:19 AM   #604
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
即係奧義都係一樣叫免仔?

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
舊 01-05-10, 12:19 AM   #605
kaichung20
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2008
黑同白都係"stand by me",有分黑兔&閃光兔
引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
兩張分別我睇左半分鐘至分到 bbbbbbbb
我都睇左好耐,捉錯處咁玩

都子奥義"スタンド・バイ・ミー"呢招金粉餅...我好樂意食左佢

此篇文章於 01-05-10 12:21 AM 被 kaichung20 編輯。
kaichung20 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 12:21 AM   #606
HM

註冊日期: May 2007
引用:
之前唔知你已經玩左
& 從兔仔名知道都子細細個已經發姣鍾情主角,所以主角話佢會係(人地)好老婆時好hurt
而俾鈕果度間接係代表主角主動維繫番段感情,所以之後會漂白
主角同第二條囡一齊佢又忍到喎
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 12:22 AM   #607
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
作者: クロエ 查看文章
之前睇過大陸同胞解釋係講因為主角不停約佢令到都子覺得自己係有機會同主角一齊

舊 01-05-10, 12:24 AM   #608
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

引用:
即係奧義都係一樣叫免仔?
gallery default 既 cut in thumbnail 就係黑果張

舊 01-05-10, 12:25 AM   #609
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

引用:
因為有兔仔搵水喉痛扑濕你

舊 01-05-10, 12:29 AM   #610
kaichung20

引用:
因為有兔仔搵水喉痛扑濕你
不能認同更多,笑左!!!
好明顯konami鋪定D路俾人補完

都子奥義"スタンド・バイ・ミー"呢招金粉餅...我好樂意食左佢
舊 01-05-10, 01:58 AM   #611
fatparrot
Junior Member

註冊日期: Jan 2010
引用:
我都係落信和搵,不過都要六千幾yen不過為左都子我唔理得咁多
ときめきメモリアル4 Character Single BOX
http://www.konamistyle.jp/ecitem/item60852.html

この商品は現在のところ、コナミスタイルでのみの販売を予定しています。

得konami 先有得買..... 我都係係佢度買先有...
fatparrot 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 02:12 AM   #612
HM

註冊日期: May 2007
引用:
之前睇過大陸同胞解釋係講因為主角不停約佢令到都子覺得自己係有機會同主角一齊
雖然係gal game主角通病,但呢個主角真係好鈍感
都子黑化都係因為佢
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 10:48 AM   #613
tom2002

註冊日期: Oct 2009
引用:

係第二度post 過, post 埋呢度la
個人意見
其實都子一開始就鍾情主角係肯定的.
但這帶出一個問題,那為什麼她會主動為主角收集而且提供女角情報呢?
這是因為一開始都子沒有勇氣.
可能是知道主角只當她是普通的青梅竹馬
怕表白不只不會成功,還會破壞和主角的關係
只好把對主角的真正心意壓室在心深處

來到高中,都子發覺依然不能忘記主角, 這樣下去也不是辦法
於是她選擇了幫助主角找女朋友這個辦法
"只要他找到女朋友,我也能放棄對他的感覺"
這就是都子的想法
而為了不讓自己亂想,主角一開始的約會也拒絕了

但最後這方法也是失敗了的
攻略其他女角時, 都子的出路會顯示
"進了二流大學, 最近好像沒有見過她了"
我不會用最壞的方向解釋(心跳2八重原結局),可能性也不高
我會解釋為都子在逃避主角,因為她發覺自己始終改變不了對主角的感覺
以上
tom2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 09:15 PM   #614
fatparrot

Unhappy

引用:
作者: tom2002 查看文章
係第二度post 過, post 埋呢度la

但最後這方法也是失敗了的
攻略其他女角時, 都子的出路會顯示
"進了二流大學, 最近好像沒有見過她了"
我會解釋為都子在逃避主角,因為她發覺自己始終改變不了對主角的感覺
以上
每次見到依句都會覺得有o的傷感...
舊 01-05-10, 09:40 PM   #615
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
以上
無玩二代想知八重結局係點?

舊 01-05-10, 10:12 PM   #616
tom2002

註冊日期: Oct 2009
引用:
無玩二代想知八重結局係點?
八重原本設定係寫退學後自殺的(沒有發生某個Event的場合)
但最後可能因為咁直接寫自殺不適合心跳系列氣氛
改o左做退學後下落不明
(即係都係自殺,只不過唔寫出o黎)

http://www24.atwiki.jp/tokimeki_dict.../pages/72.html

此篇文章於 01-05-10 10:53 PM 被 tom2002 編輯。
tom2002 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 10:28 PM   #617
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
引用:
作者: fatparrot 查看文章
ときめきメモリアル4 Character Single BOX
http://www.konamistyle.jp/ecitem/item60852.html

この商品は現在のところ、コナミスタイルでのみの販売を予定しています。

得konami 先有得買..... 我都係係佢度買先有...
請問邊度會幫手訂?

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-10, 10:39 PM   #618
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:
八重原本設定係退學後自殺的(沒有發生某個Event的場合)
但最後可能不適合心跳系列氣氛
改o左做退學後下落不明

http://www24.atwiki.jp/tokimeki_dict.../pages/72.html
設定咁灰

舊 01-05-10, 10:56 PM   #619
fatparrot

wink

引用:
作者: frankylui 查看文章
請問邊度會幫手訂?
我都係搵o的日本代購公司幫我買, 網上有好多呢種公司, 你可以比較下...... 但係佢地o的日元匯率會比較高 度因包括埋服務費), 所以你要有心理準備呢...
舊 01-06-10, 02:51 AM   #620
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
引用:
設定咁灰
唔止呢個結局,佢條線本身都灰
而家心跳2,日jp psstore 600yen有得d/l,未玩過一定要試下
http://www.jp.playstation.com/softwa...000000001.html

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-10, 08:22 AM   #621
kaichung20

引用:
作者: 柚原このみ 查看文章
唔止呢個結局,佢條線本身都灰
而家心跳2,日jp psstore 600yen有得d/l,未玩過一定要試下
http://www.jp.playstation.com/softwa...000000001.html
八重唔理佢,條線就真係好灰
但係行佢條線就後期怒放閃光彈
所以下落不明呢句...攪到唔理都子令我都好灰...

P.S:心跳2係我心中必玩game之一!!!花櫻梨呀!!!

舊 01-06-10, 10:44 AM   #622
chibiyuchan

註冊日期: Apr 2008
引用:

心跳2係經典中既經典!
10年後既今日我都仲係咁鍾意美帆同真帆

同埋心跳2同幾乎每個女角都有童年event哩個設定好讚,
好有命中註定既感覺
chibiyuchan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-10, 01:52 PM   #623
鳳熾魂
紅蓮の焔神

引用:

閃光彈好事來
但心跳2係唔係有炸彈人

舊 01-06-10, 03:54 PM   #624
kaichung20

引用:
閃光彈好事來
但心跳2係唔係有炸彈人
但係果個炸彈人好合情合理咁令你覺得佢放炸彈係應該架
名曰:陽之下光!!!心跳幼馴染既先驅!!<--詩織我唔當係!!無feel
依家個人心跳人物排名榜頭3位(5位):
花櫻梨=都子>光>虹野=カイ

舊 01-06-10, 04:28 PM   #625
JAM
Game Master

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code1332 9040 1961
心跳2入面楓子既異地戀/琴子既矛盾/真&美帆兩姐妹既劇情印象最深刻
JAM 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:51 AM

手機版 | APP版