Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 09-12-20, 01:09 AM   #26
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
更正:而家傳係「聖誕節正日」⋯⋯搞乜?!
https://variety.com/2020/film/news/w...as-1234766774/

此篇文章於 09-12-20 01:13 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-15-20, 03:32 PM   #27
肉羊哩咖
griffin611

而家傳出連聖誕都不保,一係一月直上 HBO Max,一係就夏季先上戲院~

舊 11-19-20, 02:50 PM   #28
肉羊哩咖
griffin611

「正式」預告

而家戲院 HBO Max 同步。

舊 11-19-20, 08:51 PM   #29
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
好似只係美國,其他地區仍然未決定幾時上

舊 11-20-20, 12:42 AM   #30
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
見UA在fb講香港映期確定17/12
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-20-20, 01:08 AM   #31
肉羊哩咖
griffin611

咁咪早過美國上?!

舊 11-21-20, 08:12 AM   #32
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
見UA在fb講香港映期確定17/12
見台灣同香港一樣都係12/17上映!
但最近香港疫情又爆爆地,
好怕戲院又要停開!
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
咁咪早過美國上?!
成個美國自己因為大選內亂中,
係商家都賺左亞洲個面先啦!
(呢套戲拍好左咁耐,呢緊重要接著2021上半年「真」JL個勢!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 11-21-20 08:18 AM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-20, 09:06 AM   #33
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
希望大家幫幫手, 唔好又俾個疫情要封戲院而又要延期...@@"

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-20, 05:37 PM   #34
肉羊哩咖
griffin611

又有新片段:

舊 12-07-20, 09:56 PM   #35
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
下星期就是17號,睇嚟要戲院重開都係凍過水!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-20, 03:09 PM   #36
豪傑公子

引用:
作者: Dangerous-boy 查看文章
下星期就是17號,睇嚟要戲院重開都係凍過水!
戲院24號先重開,又睇遲1星期了…

舊 12-09-20, 03:24 PM   #37
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
戲院24號先重開,又睇遲1星期了…
咁有信心 戲院24號開得返
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-09-20, 03:27 PM   #38
豪傑公子

引用:
作者: JoJo 查看文章
咁有信心 戲院24號開得返
冇架,聽住先架咋

舊 12-09-20, 05:22 PM   #39
肉羊哩咖
griffin611

本人玩鐵金剛梗,唔好介意。

舊 12-26-20, 11:20 PM   #40
豪傑公子

終於睇咗,老實講,以2個半鐘長度嚟講,
動作戲份真係偏少,8成時間都係文戲,有些少悶,
兼且說教味濃,整體而言都係第一集好D

舊 12-26-20, 11:33 PM   #41
肉羊哩咖
griffin611

未睇,唉~ 不過有評論指某角好明顯影射緊某個政治人物~

舊 12-27-20, 06:45 PM   #42
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇咗,Dianna已經熟女咗,變番常態神女較木口木面 ,無咗第一集咁吸引,搞笑去咗男主身上不過又係玩下大郷里咁,係睇阿 Pascal 個人顏藝表演 (做Mando 太耐冇樣睇?)同影射某君, 故事大路亦說教就予咗佢唔會咁大眾化,主流唔會欣賞太過意識流的東西,豹女應該係強敵不過有啲草草完事比較浪費咗,但都有小小fans service比你懷舊一下,整體合格有餘但並非block buster popcorn movie一套咁囉

此篇文章於 12-27-20 08:55 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-20, 12:09 AM   #43
HON HON
沒有妳, 還是愛妳

註冊日期: Nov 2006
3DS Friend Code3222 5528 5573
PSN  IDAhHonHon
XBox Live GamertagAhHon Go
唉. 真係可惜無得响imax戲院睇...

講就無謂, 等出碟再睇過...

HON HON 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-28-20, 02:33 PM   #44
Eking

註冊日期: Feb 2006
....
個故仔唔係好得, 搞到咁大件事, 現代竟然冇人記得WW....? 好似好唔合理....
連個造型都好似某人....XD

舊 12-29-20, 11:44 PM   #45
王小虎

註冊日期: Apr 2002
其實漫畫版的Maxwell Lord唔係咁...

漫畫的係比較智慧型,即係類似第二個Lex Luthor咁(電影版亦將年輕化+弱智化)。同埋漫畫故事係講Diana喺最危急的時候,就係Lord控制超人之前,一嘢扭斷Lord條頸,呢段係漫畫比較爆的一期(因為神奇女俠基本上係唔殺人的)。

此篇文章於 12-29-20 11:46 PM 被 王小虎 編輯。
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-21, 03:11 PM   #46
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
未睇,唉~ 不過有評論指某角好明顯影射緊某個政治人物~
某J帝

PS:大家覺得1/8香港戲院解放到嗎???

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-21, 03:38 PM   #47
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
作者: 王小虎 查看文章
其實漫畫版的Maxwell Lord唔係咁...

漫畫的係比較智慧型,即係類似第二個Lex Luthor咁(電影版亦將年輕化+弱智化)。同埋漫畫故事係講Diana喺最危急的時候,就係Lord控制超人之前,一嘢扭斷Lord條頸,呢段係漫畫比較爆的一期(因為神奇女俠基本上係唔殺人的)。

可惜最後一點比超人電影偷左 ..
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-21, 03:29 PM   #48
肉羊哩咖
griffin611

第二週全球個票房大瀉~

已經自透咗,睇埋啲評論,打入「唔洗額外畀錢或者會睇」嘅級別。

舊 01-11-21, 05:00 AM   #49
肉羊哩咖
griffin611

套嘢幾多 bug,有啲仲好有問題:

開頭
  • 場競技個教訓同套戲無啦間。
  • 套戲除咗少少嘢之外,佢擺邊年做都無關係。
  • 想人唔見你過樣,單係打爛啲閉路電視係唔夠㗎。

Steve Trevor
  • 呢度問題最大,無中生有咪算囉,仲乜搞到人?條友(連名都無!)啲親人見佢佢又唔認人咁點?
  • Diana 嗰幕都好有老強陣除,咁被人「上身」條友覺唔覺嘅呢?
  • 有評論好賤咁講,有種病一戰時候好普遍,話 Diana 上一部有可能「舔咗嘢」都唔知,而家嘢埋呢位無辜辜。
  • 仲有佢陪 Diana 咁去冒險,萬一有咩冬瓜豆腐,你點賠返個仔畀人先?

架飛機
  • 噴射機唔係車,複雜好多倍,要飛得要經常維護,好似客機咁,部機只係間博物館嘅展品(?,無喇喇無可能入滿油。
  • Steve 只係識揸一戰嘅機,一坐上去就識揸噴射機?除非被上身條友係機師,套戲又無講。單撻著架機都起碼要做廿幾卅個步驟先得,仲唔可以搞錯個次序,唔係引擎無死火 -- 童心未泯,仲好多時間嘅,上 YouTube 搵有條睇人玩 DCS World F-5E 嘅片,F-5E 係 8/90年代美軍 Top Gun 學院仲用緊嘅教官機,睇佢由 cold start 架機到開得到跑道,都要成十幾分鐘。
  • 噴射機極噪(如果係俄製嘅就更加),唔戴頭盔肯定會聽覺受損
  • 咁嘅機仔,唔加油可以直飛埃及?

DCEU

明明時間之後嘅 BvS 入面佢仲有把劍同盾,呢套去咗邊?

此篇文章於 01-11-21 05:17 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-21, 11:31 AM   #50
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
引用:
套嘢幾多 bug,有啲仲好有問題:

2 points
競技個教訓就係唔可以為左達到目標而出Cheat - 係Diana情況就算好想Trevor番去佢身邊,但咁樣唔岩

Steve Trevor個部份網上的確比人話,「如果被上身係女人,就會比人話老強」
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Wonder Woman 2 (2019) 信長 電影版 0 03-02-18 06:36 AM
100% new and real NMD_R1 woman S76007 UK5/US6.5/EU38 $1400 h0104788 買賣專區 0 07-08-16 11:23 PM
吹水專區 Vol. 1984 《全力殲蝗!!》 ★星人44★ 吹水專區 1010 01-23-13 11:30 PM
NBC's - See the First Photos of Wonder Woman in Action 陸叔 Neo Entertainment TREND 2 04-11-11 07:13 AM
[ETC]Devil May Cry Comic #1: Evil Woman neo2046 電視遊戲討論版 5 01-17-04 01:47 PM

現在的時間是 09:17 AM

手機版 | APP版