Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 12-28-08, 02:49 AM   #626
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
信和地庫阿叔間舖d碟越賣越平
佢隔離款式就較多
至貴係最大果間

鐵達尼號3DVD $10 簡直係海嘯價

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-31-08, 03:11 PM   #627
超合Game魂
Game Master
超サイヤ人

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: W!LL 查看文章
信和地庫阿叔間舖d碟越賣越平
佢隔離款式就較多
至貴係最大果間

鐵達尼號3DVD $10 簡直係海嘯價
我唔特別喜歡鐵達尼見$10都忍唔住買o左
超合Game魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-09, 07:31 PM   #628
Crazy Gamer
Grabber

註冊日期: Apr 2002
今日行過掃走十幾隻DVD, 真係爽
但見唔到有奪寶BOXSET, 有冇兄弟知道邊度有?
同埋有咩正碟推介?黎緊應該係時候買DIE HARD系列, TERMINATOR系列正嗎?
白 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-09, 01:54 PM   #629
issoccer
Game Master

註冊日期: Sep 2005
PSN  IDissoccer
XBox Live Gamertagissoccer
引用:
作者: 超合Game魂 查看文章
我唔特別喜歡鐵達尼見$10都忍唔住買o左
呢隻我都想賣呀~~~不過冇中文字幕~~~最後我都係買左回到未來1,2,3

舊 01-12-09, 11:16 AM   #630
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 查看文章
今日行過掃走十幾隻DVD, 真係爽
但見唔到有奪寶BOXSET, 有冇兄弟知道邊度有?
同埋有咩正碟推介?黎緊應該係時候買DIE HARD系列, TERMINATOR系列正嗎?
TERMINATOR 1,2都好正, T3唔睇唔可惜, tv版就睇左會浪費時間

信和果堆2碟版T1 ultimate edition係好正, 有刪剪片段同訪問, 鍾意呢個系列就必買. 可惜日版似乎唔見T2的ultimate edition (現時呢個版只見有美版, 係 bonus feature最多的版本, 包括正片加長版及一堆bonus)
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-13-09, 01:24 AM   #631
Crazy Gamer
Grabber

引用:
作者: wing 查看文章
TERMINATOR 1,2都好正, T3唔睇唔可惜, tv版就睇左會浪費時間

信和果堆2碟版T1 ultimate edition係好正, 有刪剪片段同訪問, 鍾意呢個系列就必買. 可惜日版似乎唔見T2的ultimate edition (現時呢個版只見有美版, 係 bonus feature最多的版本, 包括正片加長版及一堆bonus)
好!! 有冇人睇過the good the bad and the ugly?
睇完BACK TO THE FUTURE系列, 尤其係第三集對西部牛仔片有興趣呢
同埋有咩舊既科幻片推介?
舊 01-13-09, 03:09 PM   #632
wing
格鬥低手

引用:
好!! 有冇人睇過the good the bad and the ugly?
睇完BACK TO THE FUTURE系列, 尤其係第三集對西部牛仔片有興趣呢
同埋有咩舊既科幻片推介?
如果講信和果堆碟的話, 可以睇:
i, robot
x-men 1-3
abyss (jc 舊作, 特技在當年可說勁到飛起, 由T1的男主角演奸角, 主角係national treasure的奸角)
the planet of the ape (傳聞話舊好過新, 不過我只睇過新版, 都唔錯)
aliens 1-4 (不過最好睇只有1,2)
predator 1,2 (其實係動作怪獸片)
舊 01-13-09, 08:30 PM   #633
Crazy Gamer
Grabber

引用:
如果講信和果堆碟的話, 可以睇:
i, robot
x-men 1-3
abyss (jc 舊作, 特技在當年可說勁到飛起, 由T1的男主角演奸角, 主角係national treasure的奸角)
the planet of the ape (傳聞話舊好過新, 不過我只睇過新版, 都唔錯)
aliens 1-4 (不過最好睇只有1,2)
predator 1,2 (其實係動作怪獸片)
THANKS!
唔剩計信和, 有冇其他經典或者必睇既科幻片推介?
本身覺得AI係最喜愛既電影, 但睇完回到未來後已經改變 (其實兩者都係STEVEN執導 )

ABYSS有留意, 但剩係睇COVER真係唔知講咩, 又唔太明日文既DESCRIPTION
i, robot同the planet of the ape都有買!
ALIENS就麻麻, 因為對怪獸片唔太好
舊 01-14-09, 10:55 AM   #634
wing
格鬥低手

引用:
THANKS!
唔剩計信和, 有冇其他經典或者必睇既科幻片推介?
本身覺得AI係最喜愛既電影, 但睇完回到未來後已經改變 (其實兩者都係STEVEN執導 )
回到未來的導演係 robert ZM, steven只係監製

仲有robocop第一集都唔好錯, 唔好以為佢只係暴力片, 其實內裏係好有諷刺同反省意味.

matrix第一集都係好好睇.

如果你鍾意時空穿梭, 咁deja vu同frequency都唔好錯過.
舊 01-26-09, 12:09 AM   #635
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

abyss絕對唔可以錯過, 當年d水既特技仲靚過而家tvb既特技
套戲可能有人會覺得悶, 但我就好鐘意, 帶出既意義亦好清晰

大乱闘X
舊 01-29-09, 10:35 AM   #636
wing
格鬥低手

引用:
abyss絕對唔可以錯過, 當年d水既特技仲靚過而家tvb既特技
其實套戲真係唔悶, 好正, 而且劇中提到的某d科學同求生技術, 一般人睇落好戲劇性, 其實是真有其事的, jc真係落左好多功夫做research
舊 01-31-09, 03:22 PM   #637
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
我都用$28執左et同埋holiday, 兩隻都係初回 =口=
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-09, 03:23 PM   #638
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
其實套戲真係唔悶, 好正, 而且劇中提到的某d科學同求生技術, 一般人睇落好戲劇性, 其實是真有其事的, jc真係落左好多功夫做research
之前唔係myth buster推翻左其中一兩個"skills"咩 ._.
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-09, 04:12 PM   #639
IDGAF
The One

引用:
呢套?

http://www.imdb.com/title/tt0096754/

舊 01-31-09, 10:01 PM   #640
勇者仁傑
Junior Member

註冊日期: Apr 2005
引用:
作者: 機場美少年 查看文章
Yes, 就係 titanic 個導演 James Cameron 的. 係講外星人的

其實真係好正, 水底個 D 戲係用實境. 真係整個 lab 係水底入面, 唔係宜家咩都 CG
勇者仁傑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-09, 06:01 PM   #641
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

我今日都頂唔順, $18買返隻abyss, 2DVD版
F4雙碟賤賣$10, 回到未來1都係$10

大乱闘X
舊 02-03-09, 03:04 AM   #642
MO

註冊日期: Aug 2005
引用:
我今日都頂唔順, $18買返隻abyss, 2DVD版
F4雙碟賤賣$10, 回到未來1都係$10
你係咪講緊信和?
唔知港島區邊度多哩啲平dvd?
之前買咗未回到來2,3
爭隻1
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-09, 11:10 AM   #643
wing
格鬥低手

引用:
作者: MO 查看文章
你係咪講緊信和?
之前買咗未回到來2,3
爭隻1
188都有, 但價錢比信和貴一截.
舊 02-03-09, 11:21 AM   #644
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
唔追post 啦,有無英字幕??

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-09, 12:12 PM   #645
wing
格鬥低手

引用:
作者: 信長 查看文章
日版西片全部都有 english voice english subtitle.
舊 02-03-09, 01:07 PM   #646
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: MO 查看文章
你係咪講緊信和?
之前買咗未回到來2,3
爭隻1
YES, 188係有d, 不過普遍會貴$10~30, 都幾掠水
而且戲種方面唔夠信和多
引用:
作者: 信長 查看文章
唔係全部都有, 因為有d係法國版, 未必有英語及英文字幕, 所以法國版會特別平d
但有時盒背會俾d廣告紙遮左睇唔到有咩語言, 不過區別係唔係法國版只要留意盒面d字係唔係你睇得明既英文就得

大乱闘X
舊 02-03-09, 02:24 PM   #647
wing
格鬥低手

引用:
YES, 188係有d, 不過普遍會貴$10~30, 都幾掠水
而且戲種方面唔夠信和多

唔係全部都有, 因為有d係法國版, 未必有英語及英文字幕, 所以法國版會特別平d
但有時盒背會俾d廣告紙遮左睇唔到有咩語言, 不過區別係唔係法國版只要留意盒面d字係唔係你睇得明既英文就得
我 '立眼' 見好多法文版碟都有英文語音同字幕的.

英文的法文寫法是 anglais, 唔識法文的版友可以認下封底有冇呢個字.
舊 02-05-09, 02:44 PM   #648
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
唔知隔左咁耐
仲有冇得買返哂成套魔呢

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-09-09, 10:58 PM   #649
IDGAF
The One

引用:
我 '立眼' 見好多法文版碟都有英文語音同字幕的.

英文的法文寫法是 anglais, 唔識法文的版友可以認下封底有冇呢個字.
anglais就是有英文字幕~!
真係唔知下次留意下先。

舊 02-14-09, 10:53 PM   #650
IDGAF
The One

我想問下,
有d日版CD個盒貼咗"rental"或者"見本"
係咪原本係FOR 租用/SAMPLE咁解?

因為我好似全新咁,其實都應該算係一手碟?

有D係HK偏門少少的日本歌手,反而係呢類碟舖會好齊碟,個價錢又OK。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:47 AM

手機版 | APP版