Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 09-28-19, 12:36 AM   #1
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
SPIDER-MAN (July 2021)

It's official: Spider-Man is back in the MCU!

Sony and Marvel have jointly announced that Tom Holland's iteration of the character is back under the Marvel Studios banner. The two companies also confirmed that the third Spider-Man movie will reach cinemas July 2021 and form part of Marvel Phase 4.

"I am thrilled that Spidey’s journey in the MCU will continue," head of Marvel Studios Kevin Feige said in a statement (via Variety) "I and all of us at Marvel Studios are very excited that we get to keep working on it. Spider-Man is a powerful icon and hero whose story crosses all ages and audiences around the globe."

Feige also teases a few potential crossovers in Spidey's future: "He also happens to be the only hero with the superpower to cross cinematic universes, so as Sony continues to develop their own Spidey-verse you never know what surprises the future might hold.”

http://www.gamesradar.com/spider-man...-holland-back/
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-19, 01:57 AM   #2
王小虎
God of Gamer

註冊日期: Apr 2002
又搞Spidy又搞Star Wars都仲得呀。

https://variety.com/2019/film/news/s...an-1203351489/

除左三部曲最後一部,會再有一部出場(例如Avengers)。結果係由原來5%加到25%(本來Disney叫50%)。

會唔會順理成章,第三部最後跳入venomverse。有冇留意第一二集最尾都係類似WT*型式的cliffhanger?
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-19, 02:43 AM   #3
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
果然鬧分手只不過係談判技倆。

個天總算光晒,至少Tom Holland可以拍埋第三部及客串多幾套Phase IV嘅MCU。

(然後等Phase V時Sony同迪迪尼再嚟無限loop玩分手騷

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-19, 03:15 AM   #4
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
個天總算光晒,至少Tom Holland可以拍埋第三部及客串多幾套Phase IV嘅MCU。
個新協議,蜘蛛仔只可以「客串」多另一套 MCU 片,究竟會點兩年後再算。而家滴住嚟樂園唔多掂,個 Avenger Academy 開頭又用蜘蛛俠,計埋數可能滴住嚟仲有著數就真。

舊 09-28-19, 10:46 AM   #5
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
週邊野冇傾???我覺得呢part先最大分歧點
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-19, 11:11 AM   #6
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: J+1 查看文章
週邊野冇傾???我覺得呢part先最大分歧點
由手機版發出
週邊不嬲都係迪士尼食晒⋯⋯$ony邊有得出聲

睇呢邊報導見Kevin Feige都承認$ony有自己一個蜘蛛宇宙(非承認歸入MCU),唔通真係第3最後踢佢返去$ony個世界好頭好尾咁分手

"Spider-Man is a powerful icon and hero whose story crosses all ages and audiences around the globe. He also happens to be the only hero with the superpower to cross cinematic universes, so as Sony continues to develop their own Spidey-verse you never know what surprises the future might hold."

https://geek-base.toy-people.com/?p=7355-1

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……

此篇文章於 09-28-19 11:13 AM 被 呂鳳仙 編輯。
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-28-19, 12:55 PM   #7
王小虎

等Apple 出手買起 sony,咁就可以永遠拿回spiderman 。
由手機版發出
舊 09-29-19, 01:15 AM   #8
Game Master

引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
週邊不嬲都係迪士尼食晒⋯⋯$ony邊有得出聲

睇呢邊報導見Kevin Feige都承認$ony有自己一個蜘蛛宇宙(非承認歸入MCU),唔通真係第3最後踢佢返去$ony個世界好頭好尾咁分手

"Spider-Man is a powerful icon and hero whose story crosses all ages and audiences around the globe. He also happens to be the only hero with the superpower to cross cinematic universes, so as Sony continues to develop their own Spidey-verse you never know what surprises the future might hold."

https://geek-base.toy-people.com/?p=7355-1
既然FFH Peter身份已經暴露,可以寫成MCU世界容不下Peter,咁就可以名正言順將Tom Holland流放去Sony嘅Spiderverse度,叫做有得同MCU正式講拜拜先分手,而唔係突然分手連再見都無得講。

舊 09-29-19, 11:19 PM   #9
王小虎

https://screenrant.com/spiderman-mcu...n-marvel-sony/

應該都係,大家最慶的都係第二集未埋尾就突然話冇第三集,咁既然買多咗集,就完滿完咗佢算。始終有X-Men同其他新角色好多野搞。然後等幾年後Secret Wars再出場就會好爆。到時最好搵埋Hugh Jackman做Old Man Logan,仲有Chris Evans同Robert Downey Jr,應該票房可以贏Endgame。
舊 10-03-19, 11:22 AM   #10
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011

f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-04-19, 01:48 AM   #11
Game Master

https://www.gamesradar.com/tom-holla...l-sony-marvel/

Tom Holland 自己角色自己救,親自上去揾Sony同迪迪尼兩邊高層傾掂數。

舊 10-04-19, 10:20 AM   #12
額倆羅

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
https://www.gamesradar.com/tom-holla...l-sony-marvel/

Tom Holland 自己角色自己救,親自上去揾Sony同迪迪尼兩邊高層傾掂數。
就咁睇當然係一件好事,但蜘蛛仔咁樣直接拉大佬埋枱講數,仲要傾得掂,只怕到時會得罪咗下低負責傾嗰班人,影響到蜘蛛仔日後嘅前途啫,不過對於一班期望傾得成嘅FANS,蜘蛛仔嘅行為係抵讚嘅……

舊 10-04-19, 04:56 PM   #13
Game Master

引用:
作者: 額倆羅 查看文章
就咁睇當然係一件好事,但蜘蛛仔咁樣直接拉大佬埋枱講數,仲要傾得掂,只怕到時會得罪咗下低負責傾嗰班人,影響到蜘蛛仔日後嘅前途啫,不過對於一班期望傾得成嘅FANS,蜘蛛仔嘅行為係抵讚嘅……
既然有兩邊大佬撐腰,啲靚邊敢掂佢?

舊 10-04-19, 05:56 PM   #14
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
我有時覺得條靚仔太入戲 真係當左自己係蛛蛛俠
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-19, 04:24 AM   #15
肉羊哩咖
griffin611

有新嘅 post-credit 釋出, 係 JJJ 爆大鑊嘅另一版本:

舊 10-02-20, 03:49 AM   #16
肉羊哩咖
griffin611

Jamie Foxx 演嘅 Electro 回歸參戰?!
https://www.imdb.com/news/ni63041640

舊 10-02-20, 09:59 AM   #17
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
Jamie Foxx 演嘅 Electro 回歸參戰?!
https://www.imdb.com/news/ni63041640
原本二代予咗玩Sinister six, 三代終於玩得成掛

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-20, 05:19 AM   #18
肉羊哩咖
griffin611

確定有埋 MCU 版 Dr. Strange,啫係玩 Spider-verse 咁話?!
https://www.hollywoodreporter.com/he...ange-exclusive

舊 10-09-20, 10:59 AM   #19
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
Dr Strange漫畫仲做過一樣野
洗晒全世界人腦令人唔記得Peter係SM(Civil War自爆身份)
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-09-20, 03:24 PM   #20
Game Master

原作蜘蛛俠不嬲同Doctor Strange合作開,今次Doctor Strange登場唔意外,不過應該會係自Phase 4作品發表會後最令人興奮嘅消息。

Peter喺第二集FFH臨尾被Mysterio踢爆身份,Peter應該要暫時著草,Doctor Strange嘅大廈應該會係佢最佳嘅藏身地方,因為呢棟大廈有大把通往世界各地嘅超時空通道。

上集Mysterio攞Multiverse嘅梗嚟偷呃拐騙,但今次有Doctor Strange就應該會真係玩Multiverse。甚至會同DS2: Multiverse of Madness電影甚至WandaVision劇情連結。

再唔係順便連埋Loki電視劇情節,因為呢個Loki已經係平行時空嘅存在。

舊 10-09-20, 09:04 PM   #21
王小虎

引用:
作者: Kain 查看文章
Dr Strange漫畫仲做過一樣野
洗晒全世界人腦令人唔記得Peter係SM(Civil War自爆身份)
由手機版發出
可能今次係令所有人唔記得蜘蛛俠曾經存在過。
舊 10-13-20, 06:37 PM   #22
Heaven
Game Master

註冊日期: May 2013
三代「蜘蛛人」同堂-Tobey Maguire、Andrew Garfield 傳將加入《Spider-Man 3》
https://hypebeast.com/zh/2020/10/tob...ultiverse-info

玩到咁大 信一成先
Heaven 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-20, 03:33 AM   #23
肉羊哩咖
griffin611

Sony 確認咗開咗鏡,仲會今年(無打錯,係今年)12月,會有啲片斷公開~

舊 12-09-20, 01:53 PM   #24
Game Master

https://www.hollywoodreporter.com/he...doctor-octopus

Alfred Molina會再次飾演2004年版嘅八爪博士。

綠精靈可以叫返William DaFoe嚟演就正。

甚至可以為日後MCU嘅Blade搵返Wesley Snipes,或Deadpool喺MCU都係繼續用返Ryan Reynolds開咗先例。

不過亦有可能係會同Doctor Strange開啟嘅Multiverse有關連。

舊 12-09-20, 01:58 PM   #25
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: Heaven 查看文章
三代「蜘蛛人」同堂-Tobey Maguire、Andrew Garfield 傳將加入《Spider-Man 3》
https://hypebeast.com/zh/2020/10/tob...ultiverse-info

玩到咁大 信一成先
證實係真,如同上面個老細講有博士,仲有埋「正牌」Mary Jane Watson Kirsten Dusnt!

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] Spider-Man: Into the Spider-Verse ︱ 蜘蛛俠:跳入蜘蛛宇宙(2018年12月20日) 信長 電影版 34 07-06-19 10:22 PM
Spider-Man 4 neo 電影版 102 01-14-10 02:39 AM
Spider-man ??? 大懶財 日本動漫畫討論版 8 10-21-06 07:50 AM
Spider Man 2 Yakumo Fujii Neo Entertainment TREND 261 08-29-04 08:18 AM
spider man 2 Raymondz Neo Entertainment TREND 33 07-29-03 11:01 AM

現在的時間是 06:44 AM

手機版 | APP版