Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 10-24-22, 08:21 PM   #26
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
好唔好笑,從來都係睇啱唔啱頻道嘅啫,呢度去到嗰幾個位都有人笑出聲。

舊 10-24-22, 10:27 PM   #27
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇咗,
一開場以為睇緊DC版Tomb Raider(慈母版)及Black Panther咁,
都係有特殊礦物質存在(魔法石?),
用佢嚟開發出飛天電單車同其他高科技武器。

主角由一出場到尾都係不停拆樓式戰鬥,(你果個年代無門?)
其他角色的背景同能力只係輕輕帶過就直接開戰。

Hawkman,開場間屋同架戰機好似X-Men學院咁,
咩係N金屬?

Dr. Fate,個外星頭盔預知能力,
其實文戲同武打場面靠晒佢一個就夠。

Atom Smasher,由叔叔繼承二手戰衣及能力,
巨大化其實有咩用,更易比敵方擊中?誤傷埋自己友…
佢第一次帶面罩個造型好鬼似Deadpool。

Cyclone被拐去改造得到異能,
又話極端聰明,
但戲中睇唔到有咩計謀,一味靠吹…(風)

BOSS點解要手動關閉保護罩先開槍會反彈?
另外,取得皇冠後坐上王座係純粹的儀式感?
無論英雄定平民,打BOSS定不死雜魚軍團都係用地盤鐵通…

Teth Adam一直係戲入面自稱"Men in Black"直到最後一幕,
之前一直講古老語言,係"滑板仔"間房醒返之後就自動轉做英語模式的?
原來五千年前已經興緊身衣造型,
連帽的斗篷幾型不過出咗一陣就無咗,
係因為阻住巨石哥個樣?

地球半神引發的問題就交比外星人解決啦…

https://www.imdb.com/title/tt6443346/?ref_=tt_ch

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E9%BB...B%BB%E5%BD%B1)

此篇文章於 10-24-22 10:39 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-22, 06:01 AM   #28
肉羊哩咖
griffin611

Henry Cavil 正式宣怖,重披超人袍!而佢演嘅超人,將會陸續有嚟,Yeah!

舊 10-26-22, 07:21 AM   #29
肉羊哩咖
griffin611

DC 翻身有望?! James Gunn 同 Peter Safran 同為 DC Studio 嘅 CEO!一齊管 DC 電影劇集同動畫。

舊 10-30-22, 12:01 AM   #30
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
比導演呃咗!黑亞當真身竟然係⋯

這套戲同電影沙贊係唔同宇宙?
記得沙贊戲中的死淨種巫師同沙贊講過,上一任沙贊繼承者(黑亞當)獲得力量後,殺哂其他巫師。
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-31-22, 09:56 AM   #31
Eking

註冊日期: Feb 2006
DC 其實唔搞乜野宇宙, 所有野獨立做, 可能重成功

舊 10-31-22, 02:47 PM   #32
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Eking 查看文章
DC 其實唔搞乜野宇宙, 所有野獨立做, 可能重成功
想睇flashpoint~

舊 12-07-22, 03:14 PM   #33
420secured
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2020
東方- 「全球票房已接近4億美元,但票房分析人士估計影片最終會令電影公司虧蝕5,000萬美元至1億美元」
420secured 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-22, 03:21 PM   #34
jason 仔
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
差唔到30憶收入要蝕?我唔信d所謂分析師囉
jason 仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-22, 05:04 PM   #35
wing
格鬥低手

引用:
作者: jason 仔 查看文章
差唔到30憶收入要蝕?我唔信d所謂分析師囉
我估the rock同過氣占士邦收好貴片酬。

舊 12-07-22, 05:16 PM   #36
王小虎

註冊日期: Apr 2002
budget 2億,通常要收三倍先回到本(戲院分成)
王小虎 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-22, 05:18 PM   #37
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
巨石洗唔洗出嚟賣慘推一推票房
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-07-22, 06:06 PM   #38
wing
格鬥低手

引用:
作者: JoJo 查看文章
巨石洗唔洗出嚟賣慘推一推票房
巨石同DC賣慘會有邊個信..............

舊 12-08-22, 01:39 AM   #39
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 王小虎 查看文章
budget 2億,通常要收三倍先回到本(戲院分成)
北美除咗頭個星期,片商分到六成半左右(有說滴住嚟收九成)之外,之後嘅映期,戲院都會分得多啲。海外嘅片商分到更少,尤其係大陸個市場。

成本只係講製作費,市場推廣宣傳往往係製作費一倍,甚至以上,所以老世話收三倍係有原因~

舊 12-08-22, 09:13 PM   #40
肉羊哩咖
griffin611

而家 DC 畀晒 James Gunn 打晒骰,佢一口氣將 Man of Steel、Wonder Woman、Aquaman 同 Black Adam 嘅續集全部咳晒,而 Jason Momo 會可能演 Lobo ~~~
https://www.cbr.com/aquaman-jason-mo...o-dc-universe/

舊 12-09-22, 08:19 PM   #41
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
https://twitter.com/jamesgunn/status...V24GBbcVrRbJfQ
James 親自出tweet回應,應該得WW3被cut係完全正確,(WW1984係好難睇)⋯
始終新腦細得罪太多WB前糕層,部分media又似乎好樂意發放播放負面消息

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-10-22, 12:06 AM   #42
wing
格鬥低手

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
https://twitter.com/jamesgunn/status...V24GBbcVrRbJfQ
James 親自出tweet回應,應該得WW3被cut係完全正確,(WW1984係好難睇)⋯
始終新腦細得罪太多WB前糕層,部分media又似乎好樂意發放播放負面消息
1984其實睇劇本都知出事。

舊 12-15-22, 01:25 PM   #43
C.Ryo
Game Master

Nintendo Switch ID4426 5495 5212
https://www.instagram.com/p/CmK7eLWJ...d=MWI4MTIyMDE=
Henry正式公佈不被James選用為Superman, DCU 又 再次reboot, 又打走-手好牌,隻DC龜又回到起點,對家瞓喺度都輕鬆取勝

舊 12-15-22, 01:44 PM   #44
額倆羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2002
引用:
https://www.instagram.com/p/CmK7eLWJ...d=MWI4MTIyMDE=
Henry正式公佈不被James選用為Superman, DCU 又 再次reboot, 又打走-手好牌,隻DC龜又回到起點,對家瞓喺度都輕鬆取勝
其實間接嚟講係唔係判埋黑亞當死刑呢……

舊 12-15-22, 02:52 PM   #45
C.Ryo
Game Master

引用:
作者: 額倆羅 查看文章
其實間接嚟講係唔係判埋黑亞當死刑呢……
計數蝕50M到100M, 應該大石都冇say
不過套片做純娛樂爆谷爽片係-啲都唔差

此篇文章於 12-15-22 02:55 PM 被 C.Ryo 編輯。
舊 12-15-22, 03:36 PM   #46
肉羊哩咖
griffin611

引用:
有口痕友話,跟住就會係 Gadot 同 Affleck⋯⋯ 仲話 Marvel 係醒嘅,好即刻開張支票畀佢三位開戲,最好就仲有得同場添~~~

舊 12-15-22, 04:20 PM   #47
wing
格鬥低手

引用:
計數蝕50M到100M, 應該大石都冇say
不過套片做純娛樂爆谷爽片係-啲都唔差
爽片來講真係算幾好。可惜。

舊 12-15-22, 04:21 PM   #48
wing
格鬥低手

引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
有口痕友話,跟住就會係 Gadot 同 Affleck⋯⋯ 仲話 Marvel 係醒嘅,好即刻開張支票畀佢三位開戲,最好就仲有得同場添~~~
Henry同Gadot 其實已經係DC手上最好同最match角色的2個演員

舊 12-18-22, 01:58 AM   #49
f2light
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2011
https://www.change.org/p/mr-zaslav-k...35233029-en-GB
由手機版發出
f2light 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-21-22, 08:46 PM   #50
C.Ryo
Game Master

https://twitter.com/therock/status/1...fYjlOIBdiiMn0w

The rock 都tweet咗 Black Adam唔會喺第一輪DCU故事中出現, future? Who knows

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Deep Black shodanng2 電視遊戲討論版 3 04-18-12 10:39 AM
Black Death ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 1 06-25-11 05:18 PM
新BIBLE BLACK terry bogard H-GAMEの部屋 6 05-02-06 06:30 PM
Black Martix 黃昏之魔彈 手提遊戲機討論版 2 01-18-05 11:12 AM
about Black Hawk Down GLOCK 17 PC電腦遊戲討論版 2 08-25-03 11:16 AM

現在的時間是 09:34 PM

手機版 | APP版