Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-24-15, 06:29 PM   #901
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
即係行政會議要再諗過第二個理由, 再唔批多一次o者.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 06:33 PM   #902
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章

港視就不獲發牌申覆核勝訴
http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/2015...00822_001.html
【on.cc東網專訊】 由王維基出任主席的香港電視網絡有限公司,早前就特首會同行政會議否決向該台發出免費電視牌照,提出司法覆核,高院今日頒下判詞,接納其司法覆核申請
即係點? 好似前文後理唔夾?
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 06:48 PM   #903
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
WIN左咁點?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-24-15, 10:45 PM   #904
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

註冊日期: Sep 2002
Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
馬拉出左導火新聞線正版DVD
5DVDs, 簡中字幕

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-27-15, 03:31 PM   #905
IDGAF
The One

大眾情性#8-11

下一集就大結局了~!
套劇都幾好笑,不過3條主線的角色其實無乜交流,
唔知去到最後會唔會有d突發事件/人物,去串聯返成個故事呢?

其實淨係吳曉旭一家已經可以帶出好多關於性的事情,
宜家關於莫醫生個中心的劇情,以案例形式去處理,斷斷續續咁睇起嚟無連貫性。

反而谷采怡+表舅公+舉弱男+女神果種最老土的傳統多角戀仲好睇,
但同個主題又好似無咗個關係咁。

警界線演員亂入果下好正~!

女神唔放屁的…

極度綺夢第一女主角登場…是影射"音音"姐嗎?

如果舉弱男幻想出嚟的D仔,係因為第一次整濕咗褲仔嚟,
咁佢爸爸原本神之手個作者,果個幻想出嚟的小人又係點嚟的呢?

=============
驚異世紀似乎係個島度每人講一個靈異故事,
之後由同一批演員做唔同角色去表現返出嚟,
睇之前十分鐘預告(已下架?),醫院果PART個驚嚇感覺真係有少少似美劇THE WALKING DEAD。

https://youtu.be/TygfCJaHxZI

舊 04-28-15, 09:16 PM   #906
IDGAF
The One

大眾情性# 12 大結局

去到最後其中兩條主線的角色終於遇上…

「第一次約會」先知自己原來係小三!

女神張好人卡咁遲先派…都係的件觀音兵都唔聽自己話了。

女皇萬歲行動追女係幾冧的。
其實請到個歌手陳柏宇做舉弱男,
但無順便唱埋首主題曲有少少可惜,
首法文歌轉廣東話版都幾有趣,以為會有正式完整版。

最尾馬拉松係幕後總動員拍劇~!

套劇開播之前,以為係為美棋BB而睇,
但結果係短髮空姐look的小草最搶鏡~!
(之前飾演導火新聞線報導雙性BB的記者Noel時真係唔多起眼)
同埋個老豆吳曉旭都好好笑。

此篇文章於 04-28-15 10:08 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-15, 10:49 AM   #907
(=v=)b
God of Gamer
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

驚世第1集流流地~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-29-15, 07:40 PM   #908
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
真係照搬人地套寄生獸既部份設定...
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-30-15, 07:11 PM   #909
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

第一集護士眼鏡娘屬性皇亞媽

大乱闘X
舊 04-30-15, 07:42 PM   #910
IDGAF
The One

驚異世紀
前半氣氛唔錯,後半好似趕收工不段死人,搞到好似有少少搞笑咁…

其實私家看護(唐寧)根本一直都唔係精神病,係自己可以通靈唔知吧?
所以同醫生講有幻覺同幻聽。

但好似無解釋開場1975年柬埔寨班學生點知可以入畫世界避世喎?
同幅畫點解會去咗有錢佬屋企。

舊 04-30-15, 09:22 PM   #911
qhxu
Crazy Gamer

呢種要脅人地講恐怖故事既模式以前好似係泡菜鬼片見過
舊 05-01-15, 02:23 PM   #912
IDGAF
The One

驚異世紀 #3
解降呢集真係堅好睇~!

如果放係大台播,可以拍5集播成個星期,
再加TBB FUN玩競猜誰是降頭師…

爺爺屋企果個場景,
好似電影盲探都去拍過,
果個破落的地方真係幾詭異,嚇到下人。

啱啱食緊飯睇,解蠱降噴晒d蟲蟲出嚟果下,
唔知點解諗起阿媽煲的蟲草湯…

WOW,到目前為止播出的HKTV劇真係套套都有鮑康兒份(大眾情性果個芊芊)出鏡率其高,
同埋陸駿光係驚異世紀,暫時集集都係做死果個。

此篇文章於 05-01-15 02:27 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 05-01-15, 04:20 PM   #913
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
睇完頭兩集....

每人講一個鬼故
一集一個故事本來好有新意

但係第一話無啦啦正苦就殺晒D人
明明個故字仲有好多野可以發展

第二話懸念未完就收工

編劇功力依然是問題...
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-02-15, 01:44 AM   #914
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
同埋陸駿光係驚異世紀,暫時集集都係做死果個。
佢依套劇個角色就係碌葛~

舊 05-04-15, 12:37 PM   #915
IDGAF
The One

驚異世紀 #4

見鬼,的確好似講故佬預告一樣的短,
同埋好早段已經估到佢會用呢個手法去達到目標。

不過,根據佢個故事咁講,被害死的人做鬼都唔放過你,
咁係預告已經知道會比一部手機害到車禍死的男子(陸駿光,此劇御用死亡角色),
又會纏住邊個呢?係心理醫生定眼鏡娘?

題外話,劇組似乎覺得眼鏡屬性好適合梁小冰,已經第二次用,仲加埋黑絲添~!

孤島果邊,感覺上林生個仔應該係受藥廠不安全測試新藥實驗影響之類,
變咗怪物/喪屍/變種人之類會食人的東東…

此篇文章於 05-04-15 12:57 PM 被 IDGAF 編輯。
舊 05-05-15, 07:51 PM   #916
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

今集唔恐怖, 仲好搞笑
陸生又車死喇XD

大乱闘X
舊 05-05-15, 07:52 PM   #917
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
笑片+1
下一話都好似係

依家係唔係死剩2個女的?
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-05-15, 07:52 PM   #918
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

每集最期待就係睇陸生點死~

45歲梁小冰扮2-30都ok喎~

舊 05-05-15, 07:56 PM   #919
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

12/5~1/6 歲月樓情
http://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/%E6%...A8%93%E6%83%85

大乱闘X
舊 05-05-15, 08:28 PM   #920
qhxu
Crazy Gamer

陸生定番便當,係唔係都要死一死
舊 05-05-15, 09:01 PM   #921
IDGAF
The One

驚異世紀 #5

估唔到係笑片…
有少少浪費咗福伯個老人造型,睇片尾都花咗唔少時間去化妝。

原來關公係CLONE嚟…

陸駿光繼續死…

孤島果邊,未講故事的應該仲有免死金牌吧?

舊 05-05-15, 11:14 PM   #922
martinyau1979

PSN  IDmartin1979
個故事明顯係個老婆比藥廠d 藥害死咗, 個老公策劃炸船, 再殺生還者

你將會被誰抱緊 唱什麼歌哄他開心
我想著天空什麼時候會放晴
地球不曾為誰停一停

martinyau1979 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-15, 03:33 PM   #923
qhxu
Crazy Gamer

陸駿光又死
madam幾分鐘前發動說得,幾分鐘後被點醒一樣走去殺自己媽,妳之前仲話連姦自己既老豆都冇殺到
個細女幅畫好似冇解釋到?
舊 05-06-15, 06:46 PM   #924
IDGAF
The One

驚異世紀 #6

秦醫生個黑衣look…怪醫秦博士?!

拎住本英文科幻小說讀,會即時翻譯做中文?好厲害~!

以為女警都識/會用異能,點知係實際行動…

孤島果邊,無乜大進展?
其實果個會捉人的黑衣人會唔會都係陸駿光扮演的?

舊 05-06-15, 07:07 PM   #925
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

陸生今集死得好juicy

大乱闘X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TVB 新 APP- GOTV 對付 HKTV? neo2046 手機平板遊戲討論版 5 01-16-14 12:10 PM

現在的時間是 06:36 PM

手機版 | APP版