Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 04-06-15, 05:27 AM   #851
Shadow 神
God of Gamer
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
呢幾集又好精彩,好期待點樣打大 boss!
最唔鐘意始終都係段男女女三角戀,奇奇怪怪
而且拖左太多集喇 ... 快 d 叫男神坦白講原因啦 ... 好煩 ...

反而睇 alma 最舒服,由大魔王到洗白雖然有點誇
但都叫合理,始終母性最大
而佢再一次選擇水杯同水樽呢度都好正
(不過我唔明點解話調走佢,但仲日日係冏報度返工??)

唯一不滿都係個有錢佬殺人點會咁失敗 ...
留咁鬼多蘇州屎俾自已

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-15, 07:03 AM   #852
haha3156
Ultimate Gamer
↓相良宗介(?)↓

註冊日期: Dec 2001
師姐你應該同alma先是一對

阿咩你都是去返同輝爺一齊啦

舊 04-07-15, 10:52 AM   #853
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
希望未out.

又一次真人上高登
http://hk.apple.nextmedia.com/enews/...50406/53607023

原post
http://forum.hkgolden.com/view.aspx?...thorOnly=False
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-15, 01:06 PM   #854
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
導火新聞線 #20 & 21

家暴打出真情,好勵志…

接埋返屋企住,呢D好「女婿」邊度搵。

WOW,之後前送上門,上埋床訓…
加埋多次投懷送抱,性向大考驗呀~!

估唔到Alma會變返歸家娘…但睇預告應該團火仲未熄。

都係多角戀,但大部份都只係單戀,
#21最尾個情況,真係好尷尬…
迫到埋牆角唔表白都唔得。

好似24集完,得返3集,應該都係講埋水天一式+石議員事件的始末就完場吧?
唔知有無拍第二季的可能?
或者拍電視新聞台版,選戰間HKMG…?!

舊 04-07-15, 01:22 PM   #855
qhxu
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2008
嘩,方凝真係變左百合,睇黎段數唔夠,一直冇往呢方面諗
雖然多角關係唔係傳統既兩男愛一女/兩女愛一男,不過都唔係幾想睇呢D野
qhxu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-15, 08:22 PM   #856
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

四小強4角戀~太tvb啦~每個獨立感情線會好d~
紀文慧咁快就死~?

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 06:56 AM   #857
haha3156
↓相良宗介(?)↓

關公好野

舊 04-08-15, 12:43 PM   #858
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

emily話比ky聽~ky咪可以打去印刷廠cut order囉~???

舊 04-08-15, 03:08 PM   #859
IDGAF
The One

導火新聞線 #22

阿咩的舉動,繼續不經意地向雙方,
發放"我對你有意思"的訊息~!
似乎家暴事件令佢好想有個好歸宿,男女都唔會放過。

四角戀搭同一部lift,好老尷…

石修居然選擇唔同女婿講件事,
等佢同個囡有機會返美國避風頭,
唔知會唔會有手尾跟呢?

失憶少女果part,真係好TV Game Assassins Creed(刺客教條)…
身邊五個人都察覺唔到。

「麗雲姐,拿業務守則出來」果part,
有種睇緊包公劇,拎上尚方寶劍出嚟的感覺…

舊 04-08-15, 03:18 PM   #860
IDGAF
The One

引用:
作者: (=v=)b 查看文章
四小強4角戀~太tvb啦~每個獨立感情線會好d~
紀文慧咁快就死~?
我估你係指潘子韻吧?

導火新聞線 失憶少女 = 選戰 潘子韻 = 演員 何詠雯

引用:
emily話比ky聽~ky咪可以打去印刷廠cut order囉~???
編採獨立吧?
應該得社長同總編有資格叫廠停機。

其實大老闆直接摺咗呢份免費報,
開過另一份免費報做喉舌會方便d。

舊 04-08-15, 04:08 PM   #861
qhxu
Crazy Gamer

個下背刺一下貫穿

個人唔點鍾意阿咩,仲覺得佢有D煩,咁都比佢男女通殺
舊 04-08-15, 04:49 PM   #862
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
我估你係指潘子韻吧?

導火新聞線 失憶少女 = 選戰 潘子韻 = 演員 何詠雯
係喎~記錯名~
潘子韻係個好記者~入囧報做~應該同4小強 1group既~

舊 04-08-15, 09:58 PM   #863
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

Wii U IDlastwill
3DS Friend Code5241 1873 3778
皇亞媽今集有句對白同贊助幸福廣告咁夾

大乱闘X
WILL 3780-8206-2363
按此看我的3DS Mii
有老任分紙多出可以pm俾我,謝謝
W!LL 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-08-15, 10:25 PM   #864
qhxu
Crazy Gamer

聽人講先發現
Alma頭幾集比人斬果條疤痕今集仲有整番出黎,D細節做到足
舊 04-08-15, 10:33 PM   #865
cyberfox
凡骨

註冊日期: Nov 2002
哩套導火真係OK喎

好耐無追過一套劇黎睇, 正確黎講係坐返係部電視機前面

我係其中一個以為周家怡係新人的人

PAD: ID 236 040 314
SB: ID 150 938 312
Line ID: cyberfox825
cyberfox 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-15, 07:32 AM   #866
haha3156
↓相良宗介(?)↓

alma好正
不斷去開解方凝....

雖然一早比alma發現段訪問做過手腳
但是估唔到丁駿生已經一早埋伏偷怕過程

舊 04-09-15, 01:21 PM   #867
qhxu
Crazy Gamer

呢下偷拍收音咁好既
舊 04-09-15, 07:39 PM   #868
IDGAF
The One

導火新聞線 #23

無啦啦多個Anson,大老闆唔止K.Y.一個。

搭小巴都撞到ex girlfriend,太有緣了吧…

如果我係Emily,我唔會坐返係度開會咁「火羅」…

厲害,段片內容有問題都睇得出。
三女"跑新聞"果part都唔錯,莫忘初衷。

雖然比個BOSS暗算,
但以皇阿媽、方凝、阿咩、輝爺、王子,
呢個日系特攝片五色戰隊式的陣容打BOSS應該無難度的~!

下集就大結局,呢套劇真係幾精彩~!
呢套劇比選戰更值得出BD。

舊 04-09-15, 08:14 PM   #869
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

Smile

邊個出賣佢地呢~?條片係佢地5個知咋喎~有鬼~?
下集得50分鐘~夠時間埋尾~?定又open end~?

舊 04-09-15, 08:17 PM   #870
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
導火新聞線 #23

無啦啦多個Anson,大老闆唔止K.Y.一個。

搭小巴都撞到ex girlfriend,太有緣了吧…

如果我係Emily,我唔會坐返係度開會咁「火羅」…

厲害,段片內容有問題都睇得出。
三女"跑新聞"果part都唔錯,莫忘初衷。

雖然比個BOSS暗算,
但以皇阿媽、方凝、阿咩、輝爺、王子,
呢個日系特攝片五色戰隊式的陣容打BOSS應該無難度的~!

下集就大結局,呢套劇真係幾精彩~!
呢套劇比選戰更值得出BD。
你都去港視個FB講叫佢地出導火BD啦
我間唔中都會講兩句, 多啲人講佢應該會出的
不過成24集, 又出過加長版, 出boxset話唔定要6隻BD

大乱闘X
舊 04-09-15, 09:02 PM   #871
IDGAF
The One

引用:
邊個出賣佢地呢~?條片係佢地5個知咋喎~有鬼~?
下集得50分鐘~夠時間埋尾~?定又open end~?
睇個款係比人跟蹤偷拍多,
另外,睇其他討論區講先留意到,
今集個道友婆係陳詩慧飾演,
即係唱選戰主題曲I'll be there果位,
WOW,女人真係化個妝就可以變另一個人…
https://www.youtube.com/user/thesevenstarsmusic/videos

引用:
作者: W!LL 查看文章
你都去港視個FB講叫佢地出導火BD啦
我間唔中都會講兩句, 多啲人講佢應該會出的
不過成24集, 又出過加長版, 出boxset話唔定要6隻BD
我相信佢哋都係睇點擊率嚟做出碟標準,loop多兩次同一集會實際d…

此篇文章於 04-09-15 09:26 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-09-15, 09:56 PM   #872
kev00269270
Game Master

註冊日期: Apr 2004
應該係D靚跟蹤住佢地啦

佢地都唔知死,又唔知一定好多人跟住佢地

我都好想知聽日點打BOSS...
kev00269270 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-15, 01:38 PM   #873
W!LL
Moderator
【大亂鬥MvT】

結局關鍵都係皇亞媽果邊出大絕
王子真係唔抵...
竟然係出動end, 有啲O咀www
S2開拍的話, 開頭會去機場交代返皇亞媽? 我信皇亞媽無事嘅, 一定無上機(或者轉左機同某人一齊)

大乱闘X

此篇文章於 04-10-15 01:47 PM 被 W!LL 編輯。
舊 04-10-15, 02:01 PM   #874
qhxu
Crazy Gamer

原來連康SIR都係黑警
王子為左結局要有同伴死而領便當
最後Alma班機有事生死不明兼出動end,咁都得?
如果拍S2唔會係Alma失憶之類呀?之後發現班機出事係有報復Alma拖埋成機人落水?

此篇文章於 04-10-15 02:03 PM 被 qhxu 編輯。
舊 04-10-15, 04:09 PM   #875
IDGAF
The One

導火新聞線 #24,大結局

個刺客真係好厲害,
係咁的情況都可以一刀插入你心,
車手只能加點眼淚陪襯…

多角戀唔再婆媽講點變返好友/情侶關係了,
發夢借遮果個交代方式已經好夠。

打BOSS的方法就係犧牲自己人…

全集最正係輝爺果句:「咪就係你間囧報囉!」

可惜,BOSS、助手、黑警之後的下場只有網頁版文字交代。

最尾搭邊班機,我諗要睇下果位演員會唔會再簽HKTV拍劇留少少尾吧?
原班人馬開SEASON 2的可能性係?

此篇文章於 04-10-15 08:32 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
TVB 新 APP- GOTV 對付 HKTV? neo2046 手機平板遊戲討論版 5 01-16-14 12:10 PM

現在的時間是 03:04 PM

手機版 | APP版