Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後
日本動漫畫討論版>兒時卡通結局之迷?
嘿哈兒 05:52 PM 02-24-15
作者: 魔璃:
可能當年投訴案例多數都系暴力問題, 大家都系集中哂系打動例如星矢

但系唔系真系冇人留意下3點幾檔?
記得以前聽好多囡囡話鍾意睇伏魔小王子架喎, 依家諗起都驚
當年住公屋....有細路屋企既老母全部出晒去打牌啦..
邊會有人知內容有咩.
真!DC 05:48 PM 02-24-15
本身漫畫係少女漫畫雜誌連載架
由手機版發出
Leaf 05:49 PM 02-24-15
作者: 真!DC:
本身漫畫係少女漫畫雜誌連載架
由手機版發出
漫畫應該仲重口吧
嘿哈兒 05:54 PM 02-24-15
作者: Leaf:
漫畫應該仲重口吧
印像都幾跟足漫...
應無咩加減.唔似依家D漫改篇,可以成套得D角色名一樣之外,其他改晒.
Kinny Riddle 05:51 PM 02-24-15
作者: 大情大性武大帝:
魔神英雄傳
當年係在暑假做的,但長到過晒暑假都未完,而我又返下午班,所以無線連續幾個暑假做,都無睇到結局…
同你一樣

當時TBB班友仔根本就係歧視我哋呢D讀下晝班嘅

第一季冇睇結局已經好唔忿氣。

到咗第二季暑假結束時,我好似同細佬夾埋求老竇幫我哋錄咗最後嗰幾集(當時太幼稚仲未識用錄影機

老竇雖然應承同我哋錄,但就乘機同我哋開條件,話咩我哋平時少做運動,逼我哋每個周末去上D乜差氣功班定乜嘅(唔記得係乜,總之主要都係練扎馬之類嘅嘢)

當然,同其他我細個讀小學時被逼上過嘅「興趣班」一樣,都係上咗幾個月後就不了了之
sampanone 05:25 AM 02-25-15
我返上午班,但印象中第二日上晝當做完香港/亞洲早晨,九點左右會返做前一日的卡通的,難道我記錯?

呢D topic引晒D老人家出來…。

作者: Kinny Riddle:
同你一樣

當時TBB班友仔根本就係歧視我哋呢D讀下晝班嘅

第一季冇睇結局已經好唔忿氣。

到咗第二季暑假結束時,我好似同細佬夾埋求老竇幫我哋錄咗最後嗰幾集(當時太幼稚仲未識用錄影機

老竇雖然應承同我哋錄,但就乘機同我哋開條件,話咩我哋平時少做運動,逼我哋每個周末去上D乜差氣功班定乜嘅(唔記得係乜,總之主要都係練扎馬之類嘅嘢)

當然,同其他我細個讀小學時被逼上過嘅「興趣班」一樣,都係上咗幾個月後就不了了之

亍 ◣ 08:16 AM 02-25-15
作者: sampanone:
我返上午班,但印象中第二日上晝當做完香港/亞洲早晨,九點左右會返做前一日的卡通的,難道我記錯?

10幾年前轉晒做講股啦...唔係咩....
魔璃 10:35 AM 02-25-15
作者: sampanone:

其實仲有一個更早既時間就系朝早6點, 即系播香港早晨同亞洲早晨之前

有冇重播動就唔系好有印象, 因為最有印象系播特攝
無記播日版恐龍戰隊同美版電光超能人, 亞記就播RX
zzzdx 02:40 PM 02-25-15
其實仲有一個更早既時間就系朝早6點, 即系播香港早晨同亞洲早晨之前

有冇重播動就唔系好有印象, 因為最有印象系播特攝
無記播日版恐龍戰隊同美版電光超能人, 亞記就播RX
我見得睇過9集版0079
Kinny Riddle 05:55 PM 02-24-15
完全無印象咕嚕咕嚕魔法陣係幾時完嘅。

只記得初中嘅時候TBB播過,間中會有同學跳下「結他他老伯舞」。
anyone 05:56 PM 02-24-15
以前日日睇報紙
為ge係定時錄影個code
嘿哈兒 05:57 PM 02-24-15
作者: anyone:
以前日日睇報紙
嘩!!!你D錄影機咁新,可以入code錄架..
我仲要自己教時間架.
魔璃 06:02 PM 02-24-15
作者: 嘿哈兒:
我仲要自己教時間架.
我仲要手錄
0個陣冇咁多錢買錄影帶, 得幾餅帶不停翻錄
為左錄倒多d時間, 仲要手動cut廣告唔錄

結果我好後悔冇錄個力保健廣告
嘿哈兒 06:09 PM 02-24-15
我仲要手錄

我都有兩盒專用帶錄動...不過都係不斷loop來用,唔係儲.
vov430 06:43 PM 02-24-15
我仲要手錄

力保健定保礦力.差好遠wow?

其實現在9成都可以上網搵得番,我0岩0岩係睇番高智能方程式
當年錄左,不過而定冇機睇
Rance 06:45 PM 02-24-15
作者: vov430:

佢講緊呢個
sugihara 06:46 PM 02-24-15
衝勁盡表現
魔璃 06:46 PM 02-24-15
力保健

有南光太郎拍果個
anyone 06:12 PM 02-24-15
作者: 嘿哈兒:
我仲要自己教時間架.
我果陣係90年代尾丫嘛

有記憶電視播龍珠果集已經係悟天格斯練合體
BOYBOYBOY 10:34 AM 02-25-15
我果陣係90年代尾丫嘛

有記憶電視播龍珠果集已經係悟天格斯練合體
我唯一一集睇過既龍珠係娜拿星打緊特戰隊換身體

以前被迫早訓,根本無可能睇到夜晚播既龍珠

第2次係電視再睇龍珠畫面已經係......GT打4星龍

基本上動漫我係上左中學後補返的
DevilElvis 02:11 AM 02-25-15
以前日日睇報紙
G-code?我次次用都遲錄收場....
harakuma 02:18 AM 02-25-15
作者: DevilElvis:
G-code?我次次用都遲錄收場....
我好好奇想問, 隻GCODE會唔會CUT中間廣告?

以前錄龍珠星矢成日因為太眼訓唔記得PAUSE
Rance 02:21 AM 02-25-15
作者: harakuma:
我好好奇想問, 隻GCODE會唔會CUT中間廣告?

以前錄龍珠星矢成日因為太眼訓唔記得PAUSE
梗係唔會啦
harakuma 02:23 AM 02-25-15
作者: Rance:
梗係唔會啦
原來係咁, 仲以為GCODE賣咁貴會好勁
鐵之侍 05:59 PM 02-24-15
個人最印象深刻是伙頭智多星,因為追到日本進度停了兩次,到去到最後那集記得大慨是功課問題被家人關了電視看不到了,之後再重播時都看不到

還好之後在星期日早上重播時段看到結局了,剛好也應是最後一次重播
1 2 3 4 5 6 7 8 9 13  ... 最後

返回主題版面