Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-24-04, 06:11 PM   #1
Autumn's Tale
Registered User
半隻CD-Rom

註冊日期: Aug 2002
太鼓價錢問~

請問ps2太鼓制一個幾多錢? thx!
Autumn's Tale 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-04, 06:12 PM   #2
大雄
God of Gamer
卡啦騷

註冊日期: Jul 2002
XBox Live Gamertagkalaso
淨鼓今日見到$250

非原裝....$80-120

::卡啦騷 Album::

講多無謂,一步到位
大雄 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-04, 09:23 PM   #3
半隻CD-Rom

請問連唔連埋鼓棍的?
Autumn's Tale 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-04, 09:31 PM   #4
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: Kinkedo
請問連唔連埋鼓棍的?
當然連~

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-04, 09:33 PM   #5
Cpato

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDPato-0402
原來之前見先達賣$240
Cpato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-04, 09:54 PM   #6
半隻CD-Rom

其實有冇打街機的feel的...因為都幾吸引下~ 
舊 08-24-04, 10:00 PM   #7
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
其實有冇打街機的feel的...因為都幾吸引下~ 
可以說,沒~
我算是太鼓迷了.但買了鼓回家後,最後還是把他二手轉讓出去......
個feel跟打街機相差太遠......
可以說,如果玩慣街機太鼓的話,買家用機太鼓回家會dum心口...
當然,只是玩開家用版的話也沒什麼問題的.

而我就覺得家用版太鼓手感比較差,而且個鼓打大力少少都會打到移位.
另外,有些鼓可能在中間某些部份有盲點位,打中兩個sensor中間可能會冇反應.
這大概就是家用版的問題所在.
值唔值得買,你決定~

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-04, 10:03 PM   #8
半隻CD-Rom

引用:
作者: 神樂阪.碧克
可以說,沒~
我算是太鼓迷了.但買了鼓回家後,最後還是把他二手轉讓出去......
可以說,如果玩慣街機太鼓的話,買家用機太鼓回家會dum心口...

而我就覺得家用版太鼓手感比較差,而且個鼓打大力少少都會打到移位.
另外,有些鼓可能在中間某些部份有盲點位,打中兩個sensor中間可能會冇反應.
值唔值得買,你決定~
那我就不用考慮了......
俾錢出街打好過...
舊 08-24-04, 10:05 PM   #9
碧克

註冊日期: Aug 2003
引用:
那我就不用考慮了......
俾錢出街打好過...
我覺得,你倒不如花一兩十蚊買對私家Q,
然後去D平平地個鼓又沒大問題的場慢慢練,
太鼓連game成四五百,足夠你由新手練到上樹mode了......

╔══════════════╗
║ UNTIL WE SCORE ║
╚══════════════╝
    \  /

http://xv-s.heteml.jp/skill/v3.php?uid=g16219
碧克 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-04, 10:55 PM   #10
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 神樂阪.碧克
可以說,沒~

值唔值得買,你決定~
我都係因為咁
買入左set野玩左幾次之後就放左出去lu

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-24-04, 11:32 PM   #11
nerv173
Game Master

註冊日期: Dec 2001
手感是問題之一, 最重要係在屋企玩會好槽, 我槽到俾阿爸鬧同隔離屋隻狗猛吠
nerv173 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 07:34 AM

手機版 | APP版