Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後
電視遊戲討論版>新 サクラ大戦 | 已售
真!DC 03:50 PM 03-31-19
作者: 鈴蘭:
好搵唔搵
搵個唔識畫女人既人黎做隻囡game人設
佢地係咪飲大左
難得有正統新作
但搵個唔係擅長畫囡既漫畫家做一隻sell女角既game做人設
想搵有名氣又擅長畫囡漫畫家明明大把人選
真係想搵久保比佢設計敵角咪算
完全唔明sega諗乜

同白金NS桂正和人設果隻掉轉就好
果隻適合潮潮人設
由手機版發出
david 03:50 PM 03-31-19
作者: シェンムー:
1-4都好好玩

Sent from my iPhone using Gaforum

係得1-4好玩之嘛
aquarius 04:03 PM 03-31-19
4都唔算, 感覺上係用3嘅剩餘物資整埋個4玩大集會..

其實新櫻花除咗田中公平外成個班底都唔同晒
風間鈴木仁 04:03 PM 03-31-19
1-4都好好玩

Sent from my iPhone using Gaforum
作者: david:
係得1-4好玩之嘛
十分認同,我都係由 PS2 時期加入打這系列 超有FEEL&熱血 SLG。

本人 :
PS2 櫻花大戰 (重制) 打爆
PS2 櫻花大戰3 打爆
PS2 櫻花大戰V 打爆
PS2 櫻花大戰V EPISODE 0 (外傳) 打爆

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/櫻花大戰系列

轉貼:

櫻花大戰系列第一作。平台:SS、PC、DC。有中文版。

櫻花大戰 ~熾熱之血~一代的重製版。故事有些微不同並且增加紅蘭專屬章節。採用了3代的戰鬥系統。平台:PS2。有中文版。

櫻花大戰2 ~願君平安~本傳系列第二作。舞台與一代相同,花組新增了織姬、雷尼兩個角色。平台:SS、PC、DC。有中文版。櫻花大戰1&21代與2代的合併移植版。平台:PSP。

櫻花大戰3 ~巴黎在燃燒嗎~本傳系列第三作。舞台由帝都轉移到了巴黎。平台:DC、PC、PS2。有中文版。

櫻花大戰4 ~戀愛吧少女~本傳系列第四作。Fans向作品,可攻略角色為2代8人+3代5人共13人。平台:DC、PC。有中文版。

櫻花大戰 COMPLETE BOX收錄一到四代的DC版。

櫻花大戰V ~再見吾愛~本傳系列第五作。舞台轉移到紐約,主角、女主角群及配角全部以新角色重新設置。平台:PS2、Wii(美版限定)。系列作中唯一有英文版的作品,但無中文版。

新櫻花大戰本傳系列第六作,時間點為《櫻花大戰V ~再見吾愛~》12年後的帝都。平台:PS4。有中文版。

外傳 : 櫻花大戰V EPISODE 0~荒野的少女武士~櫻花大戰V的前傳,ACT遊戲。平台:PS2。有中文版。
IDGAF 05:09 PM 03-31-19
希望SEGA等錢洗,係PS4出返櫻大戰1-4合集啦,V就算吧啦…

中文版櫻大戰,我買過1的PS2重製版、3的PC版同PC隻V EP0。

okabe 05:14 PM 03-31-19
作者: aquarius:

廣井同藤島點敢再用
我都覺1-3代先算
david 06:10 PM 03-31-19

4係當年DC臨終前為FANS而出O既,忠實FANS必定會有限定版。

係忠實FANS O既都會有神崎引退紀念DVD限定BOX,無記錯當年我係托星人訂O既...

(=v=)b 06:54 PM 03-31-19

1-3係電視劇~4係電影版大結局~
h0104788 07:07 PM 03-31-19
真心希望可以重制1至4落現代主機,雖然我部DC仲郁到但係我知已經神神地...
シェンムー 07:28 PM 03-31-19
用3系統重製1-2,一定會好玩過而家好多game

小昭Teddy 08:03 PM 03-31-19
搵tony再叫水樹配女主角
hlcw99 08:35 PM 03-31-19
女主睇黎睇去都係男扮女裝

同意,非常歡迎佢ps4炒冷飯出返1-4中文版, 銀両一定乖乖奉上

第5集?! 咩黎
STRIFE 08:38 PM 03-31-19
3係我唯一攻略哂所有囡既一集, 囡囡都係最靚既一集,所以一定係排第一位
金髮ツンデレ貴族好正
BRA武藏 12:39 AM 04-01-19
其實搵 和月 會唔會好D呀……
aquarius 03:14 AM 04-01-19
作者: BRA武藏:

我都有諗過
不過日本好少會再起用有black list嘅人
近排本村隻game你都明白

桂正和可能都唔啱市場, 新sakura應該針對80-90後
唯一諗到係xenoblade 2嘅人設
ComeLOLoh 04:02 AM 04-01-19
同武女神犯同一錯誤。
好揀唔揀,揀個咁既人設。
TONY get ready去救呢個系列吧。
SEGA成日做錯野。
シェンムー 04:37 AM 04-01-19
應該搵貞本

野良猫 06:33 AM 04-01-19
應該搵貞本

貞本嗰啲太過營養不良吧

唔搵有名氣嘅,工口界都一大堆吧
Kain 07:01 AM 04-01-19
重點係久保毫無自知之明
定係佢好等錢洗?
由手機版發出
Dyhalt Rushifar 09:59 AM 04-01-19
作者: 野良猫:
貞本嗰啲太過營養不良吧

唔搵有名氣嘅,工口界都一大堆吧
無名又唔得,話晒都招牌GAME…
而且轉頭出個非官方18禁畫集,世嘉咁保守,負責人有排煩。
有名都話郁佢,無名既你郁佢同幫佢做宣傳冇咩分別…
作者: Kain:
重點係久保毫無自知之明
定係佢好等錢洗?
由手機版發出
…佢家陣好似冇野畫,有人搵佢唔係推下嘛?
真!DC 10:08 AM 04-01-19
就算一般向
有名氣識畫囡既漫畫家大把吧

就奧運又要sell海外,搵和月好危險
由手機版發出
野良猫 10:16 AM 04-01-19
作者: Dyhalt Rushifar:
無名又唔得,話晒都招牌GAME…
而且轉頭出個非官方18禁畫集,世嘉咁保守,負責人有排煩。
有名都話郁佢,無名既你郁佢同幫佢做宣傳冇咩分別…

…佢家陣好似冇野畫,有人搵佢唔係推下嘛?
俾唔俾出畫集哩啲簽約嘅啫
你估tony唔想將shining18禁化咩
D.K. 10:17 AM 04-01-19
TOSHI 囉...
應該叫返佐伯俊先啱, 洗白左 啲女又OK
Dyhalt Rushifar 10:21 AM 04-01-19
作者: 真!DC:
就算一般向
有名氣識畫囡既漫畫家大把吧

就奧運又要sell海外,搵和月好危險
由手機版發出
可能仲有搵唔搵得起既問題,畢竟呢D挖古墳PROJECT都係爆死或炎上收場多
作者: 野良猫:
俾唔俾出畫集哩啲簽約嘅啫
你估tony唔想將shining18禁化咩
有名就同你守約,冇名既其實冇咩野輸吧。
izumo 11:57 AM 04-01-19
其實 乜力自己有龍徹呢D御用畫師...
我都唔明一隻SELL 女ge GAME 用唔識畫女ge 久保做乜
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 16  ... 最後

返回主題版面