Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 01-08-09, 06:45 PM   #1
Alata
Insane Gamer
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
火10[三角迷踪](江口洋介,稲垣吾郎,廣末涼子)

劇 名: トライアングル
英文劇名:Triangle
電視台:關西電視KTV
首 播:2009-01-06
時 間:22:00~22:54
週 期:週二(火)

○  STAFF
原作: 新津きよみ
脚本: 水橋文美江
製作人: 重松圭一
導演: 三宅喜重
主題曲:

○  演 員

江口洋介(郷田亮二・35)/稲垣吾郎(黒木舜・32)/広末涼子(葛城サチ・30)/相武紗季(郷田唯衣・426)/堺雅人(志摩野鷹也・39)/谷原章介/佐々木蔵之介/小日向文世/大杉漣/風吹ジュン(葛城清子・55)/北大路欣也(黒木信造・57) ほか

《Triangle》
1984年1月,10岁的少女惨遭杀害。15年后,案件到时效的那天,医师郷田亮二(江口)突然离开医院。08年,身份转变,为国际刑事警察机构刑警的亮二,在巴黎邂逅了孤身旅行的女性(広末)。之后,进修回国,结识了东京西警察署刑警,黒木(稲垣)。不久,黑木处,接到少女被害事件的相关匿名电话……

==================================================
岩岩睇左第一集,覺得唔錯
廣末保持得幾好
呢集真係令我完全估唔到
由其係最尾個度,睇黎應該會追落去

Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-09, 10:57 PM   #2
StevenLeong
God of Gamer

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: Alata 查看文章
劇 名: トライアングル
英文劇名:Triangle
電視台:關西電視KTV
首 播:2009-01-06
時 間:22:00~22:54
週 期:週二(火)

○  STAFF
原作: 新津きよみ
脚本: 水橋文美江
製作人: 重松圭一
導演: 三宅喜重
主題曲:

○  演 員

江口洋介(郷田亮二・35)/稲垣吾郎(黒木舜・32)/広末涼子(葛城サチ・30)/相武紗季(郷田唯衣・426)/堺雅人(志摩野鷹也・39)/谷原章介/佐々木蔵之介/小日向文世/大杉漣/風吹ジュン(葛城清子・55)/北大路欣也(黒木信造・57) ほか

《Triangle》
1984年1月,10岁的少女惨遭杀害。15年后,案件到时效的那天,医师郷田亮二(江口)突然离开医院。08年,身份转变,为国际刑事警察机构刑警的亮二,在巴黎邂逅了孤身旅行的女性(広末)。之后,进修回国,结识了东京西警察署刑警,黒木(稲垣)。不久,黑木处,接到少女被害事件的相关匿名电话……

==================================================
岩岩睇左第一集,覺得唔錯
廣末保持得幾好
呢集真係令我完全估唔到
由其係最尾個度,睇黎應該會追落去
哈哈 剛剛想開時先知有人開左
呢套唔錯
看左第一集 好多迷團
不過吾郎個角色好似比人牽住走咁

好期待入面唔知有d咩隱情
StevenLeong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-10-09, 09:50 PM   #3
jimmyogata

註冊日期: Aug 2005
WOW..剛睇完第一集,
雖然播之前有人說上季已經一氣有3套"估兇手"劇集, 今季又有會太多,
但呢套首集我覺得比上季的更吸引, 更緊張..
非常期待下一集~~

舊 01-10-09, 11:58 PM   #4
芥菜
Senior Gamer
滄桑的野人

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDguychoi
XBox Live GamertagPu Lei Mor
幾吸引~
廣末最尾怒啤江口好正
好想快D知道佐佐木同雅人o個身份~
cast好得!
芥菜 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-09, 06:35 PM   #5
frankiechung

註冊日期: Jun 2002
Background music
frankiechung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-09, 07:36 PM   #6
豪傑公子

註冊日期: Jan 2005
睇咗第1集,呢套又係好嘢嚟~~
好耐冇睇江口洋介嘅劇了...

舊 01-15-09, 03:33 PM   #7
Alata
紅髮少年

註冊日期: Oct 2006
睇完第2集lu
越睇越多問題
雖然解決左廣末係繪個謎,但係又出左好多個問號
真係好令人費解=.=

Alata 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-09, 12:02 AM   #8
xxxxxx
Game Master

註冊日期: Dec 2004
最鐘意呢類劇

當年unfair 都係呢類

開頭都唔知d cast 咁勁
愈睇愈驚喜
xxxxxx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-09, 02:10 AM   #9
shuzi
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDAstery
今集小日向同江口鬥

笑爆肚

舊 01-16-09, 04:31 AM   #10
ben_fung924
Ultimate Gamer
人生如戲..

註冊日期: Sep 2002
PSN  IDbenfung924
睇左第一集~好懸擬~今季必追

ben_fung924 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-16-09, 08:36 PM   #11
豪傑公子

引用:
作者: shuzi 查看文章
今集小日向同江口鬥

笑爆肚
同稻垣吾郎喺茶水間互串嗰PART都好正~~

舊 01-17-09, 08:16 PM   #12
ai.
RELEASED

個中文名咁怪~"三角迷踪"~
開頭以為無人開topic,點知見到江口洋介,稲垣吾郎,廣末涼子先知有人開了.

這套幾好看,不過我估這裡會較少人討論,因為這套沒有一些年青偶像做主角.

ai. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-09, 03:15 AM   #13
shuzi
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2007
PSN  IDAstery
引用:
作者: AiStudio 查看文章
個中文名咁怪~"三角迷踪"~
開頭以為無人開topic,點知見到江口洋介,稲垣吾郎,廣末涼子先知有人開了.
"三角迷踪"還好, 我平時就咁叫"三角形"

舊 01-18-09, 12:06 PM   #14
IDGAF
The One

睇完第一集,
50週年重頭劇陣容果然強勁~!
3位主角都係90年代巨星級偶像 ,
估唔到負責唱主題曲都係90年代的小田和正~!
當年熱爆日劇"東京愛的故事"主題曲都係佢唱的。

廣未涼子點睇都唔似劇中設定的35歲吧…難度是劇情需要以作的安排?

一定追,不過希望唔會爛尾啦。

此篇文章於 01-18-09 12:10 PM 被 IDGAF 編輯。
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-09, 12:26 PM   #15
phil077

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
睇完第一集,

廣未涼子點睇都唔似劇中設定的35歲吧…難度是劇情需要以作的安排?

睇頭post 呀
係30歲

事例一則:大部份人可以步行直接到A地的電影院看電影,有一少部人因為條路被封不能直接步行到達,A地地主怕麻煩叫果一少部人自己想辦法,不會另開B地作電影院給全部人一齊看電影,果一少部人結果又要搭飛機又要轉火車先到A地,果一少部人最後都不看電影算了
phil077 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-09, 01:37 PM   #16
IDGAF
The One

引用:
作者: phil077 查看文章
睇頭post 呀
係30歲
我知…
所以咪知留意到"同班"唔同"年齡"的問題~!!!
都估到。

已經睇埋第2集,SachiE

做志摩野社長果位演員,好似作狀咗D,成日保持"型男LOOK"好難頂。

舊 01-18-09, 02:51 PM   #17
mihimaru GT

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:
睇完第一集,

小田和正而家仲係好hit ga.....而家依個年代仲有佢份
mihimaru GT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-09, 09:06 PM   #18
豪傑公子

引用:
我知…
都估到。

做志摩野社長果位演員,好似作狀咗D,成日保持"型男LOOK"好難頂。
佢叫堺雅人...我就覺得佢CAM CAM地~~

舊 01-18-09, 10:17 PM   #19
owen10
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
我知…
都估到。

我仲以為劇情所需至係咁的表情
owen10 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-09, 10:45 PM   #20
chinsai
Game Master

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDchinsai86
~.~ 請問有冇朋友係睇 版架?
第二集我 唔到呀.....
chinsai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-18-09, 11:34 PM   #21
豪傑公子

引用:
作者: chinsai 查看文章
~.~ 請問有冇朋友係睇 版架?
第二集我 唔到呀.....
我冇問題喎...

舊 01-19-09, 12:18 AM   #22
chinsai
Game Master

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDchinsai86
引用:
作者: 豪傑公子 查看文章
我冇問題喎...
tracker 係咪5qzone
chinsai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-19-09, 11:52 PM   #23
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
睇左一集覺得超正 配樂亦好得

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-20-09, 10:11 PM   #24
神山樹

註冊日期: Jan 2007
3DS Friend Code2664 2065 2212
其實大家有無發覺一個問題
就係鄉一講o既「唔洗怕,殺人案o既時效係15年」(大約)
大家諗下如果係咁
亮二成手血:哥,佐智繪無啦啦死左(唔知死因),咁點算
正常你答:洗手呀,有無人見到,大家夾口供........等等
但係鄉一就答:「唔洗怕,殺人案o既時效係15年」雖然傾談過程唔清楚
但係十分有問題好似講到亮二真係殺左人咁至少俾人感覺亮二有份咁
仲有到而家線索太少死因一d都無題過
死因隱藏左d咩期待

此篇文章於 01-20-09 10:23 PM 被 神山樹 編輯。
神山樹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-21-09, 02:01 AM   #25
鳳熾魂
紅蓮の焔神

註冊日期: Dec 2003
3DS Friend Code0018 0703 4979
PSN  IDcastorwmh
XBox Live Gamertagcastorwmh
引用:
作者: 神山樹 查看文章
其實大家有無發覺一個問題
就係鄉一講o既「唔洗怕,殺人案o既時效係15年」(大約)
大家諗下如果係咁
亮二成手血:哥,佐智繪無啦啦死左(唔知死因),咁點算
正常你答:洗手呀,有無人見到,大家夾口供........等等
但係鄉一就答:「唔洗怕,殺人案o既時效係15年」雖然傾談過程唔清楚
但係十分有問題好似講到亮二真係殺左人咁至少俾人感覺亮二有份咁
仲有到而家線索太少死因一d都無題過
死因隱藏左d咩期待
我有懷疑過係唔係佢阿哥做 不過太多野未知道,下唔到定論
老爸又好似隱瞞左某D野咁

人不是因為感到絕望而裹足不前。是因為一個人先放棄了,所以才會感到絕望、才會裹足不前。
人不是因為看到希望而繼續前進。是因為一個人先擁有找尋希望的「意志」,所以才會看到希望、才會繼續前進。
鳳熾魂 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 04:55 PM

手機版 | APP版