Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 30 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 50  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
zzzdx 06:05 PM 02-11-19
其實睇番原版2代同之後既代數,ada都好似先知咁拎定D關鍵物品送俾leon,然後ada佢自己又先知唔洗用果d關鍵物品都完成到任務同走佬
harakuma 06:11 PM 02-11-19
如果佢設定上支黑槍唔可以用嚟解D LV門就OK,

不過LEON 線就變得無LV 4張咭用,

其實可以改為打完G3之後,

威廉身上跌出嚟都講得通(佢同佢老婆都有LV4),

咁LEON拾完張咭就可以去會阿ADA.
豪傑公子 06:20 PM 02-11-19
仲有研究所喺邊度可以搵支反坦克火箭炮出嚟?
zzzdx 06:26 PM 02-11-19
作者: harakuma:
如果佢設定上支黑槍唔可以用嚟解D LV門就OK,

不過LEON 線就變得無LV 4張咭用,

其實可以改為打完G3之後,

威廉身上跌出嚟都講得通(佢同佢老婆都有LV4),

咁LEON拾完張咭就可以去會阿ADA.
其實如果男女主兩條線接得埋就唔洗咁煩,本身因為Claire用左條鏈開左所以Leon先可以直接入去拎到G病毒,拎到時已經係救番Sherry同有雅妮隻4級錶,本身Claire又好早用4級錶落左去,到左車站Leon先剛剛落左去控制室同Claire對話,咁只要話Claire果陣開左部升降機唔洗再拍錶可以直接用咁就合理曬,反正你本身都係Sherry開左到門,Leon撞暴君果個位先可以直接開到門走

BTW呢隻RE版要4級錶先可以去搭升降機逃生會唔會太過分?2級果班2打6就算,3級果D明明都係重要人員

作者: 豪傑公子:
ada代代係專業火箭炮速遞專員,你唔洗諗咁多

不如問下水道點解有咁多武器同子彈,而有D子彈係d水度拎上黎一樣用得
harakuma 06:35 PM 02-11-19
作者: zzzdx:
其實如果男女主兩條線接得埋就唔洗咁煩,本身因為Claire用左條鏈開左所以Leon先可以直接入去拎到G病毒,拎到時已經係救番sherry同有雅妮隻4級錶,本身Claire又好早用4級錶落左去,到左車站Leon先剛剛落左去控制室同Claire對話,咁只要話Claire果陣開左部升降機唔洗再拍錶可以直接用咁就合理曬

BTW呢隻RE版要4級錶先可以去搭升降機逃生會唔會太過分?2級果班2打6就算,3級果D明明都係重要人員
的確係, 即有D位就會有相互影响, 有D位就因為遊戲性而變成平行世界,

如果唔係事必要跟返98年版,

即A/B, B/A咁要人玩4次,

C記可以改為A+B, B+A,

即係合併LEON同CLAIRE變成先L後C, 先C後L, 當然咁樣又會似TLOU
豪傑公子 06:42 PM 02-11-19
作者: harakuma:
的確係, 即有D位就會有相互影响, 有D位就因為遊戲性而變成平行世界,

如果唔係事必要跟返98年版,

即A/B, B/A咁要人玩4次,

C記可以改為A+B, B+A,

即係合併LEON同CLAIRE變成先L後C, 先C後L, 當然咁樣又會似TLOU
的確, 我仲諗緊成隻GAME係咪應該有2隻MR.X,
一隻落到下水道俾G1殺咗, 另一隻追到落研究所
zzzdx 06:48 PM 02-11-19
的確, 我仲諗緊成隻GAME係咪應該有2隻MR.X,
一隻落到下水道俾G1殺咗, 另一隻追到落研究所
要合理只可以當RE版係有兩隻,一隻專追Claire, 一隻專追Leon,反正本身設定話MR.X暴君有5隻
aquarius 07:48 PM 02-11-19

呢個係初代bio打boss嘅傳統嚟(去到4?)

Sent from my iPhone using Gaforum
izumo 08:32 PM 02-11-19
作者: aquarius:
呢個係初代bio打boss嘅傳統嚟(去到4?)

Sent from my iPhone using Gaforum
Secret weapon time 嘛
然後由TEW繼承
Kain 08:39 PM 02-11-19
咩邊度黎
咪ADA個四次元箱囉
赤兵尉SETH 08:43 PM 02-11-19
我覺得以往最唔合理係公營設施都放左大量奇怪機關, 開度門都要搬石像同搵寶石
Remake後個警局正常返少少
zzzdx 09:07 PM 02-11-19
我就覺得最唔合理係點解唔由正門走,表關你係由正門入,Claire搵到Chris去向之後在直昇機EV都同Leon交帶完就好應該由走正門走,果時LEON仲未想查真相,正門又唔係封左唔通又唔係多傻B,難為人地Hunk特登由下水道冒死走番去正門
豪傑公子 09:31 PM 02-11-19
我就覺得最唔合理係點解唔由正門走,表關你係由正門入,Claire搵到Chris去向之後在直昇機EV都同Leon交帶完就好應該由走正門走,果時LEON仲未想查真相,正門又唔係封左唔通又唔係多傻B,難為人地Hunk特登由下水道冒死走番去正門
HUNK改咗唔上天台去正門我覺得幾怪,
一嚟嗰個位有喪屍, 二嚟睇落唔似夠位俾架直昇機LAND
赤兵尉SETH 09:32 PM 02-11-19
警局正門比好快比Marvin封左, 停車場條路又的確無乜喪屍
Hunk係有直昇機接先會返上去
zzzdx 09:47 PM 02-11-19
作者: 赤兵尉SETH:
警局正門比好快比Marvin封左, 停車場條路又的確無乜喪屍
Hunk係有直昇機接先會返上去
原來之後馬文有封到門?咁仲奇,OB結局最後馬文留守警局送其他人走,過左24小時都唔封門比C/L入左黎先走去封(期間仲有OB同BH3既人出出入入),如果初見馬文唔係依家落閘位而係正門位就合理
豪傑公子 09:50 PM 02-11-19
原來之後馬文有封到門?咁仲奇,OB結局最後馬文留守警局送其他人走,過左24小時都唔封門比C/L入左黎先走去封(期間仲有OB同BH3既人出出入入)
OB好似係平行世界唔計正史?
zzzdx 09:55 PM 02-11-19
但RE2警局文件有一份係講OB警局脫出果單野
歌絲˙暮斯 10:11 PM 02-11-19
終於完 claire hard A,再開 leon hard B 會唔會 d item 俾 claire 攞左所以無晒?
由手機版發出
FURIMUKI 10:15 PM 02-11-19
靠Assisted威能終於搞掂埋唔開箱
正式成為觀光大使

Assisted連Tyrant行路都會慢左
S Tyrant個即死攻擊又會出得慢d
整得好細心

真!DC 10:15 PM 02-11-19
不會,A B互不影響
由手機版發出
赤兵尉SETH 11:23 PM 02-11-19
原來之後馬文有封到門?咁仲奇,OB結局最後馬文留守警局送其他人走,過左24小時都唔封門比C/L入左黎先走去封(期間仲有OB同BH3既人出出入入),如果初見馬文唔係依家落閘位而係正門位就合理
咁當初BH3同OB都跟BH2設定, 依家RE2唔同左好多

依家Leon個位付近都有OB角色名
DevilElvis 01:09 AM 02-12-19
想問下有冇網頁計到武器D攻擊輸出,敵人弱點位置?

Thanks~!!
darkvolver 06:58 AM 02-12-19
作者: DevilElvis:

Thanks~!!
敵人弱點除了G系列打眼睛,應該就沒有。但準星是實的時候,爆頭機會較高,只限喪屍
風之將 09:16 AM 02-12-19
claire,sherry同隻G2連lift一齊跌落街唔受傷之餘claire仲要無受感染先令人奇怪a
雷火武 10:04 AM 02-12-19
作者: DevilElvis:

Thanks~!!
G 系列:眼
喪屍/喪屍狗/Licker :頭
植物喪屍:黃色泡、要完全殺死要燒到黑炭
暴君:頭
超級暴君:心臟
第一 ... 30 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 50  ... 最後

返回主題版面