Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
darkvolver 06:35 PM 02-07-19
作者: 豪傑公子:
雙licker嗰度嗰3條屍預先用散彈爆頭就唔會起身~
claire 沒有散彈,而且條路一定要行2次...
雷火武 07:15 PM 02-07-19
Claire 用硫酸彈射一下licker已經硬直哂
唔似Leon 用散彈射唔中licker頭都有機會比佢飛撲
個三隻喪屍又唔會自己起身就算無散彈都無難度

個時第三次save 係研究所雙licker 前
點樣無傷過雙licker先係最大不穩定要素
個時真係得一劑草藥就要過完研究所,之後G3得一支急救劑,S tyrant 又係一支急救劑加多一棵草
真係一d都唔易
redcreature 07:33 PM 02-07-19
del------
izumo 09:23 PM 02-07-19
作者: 真!DC:
G2打左成個鐘先過倒
原來hard要撞三次orz
得一粒閃光彈榴彈炮reload又慢
成日比佢捉住一齊飛落街
由手機版發出
G2 LEON我撞左一次就KO
https://www.youtube.com/watch?v=PZ_XBKNPO8c&t=597s
參考呢條片14分左右 火槍燒到50 就一野撞完拎埋盃

CLAIRE 千祈唔好學LEON火槍屈門 火焰榴彈砲停唔隻野嫁
落去開制 之後兜圈 第一次3飛火焰佢就跪低 之後啪制 見佢起身就再用閃光彈CUT佢
第2次 好彩就2飛火焰跪低 唔好彩就補多2-3槍手槍 一樣見佢起身就閃光
撞2下就完左lu 小心佢隻爪判定範圍比較大
izumo 09:25 PM 02-07-19
作者: 真十人€:
慢慢玩終於過咗Leon Hardcore S+
2:18,係警局用無限刀仔慢慢磨,打G2去到1:45幾驚唔夠時間,不過留咗成2x飛麥林同火槍,打G3時間比頂期少得多。
死得最多反而係 Ada個 part。
果PART 我都摸左好多次
用晒1X發子彈打第一隻肥仔 回程就靠個閃光彈開路
係木箱上面 一定要執
darkvolver 09:59 PM 02-07-19
原來G4 hard的情況下用完minigun及6發火炎彈後,再要補多60發手槍子彈等佢過埋時間才會死。

好在隻野容易控...
izumo 10:04 PM 02-07-19
作者: darkvolver:
原來G4 hard的情況下用完minigun及6發火炎彈後,再要補多60發手槍子彈等佢過埋時間才會死。

好在隻野容易控...
睇教學片可以只用MINIGUN打完 不過我廢 掃眼冇人地咁準
歌絲˙暮斯 11:53 PM 02-07-19
對 zombie licker 用 flamw round 定 acid 勁 d?

D 人話 acid 勁 d 但 zombie 唔死,flame 一粒必死。

File 話植物 zombie 用火一定死,但 around 燒完又識再生?
由手機版發出
Kain 12:16 AM 02-08-19
作者: 歌絲˙暮斯:
對 zombie licker 用 flamw round 定 acid 勁 d?

D 人話 acid 勁 d 但 zombie 唔死,flame 一粒必死。

File 話植物 zombie 用火一定死,但 around 燒完又識再生?
由手機版發出
訓低再燒先會燒到黑
所以齋用燃燒彈就要射2粒
硫酸彈除左用黎打LICKER等佢無得還手都唔知打咩比較有效
雷火武 12:42 AM 02-08-19
硫酸彈就咁射G都可以射窒
窒左轉武器瞄眼方便
或者射停佢等自己可以安全走番位去大空間
真!DC 11:20 AM 02-08-19
轉左聽日文配音claire即刻柔弱左好多
由手機版發出
雷火武 01:16 PM 02-08-19
聽日文唔知佢爆粗講咩
梗係聽英文
Kain 03:50 PM 02-08-19
作者: 雷火武:
硫酸彈就咁射G都可以射窒
窒左轉武器瞄眼方便
或者射停佢等自己可以安全走番位去大空間
問題就係呢度
儲一堆打大佬以為射晒收得工
點知射極都唔覺hurt到佢,尤其係射極都射唔爆隻眼
由手機版發出
真!DC 04:13 PM 02-08-19
我都聽慣英文
爆左次英文咪轉日文聽下

我用流酸彈打hard g3瞄佢眼射射得爆眼,好似3~4發倒
佢仲會有中彈硬直
射得到佢跪底凸心口眼
由手機版發出
aquarius 07:25 PM 02-08-19
..
臨尾插眼笑咗..

歌絲˙暮斯 10:08 AM 02-09-19
整體其實 claire 難 d ??
由手機版發出
鈴蘭 10:19 AM 02-09-19
作者: 真!DC:
轉左聽日文配音claire即刻柔弱左好多
由手機版發出
有女人味好多 因為係マリーダさん
Kain 11:14 AM 02-09-19
作者: 歌絲˙暮斯:
整體其實 claire 難 d ??
由手機版發出
表裡都係Leon難好多
仲有Leon體感跑慢啲,唔知真唔真
由手機版發出
darkvolver 11:27 AM 02-09-19
作者: Kain:
表裡都係Leon難好多

仲有Leon體感跑慢啲,唔知真唔真
由手機版發出

claire有電槍係2個世界...licker一下ko,喪屍電2下都未死...

Sent from my iPhone using Gaforum
nds 11:41 AM 02-09-19
太多解謎,敗北。
aquarius 12:21 PM 02-09-19
leon裏因為唔使留力用密林
易打好多

二周目都想聽吓日文
STRIFE 12:33 PM 02-09-19
記錄:戳破泡泡 要點解,射左超多次IVY泡泡都解唔到
izumo 01:05 PM 02-09-19
作者: darkvolver:
claire有電槍係2個世界...licker一下ko,喪屍電2下都未死...

Sent from my iPhone using Gaforum
有電槍過g 幼體小巷都易好多
leon 要摸熟佢地d 行動
claire 去程交道具 回程電槍電暈佢行過就得
由手機版發出
赤兵尉SETH 01:21 PM 02-09-19
作者: STRIFE:
記錄:戳破泡泡 要點解,射左超多次IVY泡泡都解唔到
呢個我唔知幾時解左

見d人話射中弱點以外唔計, 又有人話要爆機後先計
鈴蘭 01:49 PM 02-09-19
作者: izumo:
有電槍過g 幼體小巷都易好多
leon 要摸熟佢地d 行動
claire 去程交道具 回程電槍電暈佢行過就得
由手機版發出
反正電槍既對手得G-3同G幼體,又有比多到彈
一囉到就直接送兩針比檔路果兩隻完全唔駛諗
第一 ... 27 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 47  ... 最後

返回主題版面