Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-10-11, 02:25 PM   #576
NexTony
God of Gamer
ヴェイン様~

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5198 2663 6984
XBox Live GamertagJumpTiger
岩岩開始用洋蔥,

我想問下大大, d魔法追擊到底點出
Blizza -> Blizzga 出唔到既 囧

F/GO 834697628
NexTony 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-11, 03:29 PM   #577
比卡SP
Game Master
祭...

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: JumpTigerX 查看文章
岩岩開始用洋蔥,

我想問下大大, d魔法追擊到底點出
Blizza -> Blizzga 出唔到既 囧
要裝左招派生技先(要升爆左派生前招野AP先會出現)
裝左招派生之後應該唔會出唔到

舊 04-10-11, 03:32 PM   #578
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
究竟鍚生配老豆Assist套combo點出架...........
睇片見佢一個assist偷到三下
我頂盡都係偷到一下

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-11, 03:32 PM   #579
NexTony
ヴェイン様~

引用:
作者: 比卡SP 查看文章
要裝左招派生技先(要升爆左派生前招野AP先會出現)
裝左招派生之後應該唔會出唔到
出左裝埋ga la @@
唔知點解係唔出來 (Thunder同樣)

但連續HIT果個派生就出到

好奇怪 @@

舊 04-10-11, 03:40 PM   #580
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
究竟鍚生配老豆Assist套combo點出架...........
睇片見佢一個assist偷到三下
我頂盡都係偷到一下
貼上黎睇睇, 佢偷BRV定HP?
我通常用KUJA可以偷一次天照, 追擊時再一次天照
清哂對面條ASS已經好好用

講返上次個RANKING, 我覺得錫生真係暫時唯一既A級角色, 特別勁(但唔算屈)
有少量角色廢少少(難用D), 其他角色幾乎全部同級, 今集平衡真係算SET得好好
只係場地同特定角色既相性有少少問題

引用:
作者: JumpTigerX 查看文章
出左裝埋ga la @@
唔知點解係唔出來 (Thunder同樣)

但連續HIT果個派生就出到

好奇怪 @@
佢每招都有HP,BRV各一招派生, 要兩招裝哂先得個喎
總之派HP就按正方, 派BRV就按圓圈, 好易按, TIMING要求都冇乜特定, 不斷按就有
應該唔會出唔到個喎

此篇文章於 04-10-11 03:43 PM 被 比卡SP 編輯。
比卡SP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-10-11, 04:10 PM   #581
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
貼上黎睇睇, 佢偷BRV定HP?
我通常用KUJA可以偷一次天照, 追擊時再一次天照
清哂對面條ASS已經好好用

講返上次個RANKING, 我覺得錫生真係暫時唯一既A級角色, 特別勁(但唔算屈)
有少量角色廢少少(難用D), 其他角色幾乎全部同級, 今集平衡真係算SET得好好
只係場地同特定角色既相性有少少問題
果次睇片見到可以偷三次brave
不過我而家搵唔番係邊段 我都想睇多次
我記得係用居合一段->Jecht黎起手.......
kuja果套我係淨係練左下激突之後kuja->偷獄門->追擊

都唔知用縮地好定Shadow flare好 縮地易入combo Shadow flare易儲氣+長距離戰可以牽制

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 04-10-11 04:13 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 04-10-11, 08:17 PM   #582
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
在每場戰鬥後要怎樣回血?

舊 04-10-11, 08:34 PM   #583
nakakula

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
按正方用渡巨 , 有摸古的話可以係佢度買

nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-11-11, 11:27 AM   #584
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
果次睇片見到可以偷三次brave
不過我而家搵唔番係邊段 我都想睇多次
我記得係用居合一段->Jecht黎起手.......
kuja果套我係淨係練左下激突之後kuja->偷獄門->追擊

都唔知用縮地好定Shadow flare好 縮地易入combo Shadow flare易儲氣+長距離戰可以牽制
個人黎講, 錫生可以完全唔洗打地上戰, 是但要一招近身既護下身就夠
Shadow flare(空中)係今集錫生被我封佢最強既主因之一, 一定要落
神速/縮地就真係睇個人手勢, 基本上今集錫生空中有居合, Shadow flare就夠玩
天照同獄門就必要既, 閃光同八刀各有各好, 間中換下黎用都OK
但地上就推閃光多D

舊 04-11-11, 02:44 PM   #585
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

我想問 AF其實自演既話儲唔儲到?
雖然.......要我儲齊4件AF真係太難

ペルソナ5

隨時更新
舊 04-11-11, 02:53 PM   #586
NexTony
ヴェイン様~

原來係我以為裝左原來冇裝 (E)

唔該哂比卡SP大

舊 04-11-11, 04:26 PM   #587
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
我想問 AF其實自演既話儲唔儲到?
雖然.......要我儲齊4件AF真係太難
今集我地儲左都唔打算用, 一來公式RULE已經唔用得(唔係實力勝負)
能力都有D怪怪地, 首先我唔會對戰用, 除非對面堅持用
真係想要, 等多一排D日本仔洗哂出黎, 上XLINK打幾場就出哂黎

另外, 打算4月23日搞網聚, 詳細打後再議, 想問下大家意下如何

舊 04-11-11, 11:34 PM   #588
蒼之星雲
Insane Gamer
黑暗領域

註冊日期: Aug 2005
PSP《Dissidia 012 Final Fantasy》中英文合版預定 5 月 10 日推出
http://gnn.gamer.com.tw/7/52547.html

終於可以出手了

舊 04-12-11, 12:01 AM   #589
比卡SP
Game Master
祭...

商品名稱 DISSIDIA 012[duodecim] FINAL FANTASY 中英文合版
發售日期 UMD 版:2011 年 5 月 10 日(二)
下載版:2011 年 5 月 12 日(四)
建議零售價 UMD 版:新台幣 850 元
下載版:新台幣 850 元
對應平台 PSP (PlayStation Portable)
發行商 SQUARE ENIX CO., LTD.
版權標記 © 2008, 2011 SQUARE ENIX CO., LTD. All Rights Reserved.
CHARACTER DESIGN:TETSUYA NOMURA
對應語言 語音:日文
事件場景字幕:繁體中文、韓文、英文(可在遊戲內選擇)
選單與系統訊息:英文
規格備註 ●《Dissidia 012 Final Fantasy》中英文合版可繼承前作《Dissidia Final Fantasy》
  日文版(UCAS 40236)及英文版(UCAS 40274)之保存資料
●《Dissidia 012 Final Fantasy》中英文合版無法繼承《Dissidia Final Fantasy 國際
  調整版》以及 Ultimate Hits《Dissidia Final Fantasy 國際調整版》之保存資料
●《Dissidia 012 Final Fantasy》之 Ad Hoc 模式對戰功能只能在相同版本軟體之間
  進行,中英文合版無法與已發售之日文版或英文版進行對戰
● 由於中英文合版是以北美版為基礎,部分角色之英文名稱與日文版之英文名稱不同

舊 04-13-11, 01:50 PM   #590
比卡SP
Game Master
祭...

打算4月23日搞網聚,大約中午開始,地點在旺角樓上CAFE, 想問下大家意下如何

舊 04-13-11, 11:05 PM   #591
空調

註冊日期: Jun 2004
想問問各位青超過100LV的PC 有咩心得?
我只係識等對面有9999 BAV 再COPY過黎殺返過去
空調 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-13-11, 11:16 PM   #592
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
作者: 空調 查看文章
想問問各位青超過100LV的PC 有咩心得?
我只係識等對面有9999 BAV 再COPY過黎殺返過去
你用咩角色?
玩迷宮定000章?

舊 04-13-11, 11:25 PM   #593
空調

引用:
你用咩角色?
玩迷宮定000章?
000章
調和側眾女角
舊 04-14-11, 12:25 AM   #594
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
000章
調和側眾女角
首先要有齊100Lv的裝備,
如果不夠打可以向莫古買香木
其實仲有一個極端做法
先把Lv降到Lv1
不帶裝備
飾物用
- 居合いの心
- HPが100%
- Lvが90以上高い
- 体未装備
- 頭未装備
- 手未装備
- 武器未装備
- Lvが1桁
- 最後の意地
- 最後の決意
召喚獸可以用
アレクサンダーAUTO
Lv1 99.9倍,99.9%一擊即Break,之後召喚獸lock brave,打兩下完場

此篇文章於 04-14-11 01:28 AM 被 比卡SP 編輯。
比卡SP 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-15-11, 12:40 AM   #595
比卡SP
Game Master
祭...

【4月21日~】ユウナ4thフォーム "銃士の衣装"【300円】
4月21日よりPSstoreにて300円で配信開始予定。
『FFX-2』の際に着ていた「ガンナー」の衣装。しかし銃は装備せず、杖のままで戦う。

連動企画 『DISSIDIA 012[duodecim] FINAL FANTASY × Vジャンプ(ヴァン)』
4月21日発売の『Vジャンプ6月号』に封入されるDDFFキャラクターデータダウンロードカードに、ヴァンの4thフォームとして、
『FFXII』のメインキャラクターデザイン担当者である吉田明彦氏書き下ろしの"パイレーツコート"コスチュームが使用可能になる。
「ヴァンがもし空賊ではなく、海賊になったら」というイメージで描き下ろされた新規デザイン。

舊 04-15-11, 11:21 PM   #596
空調

引用:
首先要有齊100Lv的裝備,
如果不夠打可以向莫古買香木
其實仲有一個極端做法
先把Lv降到Lv1
不帶裝備
飾物用
- 居合いの心
- HPが100%
- Lvが90以上高い
- 体未装備
- 頭未装備
- 手未装備
- 武器未装備
- Lvが1桁
- 最後の意地
- 最後の決意
召喚獸可以用
アレクサンダーAUTO
Lv1 99.9倍,99.9%一擊即Break,之後召喚獸lock brave,打兩下完場
LV1個方法係唔係一定要有居合いの心??
我差尼件其他都有亦都做到99.9%
打落都差唔多
舊 04-15-11, 11:31 PM   #597
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
打落都差唔多
居合最安定
所以都係去整件居合啦
.......其實,搵Ghost返黎打件居合返黎最易

ペルソナ5

隨時更新
舊 04-16-11, 12:37 AM   #598
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
打落都差唔多
呢個方法居合いの心係主菜,冇左等於被秒殺

舊 04-16-11, 01:11 AM   #599
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
新手問題
我知呢隻係動作遊戲,但我係RPG人,咁用RPG MODE玩係咪好D
但好似所有同ACT MODE相關的動作如閃避都用唔到咁既??

舊 04-16-11, 01:30 AM   #600
比卡SP
Game Master
祭...

引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
新手問題
我知呢隻係動作遊戲,但我係RPG人,咁用RPG MODE玩係咪好D
但好似所有同ACT MODE相關的動作如閃避都用唔到咁既??
其實你最後一句已經答左你自己o既問題....

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Final Fantasy X jerry 電視遊戲討論版 6 02-05-23 08:40 PM
[PSP] Dissidia Final Fantasy Universal Tuning [日版已售] keninbkk 手提遊戲機討論版 805 08-17-10 11:16 PM
Final Fantasy XI Haken Kreuz PC電腦遊戲討論版 18 08-05-04 09:11 AM
Final Fantasy i? Exellen 電視遊戲討論版 1 03-15-04 04:07 PM
Final Fantasy X Chris皇 電視遊戲討論版 7 02-19-04 12:10 AM

現在的時間是 10:10 AM

手機版 | APP版