Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-08-19, 01:14 AM   #76
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
HOME COMING 已經暗示MCU都有Miles Morales,無必要用平行世界鋪佢出場

舊 05-08-19, 10:29 AM   #77
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: fxi 查看文章
玩Multi universe 方便鋪Spider verse 個主角 Miles Morales 同出蜘蛛夫人就正
講起蜘蛛夫人,
好懷念以前TVB套逢日早上動晝版

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-08-19, 02:45 PM   #78
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: mrk 查看文章
講起蜘蛛夫人,
好懷念以前TVB套逢日早上動晝版
唔知會唔會有?起碼 Spider-verse 玩呢味都好吖,但望望喪你嗰邊大地震,前景唔多明朗,唔好話 Madam Spider,連搞 Vermon crossover 都幾難。

舊 06-14-19, 09:27 PM   #79
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
https://m.facebook.com/story.php?sto...d=106167145008

香港都會提早28/6上映

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-17-19, 01:54 PM   #80
LTKS
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2011
http://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2378321
「蜘蛛俠:決戰千里」片長為 129 分鐘!Love U 3000 致敬理論成真

《復仇者聯盟 4:終局之戰》(Avengers:Endgame)上映已經接近兩個月,作爲一部總結了過往 11 年 MCU 電影,《復 4》由頭到尾都充滿了對自己的致敬,包括:MCU 過往 21 套電影以及 Marvel 漫畫。亦因爲這樣,有外國粉絲曾提出一個理論,大家還記得 Iron-man 女兒「摩根」的一句「Love U 3000!」嗎?當時有粉絲堅信這句不只代表了 Tony Stark 跟女兒之間的愛,還是 Marvel 對自己、對粉絲這麽多年支持的一個致敬。想不到,《蜘蛛俠:決戰千里》(Spider-Man: Far From Home)竟然讓這個理論成真了!

「Love U 3000」理論的説法可説是峰迴路轉。最初有網民發現,MCU 11 年間,頭 3 階段的 22 套 Marvel 電影時數總和是 2871 分鐘,如果第 3 階段最後一套電影《蜘蛛俠:決戰千里》的片長為 129 分鐘,那 23 套電影的總時數就會變成 3000 分鐘,正好對應了「Love U 3000!」。可惜的是,《復 4》電影的兩位編劇 Markus 跟 McFeely 在其後的訪問中表示,「Love U 3000」其實並不在原劇本中。而是由 Robert Downey Jr. 提議並最終獲得採納,因爲這正正源自他跟孩子的真實對話。

沒有想到一度被打沉的「Love U 3000」理論,最後竟然被 SONY PICTURES 挽回。近日,SONY PICTURES 正式宣佈作為 Marvel 宇宙第三階段的最後一部電影,《蜘蛛俠:決戰千里》的片長確定為 129 分鐘,讓粉絲一圓「Love U 3000」的夢想。《蜘蛛俠:決戰千里》還有一個多星期,於 6 月 28 日就會正式上映,大家又怎能錯過這部讓 MCU 致敬彩蛋成真的電影呢?
LTKS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-19, 02:13 PM   #81
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
溫馨提示:IMAX已開售
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-19, 01:31 PM   #82
肉羊哩咖
griffin611

社交媒體反應解禁,一致好評,甚至有人話呢部係最正嘅蜘蛛俠電影喎— 咁誇?

續集就 pre-prod 緊,而至於有冇得同 Venom 玩 crossover? Kevin Fegie 接受訪問時講,有可能掛,睇喪你點囉~~~

舊 06-22-19, 08:03 AM   #83
呂鳳仙
錢錢錢錢錢錢錢

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
社交媒體反應解禁,一致好評,甚至有人話呢部係最正嘅蜘蛛俠電影喎— 咁誇?

續集就 pre-prod 緊,而至於有冇得同 Venom 玩 crossover? Kevin Fegie 接受訪問時講,有可能掛,睇喪你點囉~~~
之前明明係MCU唔承認Venom,$ony單方面話同一世界⋯⋯宜家調返轉!?

PS:開放時間為17:00~23:00

每天提醒自己,施恩莫望報,不要把得失看得太重。
幸福不是必然,擁有它的人,請好好珍而重之……
呂鳳仙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-19, 08:36 AM   #84
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: 呂鳳仙 查看文章
之前明明係MCU唔承認Venom,$ony單方面話同一世界⋯⋯宜家調返轉!?
好似係2樣野, 如果係多次元的話, 好大可能最後會番SONY, 係咁依出下鏡, 或者出現MCU版VENON

舊 06-22-19, 12:14 PM   #85
肉羊哩咖
griffin611

個回應係講 crossover,意味共演,快到都會係 蜘蛛仔3之後,掛?

舊 06-27-19, 05:15 PM   #86
PatrickNo42
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2012
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章

媒體影評,聽下好喇。有人敢得罪迪士尼咩?
當然,我對MCU有信心
PatrickNo42 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-19, 11:33 PM   #87
肉羊哩咖
griffin611

咳,呢套係喪你出品,唔好搞錯,係絕對可以得罪得嘅~

正式網評解禁咗,因為飛已買,唔想自透住;

睇咗嘅評論都係一個讚字,甚至有話係咁多單體 MCU 作品中最好喎 — 動作場面多又精彩,只知中段有個大扭橋,大到好驚喜咁上下(唔算透掛);監製 Amy Pascal 雖然經 Ghostbuster 一役之後,有好多腐皮,但近年回勇返好多,佢監住嘅蜘蛛仔電影一部比一部精彩。呢個故仔係緊接 Endgame 之後(都唔算透掛?),評論講今次連 Kevin Feige 都唔會因為唔係給滴住嚟嘅嘢而留手,個劇情展開得好勁;演員方面Peter 同 MJ 好有火花,做 Mysterio 嗰位亦都非常好,設定亦極忠於原著咁話(啫係無「亂改一通」喇,而咁亦都唔算透係咪?)。故仔有感動位(紙巾出沒注意)。而mid-credit 同 post-credit 各一,記得留到最後,兩個都咁正咁話。

此篇文章於 06-28-19 12:06 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-19, 10:38 AM   #88
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
睇完早場

結論

天才凡人做反派好辛苦

此篇文章於 06-28-19 10:44 AM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-19, 10:52 AM   #89
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
看完了,真是比上集精彩很多,如果是喜歡原作蜘蛛仔fans應會很滿意,特別是最後第一個彩蛋有看以前蜘蛛仔3部曲電影會有驚喜

最後還有一個彩蛋記得留到最後

總括也的確是為第三階段作一個不錯的總結

http://www.gaforum.org/showthread.php?t=240345
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-19, 11:50 AM   #90
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
今次片尾彩蛋好衝擊,網上傳言回收
本篇好多野都應該意料之

無乜人有反應既彩蛋
Peter整新戰衣時Happy播個首音樂係Ironman第一集 BGM

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB

此篇文章於 06-28-19 12:24 PM 被 赤兵尉SETH 編輯。
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-19, 05:47 PM   #91
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
睇完MOKO 14:50場

冇估錯,d完素眾全部都係神秘客同佢班馬仔搞出嚟,目的係昆佢個前波士呃人man副衛星眼鏡。佢發明個投影系統因為俾呃人man睇小(連佢班仔以前又係唔妥呃人man)所以就要向全世界做戲扮英雄。蛛蛛仔就俾佢過橋抽板爭d俾佢做瓜幾鑊。最後呢條友中返自己叫無人機d流彈KO(全部投影back up仲俾地中海中坑拎埋)

Peter同MJ臨散場先喺埋一齊,仲有喺倫敦橋last fight係致敬舊三部曲第二集,中幻影跌穿黑蛛網就係舊蛛蛛俠第三集梗。

彩蛋有兩個:出字幕前舊三部曲個報館老總上鏡報新聞,報神秘客臨死前放嘅流料同踢爆蛛蛛仔個真名,搞到蛛蛛仔變咗全民公敵;第二段出哂字幕後嘅彩蛋講地球個nick同marie係skrull星人假扮,真嘅nick喺skrull星人基地入面
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-19, 07:59 PM   #92
wongdee
Insane Gamer

註冊日期: Jun 2011
睇完,得罪講句我以為係王晶大導作品
wongdee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-19, 09:18 PM   #93
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
好多伏筆…

呢個MJ係咁多個MJ之中我鐘意既一個
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-19, 09:22 PM   #94
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
玩具解禁??

https://twitter.com/hobby_magazine/s...383075840?s=19
由手機版發出
J+1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-19, 11:03 PM   #95
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
劇情意料之中,彩蛋超衝擊...

舊 06-29-19, 12:31 AM   #96
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
動作有番前兩代水準
劇情都好睇過上集數十倍
蜘蛛俠需要的是高樓大廈
十分之作
由手機版發出
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-19, 12:54 AM   #97
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
算係一個唔錯同歡樂嘅Phase 3結尾。

臨尾超展開,但啲彩蛋仲更加震撼

彩蛋

1. MCU居然可以搵番金像影帝JK Simmons再次飾演J Jonah Jameson

Jameson今次設定由報紙佬轉左Youtuber?(好似係)不過都仍然係鍾意日日抹黑蜘蛛俠。XD

意味住其他非MCU電影嘅人氣配角都可以搵番當年嘅演員做返(但主角就應該無乜可能)

2. Captain Marvel冇出場,但班Skrull就返嚟客串。Nick Fury走去CM嗰個太空船放大假,地球上啲嘢交畀Talos照顧。

3. 原作Ned同Betty係Jonah Jameson報館同事,仲要係結埋婚。不過原作Ned被人陷害致死後Betty就移情別戀同Flash Thompson拍拖(成日串Peter嗰個有錢仔,即後來嘅Venom)。MCU版本兩人閃電拍拖然後閃電分手後Betty應該亦會同Flash一齊。

片尾

Mysterio事敗後都不忘跣蜘蛛俠一棟,陷害佢變全球戰犯,而佢自己就自大狂到就算死咗都要世人當佢英雄咁拜。

Peter要點樣甩身都幾頭痛吓。叫Doctor Strange幫手洗晒全世界人記憶?

同漫畫啲英雄將身份隱藏唔同,MCU幾乎冇乜人係會隱藏自己嘅能力,甚至好似鐵甲佬咁非常樂意公開揚開去。而家Peter亦正式「被加入」呢個俱樂部。

如無意外,Marvel會喺上映1-2個禮拜後就正式公佈Phase 4詳情。

此篇文章於 06-29-19 01:15 AM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-19, 01:09 AM   #98
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
最開頭aunt may果part
個收容中心
有玩PS4 spider-man應該都知,其實漫畫本身都有
aunt may相關既野黎講係一個好重要既point
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-19, 01:48 AM   #99
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
算係一個唔錯同歡樂嘅Phase 3結尾。

臨尾超展開,但啲彩蛋仲更加震撼

彩蛋

1. MCU居然可以搵番金像影帝JK Simmons再次飾演J Jonah Jameson

Jameson今次設定由報紙佬轉左Youtuber?(好似係)不過都仍然係鍾意日日抹黑蜘蛛俠。XD

意味住其他非MCU電影嘅人氣配角都可以搵番當年嘅演員做返(但主角就應該無乜可能)

2. Captain Marvel冇出場,但班Skrull就返嚟客串。Nick Fury走去CM嗰個太空船放大假,地球上啲嘢交畀Talos照顧。

3. 原作Ned同Betty係Jonah Jameson報館同事,仲要係結埋婚。不過原作Ned被人陷害致死後Betty就移情別戀同Flash Thompson拍拖(成日串Peter嗰個有錢仔,即後來嘅Venom)。MCU版本兩人閃電拍拖然後閃電分手後Betty應該亦會同Flash一齊。

片尾

Mysterio事敗後都不忘跣蜘蛛俠一棟,陷害佢變全球戰犯,而佢自己就自大狂到就算死咗都要世人當佢英雄咁拜。

Peter要點樣甩身都幾頭痛吓。叫Doctor Strange幫手洗晒全世界人記憶?

同漫畫啲英雄將身份隱藏唔同,MCU幾乎冇乜人係會隱藏自己嘅能力,甚至好似鐵甲佬咁非常樂意公開揚開去。而家Peter亦正式「被加入」呢個俱樂部。

如無意外,Marvel會喺上映1-2個禮拜後就正式公佈Phase 4詳情。
片尾

照Marvel's Spider Man果種演法 其實我諗Peter未必會變全球戰犯
一來本身Spider Man有一定人氣,二來係Mysterio太新
我諗最後都係會變番去得番Jonah Jameson同小部份人深信不疑
反而問題係Peter而家揚開左之後同Flash個關係會變成點.....Flash係真心祟拜Spider Man
睇完真係好有衝動開番隻game玩,反正DLC我未玩

問題來了 究竟Nick Fury係幾時開始同Talon調位
不過呢件事亦都埋下左Phase4可能真係會有Secret Invasion.......而個罪魁禍首變成Nick Fury,佢似乎太信Skull了
即使Talon真係當Nick Fury係朋友,但總會有鷹派既Skull.......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 06-29-19 01:53 AM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-19, 09:35 AM   #100
Eking

註冊日期: Feb 2006
.....
其中一個同黨....個身型好適合做八爪魚博士......

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] P.A.Works10周年記念作品「劇場版 花咲くいろは HOME SWEET HOME」BD&DVD 発売中 vol.2 supermanlady 日本動漫畫討論版 694 05-14-21 10:26 PM
Spiderman 3 S.T.A.R.S. 電影版 644 09-19-07 06:50 AM
Spiderman jerry Neo Entertainment TREND 1 04-02-05 08:40 PM
My Spiderman... 收藏品討論版 6 08-16-04 12:35 PM
spiderman 2 Q頭 電視遊戲討論版 2 07-01-04 12:51 AM

現在的時間是 04:35 AM

手機版 | APP版