Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 飲食版

主題工具 顯示模式
舊 05-19-13, 03:42 PM   #51
ALEX CHOW
God of Gamer
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: DC 97 查看文章
杯珍珠奶茶掂唔掂?
冇白珍珠好D

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-13, 07:42 PM   #52
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
咁2樣唔洗試

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-13, 10:15 PM   #53
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
引用:
作者: Squall-Lucifer 查看文章
好硬+1
個包好一般
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
有無人同我一樣焦糖新地走珍珠
我覺得珍珠新地D珍珠無問題喎~仲幾過癮,有得趙下
會再幫襯

舊 05-21-13, 08:23 AM   #54
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
藝術家眼下

http://thehousenews.com/gaze/%E7%B5%...l-evil/#page-1

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-13, 10:00 AM   #55
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
窗為什麼是藍色 ?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-13, 11:28 AM   #56
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
新野劣評如潮, 唔駛試了

舊 05-21-13, 12:06 PM   #57
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 無賴男 查看文章
劣評的咖哩我都試左
反而無乜劣評的韓式雞腿就無聲無息地無左咁
黑白我打算下星期先試
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-13, 09:11 AM   #58
ko121314
Game Master

PSN  IDkollokkol
食左黑白新地, 又ok wor, 可能因係焦糖ok所以無視左D珍珠
ko121314 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-13, 09:59 PM   #59
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
I think 黑白 is OK

少女時代,
F1 2024討論區
舊 05-24-13, 11:30 PM   #60
sampanone
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2010
試咗黑包,其實個人覺得都OK嘅,不過完全食唔出黑包同普通包嘅分別,更重要是價錢,套餐HK$30以上完全唔值,試過一次就算。

引用:
sampanone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-13, 12:47 AM   #61
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
終於試左杯檸茶

幾好飲 比起奶茶

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-13, 04:51 PM   #62
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
其實今次個黑包算係唔錯
對比返之前D新野
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-13, 09:45 PM   #63
哥薩克
Game Master
んふんふ

Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
尋日encore黑白新地...今次真係好似大家咁講既好難食,

係因為呢間麥記末將D珍珠煮透...咬落去中間竟然係乾粉將態
老麥真係好厲害,可以將D ok既食材,ok既配搭變得唔ok
is it magic?!

btw,唔ok呢間係鑽石山分店
ok果間係黃大仙中心分店

咁我都明白落手整果個人都有影響既...

舊 05-27-13, 05:31 PM   #64
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
作者: Nelly 查看文章
終於試左杯檸茶

幾好飲 比起奶茶
<=鍾意飲凍奶茶多過凍檸茶

少女時代,
F1 2024討論區
舊 05-27-13, 11:41 PM   #65
Nelly

引用:
作者: HONDA 查看文章
<=鍾意飲凍奶茶多過凍檸茶
可能飲慣茶記凍茶
老麥凍茶真係喊出黎

舊 05-28-13, 02:19 AM   #66
ALEX CHOW
AUDI SPORT

引用:
可能飲慣茶記凍茶
老麥凍茶真係喊出黎
凍茶:
茶記>百份百>大快活>老麥>7-11>OK

少女時代,
F1 2024討論區
舊 05-28-13, 06:47 PM   #67
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
引用:
可能飲慣茶記凍茶
老麥凍茶真係喊出黎
西式茶葉, 未必人人飲慣

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-13, 10:33 PM   #68
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
一般西式茶葉.......咪就係立頓紅茶包.....
用8~10包一壺沖熱水,加糖漿(要平可用用砂糖沖水),
不放入雪櫃待涼後飲得。

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-13, 12:19 AM   #69
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
7仔的凍茶OK的, 不過要睇分店

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-13, 01:44 AM   #70
ZlWS
┌( ಥДಥ)╝?!

註冊日期: Aug 2005
Nintendo Switch ID4486 0587 6008
http://youtu.be/IR4ORHtYJ2E

雖然早餐已經有扭扭粉
幾時到麥牛河

D.有期望可會失望,但係冇期望就一定冇望。
E.和諧唔係一百個人講同一說話,和諧係一百個人有一百句唔同嘅說話之餘,而又互相尊重。
F.千萬別跟豬打架,這只會讓你變髒,卻讓豬樂在其中。
ZlWS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-10-13, 08:50 AM   #71
amaderasu
Crazy Gamer

註冊日期: May 2009
引用:
作者: clanyuen1 查看文章
一般西式茶葉.......咪就係立頓紅茶包.....
用8~10包一壺沖熱水,加糖漿(要平可用用砂糖沖水),
不放入雪櫃待涼後飲得。
以前老m 紅茶似大吉嶺(奶茶仲係一杯紅荼荼包+奶仔), 不過我十幾年冇飲過老m d荼類飲品唔太清楚呢家果d係咩茶
amaderasu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-12-13, 11:07 PM   #72
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
......

強烈建議將"換可樂杯"加埋落標題slogan度......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-13, 12:17 AM   #73
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 昏迷童子Sleepy 查看文章
......

強烈建議將"換可樂杯"加埋落標題slogan度......
不如開個新TOPIC 啦.
樓主比人BAN咗十年,
而且改名要版主改啦

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-13-13, 02:19 AM   #74
Nelly

又換可樂杯

舊 06-13-13, 03:35 AM   #75
昏迷童子Sleepy
新澳門殖民星住民甲

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDAI_Sleepy
引用:
作者: 凍檸茶 查看文章
不如開個新TOPIC 啦.
樓主比人BAN咗十年,
而且改名要版主改啦
唔係唔想...而係冇咁好功力......
本童子又唔係成日幫襯M記之人......
唔想好似娛版個娛樂新聞post咁...開po的2011年全年之星已經近三個月冇update過標題......

----------------------- 童子的娛樂亂報 本童子個Twitter -----------------------
死神Lv.3能力覺醒
昏迷童子Sleepy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
( 原創)水色之都VOL.2 (感謝圖,vol.3的情報) 五木★ Cosplay同人MIX討論區 7 02-15-08 01:39 AM
車路士球迷會Vol.9 ﹝~ 請到 Vol.10 討論 ~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1003 07-02-07 09:17 PM
AC Milan 球迷會Vol.4 ﹝~ 請到 Vol.5 繼續討論!~﹞ 柴崎幸 球會討論區 1000 12-22-06 04:23 PM
AC Milan 球迷會Vol.2 ﹝~ 請到Vol.3 繼續討論 ~﹞ 柴崎幸 體育版 1002 01-23-06 12:22 AM

現在的時間是 09:37 PM

手機版 | APP版