Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-31-12, 04:09 PM   #126
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
BD/DVD銷量
5 - ● アクセル・ワールド 1【初回限定版】 7,372 7,372 12/7/25 WHV
20 - ● アクセル・ワールド 1【初回限定版】 1,766 1,766 12/7/25 WHV

舊 07-31-12, 04:14 PM   #127
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
引用:
作者: RPG之鬼 查看文章
依家未提到有SHOP同NPC架
=.=楓子講野那到提過你唔夠錢去店到買到她的強化外狀
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 08:21 PM   #128
RPG之鬼

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: ouki 查看文章
=.=楓子講野那到提過你唔夠錢去店到買到她的強化外狀
引用:
作者: pet3 查看文章
同一時間點
黑雪旅行篇已經有講嘛
楓姐係另一個意思,而依家視點係肥雪吧,黑雪果邊係其他事,再者按小說內容,依家肥雪應該未知有SHOP呢回事

舊 07-31-12, 08:46 PM   #129
casio
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2005
引用:
楓姐係另一個意思,而依家視點係肥雪吧,黑雪果邊係其他事,再者按小說內容,依家肥雪應該未知有SHOP呢回事
已經知道咗,小說第二卷公主同仁子講強化外裝入手方法時有同肥雪講可以係商店買

呢個世界從來無話自己講野吾可以前後矛盾
casio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 09:26 PM   #130
RPG之鬼

引用:
作者: casio 查看文章
已經知道咗,小說第二卷公主同仁子講強化外裝入手方法時有同肥雪講可以係商店買
WHAT~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!
NO~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!

此篇文章於 07-31-12 09:53 PM 被 RPG之鬼 編輯。
RPG之鬼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 09:41 PM   #131
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
作者: Dom031059 查看文章
瞓覺呢點有講過係特登入AW度瞓覺增加休息時間既
食野就意義不明啦...我明白有肚餓既感覺
但係...D食物到底點黎架?
其實係咪想帶出 他說有光就有光了 既事實
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 09:54 PM   #132
RPG之鬼

引用:
作者: Van仔 查看文章
其實係咪想帶出 他說有光就有光了 既事實
在往後日子裡 師傅 > 公主

舊 07-31-12, 10:00 PM   #133
Van仔
Game Master
輸了就課金..

註冊日期: Mar 2006
PSN  IDcocoheha
XBox Live GamertagVan heha
引用:
在往後日子裡 師傅 > 公主
係咩意味 無睇過小說
Van仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 10:17 PM   #134
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: Van仔 查看文章
係咩意味 無睇過小說
都同房又摸背了

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-31-12, 10:27 PM   #135
casio

引用:
作者: pet3 查看文章
都同房又摸背了
咦?
公主第五卷同床添啦,所以應該係腳嘅分別---我講虛擬體

舊 08-01-12, 09:44 AM   #136
Dom031059
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2010
引用:
咦?
公主第五卷同床添啦,所以應該係腳嘅分別---我講虛擬體
現實中春雪咪一樣...
無可救藥既足控...
Dom031059 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-12, 10:14 AM   #137
埃及使者
玻璃般的存在

註冊日期: Apr 2006
黑雪楓子
短篇義肢
即場吖吖叫

GGF - 棄坑
Bleach Brave Souls - 棄坑

(」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー! (」・ω・)」うー!(/・ω・)/にゃー!
埃及使者 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 12:08 AM   #138
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002

舊 08-04-12, 12:13 AM   #139
Kello820
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2009
Nintendo Switch ID1035-4401-7443
PSN  IDKello820
XBox Live GamertagKello820
仲以為奧運會停播
好野下集有真魚同螺絲 (離學姐騎神獸登場唔遠了)

Kello820 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 12:53 AM   #140
RPG之鬼

最強之男終於登場!!
在下集……

舊 08-04-12, 07:10 AM   #141
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
睇完,想問小千點解要咁做,有人可以透一下嗎? (加速小說冇睇,想完動畫先開始追)
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 07:53 AM   #142
casio

引用:
作者: CMS 查看文章
睇完,想問小千點解要咁做,有人可以透一下嗎? (加速小說冇睇,想完動畫先開始追)
被要脅,不過俾賤人要脅乜最後都係不明,因為小千有一段時間自稱係自願,最後反陰賤人,俾賤人話自己背叛佢先提過只係賤人要脅佢

舊 08-04-12, 08:10 AM   #143
Kello820
Crazy Gamer

Nintendo Switch ID1035-4401-7443
引用:
小千既能力唔係補血,正確黎講係對被施加技能既個體發生"時間倒流".而呢招"時間倒流"又有兩種版本,一種係以"秒"為單位,另一種係以"階段狀態"為單位.不過因為小千等級仲好低,所以可以倒流的"階段狀態"唔夠多,所以要先做戲同賤人組隊吸一排EXP,吸夠LV後可以做到最大4階段倒流,目的就係將賤人倒流返去搶肥豬翼之前既狀態,咁樣對翼亦都會由系統自動還返比肥豬.總之幫肥豬先係小千最大目的,幫賤人同比人威脅一D關係都冇,全部都係做戲,樓上版友對呢部份理解有錯

此篇文章於 08-04-12 08:13 AM 被 Kello820 編輯。 原因: 錯字:(
舊 08-04-12, 08:13 AM   #144
CMS
Game Master

註冊日期: Feb 2002
引用:
被要脅,不過俾賤人要脅乜最後都係不明,因為小千有一段時間自稱係自願,最後反陰賤人,俾賤人話自己背叛佢先提過只係賤人要脅佢
應該剩返好少

小千被要脅,最後反陰賤人 這個唔難估
想知點反陰賤人,點樣拿返技能 完全係估唔到
小說太約那一段,可以話我知,淨係想睇今集動畫結局係點

引用:
作者: Kello820 查看文章
小千既能力唔係補血,正確黎講係對被施加技能既個體發生"時間倒流".而呢招"時間倒流"又有兩種版本,一種係以"秒"為單位,另一種係以"階段狀態"為單位.不過因為小千等級仲好低,所以可以倒流的"階段狀態"唔夠多,所以要先做戲同賤人組隊吸一排EXP,吸夠LV後可以做到最大4階段倒流,目的就係將賤人倒流返去搶肥豬翼之前既狀態,咁樣對翼亦都會由系統自動還返比肥豬.總之幫肥豬先係小千最大目的,幫賤人同比人威脅一D關係都冇,全部都係做戲,樓上版友對呢部份理解有錯
你解答左我想要問題.完全估唔到

此篇文章於 08-04-12 08:16 AM 被 CMS 編輯。
CMS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-12, 08:15 AM   #145
Kello820
Crazy Gamer

引用:
應該剩返好少

小千被要脅,最後反陰賤人 這個唔難估
想知點反陰賤人,點樣拿返技能 完全係估唔到
小說太約那一段,可以話我知,淨係想睇今集動畫結局係點
真相完全唔關威脅事,唔好亂信

舊 08-04-12, 08:25 AM   #146
casio

引用:
不過小千係講過自己「第一次」幫賤人係因為賤人要脅自己,而且係呢個時間點上,小千仲未知自己嘅能力係時間倒流,係之後小拓講小千嘅能力連武裝都可以回復,小千先諗到自己能力唔係治療

舊 08-04-12, 08:35 AM   #147
Kello820
Crazy Gamer

引用:
不過小千係講過自己「第一次」幫賤人係因為賤人要脅自己,而且係呢個時間點上,小千仲未知自己嘅能力係時間倒流,係之後小拓講小千嘅能力連武裝都可以回復,小千先諗到自己能力唔係治療
吓?
唔係喎,你係唔係搞錯左次序,從小千第一次投靠賤人起到反陰賤人為止都完全冇再同兩個死黨再傾過有關呢件事.小千從一開始就已經一個人走緊呢個PLAN,兩個死黨完全係比佢呃哂.接下來就係邏輯問題,如果一個人真係比人要脅到,呢個人根本唔敢考慮反抗,何況小千係一開始就計劃定反陰,完事後佢自己親口都有講.所以怕人要脅全部都係做比賤人睇既戲而已

舊 08-04-12, 08:41 AM   #148
casio

引用:
吓?
唔係喎,你係唔係搞錯左次序,從小千第一次投靠賤人起到反陰賤人為止都完全冇再同兩個死黨再傾過有關呢件事.小千從一開始就已經一個人走緊呢個PLAN,兩個死黨完全係比佢呃哂.接下來就係邏輯問題,如果一個人真係比人要脅到,呢個人根本唔敢考慮反抗,何況小千係一開始就計劃定反陰,完事後佢自己親口都有講.所以怕人要脅全部都係做比賤人睇既戲而已
就第四卷第一章
打完呢場後小拓同肥雪就去搵小千,小拓嗰句就係當時講,小千聽到時仲諗咗一陣

舊 08-04-12, 08:48 AM   #149
Kello820
Crazy Gamer

引用:
就第四卷第一章
打完呢場後小拓同肥雪就去搵小千,小拓嗰句就係當時講,小千聽到時仲諗咗一陣
えぇぇ
好.睇埋UW去翻翻,真相作保留先.唔通又係我怪錯好人

舊 08-04-12, 09:12 AM   #150
RPG之鬼

的確

是先被要脅後再陰賤人,主要原因是小千唔識打機兼好護老公架,其二係唔知幾時候,佢知道自己既攻擊既能力,所以先計劃,呢點小說冇講到。但結局是有講佢同公主聯絡,有可能呢度同公主有講到因由,但同樣小說冇講到。因此實際幾時從被要脅轉到陰賤人既時間係唔知道。不過睇小說時即今集動畫內容時,小千咁樣做真係好激氣!……心理年齡突然變回初中生添

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
アクセル・ワールド 加速の頂点 発売日・価格未定 money 電視遊戲討論版 11 02-04-13 02:11 PM
[Rumor] アクセル・ワールド (暫名) l 第3作? 武藤遊戲 手提遊戲機討論版 0 02-01-13 05:01 PM
「アクセル・ワールド(加速世界) Stage:01 -銀翼の覚醒-」 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 21 09-17-12 08:52 PM
川原礫「アクセル・ワールド (加速世界)」#13「Violation;侵入」 supermanlady 日本動漫畫討論版 1002 07-09-12 05:33 PM

現在的時間是 04:02 AM

手機版 | APP版