Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 12-01-10, 04:26 PM   #351
irismong
God of Gamer
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
引用:
作者: 怪盜小G 查看文章
有英文字幕
!!! 興趣度大增

唔係出mhp機的話
可能呢套買一手算 = =
anyway, 等~~~ 肯定有大把2手飛出黎~~~~

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-10, 10:31 PM   #352
ty1106
Game Master
おれいも

註冊日期: Mar 2009
ty1106 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-10, 11:19 PM   #353
哥薩克
Game Master
んふんふ

註冊日期: Mar 2006
Wii U IDivandeep
3DS Friend Code1633 4968 1311
呢度有無人有睇今日MCL果場?
無人貼既我貼下先XD

菲林紀念品

我果張係長門眼鏡變針筒果幕,朋友拎果張係呀虛樣配上學途中路邊石牆(無咩特別既一幕)

舊 12-02-10, 11:24 PM   #354
aegean
Junior Member

註冊日期: Sep 2009
引用:
作者: 哥薩克 查看文章
呢度有無人有睇今日MCL果場?
無人貼既我貼下先XD

菲林紀念品

我果張係長門眼鏡變針筒果幕,朋友拎果張係呀虛樣配上學途中路邊石牆(無咩特別既一幕)
我抽左同你一樣既菲林...不過返到屋企先知道唔見左...........
BTW
我朋友係長門獨照
aegean 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-10, 11:29 PM   #355
哥薩克
Game Master
んふんふ

引用:
作者: aegean 查看文章
我抽左同你一樣既菲林...不過返到屋企先知道唔見左...........
BTW
我朋友係長門獨照
係咪涉埋左一二邊咋?

舊 12-02-10, 11:38 PM   #356
企鵝大王
Crazy Gamer
南極大陸的企鵝大王

註冊日期: Oct 2004
今天睇左,我一張菲林係朝比奈(成人),一張係夜空的背景

舊 12-03-10, 07:26 AM   #357
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
尋晚睇完9:30pm 時12:30AM...入唔睇戲院.....好似有得放低票尾做抽獎?

//Blog
//Flickr

此篇文章於 12-03-10 10:30 AM 被 Hayami 編輯。
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 11:56 AM   #358
哥薩克
Game Master
んふんふ

引用:
作者: Hayami 查看文章
尋晚睇完9:30pm 時12:30AM...入唔睇戲院.....好似有得放低票尾做抽獎?
有呀,上面有版友貼過
獎品如下

舊 12-03-10, 12:22 PM   #359
s300983
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: aegean 查看文章
BTW
我朋友係長門獨照

正面都無個
s300983 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 12:27 PM   #360
哥薩克
Game Master
んふんふ

引用:
作者: s300983 查看文章

正面都無個

對唔住....真係笑左
得國木田側面

舊 12-03-10, 12:30 PM   #361
s300983

註冊日期: Aug 2008
引用:

對唔住....真係笑左
得國木田側面
我真係寧願抽背景
一打開見到就有衝動再排隊買返十張早場………
s300983 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 12:47 PM   #362
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
係唔係只係得12月2日果場先有菲林?

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 12:58 PM   #363
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
引用:
作者: irismong 查看文章
官網寫
凡購買12月2日起的《涼宮春日的消失》正場戲票1張,可於售票處出示戲票,
領取映畫菲林1份。因數量有限,先到先得,送完即止。

http://www.mclcinema.com/visMovieSel...aruhi+Japanese

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 01:00 PM   #364
哥薩克
Game Master
んふんふ

引用:
作者: irismong 查看文章
應該一路送到送晒為止...
引用:
作者: mcl網頁
凡購買12月2日的《涼宮春日的消失》正場戲票1張,可於售票處出示戲票,領取映畫菲林1份。因數量有限,先到先得,送完即止。

舊 12-03-10, 06:20 PM   #365
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
剛睇完,幾好睇
我一年都係戲院睇差不多二十幾套戲,睇今套時d觀眾晤知點解嘈到乜

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之

此篇文章於 12-03-10 06:23 PM 被 jason_kasim 編輯。
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 06:23 PM   #366
哥薩克
Game Master
んふんふ

引用:
作者: jason_kasim 查看文章
剛睇完,幾好睇
我一年都係戲院睇差不多二十幾套戲,都晤似今套的觀眾嘈到乜
尋晚果場一見到呀虛撐大眼,就有好大聲「殊~~~~」
跟住全場就好寧靜咁欣賞!

舊 12-03-10, 06:42 PM   #367
amn_dl811

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDamndl811
引用:
你應該是看 1815 那場吧
事緣應該是最後果行有人開場時高談闊論到幾乎全場聽到

舊 12-03-10, 07:29 PM   #368
ty1106
Game Master
おれいも

星期六早場已經售出大半門票 星期日早場都過左一半
預售票維持至8日止(上一個禮拜就收工??)

*由於預售戲票反應熱烈,所有《涼宮春日的消失》的菲林已派發完畢,多謝支持。

講番第一次睇真係笑爆嘴(或囧爆)
話說我咁0岩買到最靚0既單丁位 點知左右兩個位坐0既係「一對俾我夾硬拆散0既情侶」
跟住個男0既問我可唔可以調位 真係點講都唔調啦...
(搵唔到理由買飛0個陣唔係買孖位而係隔個位 網上/電話一次買兩張都唔會俾散位啦)
舊 12-03-10, 08:12 PM   #369
neogeo6438
Junior Member

PSN  IDNEO_WAI
聽日早場,有好心人就唔該幫手「殊~~~~」啦
neogeo6438 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 08:34 PM   #370
jason_kasim
我愛港女

註冊日期: Jan 2006
3DS Friend Code1590 4655 1072
PSN  IDjason_kasim
引用:
我睇華納/迪士尼的動畫時就算多細路都唔會太嘈
呢套d學生觀眾睇戲時係又嘈唔係又嘈都唔知想點

GBF: 787492(已放棄9成)
乖離:319,113,110 (新坑)

手機課金、影響一生、戒之戒之
jason_kasim 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-10, 09:12 PM   #371
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: neogeo6438 查看文章
聽日早場,有好心人就唔該幫手「殊~~~~」啦
咁神心睇早場0既 有幾多「後生」呢 真期待
舊 12-04-10, 01:51 AM   #372
哥薩克
Game Master
んふんふ

引用:
作者: jason_kasim 查看文章
我睇華納/迪士尼的動畫時就算多細路都唔會太嘈
呢套d學生觀眾睇戲時係又嘈唔係又嘈都唔知想點
呢家野真係撞手神...就算你揀地方揀戲院揀戲黎睇都好
你總會有時候怨自己做咩咁運滯,揀著同D缺德人一齊睇的...

雖然好似調轉左,但遇著一場無人嘈喧巴閉可以靜靜地欣賞全套既時間黎講
我真係會感恩的...

舊 12-04-10, 05:36 PM   #373
ty1106
Game Master
おれいも

係時候報告

抽到0既菲林片─吐槽王call國木田教谷口一幕

0915 呢場大家都好有默契 「雜音」唔多 笑位先會笑(無係又笑唔係又笑0既情況)
不過最係正常長門『靜音』講出兇手0既一幕 有人多口爆劇透

個人睇到... 一時睇一時
舊 12-04-10, 08:01 PM   #374
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
可能因為係晚場既關係﹐我睇o個場比較安分守己﹐應該笑就大聲地笑﹐應該靜靜地渧劇情發展就真係非常之靜﹐而應該萌起黎就真係萌到可以聽出大家既呼吸聲。

每當「大萌神」開始面紅起來﹐全戲院無分男女都好似o係度感嘆﹕太可愛了。

第一次感受到「被萌到」既聲音無限擴大係有幾震撼。

長門「大萌神」果然唔係浪得虛名。

兩個半鐘完全唔覺得拖﹐全無冷場﹐高潮中間D位也鋪排得非常好。

最impressed係阿虛臨尾同自己質問點解要回到有SOS團世界既內心獨白處理得好﹐因為呢段真係成套劇情既精華﹐冇左佢就解釋唔到點解阿虛甘願翻黎比春日奴役。但如果齋得旁述有未免會悶懷觀眾﹐於是就有好多阿虛內心既片段﹐包括自己踢自己頭。

PS 原來文藝社部PC係用Windows95﹐當阿虛打開佢時仲要播埋95開動時既音樂時﹐笑左。 XDDD (唔知角川同京社比左幾多廣告費比阿Bill哥呢﹖ )
http://www.youtube.com/watch?v=PVBDry6XlaA

此篇文章於 12-04-10 08:19 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-10, 09:08 PM   #375
ty1106
Game Master
おれいも

引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
PS 原來文藝社部PC係用Windows95﹐當阿虛打開佢時仲要播埋95開動時既音樂時﹐笑左。 XDDD (唔知角川同京社比左幾多廣告費比阿Bill哥呢﹖ )
http://www.youtube.com/watch?v=PVBDry6XlaA
呢一幕睇0左兩場 班觀眾『囧』足兩場

仲要俾錢NEC

『Windows95起動中...』

http://www.youtube.com/watch?v=CzLtm5rR2ng
声なし注意

此篇文章於 12-04-10 09:14 PM 被 ty1106 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[漫畫] 貴家悠 x 橘賢一「テラフォーマーズ」総合THREAD 凍檸茶 日本動漫畫討論版 652 12-20-19 11:45 PM
[動畫] 久米田康治 x ヤス「じょしらく」総合THREAD丨J.C.STAFF制作 money 日本動漫畫討論版 33 01-11-16 04:23 PM
[動畫] 豊田巧「RAIL WARS! 」第1話「けーよんへようこそ!」 money 日本動漫畫討論版 51 03-10-15 05:38 PM
[動畫] 春野友矢「ディーふらぐ!」第1話「風間一派だ!」 money 日本動漫畫討論版 135 09-23-14 07:09 PM
海冬レイジ「機巧少女は傷つかない」 第1話「Facing“Cannibal Candy"I」 money 日本動漫畫討論版 20 06-07-14 10:38 AM

現在的時間是 01:06 PM

手機版 | APP版