Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 33 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 53  ... 最後
攻略及心得交流區>Biohazard RE:2 バイオハザード RE:2 攻略區
Reishin 09:12 AM 02-14-19
作者: 呂鳳仙:
今集故事可能係官方刻意刪咗舊版嘅多元化劇情,強調返正史某敵人係Leon負責打、Claire負責救、某人負責被播種後爆肚,所以先做到劇情咁死,不論Leon表/Claire裏、Claire表/Leon都冇分別。

但睇返黑人學長遇到男女主角時對佢哋嘅態度,連眼神都有分別咁大細超⋯⋯證明capcom根本係不為也,非不能也

最敗北嘅解謎咁重覆就真係抵死咗啲,而且舊版不論Leon定Claire,裏關都會解開更多表關嘅疑問,同去更多地方(因為表關時只做咗一半),但今集裏關反而比表關跑得仲快,急急腳就爆機(你睇官方裏關S+要求比表關仲要減多半粒鐘就知咩料⋯⋯)

至於我最嬲係cut咗STARTS辦公室相遇一幕,雖然我都明官方應該係刻意分開2主角唔俾機會佢地有機會共同冒險⋯⋯但連Claire自己入到房都冇劇情出現,係咪俾喪屍嚇到連自己嚟raccoon city嘅目的都忘記咗(之後再發現原來劇本寫到Claire隨便向個file發現Leon留言就帶過⋯⋯真係吹漲咗
S.T.A.R.S.武器庫唔係有封Chris嘅信? 寫佢去咗歐洲放大假溝女
Claire睇完仲話封信寫D嘢唔似Chris為人之類
裡關Leon/Claire d memo明顯係為咗要你爆晒4條AB線先白金到而設

不過Leon/Claire互動真係太少
除咗後門互flirt同埋ending之外真係無溝通過
裡關解謎重覆又係抵鬧

另外今集白金算易架啦,無迫你HC S+
同埋有D騎呢盃(步數/唔開箱/唔食藥)拎咗無限火箭炮後就好易解
Reishin 09:21 AM 02-14-19
打緊Leon A HC,2個鐘左右去到G3,不過打超級暴君食咗佢幾次一擊必殺
HC係咪拖時間會好D? 見有版友話打晒90飛手槍先出到event,但我手殘,prefer帶多份三色草好過手槍子彈
同埋石屎封路(封某一邊,唔係路中心)係跟時間定係暴君體力而觸發?
darkvolver 12:23 PM 02-14-19
各位都係慢慢玩啦,想問dlc係唔係下星期有?

Sent from my iPhone using Gaforum
風間鈴木仁 12:33 PM 02-14-19
作者: darkvolver:
各位都係慢慢玩啦,想問dlc係唔係下星期有?

Sent from my iPhone using Gaforum
作者: mrk:
原來明天(15號)先有新DLC,
搞錯日子(14號)既我,
今朝收工後立刻上PS Store不停搵添!
明天推出 FREE DLC 。

極致有誠意。

轉貼 HK PSN FB :

https://www.facebook.com/15791131423...6240141398630/

【為經典補完情節】PS4《biohazard RE: 2》免費追加內容「幽靈生還者」2月15日發佈:
▶ No Time to Mourn 「強忍悲傷」
▶ Runaway 「大逃亡」
▶ Forgotten Soldier 「被遺忘的士兵」

─ 操作特殊部隊隊員、市長女兒和槍械店店長,體驗與本篇不同走向的劇情,改寫他們逃離死亡的命運!

P.S. 市長女兒 : 玉背 MODE 。
darkvolver 12:41 PM 02-14-19
士兵除左第四生存者外,其實還有其他士兵故事內係生存?

ComeLOLoh 12:47 PM 02-14-19
總係感覺只係另類第四生還者mode。
希望唔係啦。總有d劇情吧?人物模組整得咁靚。
真!DC 12:51 PM 02-14-19
槍店老板需然普通人都叫玩開槍
但市長女應該冇乜戰鬥力吧
由手機版發出
強化人間ですの~★ 01:01 PM 02-14-19
所以hunk實際上係第幾生還者
本來既話前面有Leon/Claire/雪莉
後來又走左Jill同Carlos
之後又多左Ada插隊
再到outbreak又走左一班人
darkvolver 01:11 PM 02-14-19
作者: 真!DC:
槍店老板需然普通人都叫玩開槍
市長女應該冇乜戰鬥力
由手機版發出
你睇下ada黑科技....我相信佢會更有睇頭。...
歌絲˙暮斯 01:30 PM 02-14-19
想問下,Leon Chris 係咪去到 6 先真正見過面?
由手機版發出
雷火武 01:53 PM 02-14-19
暴君唔洗打啦、遊花園等時間到就得
我hardcore 打佢個時身上得廿幾發手槍子彈
佢衝過來時手槍都可以射停佢

平常追緊你時可以唔射佢
當然你彈多就無所謂啦
pierrekwok 04:19 PM 02-14-19
作者: 歌絲˙暮斯:
想問下,Leon Chris 係咪去到 6 先真正見過面?
由手機版發出
正式見面應該係6, 之前晌CV Leon係用電郵通知Chris救Claire.
darkvolver 06:17 PM 02-14-19
作者: 歌絲˙暮斯:
今集都叫易
由手機版發出
自從睇過一個偏門方法玩leon a後,已經叫易...

當然都會有意外
歌絲˙暮斯 06:44 PM 02-14-19
作者: pierrekwok:
正式見面應該係6, 之前晌CV Leon係用電郵通知Chris救Claire.
最部套 CG 電影好似一早識咁
由手機版發出
赤兵尉SETH 07:41 PM 02-14-19
作者: 強化人間ですの~★:
所以hunk實際上係第幾生還者
本來既話前面有Leon/Claire/雪莉
後來又走左Jill同Carlos
之後又多左Ada插隊
再到outbreak又走左一班人
3仲有Nicholai走甩
outbreak都計的話 仲可加埋ORC班狼群
harakuma 07:44 PM 02-14-19
想問下點先用到個捉腳升天BUG,

我試咗好多次,

佢成日都唔係捉腳, 而係爬上身咬頸,

好唔容易捉到腳但又升唔到天,

係咪FIXED咗?

點先可以捉腳而不是爬上身?

(我係照攻略講, 攞完大力展之後去圖書館, 第一比樓梯位射斷個女屍, 等佢爬上嚟)
zzzdx 10:13 PM 02-14-19
作者: harakuma:
想問下點先用到個捉腳升天BUG,

我試咗好多次,

佢成日都唔係捉腳, 而係爬上身咬頸,

好唔容易捉到腳但又升唔到天,

係咪FIXED咗?

點先可以捉腳而不是爬上身?

(我係照攻略講, 攞完大力展之後去圖書館, 第一比樓梯位射斷個女屍, 等佢爬上嚟)
揚開左之後好快FIXED咗啦
Squall-Lucifer 11:05 PM 02-14-19
DLC是否要北美時間25日才全球同步公開?剛剛看日本的VTuber直播,她要立即轉玩MH....
harakuma 12:30 AM 02-15-19
作者: zzzdx:
揚開左之後好快FIXED咗啦
thx
ComeLOLoh 01:07 AM 02-15-19
作者: Squall-Lucifer:
DLC是否要北美時間25日才全球同步公開?剛剛看日本的VTuber直播,她要立即轉玩MH....

2月15日
aquarius 01:16 AM 02-15-19
想問吓D植物人有無方法避到?
次次唔想打都一野死..
黒杉 アサギ 01:27 AM 02-15-19
作者: aquarius:
想問吓D植物人有無方法避到?
次次唔想打都一野死..
捉到一定要副武反擊
Squall-Lucifer 02:22 AM 02-15-19
作者: ComeLOLoh:
2月15日
沒為意打錯日子
wckboy 02:24 AM 02-15-19
作者: ComeLOLoh:
2月15日

ComeLOLoh 02:48 AM 02-15-19
Capcom Asia話係2月15日,我估聽日最快~11:00am有。
第一 ... 33 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 53  ... 最後

返回主題版面