Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 街機遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-01-12, 10:53 AM   #301
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
防御系1.06叫低防…DIZZY果D叫咩?被即死派?
DIZZY又好連反壓又數一數二差,應該要有GUARD不/即死啦,隻GAME錯晒…
引用:
作者: *戀水蝶* 查看文章
修正太大喇...遠S
時至今日,在下都係唔知道I-NO 遠S何德何能要俾咁大修正…

此篇文章於 07-01-12 10:58 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-12, 10:56 AM   #302
knife-edge
Ultimate Gamer
向後發展委員會成員

註冊日期: Feb 2004
引用:
可DASH以,用1行氣換10秒左右時間啦不過好似見到可以通常技CANCEL 空DASH

HS版改左可以係出左判定之後果下FRC,但係唔知有咩用
修正太大喇...遠S
原來係之後......咁同小P既623HS FRC一樣...真係唔知有咩用
隻INO招SB我睇片見人埋牆用來炒高人地再用直音叉X2...之後可以再駁其他
好鬼型.....應該SB個性能改左D野..以前都唔見人咁玩

你唔用遠S又可以點樣??......之後低空空插再駁其他囉
唔係真係諗唔到..

當對手因為你勁飛火滾果陣依然保持長期要係天板度飛
當對手忍唔住講粗口 你時依舊繼續保持長期要係天板度飛
當對手出手打你果陣你終於可以落地攻擊對手啦
u win
knife-edge 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-12, 11:03 AM   #303
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
防御系1.06叫低防…DIZZY果D叫咩?被即死派?
DIZZY又好連反壓又數一數二差,應該要有GUARD不/即死啦,隻GAME錯晒…
我一開始係講佢防壓最差...
唔使我打字次次提住防壓最差呀嘛
因為佢個DAA性能差同冇任何招反到壓...(2P算唔算係??)
DAA係成日打唔中人.....仲衰過人地擋左......
至於6246HS超必.......基本上比佢打中既...對手既壓應該自己掌自己2把.....

另外唔好咁火好唔好???.....

u win
舊 07-01-12, 11:04 AM   #304
Andromeda
幸せの向こう側...

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: knife-edge 查看文章
原來係之後......咁同小P既623HS FRC一樣...真係唔知有咩用
隻INO招SB我睇片見人埋牆用來炒高人地再用直音叉X2...之後可以再駁其他
好鬼型.....應該SB個性能改左D野..以前都唔見人咁玩

你唔用遠S又可以點樣??......之後低空空插再駁其他囉
唔係真係諗唔到..
因為HS版大木而家可以JC,咁我諗唔到佢搞個咁既FRC做咩喎a

FB而家可以隨時CUT左佢唔飛上去,咁版邊咪可以直佢2,3野先再踩囉

遠S唔可以JC,出慣性跳/慣性橫其實已經好盡
而家我諗都係6P>橫就算...我懶得諗

あの頃のように

君と出会わなければつらくないのに
Andromeda 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-12, 11:10 AM   #305
Andromeda
幸せの向こう側...

引用:
因為佢個DAA性能差同冇任何招反到壓...(2P算唔算係??)
至於6246HS超必.......基本上比佢打中既...對手既壓應該自己掌自己2把.....

其實反壓好多人都好差...
如果JOHHNY要用簽名反壓,我諗同EDDIE用超必反壓個處境係一樣

DAA...我用INO都試過好多次打唔到人...

あの頃のように

舊 07-01-12, 11:16 AM   #306
神人ではない!新人だ

引用:

咩野叫最差?
DAA係下HS動作、1-21F無敵,你仲想點?
覺醒技16出手、1-17F無敵,你仲想點?
你咁講大把招要反省,簽名低姿勢招就會唔中,反省啦。DI洞空中壓就唔中,反省啦。
問題係直前>覺醒技都係反壓技巧之一,除非係GUARD不,冇人逼你一起身就出…

舊 07-01-12, 11:19 AM   #307
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDKILLUAJP1986
XBox Live Gamertag窮到喊,就黎訓街
>>如果JOHHNY要用簽名反壓,我諗同EDDIE用超必反壓個處境係一樣
唔同...
EDDIE個超必密著係完全打唔中的
淨係呢點,簽名既可用性已經高好多...

舊 07-01-12, 11:20 AM   #308
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
其實反壓好多人都好差...
如果JOHHNY要用簽名反壓,我諗同EDDIE用超必反壓個處境係一樣

DAA...我用INO都試過好多次打唔到人...
係 其實差唔遠..
不過JO超必有REVERAL,ED係冇
同果招野..係打唔係中近身既人....空震果隻...
性能上JO簽名好D
講OVERALL就算吧啦...
同隻AC3弱比冇咩意議
AC隻EDDIE GUARD不,一招死冇晒都唔會差過JO...

講防壓差其實我覺得VE都比JO差
VE都係咩都冇....

另外我SAY SORRY啦...
可能我講得唔係咁好.....
令到你咁火...

都冇咩好爭論啦....都改版囉
BETA既野講下搞笑2句就算啦D野

u win

此篇文章於 07-01-12 11:27 AM 被 knife-edge 編輯。
舊 07-01-12, 11:22 AM   #309
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

最差一定係VENOM

舊 07-01-12, 11:26 AM   #310
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

引用:
咩野叫最差?
DAA係下HS動作、1-21F無敵,你仲想點?
覺醒技16出手、1-17F無敵,你仲想點?
你咁講大把招要反省,簽名低姿勢招就會唔中,反省啦。DI洞空中壓就唔中,反省啦。
問題係直前>覺醒技都係反壓技巧之一,除非係GUARD不,冇人逼你一起身就出…
超必,連combo仲好用過反壓,雖則的確有d位係可以用超必黎做確反既
daa同簽名一樣,都係會比低體避左,但係個分別就係簽名之後唔會有4秒儲氣減慢...
後半就認同
所以結論都係,打個駕駛員la

舊 07-01-12, 11:28 AM   #311
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

引用:
作者: Sgodkyo 查看文章
[純發問] 藍印同SLASH隻JO有咩分別 ?
用reload venom會贏到johnney
用slash venom會比johnney 炒

個分別就係呢度

舊 07-01-12, 11:33 AM   #312
knife-edge
向後發展委員會成員

引用:
作者: killua 查看文章
最差一定係VENOM
你條友係度抽晒水......

u win
舊 07-01-12, 11:37 AM   #313
神人ではない!新人だ

引用:
超必,連combo仲好用過反壓,雖則的確有d位係可以用超必黎做確反既
daa同簽名一樣,都係會比低體避左,但係個分別就係簽名之後唔會有4秒儲氣減慢...
後半就認同
所以結論都係,打個駕駛員la
基本上在下唔覺得ED反壓好好,不過話佢差在下又覺得同佢差唔多既角色大有人在。
加唔加都罷,反正都係俾人入COMBO…

…隻ABA點用呀,冇立HS既威能,牽制輸晒。唔係入MODE都仲齋掃腳吓嘛…
BA既牆角COMBO真係充滿夢想。

此篇文章於 07-01-12 11:43 AM 被 Dyhalt Rushifar 編輯。
Dyhalt Rushifar 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-01-12, 11:52 AM   #314
Andromeda
幸せの向こう側...

引用:
…隻ABA點用呀,冇立HS既威能,牽制輸晒。唔係入MODE都仲齋掃腳吓嘛…
BA既牆角COMBO真係充滿夢想。
我幾鍾意佢同我有同一樣興趣,鍾意儲KEY,不過我真係唔識用佢
頭先見到梅喧,一個JK打左上2樓

あの頃のように

舊 07-01-12, 02:40 PM   #315
knife-edge
向後發展委員會成員

唔係喎..見人用INO打SOL都連到大木
不過好似係6P>S>S大木>K>低空叉......連到HIT係牆邊

有鋪見到隻JU打RD3認真RD比VE 213P P 321P P+前P LOOP死左

u win

此篇文章於 07-01-12 03:15 PM 被 knife-edge 編輯。
舊 07-01-12, 05:12 PM   #316
Andromeda
幸せの向こう側...

引用:
唔係喎..見人用INO打SOL都連到大木
不過好似係6P>S>S大木>K>低空叉......連到HIT係牆邊
新果SET我唔知點啦...
舊既係埋牆6P>S大木>立K>橫

あの頃のように

舊 07-01-12, 05:59 PM   #317
knife-edge
向後發展委員會成員

SOL有D-LOOP...
見到人LOOP左2獲再下入2下SW....
都扣幾金

u win
舊 07-01-12, 06:41 PM   #318
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

刀邊哥幾時教我用eddie同venom?

舊 07-01-12, 07:47 PM   #319
knife-edge
向後發展委員會成員

你幾時出去打呀.....
講真..真係幾想玩2手..

u win
舊 07-02-12, 02:59 PM   #320
千野 衛
KY KISKE

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDChino121484
XBox Live GamertagKANDA1214
引用:
SORRY 唔係好識用JO
我見D友3HS(好似)>2HS..好似係新GC來....
之後駁招好鬼暴力......50%TENSION扣左隻SLAYER8成血
MIST FINGER唔係出招快..我係覺得收招快左....

唔止係歡樂左....
係有D歡樂過頭...
D招多到......
但係回ED BAR慢左好多....
睇住條ED BAR成日儲...太歡樂啦@@
SLASH ED隻仔應該主係場中打立回用....
AC ED仔都係連技主力
除非AC EDDIE仔個陷阱唔改返去AC咁啦....
或者SLASH ED個對空攻擊LV5回歸....
不過咁改既話 AC EDDIE就=冇用...所以9成唔會

而且講EDDIE唔話下鬥神唔得...
成日屈人機
-
隻P個PB大力左咁多既
行BAR用快左……所以先比招儲BAR技佢嘛。
加上有齊代既影子仔,老實講啊!兩代影子仔各有用處,唔弱嫁。
行BAR用快左變相壓制擇既次數少左,感覺擇兩次唔中就差唔多用完……
但都唔算唔合理啊!
我會覺得今集既ED唔會弱角,但重點感覺好似好玩左。

舊 07-02-12, 03:02 PM   #321
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

唔係行野用快左,行野其實係用多左,不過回慢左...(FROM PDF)
另外,我冇睇片唔知LA,如果舊果隻唔加GB,其實冇野比得上AC果隻

舊 07-02-12, 03:06 PM   #322
千野 衛
KY KISKE

引用:
刀邊哥講野中pt

同埋原本果隻eddie d combo好難...要一招死既話
要一招死既話………
根本一隻格GAME有一招死係唔合理喎
唔好要求得咁過份先得嫁

舊 07-02-12, 03:24 PM   #323
killua
天上天下正太唯我獨尊
廚二

北斗個個都有一招死

另...舊EDDIE套一招死,係香港係冇人出到的

舊 07-02-12, 03:24 PM   #324
千野 衛
KY KISKE

引用:
最差一定係VENOM
好想打巴你

舊 07-02-12, 03:30 PM   #325
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: 神田 佐助 查看文章
要一招死既話………
根本一隻格GAME有一招死係唔合理喎
唔好要求得咁過份先得嫁
ユダ:ほのれー!
トキ:(ガタッ)これは聞き捨てではいきませんね
ケンシロウ:北斗神拳の前には死、あるのみ…
ラオウ:ジョイヤー!
レイ:南斗聖拳の前にゴミクズ同然だ!
マミヤ:えっ?合理的じゃないの?
ジャキ:即死とか普通だろおれ様だってやれるし
シン:サラダバーーー!
サウザー:フハハハハハフハハハハハフハハハハハフハハハハハ
ハード様:永パでも即死でもどこからでもかかって来なさい

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
GUILTY GEAR XX 3 on 3 ~ <<第13回>> 千野 衛 街機遊戲討論版 1 09-07-08 11:40 AM
[PSP] GUILTY GEAR XX ΛCORE PLUS 神祕人1號 手提遊戲機討論版 5 08-26-08 04:23 AM
guilty gear XX #reload pc 版 Hayami PC電腦遊戲討論版 67 07-28-04 08:24 PM
GUILTY GEAR 旦 Part 3 XX 編 赤兵尉SETH 收藏品討論版 24 06-30-03 12:59 PM

現在的時間是 02:33 PM

手機版 | APP版