Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-08-12, 04:12 PM   #10
N0T51B
Game Master
非中國藉

註冊日期: Feb 2005
Wii U IDnotsib
Nintendo Switch ID6353-4652-6032
3DS Friend Code3179 6036 7175
引用:
作者: 嘿哈兒 查看文章
其實睇返漫版,同一般少女漫無分別,實際都無咩 打鬥既,fing 兩fing 叫下超必口號,再係背境畫d特效...敵方就KO..美戰紅得我覺得係動整得好..

同之後接住既ccs 唔同, ccs 五大嬸本身作品已經ok紅,加上動又係特化左好多,故事同漫一樣,但表達手法又係完全唔同.

再講下小圓,佢紅只係宅紅....你問d小朋友小圓係邊個我覺得佢唔識囉..
真係要數當紅,我都數係PC先.

如果美戰reboot,target 係大那一班,我覺走小圓那種路線係ok.
否則要賣玩具都係要走pc 既路線.
其實當年sailormoon咁紅, 之後嗰啲魔法少女漫真係好難超越
不過我覺得小櫻同doremi第一輯都好好

引用:
作者: 真!DC 查看文章
REBOOT好
我唔多鍾意佢一集一怪公式

ccs我當年睇動覺得好悶
超同意
希望佢跟返漫畫嘅劇情同節奏
順便修修啲bugs

"師奶在港不為少數,她們對社會問題選擇失明,政治見解偏頗狹隘,但永遠不想聽高深理論,再講下去會覺得是精英階級以學識欺人。反正師奶理論必然有缺失,無知的殺傷力更大" (2013)

此篇文章於 07-08-12 04:15 PM 被 N0T51B 編輯。
N0T51B 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「ポケットモンスター(Pokemon) XY」好評放送中!! Vol.2 money 日本動漫畫討論版 551 09-19-23 06:11 PM
[動畫] 小山宙哉「宇宙兄弟」 好評放送中 money 日本動漫畫討論版 72 04-21-16 12:03 PM

現在的時間是 03:54 PM

手機版 | APP版