Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > Neo Entertainment TREND

主題工具 顯示模式
舊 10-25-19, 12:42 PM   #1101
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
原來宜家7仔有Netflix實體預付卡賣,
唔想用信用卡付款的多過選擇。

不過,佢唔係以一個月為單位咁賣,
最少要買$300預付卡,
咁無論交$63、$78定$93的月費都有餘額淨係度…

一係買自定數額的預付卡($300-$1000),
但要無餘額淨咪一次過最少要買4個月,
例如$93 X 4=$372,$78 x 4=$312,$63 X 5=$315,
唔知可唔可以入咗虛擬錢先但唔開始服務呢?

暫時都好似係用信用卡按量遂個月咁交化算d喎。

舊 10-27-19, 05:52 PM   #1102
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
好地方 S4E05,今話除咗玩潛入嗰度好睇之外,其他線麻麻,啲笑位好監硬,而四個都無乜火花。最後好似斷咗某啲麻煩(雖然本人信佢會再返嚟),睇佢哋點繼續做「實驗」啦。

舊 10-28-19, 11:27 AM   #1103
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
睇開的Netflix劇終於有新一季~!

《王冠》第 3 季 | 正式預告 | Netflix

時代更迭,責任依舊。

英女皇伊利沙伯二世(奧莉花高雯,Olivia Colman 飾)面對新的嚴峻挑戰,包括動盪的英國政局、世人對君主制的質疑,以及王室家庭為滿足私慾的種種爭議行徑。

《王冠》第 3 季將於 11 月17 日上線。

https://www.youtube.com/watch?v=7CD85MoIMrU

《異類》第 3 季 | 正式預告 | Netflix

通往成功之路,往往非比尋常。山姆和加德納一家回來了!《異類》全新季將於 11 月 1 日上線,Netflix 獨家。

https://www.youtube.com/watch?v=N2TY8lk7nY8

《太空迷航》第 2 季 | 預告:你有看到我們的機器人嗎? | Netflix

你有看到我們的機器人嗎?《太空迷航》第 2 季將於 12 月 24 日隆重回歸,Netflix 獨家。歌曲:〈What A Wonderful World 〉

https://www.youtube.com/watch?v=dfOVBWtiPDE

舊 10-28-19, 11:55 AM   #1104
半人馬-RigiL-
Game Master

註冊日期: Jun 2007
正啊!Lost in space~~~~ 等左咁耐終於上了!
由手機版發出
半人馬-RigiL- 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-01-19, 12:28 AM   #1105
肉羊哩咖
griffin611

The Witcher 正式預告!十二月廿號上架!有啲枕頭戲噃

舊 11-03-19, 04:54 AM   #1106
肉羊哩咖
griffin611

上季有好多嘢要講,但講得嚟個節奏好慢嘅《龍王子》,有個第三季預告,不過未有期啫~

今次引發全面戰爭,睇佢點拆。

舊 11-03-19, 04:33 PM   #1107
肉羊哩咖
griffin611

好地方 S4E06

呢話又放返落去四個被實驗嘅人身上,平淡咗少少算幾有意思,加埋米高嘅串場,呢部嘢有時要講啲哲學嘢幾啱睇嘅~

舊 11-03-19, 09:06 PM   #1108
肉羊哩咖
griffin611

我哋都玩雙子任務,唔洗 de-age 嘅

Living with Your Self 係由 蟻俠 Paul Rudd 担綱主演嘅喜劇,共八話,半粒鐘一話都好好煲。故仔講 Paul Rudd 佢生活唔如意,有日佢個突然成功嘅同事介紹佢用過一個「spa」,用完簡直「脫胎換骨」,主角走去試下,點知搞出多一個自己出嚟,相同 DNA,有更完美能力值同埋有晒所有記憶~~~~~~

基本上都係由 Paul Rudd 担起啲戲,故仔會嚮佢兩個嘅視點嚟轉,好在好多自己有個替身嘅老梗都唔會放太多時間落去,反而放多啲佢兩個嘅感受出發多啲,啲配角好似做佢老婆同男主角個妹都做得唔錯。最終話有啲黑但個人覺得,如果係 Black Mirror 嘅話,嗰度應該中段已經做咗。

笑料唔誇張唔玩鑑介唔低俗,出色之作。

此篇文章於 11-03-19 09:11 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-19, 01:52 PM   #1109
肉羊哩咖
griffin611

[突發]呢邊出現鐵孤,全兩季。不過冇地道翻譯就爭啲。

舊 11-05-19, 04:37 PM   #1110
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
[突發]呢邊出現鐵孤,全兩季。不過冇地道翻譯就爭啲。
唔好浪費時間睇呢D垃圾 (係睇都係睇一季好啦)

舊 11-05-19, 04:40 PM   #1111
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
我都留意到HK上左鐵血的孤兒. 不過之前套UC都未睇.
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-19, 05:14 PM   #1112
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: ahleung 查看文章
我都留意到HK上左鐵血的孤兒. 不過之前套UC都未睇.
鐵血千祈唔好睇第二季
真心不騙
鐵血已經超越左seed d喺我心目中地位
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-19, 05:00 AM   #1113
肉羊哩咖
griffin611

太遲啦!之前 CCTVB 嗰陣睇晒兩季,當年 S1 啲地道戲彷可以話係神作。

估唔到有咁大反應~

套 UC 仲有,週末先一口氣煲晒,先去睇 NT (用「自己方法」睇嘅)

舊 11-06-19, 05:01 AM   #1114
肉羊哩咖
griffin611

-- del --

此篇文章於 11-06-19 05:11 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-06-19, 05:06 AM   #1115
肉羊哩咖
griffin611

-- del --

此篇文章於 11-06-19 05:10 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-06-19, 11:24 PM   #1116
Nelly
Ultimate Gamer

註冊日期: Oct 2008
Narcos Mexico 幾時有S2

Nelly 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-09-19, 04:36 AM   #1117
肉羊哩咖
griffin611

好地方 S4E7:哈哈,居然輪流轉,玩返第一季個梗~~~仲玩到最後一秒都⋯⋯睇佢下一話點拆。

舊 11-11-19, 01:43 AM   #1118
肉羊哩咖
griffin611

條命要你做王,你點都走唔甩

電影《國王》係莎士比亞名劇《亨利五世》改篇,講英王亨利五世上位至征服全個法蘭西嘅故事。開始好慢,雖然亨利五世一生征戰,但呢部係講宮廷戲多啲,但舖排到最後大戰,可以話係成部戲嘅高潮,拍得好精彩,唔係咩千軍萬馬嘅大場面,好多時由主角視點出發,混亂、血猩、野蠻,同好多古裝戰爭大片,好似 LotR 咁好唔同,有啲位你以為佢哋玩緊捽角~ 戰場都幾真實吓 -- 長弓、騎兵、戰鎚係當時好大威力嘅武器(劍對住重甲其實無乜作用),係咪百份百準確敢講,反而啲史實就唔係咁真,當係戲咁睇好啦。演亨利五世嗰位做得幾好,做到由 hea 到成為至尊嘅變化,呢度有「新蝙蝠俠」Robert Patinson 做法國皇儲,不過似丑角多啲,無乜發揮。想知佢有幾演得要等 The Lighthouse。

睇住預告,解吓悶先啦:

仲有 Netflix 咱家解畫 (唔算劇透掛?):

此篇文章於 11-15-19 03:47 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-15-19, 03:45 AM   #1119
肉羊哩咖
griffin611

The Witcher 未上先續,第二季已批,2021年上,要等咁耐~

舊 11-18-19, 05:09 AM   #1120
肉羊哩咖
griffin611

阿 Bay 爺套 6 Underground 十二月十三號上

舊 11-18-19, 08:50 PM   #1121
肉羊哩咖
griffin611

突然見到有龍珠超電影,係就係日語,不過無字幕,叫人點睇啫?!

舊 11-19-19, 01:11 AM   #1122
神風@AMD
Action!

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID2776-5245-9304
3DS Friend Code5327 1257 3881
PSN  IDamd8899
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
突然見到有龍珠超電影,係就係日語,不過無字幕,叫人點睇啫?!
見唔到.係咪開過VPN跨左區咋

舊 11-20-19, 01:36 PM   #1123
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 神風@AMD 查看文章
見唔到.係咪開過VPN跨左區咋
呢邊真係有㗎~

舊 11-24-19, 07:57 PM   #1124
肉羊哩咖
griffin611

龍珠嗰度補返有英字,不過睇完先嚟,無乜興緻再睇多次。

好地方 S4E9,成話根本係 Chidi 担晒,唔洗再「瞓住嚟做」,不過劇情用嚟攝時間多,等佢下一話點「拯救世界」

龍王子第三季(全9話)可以話係咁多季以嚟最精彩,之前兩季種落嘅嘢呢度幾乎全部有晒收成,好滿足,即使係開頭嗰三話都唔覺慢或者拖。最後大戰好有 The Two Towers 陣味,無佢啲唔合理嘢,仲要濃縮三倍!以為完,點知留咗最大個謎到下一季。

舊 11-25-19, 05:10 PM   #1125
Eking

註冊日期: Feb 2006
呢邊即係?

論壇跳轉

現在的時間是 07:09 AM

手機版 | APP版