Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-18-09, 01:15 AM   #101
izumo
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
等睇夏目算啦
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-18-09, 10:06 AM   #102
toml00
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2007
引用:
作者: C@T 查看文章
#5 好波

還以為之前人間失格己經夠痴線
現在簡直為'不知所謂'定立新標準 b
一開始宣言呢套係鬼故會好d
又話文學作品,一路睇一路O晒咀
完全搵唔到一點合理既地方
睇完 = 不安+無里頭+痴線
淨係大量連續殺人都冇事已經夠神奇
咁白痴唔駛出動金田一都拉到佢啦

另外首ED真係好襯人間失格
睇完一集聽番佢絕望中有番希望
幾好既平衡
等佢出single

此篇文章於 11-18-09 10:12 AM 被 toml00 編輯。
toml00 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-09, 07:52 PM   #103
toml00

睇完 心……
青色文學應該叫做黑色文學……挑選親既作品都係黑都血紅的……

先生視點K好似某個叫臭作既變態……脅迫凌辱大小姐

K視點先生好似夜神月……set好晒陷阱等佢踩

我國溫總講既互信則進,猜忌則退又真係岩wor!

但係都係唔明……

大小姐想同K私奔,個阿媽想小姐同先生結婚
最後大小姐冇係車站出現,即係小姐向阿媽屈服?
就小姐耍K,對佢又好似冇乜好處……

佢如果真係鍾意先生,咁佢直頭好似誘惑K咁推到先生已經夠殺
咁鬼主動又好似唔駛搵K黎過橋wor?

K想殺先生個時踩到個舊發光物係乜黎?
係咁話多謝小姐跟住自殺埋……
舊 11-24-09, 12:02 PM   #104
Asurada
機動六課的一等空尉

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: toml00 查看文章

K想殺先生個時踩到個舊發光物係乜黎?
……
暖水袋~

兩篇一齊睇感覺真好

果然人與人之間好多野係觀點與角度
同一句說話,兩邊睇法好唔同~

我仲以為下集會係講小姐~因為好多謎底都係她度(估唔到她會倒貼K)
不過未亡人如果都有一集就唔想睇了~
我反而覺得她先最老謀深算

不過兩集好多場景都有微妙不同的地方,
最大不同係一個仲係夏天完
一個完的時候係冬天

舊 11-24-09, 01:59 PM   #105
toml00

引用:
作者: Asurada 查看文章
暖水袋~
兩篇一齊睇感覺真好
暖水袋....係指最後大小姐都係關心K...?
真係好多謎係呢位小姐身上,應該加多集小姐視點
畢竟佢先係關鍵所在

原著可能幾短下,同埋得先生視點...
咁K視點係製作組想像出黎?
佢地呢個想像製造左更多謎出黎……
真實到底係乜,越諗越抽象.......

今季動畫最投入都係人間失格同心
好有劇味,雖然好腹黑.....
舊 11-24-09, 02:06 PM   #106
Asurada
機動六課的一等空尉

引用:
暖水袋....係指最後大小姐都係關心K...?
真係好多謎係呢位小姐身上,應該加多集小姐視點
畢竟佢先係關鍵所在
...
個人理解
1.K看見暖水袋想起小姐的關心,(不過我唔知小姐其實係關心K定先生就是)
見到張向日葵畫知道朋友/小姐的真心(?)

加多集小姐可能會出第三個見解.......可能又完全另一回事

不過未亡人我覺得真係幕後控制一切咁........不過表面上她又最唔關事咁~

越睇越覺兩話好似平衡世界咁........(重點係夏同冬的背景)
兩條友O的對白好多時都倒返轉......

舊 11-24-09, 02:35 PM   #107
toml00

引用:
加多集小姐可能會出第三個見解.......可能又完全另一回事

不過未亡人我覺得真係幕後控制一切咁........不過表面上她又最唔關事咁~

越睇越覺兩話好似平衡世界咁........(重點係夏同冬的背景)
兩條友O的對白好多時都倒返轉......
小姐視點應該可以見到未亡人到底玩d乜野
你講得岩,成件事背後操空小姐就係未亡人
兩男視點都看不見既真實
實在需要小姐視點黎抽佢老狐狸尾巴~~~

兩個平衡世界show出黎係互相猜忌
結果大家睇到對方都係惡鬼
另一方又認為自己係正義,無辜。
幾有趣又啓發~
舊 11-24-09, 05:26 PM   #108
Kewellma
Game Master

小姐去唔到車站既原因好明顯係未亡人啦..人老精鬼老靈,見個男既話唔駛預晚飯仲唔提高警覺咩..
另,個暖水袋係放係k間房被窩入面的,小姐一直都係從庭院潛入去k間房度放水袋+獻身的
後篇淨係睇左頭半就feel到k視點真係受左好多言語上同埋面色上既冤屈...
印象最深既就係雨中果句”悪い”,從兩個視點睇起上黎完全唔同晒意思..
從前篇果張結婚照兩家都面無表情可見,制作組想表達k視角更加具真實性(事實上亦係k自殺代表左佢既清白...不過要去到以死作證既地步咩...?)
個故事咁樣表達法,睇完k視點,反而令我覺得前篇果度,絕望先生其實可能唔係真係咁鐘意大小姐..只係忽然湧現一個疑似情敵先激發左爭鬥心..正所謂瘦田冇人耕;同一屋簷下,要有事發生一早發生左..唔會等到有第3者加入先發生
桑島配音大小姐有加成...表達果種挑逗男性既語氣表達得好得體
唉...悲劇

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-09, 11:23 PM   #109
toml00

引用:
作者: Kewellma 查看文章
小姐去唔到車站既原因好明顯係未亡人啦..人老精鬼老靈,見個男既話唔駛預晚飯仲唔提高警覺咩.. -skip-
綜合兩視點,都係覺得先生並唔鍾意小姐。
先生視點睇到佢並冇想過K會鍾意小姐,正如你所講係瘦田冇人耕先同人爭。
而佢一路都好不安好怕K,一D都唔似用計
所以話先生利用K黎達成同小姐結婚並唔合理。

K視點亦完全見唔到先生有點樣鍾意小姐既行為,
相反係小姐獻身俾K,而未亡人出計阻止
K一路以為係先生玩佢,
不過係玩人就唔可能連身都獻埋俾人。
處女點可讓人!?

於是得出既推理就係:
先生:無辜
K:無辜
小姐:鍾意K,想脫離未亡人既束縛
未亡人:一路想結合先生同小姐,咁岩有K所以利用佢黎製造危機等先生要求娶小姐

最後一幕,小姐冇去同K私奔但係仍然留暖水袋俾K
都係個句,真係玩人就唔會獻埋身俾人...冇可能做到呢一步
咁可能未亡人已經洞悉到佢地私奔所以閉銷左小姐......
佢地兩母女發生乜事係個謎~

只係四個人物能夠交織出咁細緻既故事,真係讚!

桑島法子令人諗起GUNDAM SEED芙蕾誘惑基魔,
神態9成似,一流~
舊 11-25-09, 08:43 PM   #110
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
剛剛看完.

其實最後看到冬天. 再看回想起前篇是夏天就令我覺得是平衡世界 ^^;;
如果真的要解釋是否平衡世界我個人覺得絕對可以.
等如應用海貓推理: 在平衡世界每次的事件會類似相同, 但黑幕只有一個; 並不會變.

說到心境方面, 個人挺喜歡.
表達了兩人不同的心境. 那是十分對的.
人與人之間所理解和吸收到的也是不同. "心" 正正完全表達了.

有一點我不太明白的事. 有些事件為什麼真的可以完全不同.
難度主角和K都腦補了嗎?

就好像圖書館外對談的那裡.
主角視點為主動, 但K卻是被動
但到後篇時, 就完全相反了.
那個相反也太明顯了. 角色就好像吊換了一樣. 總覺那麼大的分別不是太沉常?
能自行腦補到那個地步嗎?

-

剛剛又再看了一次. 今次是從後開始看的

我靜靜的想了想. 仔細想想, 發覺了一點.

那就是: 女主角的衣服.

前篇的女主角一直穿的衣服是紫色, 後篇的一直為紅橙.
為什麼要如此上色, 個人覺得有著意義.
當然你可以說因為季節不同, 所以就不同了.

但以下這是我的想法:

綜合前後篇來看. 先除去不說兩男角.
說女角, 我個人感覺到的是前後兩篇女主角的性格挺有分別/出入.
感覺兩篇中女角的性格是有分別的.

前篇 - 較被動, 害羞, 比較親男主角
後篇 - 較主動, 比較親K; 什至說是喜歡K

說到這裡, 相信大家也大概猜到我在推什麼了.
我的奇想就是不排除女主角是雙重人格!

為什麼會這樣說, 我是嘗試從女角身上推出去.
如果要問為什麼兩男可以有如此大的誤會, 更有前後矛盾有問題的畫面出現?
說女主角是雙重人格就能解釋了.

如果將兩篇合在一起. 把兩篇的情節互相補回, 那或許就能成為看起來較完整的一個故事了. (天氣除去)
我嘗試解釋支持我的想法.

就以"脫褲子" 的那幕為例, 同時只有K和女主角的幕, 但卻出現了兩個不同的版本. 明顯前後篇同一幕的時間並不一樣. 看似一樣, 但並不一樣.
假設, 女主動問K補褲子(後篇)是昨天的事, 而K主動站起來脫褲子叫女補褲那幕(前篇)就是今天的事.
事件大概如下:
1. 女主角主動問K補褲脫褲時, 那時的女主角人格為後篇人格, 現稱"紅橙人格"
2. 因為K聽到女問補褲一事, 領取好意, 所以後天就主動問女主角, 但那時女角正處於前篇人格, 現稱"紫人格". 所以就出現了面紅紅, 緊張害羞的女主角了
人格一事, K和男主角也是不知道的.

這就是我猜為什麼會出現誤會, 和為什麼觀眾看出來並不正常/合理
如果用這個例子繼續說下去, 那就能解釋為什麼一時會出現女的那麼主動親K, 也能解釋為什麼前篇女的會主動對男主角說 "你為什麼不來搭話?很可怕" 了

再嘗試解釋一個例子. 下雨天, 男主角, K 和女主角同時相遇的那幕
1. 假定相遇其實是有兩次. 但兩天相遇裡的女角並不是同一人格.
2. 熱情的紅橙人格, 當然一見K就高興起來, 主動起來.
3. 第二天, 假設巧合又是下雨天, K和女角巧合相遇, 可是今天的女角並不是紅橙人格, 是紫人格. 那時的紫人格就變得十分害羞, 遇到K時更有可怕的感覺. 但K並不知道, 也不知道會再次遇見男主角

無論如何, 假設前篇為一個人格, 後篇為一個人格的話, 相信這樣就可以把故事看透一點點了.
最重要的是能解釋為什麼前後篇會女主角會有那麼大的出入分別, 也解釋了為什麼會出現"兩個樣子"的小姐.

其實還有其他的想法和看法. 但一時間無意中說得太多了.... ^^; 所以不說太多了
有興趣的人, 不妨看看我的奇想.

說到尾, 故事並不能完全解釋. 因為可能性實在太多了.
加上結局不同, 季節不同. 所以令故事更難明.
要是說, 我同時間也同意平衡世界的說法.... 因為真的挺像平衡世界呢....(笑

(碎碎念)

此篇文章於 11-25-09 08:58 PM 被 簡.. 編輯。
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-25-09, 09:45 PM   #111
Asurada
機動六課的一等空尉

雙重人格論我又咁睇,
我只係覺得先生同K對小姐睇法的不同,
情況和先生與K兩者對對方的睇法有兩極一樣
或者小姐篇故事會出現第三個版本

本來我自己都考慮過平衡世界論,
但如果如是則覺得故事表達得怪怪的,
或者我的理論是兩者對事情的看法已經是兩極,
在先生眼中小姐多是穿紫色衣服,因為先生眼中的小姐是一個含蓄一點的女孩
在K眼中小姐則是一個穿鮮色衣,熱情的女孩,所以當K對先生說小姐好像向日葵一樣時,
先生反對則是因為大家的觀感不同~

我思考過後,覺得小姐和未亡人應該有點不愉快的過去,
或者未亡人眼中一直是為了女兒的幸福,認為和先生結婚才有未來
但在小姐眼中,明白這個結局會變成自己一生都會被困在這個家中,
最後其實小姐不是不去火車站,而是來不了.........

無辦法,K又話遲返又一大袋包袱,好明顯走佬.........
而小姐如果出門前又是一大袋包袱........未亡人會放人出門口至奇........

所以直到天氣.......我覺得都是二人觀感問題........
雖然我覺得因為先生的回憶可以是多年後的事,連季節都會有誤差.......
所以我覺得後篇的真確性(除去先生的部份),準確度高一點........

舊 11-25-09, 10:32 PM   #112
簡..
Game Master

引用:
雙重人格論我又咁睇,
我只係覺得先生同K對小姐睇法的不同,
情況和先生與K兩者對對方的睇法有兩極一樣
或者小姐篇故事會出現第三個版本

本來我自己都考慮過平衡世界論,
但如果如是則覺得故事表達得怪怪的,
或者我的理論是兩者對事情的看法已經是兩極,
在先生眼中小姐多是穿紫色衣服,因為先生眼中的小姐是一個含蓄一點的女孩
在K眼中小姐則是一個穿鮮色衣,熱情的女孩,所以當K對先生說小姐好像向日葵一樣時,
先生反對則是因為大家的觀感不同~

我思考過後,覺得小姐和未亡人應該有點不愉快的過去,
或者未亡人眼中一直是為了女兒的幸福,認為和先生結婚才有未來
但在小姐眼中,明白這個結局會變成自己一生都會被困在這個家中,
最後其實小姐不是不去火車站,而是來不了.........

無辦法,K又話遲返又一大袋包袱,好明顯走佬.........
而小姐如果出門前又是一大袋包袱........未亡人會放人出門口至奇........

所以直到天氣.......我覺得都是二人觀感問題........
雖然我覺得因為先生的回憶可以是多年後的事,連季節都會有誤差.......
所以我覺得後篇的真確性(除去先生的部份),準確度高一點........
看了你的文章. 令我感覺你的推理是正常向, 而我的就有點不正常向了 (笑+汗
其實我也滿同意你的說法, 正常向來說, 我也大概推理這樣.
我個人覺得你提到的兩極, 也是我一直想的.
就是一個人對事件越關注, 可能就會更偏想一邊, 自顧自己的出發點, 想得事情更糟更壞
看衣服的情況的確也能用你的解釋解通. 感覺其實說到這一點已經出現大量腦補了. (微笑

我也認同最後"走佬" 的解釋.
女主角的確被老的那個控制住似的.

故事本身最令人著迷的是故事之間有很多沒有描述到的東西.
就好像一篇文章, 但有些部份是空白的; 卻要讀者自行推理, 解釋.

>因為先生的回憶可以是多年後的事,連季節都會有誤差.......
很喜歡這一點. 我一直也沒有想到.
如果故事一直下去, 生還的就只有主角而已.
假設主角年老了再次回想事件, 再次描述當時發生了什麼. 這就成為前篇的故事.
但描述事情方面, 準確度應該就不太高. (人老自然記憶差, 可能想到事件, 但詳細等等就可能會出現錯誤了)
這個絕對是 nice point! b

*對了! 這令我想到 "心" 是作者的晚年作品. 那麼說隨心寫出這樣的故事, 也不是不可能呢 (因為自己都老了, 年輕的記憶或許也不能記得太清楚了)

-

我不知道為什麼會經常試著從女主角開始推理.
要推理和假設其實有很多. 例如:
* 女主角是那種對人人都那麼友善, 但其實是腹黑都不行, 玩男人的那種 (女主角最黑最壞路線)
* 女主角自細困在家裡, 一生都沒有看過多少個男人, K來了, 的確對K真的產生了興趣 (K路線)
* 女主角真的是害羞, 只是對K好感而已/ 不是喜歡. 接下來一切也是K的妄想 (K妄想路線)

另外, 一直忘了說, 你留意到前篇和後篇彈的琴是完全兩回事嗎?
又再次是和歷史相關?
我個人就是很在意這些細微有分別有出入的地方....

anyway, 很喜歡那個nice point 推理就是了 ! b

(碎碎念)

此篇文章於 11-25-09 10:43 PM 被 簡.. 編輯。
舊 11-25-09, 10:50 PM   #113
Asurada
機動六課的一等空尉

很多謝你的讚賞(笑)

雖然最近受海貓影響都很大,由於海貓的推理法其實是太極端了........

琴我一直以為是本來就是有兩個,不過我覺得K其實未試過親眼看小姐彈琴........
另外如果以兩者對小姐的看法亦可以是解釋琴不同的原因,
先生眼中小姐是傳統的大和憮子,所以彈古琴~K心目中又是另一回事,或者琴本來就是有兩個
小姐兩者都有彈,不過兩位留意的地方不同

另外除褲補褲事件
先生回億中是有前後篇的,分別是K篇的小姐引誘事件和之後除o佐褲去補事件
相反K回憶中只有小姐引誘事件,可見二人心中的重點不一樣

最後是二人的對話,很多問題和反問都相反的.......
先生重點中K講過「先生只係為o佐增加小姐好感先收留K」
或許K有說過,但只是無心之言,但先生就記在心裡........
相反K篇先生講過很多說話,先生篇又是沒有或是另一回事.........

我覺得是想描寫二人心中的天秤不一樣的

舊 11-26-09, 07:47 PM   #114
簡..
Game Master

引用:
很多謝你的讚賞(笑)

雖然最近受海貓影響都很大,由於海貓的推理法其實是太極端了........

琴我一直以為是本來就是有兩個,不過我覺得K其實未試過親眼看小姐彈琴........
另外如果以兩者對小姐的看法亦可以是解釋琴不同的原因,
先生眼中小姐是傳統的大和憮子,所以彈古琴~K心目中又是另一回事,或者琴本來就是有兩個
小姐兩者都有彈,不過兩位留意的地方不同

另外除褲補褲事件
先生回億中是有前後篇的,分別是K篇的小姐引誘事件和之後除o佐褲去補事件
相反K回憶中只有小姐引誘事件,可見二人心中的重點不一樣

最後是二人的對話,很多問題和反問都相反的.......
先生重點中K講過「先生只係為o佐增加小姐好感先收留K」
或許K有說過,但只是無心之言,但先生就記在心裡........
相反K篇先生講過很多說話,先生篇又是沒有或是另一回事.........

我覺得是想描寫二人心中的天秤不一樣的

其實現在再回頭看看起點 (最初的重點)
心一作中就是強調人與人之間的觀點並不相同, 視點也會各有不同.
那正正是強調了誤會的由來; 產生.

所以怎樣說也不能否定先生和K看出來, 感覺出來是不同.
對啊, 所以自然天秤就一定會不一樣的
因為那是理所當然的! 那就是現實! (對?

或許過份腦補也是用來強調獨有的觀感吧了.
其實現在想想, 這篇的確不錯好看. (喜歡那種表達方式和描寫)

你說到有兩個小姐也的確可能呢. (自按: 說過了, 太多可能性了! (笑
其實說到琴一事, 可能性也有幾個. 那就是發生的時代不同也說不定.
如果正如K篇中出現的是鋼琴, 西洋東西. 那可能也和戰後, 日本開始西化的一段時間有關係也說不定.

無論如何. 我個人細心再想了一想. 個人最接受nice point的說法.
那既簡單說明了誤會/出入的由來, 又表達了時間可以改變一個人的記憶. 那也是事實.
前post都說了, 先生是活下來的人,
假設先生前篇是先生晚年的回想/回憶, 少不免會對事件記憶有出入. (如 琴的樣子, 小姐的衣服, 小姐的態度 等等)
那後篇是那時候的記憶? 自然就能相信是當時還活著的K的.
同時間也說明了可能後篇的視點的確較為真實, 但也存在著主觀一事, 這是不能忘記的.
我個人挺喜歡上邊的想法.

>K其實未試過親眼看小姐彈琴
我們都錯了!!! 那其實是老太婆的琴聲

-

你有推海貓? 你知道遊戲區有開海貓專區?
雖然很靜. (但相信遲些ep5漢化出了, 應該就會再次熱鬧起來)
當然, 什麼時候也歡迎來參加茶會的啊~

(碎碎念)

此篇文章於 11-26-09 07:54 PM 被 簡.. 編輯。
舊 11-26-09, 09:20 PM   #115
C@T
伊達と酔狂で・・・

註冊日期: Apr 2002
引用:
一開始宣言呢套係鬼故會好d
又話文學作品,一路睇一路O晒咀
完全搵唔到一點合理既地方
睇完 = 不安+無里頭+痴線
淨係大量連續殺人都冇事已經夠神奇
咁白痴唔駛出動金田一都拉到佢啦

另外首ED真係好襯人間失格
睇完一集聽番佢絕望中有番希望
幾好既平衡
等佢出single
鬼故不是問題, 問題是那samurai champloo式的表達手法....
又ipod又cosplay的, 試想象午夜兇鈴加個竹中直人進去當搞笑役還有甚麼氣氛可言?

#7 & #8
K視點的二次創作根本就是竹藪中的翻版嘛 XD
是改得很好沒錯, 但將小說的局部放大到變成了一齣以愛情為主的卡通啊....

如果可以表達出'夏'的一切只是先生的複述會好一點.... 吧?
C@T 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 07:38 PM   #116
C@T
伊達と酔狂で・・・

我真的不應該看了生徒會再看這套

現在當了走れメロス做BL入門根本看不下去啊
舊 12-03-09, 07:39 PM   #117
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
我真的不應該看了生徒會再看這套

現在當了走れメロス做BL入門根本看不下去啊
終於做到走れメロス?! 這個故事真係...

舊 12-03-09, 07:45 PM   #118
C@T
伊達と酔狂で・・・

引用:
作者: 神秘過客 查看文章
終於做到走れメロス?! 這個故事真係...
不就是BL入門run, melos, run!囉 XD
認真看會死人的
舊 12-03-09, 08:02 PM   #119
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
是制作問題還是我的問題……怎好像在看bl似的……

舊 12-03-09, 11:23 PM   #120
Hayami
絢 爛 舞 踏
劫很大

註冊日期: Dec 2001
XBox Live Gamertagk0h4ku
BL還BL (其實都係而家腐向當道的問題 以前的話邊有咁多基的疑惑)
但係我覺得反而係最好睇的故事 (又或者係最易明吧)
(第二係上一個故仔)

//Blog
//Flickr
Hayami 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-04-09, 12:38 AM   #121
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
引用:
不就是BL入門run, melos, run!囉 XD
認真看會死人的
的確, 我看這篇文章時也覺得微微的滲透著BL味道 XD
應該是 run, melos, run! = naked

舊 12-04-09, 10:30 PM   #122
C@T
伊達と酔狂で・・・

其實根本是日本人對男色情有獨鍾吧? XDDD
由戰國小姓到新撰組菊花與劍.... lol

不過跑到剝衫就真的是有點那個
舊 12-28-09, 02:05 PM   #123
izumo

最後2集唔知有未呢
舊 01-02-10, 04:06 AM   #124
izumo

睇完了
呢套佳作 竟然冇人回?
巧妙地用國王 將2個完全冇關的故事連埋

拖長蜘蛛之糸 好似硬夾拖長來講
但主要劇情都冇乜點改
另外原著中的佛祖冇左 變成好似地獄少女入面果隻蜘蛛
(或者應該話根本係同一隻 XD)

地獄變就真係好多位都被大執
良秀幾時變得咁有"人性"...?
徒弟們全部都被CUT掉

原本國王想畫地獄屏風 變成畫墓室壁畫...
犍陀多 同 國王 都被畫埋入去 XD
舊 03-23-19, 09:39 AM   #125
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
太宰治『HUMAN LOST 人間失格』が2019年 全世界公開決定!
http://human-lost.jp/

STAFF 
原案:太宰治「人間失格」より
スーパーバイザー:本広克行
監督:木﨑文智
ストーリー原案・脚本:冲方丁
キャラクターデザイン:コザキユースケ
コンセプトアート:富安健一郎
アニメーション制作:ポリゴン・ピクチュアズ
企画・プロデュース:MAGNET/スロウカーブ
配給:東宝映像事業部

引用:
「HUMAN LOST 人間失格」Official Teaser Trailer (2019) Animated Movie
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:11 AM

手機版 | APP版