Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-18-05, 07:00 PM   #51
Dick
Insane Gamer
最強的二打六

註冊日期: Apr 2005
Nintendo Switch IDSW-0587-5068-6015
3DS Friend Code4897 7389 7987
PSN  IDTwofightsix
以下是顯銘的回覆 : -

Dear Lisa,

見前已知的有 : -

1. 零 - 刺青之聲 NTD???
2. 零 - Zero NTD230.00
3. 零紅蝶解.咒.真.書 NTD270.00
4. 交響曲傳奇(TOS) NTD425.00
5. 重生傳奇(TOR) NTD425.00
6. 惡魔獵人 3 NTD255.00
7. 紙片瑪俐歐RPG NTD238.00
8. 異域傳說 二部曲[善惡的彼岸] NTD383.00
9. FFX-2 究極攻略 NTD590.00
10. WILD ARMS狂野歷險F - 終極導覽 NTD300.00

數量總共超過30本, 只要告訴我運費每本大約多少錢就可以了, 只是用來作預算, 已最後由你報給我的為準, 謝謝.

還有就是妳還未告訴我"零~刺青之聲"定價是多少呢 ^_^

Dick

Service 說:
Dear Dick,

可否請你將你需要的攻略本列給我呢?
這樣好計算你要的資料唷,
因為每本的重量都不同,且差異頗大,
至於折扣嘛....目前都是85折了,
我在與上頭問問 可否8折或更低些唷~

銘顯文化事業有限公司
台中市建成路700號3樓
電話:04-22808565
傳真:04-22808569

lisa

兄弟們, chance面啊
Dick 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-05, 09:34 PM   #52
臥底
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDmulticrayon
ID : 臥底
所訂書名 : 零 - zero x 1 + 零 - 刺青之聲 x 1 + 交響曲傳奇 x 1
所需費用 : NTD230.00 + NTD?? + NTD425.00

轉賬ref : 後補
臥底 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-05, 10:11 PM   #53
紅蓮

註冊日期: Jan 2005
引用:
作者: Dick
得掛..... 細佬盡力而為
不過你幾時返香港先?
其實宜家小弟係廣州讀書,開左學之後大部份時間都係廣州,不過有時星期五六日都會返香港。
我先預你盡量會係六、日叫我地拎書(拜托.......... ),如果你係星期一至四出post話可以拎書,當個星期五就可以返到香港,唔係先託人幫我拎或者再想其它辦法啦.........

入錢個邊,如果26號之前都未計好,咁希望可以你先出一個你預計ge金額我,我先去入數,到見面時先多除少補,得唔得?
紅蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-05, 10:15 PM   #54
elolwlow
Senior Gamer

註冊日期: Sep 2003
ID : elolwlow

所訂書名 :
1. 零 - 刺青之聲
2. 零 - Zero
3. 零紅蝶解.咒.真.書
4. 交響曲傳奇(TOS)
5. 重生傳奇(TOR)

所需費用 : NTD???+230+270+425+425
=NTD???+1350

轉賬ref :後補

此篇文章於 08-18-05 10:17 PM 被 elolwlow 編輯。
elolwlow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-18-05, 10:25 PM   #55
Bahamut
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
ID : Bahamut
所訂書名 : 零 - 刺青之聲 x 1、 重生傳奇(TOR)x 1
所需費用 : NTD ??? + NTD 425元 = NTD ???

thx a lot~
Bahamut 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-05, 12:59 AM   #56
zakkwylde
Junior Member

註冊日期: Jul 2005
XBox Live Gamertagwylderax
我都想訂...
不過有d野唔明...

乜係係轉賬ref?
同埋有冇得訂doa果本?..
重有ntd對hkd 係...?.....
我有4本想訂....連埋寄果d錢about how much

thanks
zakkwylde 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-05, 01:03 AM   #57
jerry
Game Master

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: zakkwylde
我都想訂...
不過有d野唔明...

乜係係轉賬ref?
同埋有冇得訂doa果本?..
重有ntd對hkd 係...?.....
我有4本想訂....連埋寄果d錢about how much

thanks
你睇返第一板就明白啦
jerry 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-05, 11:00 AM   #58
Dick
最強的二打六

Nintendo Switch IDSW-0587-5068-6015
引用:
作者: 紅蓮
其實宜家小弟係廣州讀書,開左學之後大部份時間都係廣州,不過有時星期五六日都會返香港。
我先預你盡量會係六、日叫我地拎書(拜托.......... ),如果你係星期一至四出post話可以拎書,當個星期五就可以返到香港,唔係先託人幫我拎或者再想其它辦法啦.........

入錢個邊,如果26號之前都未計好,咁希望可以你先出一個你預計ge金額我,我先去入數,到見面時先多除少補,得唔得?
無問題, 多除小補吧. 另外, 你在廣州邊度返學? 工作需要我有時都要上廣州, 不過我在花都區, 如果有需要的話我幫你帶上去吧.

此篇文章於 08-19-05 11:17 AM 被 Dick 編輯。
舊 08-19-05, 11:10 AM   #59
7GHK

註冊日期: Aug 2005
注: 零紅蝶解.咒.真.書 NTD270.00
點解冇人諗下PS2/Xbox合訂版?
http://ebook.ezla.com.tw/shop.php?id...20050819065844
(NT 350)
因為普通版香港都有得賣
而合訂版就更加詳細同埋特別針對Xbox版黎講解

我自己就考慮緊買唔買哂零1~3佢好

零3既攻略台灣出左, 零售價係$280左右
但網上價一般都係$350左右

不過據聞今次冇第一版零紅蝶解咒真書咁麻煩, 要拎紙仔去換附加資料

此篇文章於 08-19-05 11:13 AM 被 7GHK 編輯。 原因: 有新料
7GHK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-05, 11:18 AM   #60
7GHK

ID: 7GHK
所訂書名: 零~刺青之聲 x 1
所需費用 : NTD ???
舊 08-19-05, 11:19 AM   #61
Dick
最強的二打六

引用:
作者: 7GHK
注: 零紅蝶解.咒.真.書 NTD270.00
點解冇人諗下PS2/Xbox合訂版?
http://ebook.ezla.com.tw/shop.php?id...20050819065844
(NT 350)
因為普通版香港都有得賣
而合訂版就更加詳細同埋特別針對Xbox版黎講解

我自己就考慮緊買唔買哂零1~3佢好

零3既攻略台灣出左, 零售價係$280左右
但網上價一般都係$350左右

不過據聞今次冇第一版零紅蝶解咒真書咁麻煩, 要拎紙仔去換附加資料
多謝你的資料, 比想像中平呢.
舊 08-19-05, 11:29 AM   #62
7GHK

引用:
多謝你的資料, 比想像中平呢.
http://forum3.gamer.com.tw/C.php?bsn...bbsn=0&Bpage=2
仲平.....

有人零售買到NT280 tim

既然咁多人訂, 不如問佢拎discount啦....話哂新書出貨量多, 你話舊書就話囤積成本高o者.

本紅蝶既合訂本有網站標到NT280...
如果零1同合訂本拎到NT200同NT280呢個價
我就會買埋佢
舊 08-19-05, 11:46 AM   #63
notes

註冊日期: Feb 2005
ID : Notes

所訂書名 :
零 - 刺青之聲 X1, 零 - Zero X 1, 零紅蝶解.咒.真.書 X 1

所需費用 : NTD???+230+270
=NTD???+500

notes 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-05, 11:49 AM   #64
notes

註冊日期: Feb 2005
引用:
http://forum3.gamer.com.tw/C.php?bsn...bbsn=0&Bpage=2
仲平.....

既然咁多人訂, 不如問佢拎discount啦....話哂新書出貨量多, 你話舊書就話囤積成本高o者.

我就會買埋佢
上面封回信唔係有講話拎到 85折咩, 好似仲傾緊可能拎 8 折嘛.....希望真啦
notes 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-05, 11:53 AM   #65
7GHK

引用:
作者: notes
上面封回信唔係有講話拎到 85折咩, 好似仲傾緊可能拎 8 折嘛.....希望真啦
如果真係有8折, 我就好大機會會買埋零1同埋零2 PS2/Xbox合訂本~~~~~~~
舊 08-19-05, 11:54 AM   #66
Dick
最強的二打六

引用:
仲平.....

我就會買埋佢
關於discount問題, 請參考上面的post. 而閣下所提供的link裡所提到的價錢是在台北的店舖所買, 我不知道他們有否郵購服務, 如果有的話也許也是其中一個不錯的選擇. 不過我是不會考慮的, 對我來說太麻煩了

現在, 本人是從顯銘直接購入的, 目前還在等待他們的回覆. 所以我想還是先等他們的報價才作決定吧. 反正所有資料都是公開的, 如果有朋友覺得貴的話隨時都可以通知我cancel order(例如"咭咭王子(一V一)p"般).

最後都係果句, 如小弟第一post所講, 細佬只係義務性質, 大家覺得合理及信得過本人才落order吧.

此篇文章於 08-19-05 11:56 AM 被 Dick 編輯。
舊 08-19-05, 12:01 PM   #67
7GHK

引用:
關於discount問題, 請參考上面的post. 而閣下所提供的link裡所提到的價錢是在台北的店舖所買, 我不知道他們有否郵購服務, 如果有的話也許也是其中一個不錯的選擇. 不過我是不會考慮的, 對我來說太麻煩了

現在, 本人是從顯銘直接購入的, 目前還在等待他們的回覆. 所以我想還是先等他們的報價才作決定吧. 反正所有資料都是公開的, 如果有朋友覺得貴的話隨時都可以通知我cancel order(例如"咭咭王子(一V一)p"般).

最後都係果句, 如小弟第一post所講, 細佬只係義務性質, 大家覺得合理及信得過本人才落order吧.
我點都會買零~刺青之聲架喇~~~~
除非聽日之前香港見左街啦~~~~

下次有機會再搞我先買埋其他~
舊 08-19-05, 12:48 PM   #68
squallng

ID : squallng

所訂書名 :
零 - 刺青之聲 X1, 零 - Zero X 1
所需費用 : NTD???+230

此篇文章於 08-19-05 08:41 PM 被 squallng 編輯。
squallng 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-05, 08:14 PM   #69
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
係wo,唔該我想問吓紅蝶果本係xbox & ps2版本定係ps2 only版本?
xbox & ps2果本有冇得訂?
如果有可以同我改一改我訂果本紅蝶?
由ps2 only版本改做xbox & ps2合訂本
thx

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-19-05, 08:45 PM   #70
squallng

sorry!!!!
i found out the FFX-2 攻略 do not the Last mission

this is what is really want, sorry for any trouble cause.

ID : squallng
所訂書名 : 零 - 刺青之聲 X1 + 零 - Zero X 1
所需費用 : NTD??? + NTD230.00

squallng 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-05, 12:00 AM   #71
紅蓮

註冊日期: Jan 2005
引用:
無問題, 多除小補吧. 另外, 你在廣州邊度返學? 工作需要我有時都要上廣州, 不過我在花都區, 如果有需要的話我幫你帶上去吧.
咁真係唔該曬先,不過都係盡可能我落黎香港拎,今次訂書真係已經麻煩左你好多,而且你上廣州為工作我都唔想佔用你D休息時間。

小弟宜家係暨南大學讀Y.4,係天河區石排附近。唔介意問聲.......花都區係邊?
紅蓮 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-05, 12:53 AM   #72
【子夜】
Game Master
亂石穿空,驚濤拍岸

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code1564 6017 4097
哎呀,過左鍾呀~~!!
我要呢本呀~~!!
http://ebook.ezla.com.tw/shop.php?id...20050820004755
交響曲傳奇 官方完全攻略本

【子夜】 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-05, 12:56 AM   #73
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
引用:
作者: 【子夜】
哎呀,過左鍾呀~~!!
都未過鐘
http://www.gaforum.org/showpost.php?...31&postcount=2

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-20-05, 09:35 AM   #74
Dick
最強的二打六

引用:
作者: 紅蓮
咁真係唔該曬先,不過都係盡可能我落黎香港拎,今次訂書真係已經麻煩左你好多,而且你上廣州為工作我都唔想佔用你D休息時間。

小弟宜家係暨南大學讀Y.4,係天河區石排附近。唔介意問聲.......花都區係邊?
新機場附近. 由天河到花都taxi行高速而唔塞車的話大約45mins.
舊 08-20-05, 09:49 AM   #75
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
引用:
作者: frankylui
係wo,唔該我想問吓紅蝶果本係xbox & ps2版本定係ps2 only版本?
xbox & ps2果本有冇得訂?
如果有可以同我改一改我訂果本紅蝶?
由ps2 only版本改做xbox & ps2合訂本
thx
請問這個可以嗎?
我怕dick你看不到
所以再問問
唔該~

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

現在的時間是 05:35 AM

手機版 | APP版