Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 10-18-21, 07:48 PM   #601
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
大家體驗版玩乜難度??
菁英好似都真係有啲難
兩條路線都係打精英,冇改機開頭係有D難度打卒都冇100%要SL下,正式打改下機應該OK

今集好似冇左SR,唔驚慢可以企地形食指揮咁打應該易好多
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-21, 07:53 PM   #602
ShinDou

引用:
作者: 真!DC 查看文章
玩左宇宙線一話菁英
要安全地勝利既話要注意下但企位援攻援防幾好

直接插入主線有難度,冇買dlc又會有閹割感
如果dlc係後日談好似當年Z隻追加碟咁都唔錯
由手機版發出
其實後日談咪又係會覺得佢係1早整好晒拆出黎賣屈錢 XD

除非出左1年後先掘返出黎話出DLC啦,但佢又唔會咁做啦

照返以前DLC賣道具咪冇人會嘈囉,你出機人地又會話你做乜唔加故事直接出落主線
舊 10-18-21, 08:07 PM   #603
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
有冇人鍾意用GRIDMAN???

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-21, 08:18 PM   #604
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: ShinDou 查看文章
其實後日談咪又係會覺得佢係1早整好晒拆出黎賣屈錢 XD

除非出左1年後先掘返出黎話出DLC啦,但佢又唔會咁做啦

照返以前DLC賣道具咪冇人會嘈囉,你出機人地又會話你做乜唔加故事直接出落主線
T 個隻VXT 融合後日談DLC 就係過左一年先出
(岩岩先醒起我玩到十幾話無心機玩擺低左
X&Y 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-18-21, 09:01 PM   #605
ShinDou

引用:
作者: X&Y 查看文章
T 個隻VXT 融合後日談DLC 就係過左一年先出
(岩岩先醒起我玩到十幾話無心機玩擺低左
印象中冇隔1年咁耐,記得果陣爆完冇幾耐話出後日談屈人錢先係度嘈過 XD

定係1年之後變免費DLC﹖

https://store.nintendo.com.hk/70050000012963

2019年6月27出DLC 擴展組合包

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E8%B6...4%A7%E6%88%B0T

本身隻GAME係2019年3月20出
舊 10-19-21, 01:18 PM   #606
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
唔鐘意DLC加機, 但都出佐我寧願DLC加機係主線有劇情, 反正都鬧完都會比錢

新UI好唔習慣比以前看得更辛苦

T後日談前日係PSN見到還要比錢買, 有免費過嗎?
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-21, 02:54 PM   #607
ShinDou

咁應該係我記錯,可能撈亂左超精英mode?印象中好似試過有免費dlc 15改定廿改同超精英mode?
舊 10-19-21, 02:58 PM   #608
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: ShinDou 查看文章
咁應該係我記錯,可能撈亂左超精英mode?印象中好似試過有免費dlc 15改定廿改同超精英mode?
呢樣係免費update
同有料DLC打誠哥係兩件事

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 10-19-21, 03:50 PM   #609
judo_mania
Senior Gamer
學者、電子工程師

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: ryvius123 查看文章
唔鐘意DLC加機, 但都出佐我寧願DLC加機係主線有劇情, 反正都鬧完都會比錢

新UI好唔習慣比以前看得更辛苦

T後日談前日係PSN見到還要比錢買, 有免費過嗎?
DLC 機同主線劇情 兼容有難度,衍生太多分支,又有機會自相矛盾

舊 10-19-21, 03:51 PM   #610
武藤遊戲
The One

註冊日期: Nov 2004
Wii U ID(ω・∩(ω・∩(ω
PSN  IDペロペロ(^ω^)
XBox Live Gamertag>_>
pv3 覺得不必要看...
都被人解析DLC裏面參戰作品

舊 10-19-21, 03:54 PM   #611
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 武藤遊戲 查看文章
pv3 覺得不必要看...

都被人解析DLC裏面參戰作品
PV3主要係睇主線其他出場機體,DLC唔係PV3嘅主菜
俾人解讀晒嘅只係之後DLC啲機

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 10-19-21, 05:23 PM   #612
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
本週OG電台、轉自A9VG

1、寺P:不用擔心,鬼滅之刃絕對沒法參戰機戰,因為沒有機械 (寺P買了鬼滅之刃的全卷漫畫一口氣讀完、TV第一季和劇場版也都看了)

2、寺P:DLC1的陣容想必大家已經清楚了,龍虎王能夠參戰和它在東南亞地區的高人氣是分不開的(龍和虎的關係);櫻花大戰系列首次登錄家用機新作,櫻、艾麗卡、傑蜜妮甚至大神叔侄都會在遊戲裡出現。世嘉的寺田貴治先生多年以前就不斷的聯繫我進行“讓櫻花大戰登錄機戰唄”類似的話題。之所以沒進機戰、時代不同是原因之一(櫻花大戰是大正時代)。另外櫻花大戰如今也迎來了25週年,和機戰一樣都是一同經歷歲月奮戰至今的伙伴了。

本周老機戰回顧聊到了變革作SC2,另外獅子王在節目片尾獨唱了蓋塔ARC的片尾曲《DRAGON 2021》

—————————————

鬼滅明明就有機械人(綠壹零式)

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 10-19-21 05:29 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-21, 06:09 PM   #613
小昭Teddy
The One
能登かわいいよ能登

註冊日期: Sep 2002
Wii U ID↓招任意滿技297
3DS Friend Code195 689 341
PSN  IDctmk2
XBox Live Gamertagctmk2
時代不同.....呢個係咪笑話???

舊 10-19-21, 06:34 PM   #614
ShinDou

今集無啦啦時代又同 @@ 好明顯唔係原本理由黎
舊 10-19-21, 06:41 PM   #615
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
剛剛開始玩
正想說為什麼沒有o鍵加速 ,一按o 就無了戰鬥畫面

之後發現

sony x 確定 決策者去死全家好嗎

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
pet3 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-21, 07:25 PM   #616
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
Ps4圓形係加速冇變
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-21, 07:30 PM   #617
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 小昭Teddy 查看文章
時代不同.....呢個係咪笑話???
咁冇理由直接話係因為廣井哩條XX先唔俾入嘅
只不過哩個籍口太假囉
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-21, 07:45 PM   #618
pet3
The One

如果一開始選了香港

要怎樣改回台灣 ?

我在標題畫面選回台灣
一讀save 又變杜龍劍

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊,3月仇瑪麗
舊 10-19-21, 07:59 PM   #619
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: GN00508771 查看文章
本週OG電台、轉自A9VG

1、寺P:不用擔心,鬼滅之刃絕對沒法參戰機戰,因為沒有機械 (寺P買了鬼滅之刃的全卷漫畫一口氣讀完、TV第一季和劇場版也都看了)

2、寺P:DLC1的陣容想必大家已經清楚了,龍虎王能夠參戰和它在東南亞地區的高人氣是分不開的(龍和虎的關係);櫻花大戰系列首次登錄家用機新作,櫻、艾麗卡、傑蜜妮甚至大神叔侄都會在遊戲裡出現。世嘉的寺田貴治先生多年以前就不斷的聯繫我進行“讓櫻花大戰登錄機戰唄”類似的話題。之所以沒進機戰、時代不同是原因之一(櫻花大戰是大正時代)。另外櫻花大戰如今也迎來了25週年,和機戰一樣都是一同經歷歲月奮戰至今的伙伴了。

本周老機戰回顧聊到了變革作SC2,另外獅子王在節目片尾獨唱了蓋塔ARC的片尾曲《DRAGON 2021》

—————————————

鬼滅明明就有機械人(綠壹零式)
轉A9VG,再補充

寺P:霸界王VS進化人在開發初期由於原作未完結也並未影像化的原因,所以遊戲裡登場機器人的戰鬥動畫和故事由原導演米穀良知(勇者王總導演)和竹田裕一郎(霸界王小說作者)監製。

寺P:當然,我認為有些玩家根本不會去使用“自動戰鬥”,但是當他們覺得玩起來很麻煩時,例如“我想玩機戰、但我有些疲憊”時,也許會改變看法。從這個意義上說自動戰鬥是一個輔助系統,所以即使你完全不用它也沒有問題。也許有人會說“如果這樣的話我不需要它”,所以這次我會根據遊戲數據和購買者調查結果來判斷該系統的優缺點(來決定是否留存)。

寺P:因為很在意新要素如何、能否被接受,所以想聽玩遊戲的人的意見和感想。但因為現在正在開發DLC中,所以在完結這些工作後才會考慮上述問題。

PS.最上頌平成為機戰製作人5年了(由機戰V開始擔任製作人),第一部STEAM機戰也是他牽頭負責

此篇文章於 10-19-21 08:15 PM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-21, 08:05 PM   #620
pet3
The One

只要我完全不用自動

下代就不會再見到他
系統也不會這樣麻煩吧

FGO 目標預算
舊 10-19-21, 08:54 PM   #621
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: flpchoho 查看文章
轉A9VG,再補充

寺P:霸界王VS進化人在開發初期由於原作未完結也並未影像化的原因,所以遊戲裡登場機器人的戰鬥動畫和故事由原導演米穀良知(勇者王總導演)和竹田裕一郎(霸界王小說作者)監製。

寺P:當然,我認為有些玩家根本不會去使用“自動戰鬥”,但是當他們覺得玩起來很麻煩時,例如“我想玩機戰、但我有些疲憊”時,也許會改變看法。從這個意義上說自動戰鬥是一個輔助系統,所以即使你完全不用它也沒有問題。也許有人會說“如果這樣的話我不需要它”,所以這次我會根據遊戲數據和購買者調查結果來判斷該系統的優缺點(來決定是否留存)。

寺P:因為很在意新要素如何、能否被接受,所以想聽玩遊戲的人的意見和感想。但因為現在正在開發DLC中,所以在完結這些工作後才會考慮上述問題。

PS.最上頌平成為機戰製作人5年了(由機戰V開始擔任製作人),第一部STEAM機戰也是他牽頭負責
再再補充 個人翻譯
寺田:DLC1推出後
請用虎龍王(杉田)對男女主(杉田、相澤)進行援護行動
會有令人一笑的特殊對白(不過可能要聽OG電台才會懂)

另外也說了機戰和櫻戰是一起在SEGA SATURN作戰的戰友
兩款都是XXOO大戰 製作人名稱的頭3字都是寺田貴
所以有親近感

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 10-19-21 09:46 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-21, 09:08 PM   #622
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: TSZ 查看文章
系架,今次踩下大家條線先,如果受既話之後無故事既作品可能再加大部分做DLC
我估FANS一係唔玩 點接受玩隻半成品
不如加小小價一SET過仲好啦
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-21, 09:15 PM   #623
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
老鬼會自然流失人大左好多都因工作家庭負擔冇時間精力打機
廠商諗法就點都係吸新玩家優先
由手機版發出

而家潮流邊興呢類型GAME唔同三十年前
我諗佢都幾難吸新手
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-21, 08:33 AM   #624
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
引用:
作者: yuhon 查看文章
我估FANS一係唔玩 點接受玩隻半成品
不如加小小價一SET過仲好啦
但本身佢既價錢就比其他game貴d,og都係所以唔係版權問題
岩岩買左豪華版,最後都比係因為佢真係有心改野既,作畫靚左,特別銀河5人,hi-v都唔係就甘抽起放入去,但今次唔得就放棄
之前都係買日版實體,今次要學返哂d中文,好唔慣
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-20-21, 08:46 AM   #625
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
講到中文版唔知係原劇本問題定翻譯問題
上集每幾話就有人講一次下定決心好煩
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉