Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-03-21, 09:49 PM   #351
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
MX我覺得劇情和畫面都很好
玩完先明白到eva故事講乜不過難度太太太太低了
差d想棄game
(同樣低難度既w玩到第二部頂唔順棄左)

Impact只係煩唔係難
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-21, 05:09 AM   #352
yuhon
Insane Gamer

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 真!DC 查看文章
MX我覺得劇情和畫面都很好
玩完先明白到eva故事講乜不過難度太太太太低了
差d想棄game
(同樣低難度既w玩到第二部頂唔順棄左)

Impact只係煩唔係難
由手機版發出
煩咪姐係難囉
有D熟練度幾難攞
要用計數機加減傷害
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-21, 05:00 PM   #353
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
唔止難係要改岩機,要超前部署,0改會唔夠力,全搏cri都殺唔到拎唔到熟練,唔玩全熟練既話impact係唔算好難既

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-21, 05:12 PM   #354
真!DC
Banned User
奉行我道

熟練度除左要殺走佬boss果d要sl外唔難吧
玩完印象除左長之外唔覺有難玩地方
好有印象係前期古鐵二線戰力水平
但換古鐵巨人之後裝甲超硬強爆
由手機版發出

此篇文章於 08-04-21 05:15 PM 被 真!DC 編輯。
舊 08-04-21, 05:15 PM   #355
ShinDou

好多大佬都會走,冇記錯第2部開頭已經有版要用飛影果3隻廢機同艦3turn內要清晒卒拎熟練,0改1定殺唔切,而且命中都唔夠,sl到傻,後面d分支都唔少係要改左先殺到,唔部署只跟自己喜好改機根本好多熟練都拎唔到

舊 08-04-21, 05:18 PM   #356
Terry仔

註冊日期: Feb 2003
引用:
作者: 真!DC 查看文章
熟練度除左要殺走佬boss果d要sl外唔難吧
由手機版發出
除咗......之外,其他唔難
咁講,乜都無難度啦

我覺得boss難打(識走佬)係其一,其二係第三篇中期開始就每一關又長又悶
以前中學放學,一返到屋企就打
打打下真係會訓著
幾經辛苦先打爆機
Terry仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-04-21, 05:23 PM   #357
ShinDou

淨係第1部頭幾版上宇宙前要殺珍寶3大佬拎v up unit w已經要迫你改岩機啦,0改可能要搏cri晒,仲要大隊去定對面岸等佢增援出黎,得2turn打,仲要同時守住基地,點會唔難?

舊 08-04-21, 05:35 PM   #358
真!DC
Banned User
奉行我道

SL殺boss果d我覺得叫煩
覺得要去到第4次榮光之落日同gba版og2果d先叫難
由手機版發出
舊 08-04-21, 05:46 PM   #359
ShinDou

有d版0改你sl都打唔死,好似廿幾版要打隻泰坦3大佬好似2萬血走,0改1定唔夠力,你咩都唔拎由得佢走就梗係易,冇記錯果陣101版我都好似有3個熟練拎唔到,破邪大星拎左拳招又冇左1點,拎純白好似又係冇熟練,定拎真31先冇?

榮光的落日呢d用殘陣打既版impact都有幾版,而且你冇可能打乜分支咁岩都有主力係度,總有d版要用低練度既機打,除非你冇限金錢乜都改得啦,冇用開果d連lv都跟唔上,呢d咪就係要部署,其他機戰邊駛咁?

Gba og2係後期影鏡d卒好似大佬既命回咁姐,係難d,但打起上黎我覺得impact整體難好多,打過1次已經唔想再打,og2白星果版就擺明係叫你屈sl,但辛苦打完佢派既武同part夠勁,都值,拎完會易打左,尤其打exhard,爭好遠

此篇文章於 08-04-21 05:49 PM 被 ShinDou 編輯。
舊 08-05-21, 12:24 PM   #360
yuhon

引用:
作者: ShinDou 查看文章
有d版0改你sl都打唔死,好似廿幾版要打隻泰坦3大佬好似2萬血走,0改1定唔夠力,你咩都唔拎由得佢走就梗係易,冇記錯果陣101版我都好似有3個熟練拎唔到,破邪大星拎左拳招又冇左1點,拎純白好似又係冇熟練,定拎真31先冇?

榮光的落日呢d用殘陣打既版impact都有幾版,而且你冇可能打乜分支咁岩都有主力係度,總有d版要用低練度既機打,除非你冇限金錢乜都改得啦,冇用開果d連lv都跟唔上,呢d咪就係要部署,其他機戰邊駛咁?

Gba og2係後期影鏡d卒好似大佬既命回咁姐,係難d,但打起上黎我覺得impact整體難好多,打過1次已經唔想再打,og2白星果版就擺明係叫你屈sl,但辛苦打完佢派既武同part夠勁,都值,拎完會易打左,尤其打exhard,爭好遠

嫌唔夠喉
impact 可以玩埋慳回合數
過關有技能送
舊 08-05-21, 12:28 PM   #361
yuhon

點解近年機戰冇左震動
明明2OG 都仲有
舊 08-05-21, 11:52 PM   #362
ultimawk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
impact仲有樣煩係飛影經常出現同你搶食
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-21, 07:55 AM   #363
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: yuhon 查看文章
點解近年機戰冇左震動
明明2OG 都仲有
湖底女神:你要搵的是心靈上的,還是劇本上的,還是次元上的,還是手掣上的震動?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 08-06-21 10:29 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-21, 08:43 AM   #364
真!DC
Banned User
奉行我道

胸口上的
由手機版發出
舊 08-06-21, 05:52 PM   #365
J+1
望過黎呀!!!!!!

註冊日期: Jul 2007
沙織艦長+赤羽根副官+花林oper,有點期待架艦嘅表現

由手機版發出

此篇文章於 08-06-21 10:08 PM 被 J+1 編輯。
J+1 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-06-21, 09:02 PM   #366
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
這艦……改爆
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-21, 12:38 AM   #367
Lamsze
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2013
竟然有原創戰艦!?因為今次得UC艦,太少所以要整架?
Lamsze 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-21, 11:26 AM   #368
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
原創有沙織?
怪唔得冇晒松本系列

應該都係例牌的大艦巨炮(最好有埋MAP)

鐵甲SKL將會係DLC追加?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ

此篇文章於 08-07-21 11:33 AM 被 Tano 編輯。
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-21, 12:26 PM   #369
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
睇完今次情報好似可以期待下
希望個任務系統係有意義嘅,唔係為做而做果隻
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-07-21, 01:06 PM   #370
ShinDou

霸界王唔係打返自己D卒,即係淨係機體參戰冇故事﹖

V都係咁,俾NT卒打,咁多年冇出都唔俾返故事﹖@@

FA百式改係Z MSV就好正常
舊 08-10-21, 06:32 PM   #371
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
本週的OG電台
寺田:V2和エルガイムMK2會出場。エルガイムmk2 的バスターランチャー當年F完結篇只有MAP炮版本
今次則是MAP炮和通常版本均有

另外PV2正在製作中、還在苦惱要不要在PV2加入上述兩機的戰鬥動畫

Fate/GO ID 335,820,884

此篇文章於 08-10-21 06:35 PM 被 GN00508771 編輯。
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-10-21, 06:34 PM   #372
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: GN00508771 查看文章
本週的OG電台

寺田:V2和エルガイムMK2會出場。エルガイムmk2 的バスターランチャー當年F完結篇只有MAP炮版本

今次則是MAP炮和通常版本均有

另外PV2正在製作中
エルガイムmk2 的バスターランチャー當年F完結篇只有MAP炮版本
↑唔講都唔醒起
有通常版部機火力應該好好多

我從使用 Tapatalk 的 XQ-AT52 發送

舊 08-10-21, 07:42 PM   #373
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
エルガイムMK2 冇所謂,請俾隻血腥宮殿我就得

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-21, 04:27 PM   #374
flpchoho
Ultimate Gamer

註冊日期: Feb 2008
機戰30本篇遊戲大小:(不包括未來DLC内容)

Nintendo Switch版:11GB前後

PlayStation4版:14GB前後

STEAM版:14GB前後

PS4(PS5)及Steam版可以自訂BGM
NS版一如既往不支援

另外,HK01有報導關於機戰30試玩

此篇文章於 08-11-21 05:19 PM 被 flpchoho 編輯。
flpchoho 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 08-11-21, 05:36 PM   #375
真!DC
Banned User
奉行我道

PV有贊斯卡羅MS,v gun應該唔洗擔心冇劇情
介面都改左幾多野
揀mission玩法希望唔到會令劇情太散
由手機版發出

論壇跳轉