Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手提遊戲機討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-07-14, 06:27 PM   #4651
mrk
God of Gamer

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
之前聽講3G版PSV 1000機係鎖左3G網速,
咁好奇想問下3G版PSV 1000機可以
Q1.行3G上到PS Store嗎???
Q2.行3G玩到大部份Online game嗎???
Q3.行WIFI比行鎖速的3G快幾多呢???
Q4.行3G可以係街邊遠程搖控PS4嗎???(以收訊最好時計啦!!!)

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)

此篇文章於 01-07-14 06:30 PM 被 mrk 編輯。
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-14, 10:52 PM   #4652
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
作者: mrk 查看文章
之前聽講3G版PSV 1000機係鎖左3G網速,
咁好奇想問下3G版PSV 1000機可以
Q1.行3G上到PS Store嗎???
Q2.行3G玩到大部份Online game嗎???
Q3.行WIFI比行鎖速的3G快幾多呢???
Q4.行3G可以係街邊遠程搖控PS4嗎???(以收訊最好時計啦!!!)
A1. 點解唔得,連DL都得,只要唔大過25MB的話
A2. 連到,但穩定性幾差下,所以玩玩下斷係常有之事
A3. WIFI=25Mbps,3G=~7Mbps,以上係DL速度,咁你覺得會點…
A4. 冇PS4答你唔到

我想講,速度唔係最大問題,真正最大問題係好唔穩定,特別係香港3G真係塞到呢…
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-14, 11:38 PM   #4653
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: teealpha 查看文章
A1. 點解唔得,連DL都得,只要唔大過25MB的話
A2. 連到,但穩定性幾差下,所以玩玩下斷係常有之事
A3. WIFI=25Mbps,3G=~7Mbps,以上係DL速度,咁你覺得會點…
A4. 冇PS4答你唔到

我想講,速度唔係最大問題,真正最大問題係好唔穩定,特別係香港3G真係塞到呢…
4唔得

但4G iphone放wifi 就可以玩到再超好暢順

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 12:46 PM   #4654
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=ONodIKe6Zag Streaming The Last of Us (PlayStation Now)

https://www.youtube.com/watch?v=OwMRlpQSN3E How Soon Can We Start Using PlayStation Now?

此篇文章於 01-08-14 12:55 PM 被 安安 編輯。
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 01:07 PM   #4655
tung999
Game Master

註冊日期: Nov 2008
Wii U IDknuckles0102
3DS Friend Code1891 1127 3592
PSN  IDtung0001jp
XBox Live Gamertagtung0001
對應ps1 2 3game如果psv可以出部有L2 R2既機種就好啦
背TOUCH模擬真係差咁D 呢個PS NOW完全FIT晒PSVTV 唔知收費方面點

tung999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 01:33 PM   #4656
Fun
Insane Gamer

註冊日期: Oct 2004

我原本諗住年尾出PERSONA 5就買PS3, 到時有PS NOW咁係咪者係唔駛買PS3, 用VITA玩倒?
Fun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 01:37 PM   #4657
pet3
The One

引用:
作者: tung999 查看文章
對應ps1 2 3game如果psv可以出部有L2 R2既機種就好啦
背TOUCH模擬真係差咁D 呢個PS NOW完全FIT晒PSVTV 唔知收費方面點
一部咁細既機仲點加r2和l12
而且psn () 對像唔止psv
價錢應該會幾合理化

引用:
作者: Fun 查看文章

我原本諗住年尾出PERSONA 5就買PS3, 到時有PS NOW咁係咪者係唔駛買PS3, 用VITA玩倒?
我唔覺得會即時同步推出

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 01-08-14, 01:51 PM   #4658
Fio

註冊日期: Dec 2001
正喎,好多ps2 game想玩,不過一直丨﹁一一唔想坐喺電視前玩
唔知有幾多 game同順唔順呢
Fio 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 01:59 PM   #4659
tung999
Game Master

引用:
作者: pet3 查看文章
一部咁細既機仲點加r2和l12
而且psn () 對像唔止psv
價錢應該會幾合理化

我唔覺得會即時同步推出
つ義肢(誤
所以咪話fit晒psvtv 話晒ds3齊晒制w 支援度夠高既真係可以把ps3 pack起
房放psvtv 廳放ps4 psv閒時玩下唔使用L2 R2既GAME都OK既

舊 01-08-14, 05:14 PM   #4660
hin0404
Crazy Gamer
+HiN+

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code0645 5723 1961
PSN  IDhin0404
想問一問Guacamelee係咪冇出過實體版?

hin0404 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 05:18 PM   #4661
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: hin0404 查看文章
想問一問Guacamelee係咪冇出過實體版?
按維基資料,yes
http://en.wikipedia.org/wiki/Guacamelee!

舊 01-08-14, 06:27 PM   #4662
mrk

Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
引用:
作者: tung999 查看文章
PSV如果加埋實體R2,L2會好厚,
將變到成部3DSLL+右菇擴充咁厚,
呢個設計係完全遺反左手提遊戲機追求的輕薄,方便隨身帶出性。

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
舊 01-08-14, 06:34 PM   #4663
mrk

引用:
作者: Fio 查看文章
正喎,好多ps2 game想玩,不過一直丨﹁一一唔想坐喺電視前玩
唔知有幾多 game同順唔順呢
當我睇到PS NOW消息,
我都係諗到一堆日系PS2 Games可以係PSV/PSV TV玩番太正啦!(例如:BH Outbreak1,2,第2,3次機戰α,恐怖GAME﹣零系列,絕體絕命都市1,2…等等)

PS:PSV行緊PS NOW時,係咪一定要上住網??(唔知係香港街邊,開住手機WIFI熱點玩順暢嗎???)

此篇文章於 01-08-14 06:37 PM 被 mrk 編輯。
舊 01-08-14, 06:38 PM   #4664
pet3
The One

引用:
當我睇到PS NOW消息,
我都係諗到一堆日系PS2 Games可以係PSV/PSV TV玩番太正啦!(例如:BH Outbreak1,2,第2,3次機戰α,恐怖GAME﹣零系列,絕體絕命都市1,2…等等)

PS:PSV行緊PS NOW時,係咪一定要上住網??(唔知係香港街邊,開住手機WIFI熱點玩順暢嗎???)
一定要上住網
因為計算是由伺服器做

FGO 目標預算
舊 01-08-14, 07:02 PM   #4665
JoJo

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
引用:
PSV如果加埋實體R2,L2會好厚,
將變到成部3DSLL+右菇擴充咁厚,
呢個設計係完全遺反左手提遊戲機追求的輕薄,方便隨身帶出性。
參考下WII U PAD 都唔係冇得諗
有實體R2,L2我又唔介意部機樣衰d
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 08:25 PM   #4666
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
嘩正
唔洗等廠移植都玩得返大堆舊Game
vita好,我坐電視前無乜心機玩

舊 01-08-14, 08:54 PM   #4667
Fun

註冊日期: Oct 2004
唔知上網個速度要幾快先至唔窒呢?
Fun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 09:15 PM   #4668
TCS_disable
我有車車~

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Fun 查看文章
唔知上網個速度要幾快先至唔窒呢?
Wifi 行到 N 先, ISP 果度就最少過100Mbps

不過如果你講DL Game / Patch 慢, 就取決你張卡之前係未剷過大 File...
琴日係 PS3 抄 Game 落 PSV 慢左.... 以前無試過咁

佢Delete Data 似用先起Flag停止Access, 到有需要先再Overwrite果種方法...
TCS_disable 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 09:46 PM   #4669
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
請教一下
打打下GAME時HANG機[隻GAME係DL版GAME,PSV GAME]
唔止一隻,2隻都係咁

會係記憶卡問題多定係機問題..
更新VERSION會否改善到呢?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-14, 11:06 PM   #4670
assy
Game Master

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDweh2cat
引用:
作者: 雷火武 查看文章
請教一下
打打下GAME時HANG機[隻GAME係DL版GAME,PSV GAME]
唔止一隻,2隻都係咁

會係記憶卡問題多定係機問題..
更新VERSION會否改善到呢?
部機耐唔耐就彈C2, 更新完都係咁
洗機重灌,差唔多一兩個月洗一次

舊 01-09-14, 01:02 AM   #4671
mrk

引用:
作者: teealpha 查看文章
其實3G版PSV行3G唔穩定個原因係伺服器問題???掟你用個張3G SIM卡問題呢?

舊 01-09-14, 11:15 AM   #4672
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
引用:
其實3G版PSV行3G唔穩定個原因係伺服器問題???掟你用個張3G SIM卡問題呢?
拿!
張SIM咭冇問題,有問題既係個台
有D GAME連線果陣個TIME OUT值可能SET得好細,所以會好易斷
另外同其他人連線ONLINE時你同步緊其他PLAYER資訊,個3G塞一塞斷線有幾奇
teealpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 11:21 AM   #4673
tung999
Game Master

引用:
作者: assy 查看文章
嘩正
唔洗等廠移植都玩得返大堆舊Game
vita好,我坐電視前無乜心機玩
呃 唔好開心得太早住
sony有講目前只考慮經典大作

舊 01-09-14, 12:12 PM   #4674
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
如果轉玩實體碟GAME
會否減低遊玩途中HANG機情況....
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-09-14, 02:25 PM   #4675
tung999
Game Master

引用:
作者: 雷火武 查看文章
如果轉玩實體碟GAME
會否減低遊玩途中HANG機情況....
身邊有冇朋友有機 試下互換配件,SAVE CARD交叉測試
一係就拿去SONY度CHECK
你咁估估下唔會知部機到底係邊度出事

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Ps vita 曰版大約几時度會反貨呀?16/12前 可否反貨?? Allen TAKAMINA 手提遊戲機討論版 16 12-01-11 10:02 AM
[PSV] DJMAX Technika FOR PS Vita 月之民 ̄▽ ̄ 手提遊戲機討論版 10 09-11-11 11:31 PM

現在的時間是 11:02 PM

手機版 | APP版