Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-26-08, 04:32 PM   #101
Rez
Crazy Gamer
Banana

註冊日期: Sep 2002
Mirror Edge Music Video
"Still Alive"

首歌幾好, 不過MV就一般
Rez 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-26-08, 05:07 PM   #102
保保羅
Senior Gamer

註冊日期: May 2008
PSN  IDSLASH1478
XBox Live GamertagSLASH1478
引用:
作者: Rez 查看文章
Mirror Edge Music Video
"Still Alive"

&nbsp&nbsp&nbsp&nbsp &nbsp&nbsp&nbsp&nbsp

首歌幾好, 不過MV就一般
玩demo時都覺得幾好聽
保保羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-08, 12:33 AM   #103
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

註冊日期: Jun 2002
我又有問題啦。
我打到上幢建築物上面,附近有架直升機追緊我。
我要跳過好遠既對面,側面有堵牆,我相信係俾我踩牆過去的。
不過,我試左好多次都跳唔過去。
有無人可以教吓我踩牆既秘訣?點樣可以跳遠D?
Thanks a lot!

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-08, 04:11 PM   #104
Frozen Ray
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2001
引用:
作者: 柴崎幸 查看文章
我又有問題啦。
我打到上幢建築物上面,附近有架直升機追緊我。
我要跳過好遠既對面,側面有堵牆,我相信係俾我踩牆過去的。
不過,我試左好多次都跳唔過去。
有無人可以教吓我踩牆既秘訣?點樣可以跳遠D?
想跳遠D都要視乎你預定跳向既位置而定...

Faith 踩牆大致上係可以踩到約3~4步(無記錯既話踩到去第4步會跳唔到
問題係佢踩完頭2步後佢個人會開始會有點兒向下墮...
所以如果預定跳落下的位置既水平和踩牆時差不多的話...
踩足3步先起跳會跳得比較遠

相反落下位置和踩牆時有高低差的話... (尤其係向高處抓欄/邊緣位果D
最好反而是踩第2步時就起跳效果會比較理想

補充: 漏左重要既一點
有助跑之下 (尤其係去到全速
踩牆的步伐會大DD / 起跳既距離一定會遠過就咁起跳

此篇文章於 11-27-08 04:27 PM 被 Frozen Ray 編輯。
Frozen Ray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-27-08, 04:37 PM   #105
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: Frozen Ray 查看文章
想跳遠D都要視乎你預定跳向既位置而定...

Faith 踩牆大致上係可以踩到約3~4步(無記錯既話踩到去第4步會跳唔到
問題係佢踩完頭2步後佢個人會開始會有點兒向下墮...
所以如果預定跳落下的位置既水平和踩牆時差不多的話...
踩足3步先起跳會跳得比較遠

相反落下位置和踩牆時有高低差的話... (尤其係向高處抓欄/邊緣位果D
最好反而是踩第2步時就起跳效果會比較理想

補充: 漏左重要既一點
有助跑之下 (尤其係去到全速
踩牆的步伐會大DD / 起跳既距離一定會遠過就咁起跳
好詳細呀,謝謝!
不迥,其實踩牆時係按實,抑或係咁襟Jump 個掣?\

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
舊 11-27-08, 05:02 PM   #106
Frozen Ray
Crazy Gamer

引用:
好詳細呀,謝謝!
不迥,其實踩牆時係按實,抑或係咁襟Jump 個掣?\
起跳前要先留意一下面對牆既角度...
跳到貼近牆邊時按一下 Jump 掣就可以踩牆 (印象中唔需要 Hold 住 Jump 掣
再按 Jump 掣 就會向前起跳 (按 Jump 之前可以先控制 L Analog Stick 修訂起跳方向
舊 11-28-08, 05:21 PM   #107
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
起跳前要先留意一下面對牆既角度...
跳到貼近牆邊時按一下 Jump 掣就可以踩牆 (印象中唔需要 Hold 住 Jump 掣
再按 Jump 掣 就會向前起跳 (按 Jump 之前可以先控制 L Analog Stick 修訂起跳方向
我終於跳得過,Thanks a lot!
我而家玩到去部電梯度,按完掣後,部電梯一直跌到最底。
我攝左o係個窄縫裏面,蹲低身又過唔到,跳又跳唔到上去,都唔知點算...
其實係咪Hang 機?

舊 11-28-08, 05:48 PM   #108
Frozen Ray
Crazy Gamer

引用:
我終於跳得過,Thanks a lot!
我而家玩到去部電梯度,按完掣後,部電梯一直跌到最底。
我攝左o係個窄縫裏面,蹲低身又過唔到,跳又跳唔到上去,都唔知點算...
其實係咪Hang 機?
應該唔係卦

你講果個情況我無乜印象添...
可以話我知你係玩第幾個 Chapter 等我 Check 下先
舊 11-28-08, 06:40 PM   #109
Hyde
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2002
究竟呢隻game係咪有pc版架????
Hyde 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-08, 01:35 AM   #110
pakchi70

註冊日期: Mar 2004
PSN  IDpakchi70
今日買咗喇,305蚊PS3版
隻game真係幾正,真係無買錯
不過好多位成日都跳唔過,我控制仲未係好熟習
而家先玩到chapter3咋~
總共有幾多個chapter?
pakchi70 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-08, 03:16 PM   #111
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
啱啱玩過試玩版,呢隻GAME好正,只係控制上較難上手,等佢平D先考慮入唔入手

舊 11-30-08, 01:00 PM   #112
Frozen Ray
Crazy Gamer

引用:
作者: pakchi70 查看文章
今日買咗喇,305蚊PS3版
隻game真係幾正,真係無買錯
不過好多位成日都跳唔過,我控制仲未係好熟習
而家先玩到chapter3咋~
總共有幾多個chapter?
TRAINING + PROLOGUE + 9 CHAPTERS
舊 11-30-08, 01:19 PM   #113
pakchi70

引用:
TRAINING + PROLOGUE + 9 CHAPTERS
唔該晒,
我想玩time attack時要申請新account,但我打完電郵同密碼去申請時佢話invalid languague
咁佢到底想點=.=
舊 11-30-08, 01:40 PM   #114
Frozen Ray
Crazy Gamer

引用:
唔該晒,
我想玩time attack時要申請新account,但我打完電郵同密碼去申請時佢話invalid languague
咁佢到底想點=.=
你响 EA 有無開左 A/C
如果無既話
不如响番官網申請一個先
然後响 GAME 入面 LOGIN 睇下可唔可以避免發生你講果個問題
舊 11-30-08, 07:21 PM   #115
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
應該唔係卦
你講果個情況我無乜印象添...
可以話我知你係玩第幾個 Chapter 等我 Check 下先
我終於過左啦,原來o個個係死位,跌左落去就上唔返,搞到要重新黎過。
我而家過左地鐵o個部分,但去到好似叫Gate 07 既地方,要我爬樓梯上去再跳過對面岸襟掣,但我唔知襟黎有咩用,D大風扇都係無停過...

舊 11-30-08, 07:38 PM   #116
Frozen Ray
Crazy Gamer

引用:
我終於過左啦,原來o個個係死位,跌左落去就上唔返,搞到要重新黎過。
我而家過左地鐵o個部分,但去到好似叫Gate 07 既地方,要我爬樓梯上去再跳過對面岸襟掣,但我唔知襟黎有咩用,D大風扇都係無停過...
無記錯既話...
果個緊急掣袛會令側邊既風扇停到幾秒之後又再轉番...
所以一按掣後要即刻跳番過對面"捐"過去
舊 11-30-08, 07:50 PM   #117
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
無記錯既話...
果個緊急掣袛會令側邊既風扇停到幾秒之後又再轉番...
所以一按掣後要即刻跳番過對面"捐"過去
唔係掛,點跳得切呀?
晏D試下先,thanks a lot!

舊 11-30-08, 10:07 PM   #118
pakchi70

引用:
你响 EA 有無開左 A/C
如果無既話
不如响番官網申請一個先
然後响 GAME 入面 LOGIN 睇下可唔可以避免發生你講果個問題
我頭先拎住隻game說明書 online reg咗喇

今日打爆埋機添
其實隻game真係幾好玩,雖然第一次玩成日要搵路好晒時間
不過我感覺到之後熟路再玩,一次過暢順地完成啲動作一定好有爽快感

同埋估唔到隻game已經有trophie(PS3版)
增加可玩性

最估唔到係最後大佬一跳就搞掂....
搞到好似好易咁
希望佢有第二集啦

題外話....大家有無發覺game入面啲指示牌有部份係有中文字,有啲又日文.....都唔知佢想點
舊 11-30-08, 10:08 PM   #119
pakchi70

引用:
唔係掛,點跳得切呀?
晏D試下先,thanks a lot!
係好難咖嗰度
我都晒咗幾個字時間
舊 12-05-08, 04:39 PM   #120
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
係好難咖嗰度
我都晒咗幾個字時間
我終於過左第四版,真係幾刺激...
而家去到第五版,過左大堂,穿過冷氣機槽,落到一個地方。
我淨係見到上面有個出口,同埋一條橫樑,我應該點先可以跳上去?

舊 12-05-08, 07:32 PM   #121
KUTAR#
God of Gamer

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDKU_HK
XBox Live GamertagKUHKGAF
Mirror’s Edge DLC packs a PS3 exclusive
+Posted by Jeff Rubenstein // Social Media Manager

Just wanted to pass along some news I received from EA today… Mirror’s Edge developer DICE is planning a special treat for PLAYSTATION 3 owners. When downloadable content for the game is released in late January, they’ll make an exclusive Time Trial map available free, only for PS3.

More info on the DLC from EA:
引用:
Players will be challenged to achieve the fastest times possible on nine races across seven all-new and totally redesigned Time Trial maps. No guns, no cops, and no city: this is true aesthetics, agility and flow that will challenge any runner.
I think the video says it best:
27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" width="437" height="265" id="viddler">

This special DLC pack will be available for $10. Look for an update on the PlayStation.Blog right before it hits the PlayStation Store.
KUTAR# 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-06-08, 12:21 AM   #122
pakchi70

引用:
我終於過左第四版,真係幾刺激...
而家去到第五版,過左大堂,穿過冷氣機槽,落到一個地方。
我淨係見到上面有個出口,同埋一條橫樑,我應該點先可以跳上去?
係咪商場嗰度?
鋪頭後面走廊嗰度?
舊 12-08-08, 05:16 PM   #123
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
係咪商場嗰度?
鋪頭後面走廊嗰度?
有一幕一入商場,就有班警衛拎機關槍掃射,然後我搭升降機上樓上,跳去商場一樓,然後走入一條冷氣槽,之後就跌落下面個「密室」。
我淨係見到樓上好高既地方有個出口,但跳極都跳唔到...

舊 12-08-08, 09:43 PM   #124
pakchi70

引用:
有一幕一入商場,就有班警衛拎機關槍掃射,然後我搭升降機上樓上,跳去商場一樓,然後走入一條冷氣槽,之後就跌落下面個「密室」。
我淨係見到樓上好高既地方有個出口,但跳極都跳唔到...
你咪望到上面有條藍色架空路嘅
藍色路隔離有個銀色嘅通風槽
個通風槽其實可以捉住個邊咖

捉住再爬過去跳上藍色路
咁就上到去咖喇
舊 12-09-08, 09:13 AM   #125
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
你咪望到上面有條藍色架空路嘅
藍色路隔離有個銀色嘅通風槽
個通風槽其實可以捉住個邊咖
捉住再爬過去跳上藍色路
咁就上到去咖喇
等我仲不斷試下連跳兩堵牆添...
今晚返去試下,Thanks a lot。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
台製遊戲Edge of Twilight 神祕人1號 電視遊戲討論版 8 12-04-09 11:39 AM
[ETC] Mirrors Edge 2D neo2046 電視遊戲討論版 1 11-28-08 10:54 PM
老餅家徵集作品:「邊緣Edge。HK香港」 KKH 照相館 1 06-24-08 08:26 AM

現在的時間是 12:54 PM

手機版 | APP版