Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-11-05, 01:06 PM   #326
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: antony chan
成班人係度放毒....

莎木Peview VHS:

美版Mega CD...

櫻花save卡+震卡系列

你地好衰呀..~>.<~
噢~~~~我想要的美版 Mega CD 連體主機........
想請問你買o左幾銀???

劉公子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 02:40 PM   #327
大情大性武大帝
God of Gamer
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
引用:
成班人係度放毒....
美版Mega CD...
原來世嘉之前已經出過卡帶加cd既機,咁點解ss會搞成咁?

舊 01-11-05, 03:00 PM   #328
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
我又見到世嘉隻修羅之門啦...
呢隻野又係細個果時狂玩既

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 03:10 PM   #329
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
引用:
作者: 佐藤
我又見到世嘉隻修羅之門啦...
呢隻野又係細個果時狂玩既
冰度見呀?
我都好LIKE呢隻~~跟足劇情先玩到~~~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 03:19 PM   #330
antony chan
大合奏部隊!

Wii U IDantony34
Nintendo Switch ID2591-1991-9995
3DS Friend Code4038 5946 9782
PSN  IDantony34
引用:
作者: 劉公子
噢~~~~我想要的美版 Mega CD 連體主機........
想請問你買o左幾銀???
呢件o野..我都花o左好多時間先搵到..都唔記得果時買左幾多錢...
不過宜家真係有錢都買唔到...哈哈...
可惜冇盒...可惜...

GGFR
名:Antony ID:49466199
GAF版友『飛燕』的畫作被「G-ZONE」盜用﹗
好Game分享
antony chan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 09:33 PM   #331
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

當年..寬頻都未普及...但我早就已經轉了用IMS的封塵上網
本來個舊約一直係交封塵月費+送56k淨收pnet
不過衰在....PSO未出之前轉了個約..IMS又取消了送56k..
結果玩時個個月頭一定鐘數都要6,7銀一粒鐘加pnet.....
計到$138就變回淨pnet...賤格的IMS.\_/.
吹到我脹...早知當年不轉約.....個個月封塵+56K貴到我...學生哥@@""

30日後無收HL,這是PSO的BUGS嗎

引用:
作者: FOKKIT
一 Online就唔洗用電話
>SKIP<
2條電話線,以前我用56k時都有,不過一轉封塵後
就即時cut了多個條,太甘..個個月交多條$_$

鹿仔碟真係虧虧地,無得用魔法
PSO當年都未用過VGA玩,後期才買了個VGA BOX用...
你個ACC有點眼熟,但我也沒甚麼印象,可能拍過你也不定@@a
CPS當年都有去~因為玩得PSO的人自然會在那兒落腳
join人,我都係膽粗粗亂join,不過好在當年好多日本人都好好
遇過好多日本人都不介意我香港人,溝通不能,大家都係用簡單英語一句半句雞同鴨講
但都好開心玩得,試過2個99LV日本人帶我個幾LV幾升LV等....

C-MODE,我一直以來都無玩...只係GC版時曾經同赤武神玩過一次
之後就無再玩過 我都係好玩故事同人齊齊操下LV多些...

引用:
作者: z_plus
係喎,仲有隻金手指可以用o黎boot機,俾你提醒了小弟tim。
>SKIP<
其實玩PSO,我覺得都無RPG可言
不過我喜歡個世界觀/設定同不怕悶,爆完再爆
查實我平常PHANTASY STAR OFFILE多過ONLINE

引用:
作者: 八仙果
以前 DC 版的 PSO 我就沒有玩過,
>SKIP<

此篇文章於 01-11-05 09:37 PM 被 KTN 編輯。
KTN 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 09:40 PM   #332
KTN
~♡

個個都係毒王...
不過我資歷淺...
就算儲暫時都係DC為主...
SS都想要...不過SS那些都已經貴...
何況再之前的主機和其他...
不過我到家下都幾想要隻莎木試版就真

舊 01-11-05, 10:02 PM   #333
八仙果
youtube 頻道

Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
我o個三部 game gear ,除了紅色的那部外,其餘的也未正式玩過........
所以我都未試過雙打的,但就見過以前有人用大電o黎玩~~~~
查實家陣收 game gear o的遊戲仲難過 mega drive,一來生產量肯定少過 MD ,二來保存得好o既遊戲帶其實唔多o羅,只能怪 game gear o的帶用紙盒包裝了!!!
用大電來玩 GG 嗎?真係沒見過,
那是自己改的罷?!

劉兄,有沒有什麼 GG 介紹一下?
謝謝。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-11-05, 10:04 PM   #334
八仙果
youtube 頻道

Nintendo Switch ID3414-6520-7624
wink

引用:
作者: 阿聰
我都知道日本人現在還流行 VHS 的。

隻 MD 熱血足球完全係個人意見,
或者你再去打探多 d 情報先決定入唔入。
想當日我差隻熱血籃球,個心都十五十六。
如果隻熱血足球平就會買。
一定唔使十五十六,但我估計這和 FC 版差不多吧!
因為 PC-E 版都沒什麼特別。

隻熱血籃球對我來說真的太貴了 ...

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
舊 01-11-05, 10:06 PM   #335
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
成班人係度放毒....

-SKIP-
你地好衰呀..~>.<~
嘩!你又放毒 ...
另我諗返起 DC 隻士多啤梨花紋o既 VMS 應唔應該買。

係就係頗特別,不過我覺得不美觀。

舊 01-11-05, 10:17 PM   #336
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
用大電來玩 GG 嗎?真係沒見過,
那是自己改的罷?!

劉兄,有沒有什麼 GG 介紹一下?
謝謝。
介紹!?我都唔知介紹o的乜好喎~~~
這個可以嗎???

舊 01-11-05, 10:18 PM   #337
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
呢件o野..我都花o左好多時間先搵到..都唔記得果時買左幾多錢...
不過宜家真係有錢都買唔到...哈哈...
可惜冇盒...可惜...
呢部野都係我夢想手入的對象之一,
不過見親都冇盒,所以到現在都沒有手入。(苦)

舊 01-11-05, 10:22 PM   #338
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
作者: KTN
個個都係毒王...
不過我資歷淺...
就算儲暫時都係DC為主...
SS都想要...不過SS那些都已經貴...
何況再之前的主機和其他...
不過我到家下都幾想要隻莎木試版就真
係咪湯川o個隻 What's 莎木呢?

舊 01-11-05, 10:27 PM   #339
八仙果
youtube 頻道

wink

引用:
介紹!?我都唔知介紹o的乜好喎~~~
這個可以嗎???
-skip-
這個可以!
因為我仲未儲齊。

另外,劉兄有收藏開 MD 的 Thunder Force (射擊遊戲) 系列嗎?
有的話對這遊戲的評價如何?

舊 01-11-05, 10:37 PM   #340
KTN
~♡

係~以前看過些介紹覺得好過癮

引用:
係咪湯川o個隻 What's 莎木呢?

舊 01-11-05, 10:50 PM   #341
土星人
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2004
幾位的珍藏真係厲害
我雖然由MD已經係Sega機主,但仍然在生的MD遊戲就只得返Sonic 2一隻!!
我的珍藏都係由SS才正式開始...不過數量一定唔夠幾位厲害
土星人 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-05, 12:07 AM   #342
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
係咪有人想要隻 橫3直3 呀?

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-05, 12:38 AM   #343
antony chan
大合奏部隊!

Nintendo Switch ID2591-1991-9995
引用:
嘩!你又放毒 ...
另我諗返起 DC 隻士多啤梨花紋o既 VMS 應唔應該買。

係就係頗特別,不過我覺得不美觀。
果D VMS真係買唔落手...
其實DC...仲有好多珍藏...不懶得囉出o黎....呢D相都係之前一早影落...w

整多部櫻大戰DC先...

GGFR
好Game分享

此篇文章於 01-12-05 12:46 AM 被 antony chan 編輯。
舊 01-12-05, 12:44 AM   #344
劉公子
Crazy Gamer
機壇垃圾佬 @@

引用:
這個可以!
因為我仲未儲齊。

另外,劉兄有收藏開 MD 的 Thunder Force (射擊遊戲) 系列嗎?
有的話對這遊戲的評價如何?
原本有將全家福o既相,可惜個 backup 無o左...........
唔............如果問我的意見,這個由 TECNO SOFT 出品o既橫向射擊遊戲就絕對要一試了!!!
遊戲背景絕對用盡了兩重圈軸功能,非常靚~~~
感覺上除了 KONAMI 的 GRADIUS 射擊遊戲外,這個系列個人認為同樣地出色.......
八爺想買返哂o個三隻 mega drive 版本的遊戲嗎???

舊 01-12-05, 02:34 AM   #345
DIO
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2003
記得以前細個買左Thunder Force 3 冇錢買新game,隻game又爆左好多次喎,
之後就玩d 好傻既野,就係全版唔殺死一隻敵人只係打大佬過版~~勁難玩同好玩呀^^

PS2:48 XBOX:47 GC:13 DC:43
DIO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-05, 02:50 AM   #346
DIO

好以冇乜人玩ps 系列喎

舊 01-12-05, 09:14 AM   #347
ELT
Lunar使者

註冊日期: Nov 2004
我都post下先, Grandia~

其實我仲有一盒中文版Grandia 2
ELT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-05, 09:28 AM   #348
antony chan
大合奏部隊!

引用:
作者: DIO
好以冇乜人玩ps 系列喎
我最想要o既GG版同MD復刻版呀!!!
隻復刻版你入左幾多錢呀?

GGFR
好Game分享
舊 01-12-05, 09:36 PM   #349
DIO

antony 兄 都鍾意玩ps 系列?
隻復刻版買左差唔多$300~近乎全新啊

舊 01-12-05, 10:13 PM   #350
antony chan
大合奏部隊!

引用:
作者: DIO
antony 兄 都鍾意玩ps 系列?
隻復刻版買左差唔多$300~近乎全新啊
鍾意呀...見到直頭流晒口水....
我再買返部MD都係為左佢咋...宜家係差復刻版...上次見到有隻,但係二手又舊都要三舊.....好過去搶....
而GG版就冇搵返...一來冇買返部機...二來都幾難搵...

GGFR
好Game分享

論壇跳轉

現在的時間是 01:51 PM

手機版 | APP版