Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-03-12, 09:51 PM   #76
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

註冊日期: Jun 2002
PSN  IDRuriHoshino
初中有咩?
我中4修西史第一課先教美國立國史 ...

\ /
/ \
\(^ω^)/
魔璃 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-12, 09:55 PM   #77
普通人一個
God of Gamer
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
引用:
作者: 魔璃 查看文章
初中有咩?
我以前中學有教呀,考試仲要死背爛背.....

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-12, 09:58 PM   #78
HumanBeing
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
應該點都比第一集十字軍東征為人熟悉D?
HumanBeing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-12, 11:25 PM   #79
shodanng2
Ultimate Gamer
留言太密會比人ban

註冊日期: Feb 2011
3DS Friend Code1891 1135 7643
PSN  IDshodanng
XBox Live Gamertagdanng360
引用:
作者: Vanux 查看文章
ACII 都出左三隻, 玩法都無乜大分別, 除左有唔同場景睇, 真係玩到好悶... 好彩UBI SOFT啲GAME係Gamestop 成日減價減到廿蚊加紙, 先有心機求其玩完佢個故事, 雖然都唔係好明個故事噏乜.. 如果ACIII玩法仍然差唔多, 相信廿蚊都慳番, 廢事又要追幾集....

講暗殺都係天誅好玩啲, 可惜日本仔唔爭氣, 晝面同技術都去唔到AC咁既質素, 唔敢出HD機....
我剩係爆左第一代
之後見第二代好好評價都想玩
點知見又出多兩隻
成日想佢出個全集先一次過買
但又有第三代...

我覺得有時Ubisoft要識見好就收
出得過密
唔代表可以幫個系列推上高峰
shodanng2 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-12, 11:39 PM   #80
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
>本杰明 富兰克林 不会替代达芬奇作为新发明家的角色

搞錯啊……難得的發明家角色都不好好運用?
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-12, 11:54 PM   #81
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
引用:
作者: shodanng2 查看文章
我覺得有時Ubisoft要識見好就收
出得過密
唔代表可以幫個系列推上高峰
咁佢至少出得密但無做臭個招牌喎
幾時開始令人覺得出得密=做得衰? 呀...應該係D日本續作
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-04-12, 08:53 PM   #82
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
可以猎杀野兽获取资源,猎杀的方式不同,获得的东西也不同
我感覺到麻煩既事情了

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-12, 01:41 AM   #83
chunmanx
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
初中有咩?
初中係真係冇教美國史
所以我對美國史一囂不通

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-12, 11:14 AM   #84
hinasaki

註冊日期: Nov 2005
見佢加左咁多野又好想買
hinasaki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-12, 12:16 PM   #85
ashley
Junior Member

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDashleykayan
對於爬樹呢個動作...
有種講不出的攪笑感覺@A@|||
不過,印地安style既外型+武器,又有種講不出的好感~~

>本杰明 富兰克林 不会替代达芬奇作为新发明家的角色
會不會要打獵斬樹開荒來做武器昇級?

Twitch直播台
遊戲實況

BattleTag:ash1ey1eung#3286
ashley 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-12, 12:43 PM   #86
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: chunmanx 查看文章
初中係真係冇教美國史
所以我對美國史一囂不通
莫講話初中,我會考讀西史既都無教/
唔夠時間教,索性主力教歐洲史

不過主人公係印第安人混血 對鬼佬game黎講算唔算係幾少有?
我見好似好少game會去接觸印第安人呢一範 仲要做埋主角

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-12, 01:57 PM   #87
鐵之侍

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章

不過主人公係印第安人混血 對鬼佬game黎講算唔算係幾少有?
少少歷史知識,原來那時代有很多移民會找印弟安女子結緍(簡單來說兩方人對對方是很滿意的,反之印弟安男子和外國女子結婚就少很多),當然這種通緍自然帶來很多問題了
舊 03-05-12, 02:02 PM   #88
鐵之侍

追加圖片(轉自a9vg)

此篇文章於 03-06-12 12:21 AM 被 neo2046 編輯。
舊 03-05-12, 02:07 PM   #89
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
野外一part
有o的元素應該可以參考MGS3,反正佢地咁friend

Metal Gear NT 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-12, 02:08 PM   #90
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

我可唔可以估今集主角系一個美食家黎 a

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-05-12, 02:37 PM   #91
Game Master
YOONA!!!!

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code0533 5273 8311
PSN  IDQuantic Dream
XBox Live GamertagREGEDIT
Thumbs up

引用:
我可唔可以估今集主角系一個美食家黎 a
有邊次唔係食家先

食咗咁多女

可PM
2009 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-12, 03:23 PM   #92
CalvinPig
Junior Member
DogWalker

註冊日期: Nov 2006
引用:

The protagonist from Prey is a Cherokee

And I think he's the first American Indian protagonist in game history
CalvinPig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-12, 05:08 PM   #93
魔璃
The One
ちょうじげんアイドル

引用:
應該話教唔教都唔重要, 又短又冇野好問
出題機會率得10%左右

引用:
作者: Transformers 查看文章
有邊次唔係食家先

食咗咁多女
更系講うますぎるっ!啦

\ /
/ \
\(^ω^)/
舊 03-05-12, 06:48 PM   #94
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008
我那天看到一些新圖和幾位的回應, 就會覺得這是蛇叔(潛入暗殺)+MH(狩獵)+Skyrim(荒野雪地)+Batman(一戰千人)的集成品 (拖+毆死

不過畫面好像真的美了. 對AC不太了解, 所以暫時都想不到會有什麼新特色.

我印象也沒有學過美國歷史. 同樣是有學西史, 但沒有重點提到美國歷史

(碎碎念)
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-12, 07:32 PM   #95
簡..
Game Master

註冊日期: Jan 2008

* 年份: 1777 - 1778 (IGN推猜) / 1775 (Youtube流言)
* 那把武器是Tomahawk
* 國旗
* Gameinformer雜誌背面那位人兄的制服證明他是一位華盛頓本人指定傑出的軍官
* 封面主角在殺的人兄是"紅衣"英國人, 這是一件不常見的事, 因為當時候印第安/原住民都會親近英國人, 因為英文人說過會保護印第安/原住民的生命安全.
* 封面的英國兵是穿著良好專業制服, 英國人在法國人加入後才出現這個"穿得好"的情況, 提示這是法國人加入後的時間, 亦即是革命中段的時候.
* 圖中的為華盛頓
* 預定10月30日上市
* 華盛頓本人會是遊戲其中重要角色, 他僱用刺客殺害英國事兵和將軍. (Youtube流言)
* 殺人後你需要收割頭部皮膚, 證明已完成任務 (Youtube流言)

--

IGN Live Trailer Reveal 還有5小時開場

http://www.youtube.com/watch?v=GV6n8...feature=relmfu

(碎碎念)

此篇文章於 03-05-12 07:34 PM 被 簡.. 編輯。
簡.. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-05-12, 09:45 PM   #96
hinasaki

引用:
作者: 簡.. 查看文章
IGN Live Trailer Reveal 還有5小時開場

http://www.youtube.com/watch?v=GV6n8oW97rg
今晚凌晨官網會公開Trailer

台灣官網:http://www.ubisoft.com.tw/ac3/
香港官網:http://www.ubisoft.com.hk/ac3/

此篇文章於 03-06-12 12:22 AM 被 neo2046 編輯。
舊 03-05-12, 09:47 PM   #97
hinasaki

我正常顯示唔到個post
舊 03-06-12, 12:30 AM   #98
hinasaki

實況
http://www.youtube.com/watch?v=GV6n8...67bac0e14f6488
舊 03-06-12, 01:52 AM   #99
6402oen
╮(╯o╰)╭

註冊日期: Jan 2003
官方中文字幕版
http://www.youtube.com/watch?v=zabSNYMIxGk
引用:

├┏╋┓┏┛─┃┃┗━┓─┤
 ├┃┃┃┗┓─┗╋┓─┗┓┤   【発売日】   :5月21日(金)
 ├┃┗╋━┛─┏┛┗━┳┛┤   【希望小売価格】:各2,000円
 ├┗━┫───┗━━┳┛─┤           (税抜価格1,905円)
 └──┗━━━━━━┛──┘
6402oen 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-06-12, 08:48 AM   #100
鐵之侍

>殺人後你需要收割頭部皮膚, 證明已完成任務

完全的印弟安人本色

看預告真是使我想回MGS3啊

此篇文章於 03-06-12 09:05 AM 被 鐵之侍 編輯。

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] Assassin's Creed III: Liberation imgahou 手提遊戲機討論版 187 01-20-14 01:49 PM

現在的時間是 06:54 AM

手機版 | APP版