Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 11-23-15, 09:58 PM   #351
chitkan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2009
公文袋都有佢既巿場
白鴿就,淨得果塊用左廿年既民主招牌
chitkan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:06 PM   #352
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
先滅民賤聯
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:19 PM   #353
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
羅、區、柴做地區工作有實績, 而且前兩者10年前輸左第一次之後有留係區內做事, 上一屆反身嬴得有道理
尤此可見區選泛民純靠名氣空降挑戰地區建制難有作為, 要入社區做事先有勝算, 今次批傘兵都唔係剩賣民主啦

上次立會6:4比例都開始失衡, 如果泛民有心搞落去, 走入社區儲票這一步唔應該再偷懶, 新民主同盟都示範左條路點行
當然區會立會議題有所不同, 有一兩個名星效應爆出黎唔奇, 但長遠係選民結構改變下, 再唔變都係等亡黨
尤其民主黨都分得就分, 已經死氣沉沉...
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:34 PM   #354
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
>利地區實幹,不利名氣空降(新民主同盟16席贏15席,陳家洛等敗)

前車可鑑嘛.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:42 PM   #355
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
西環照禮義廉肺,,,,,,幾時亞爺照西環肺.....

http://www.post852.com/%E3%80%90%E5%...D%B3%E6%94%B9/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 10:48 PM   #356
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
引用:
作者: 亍 ◣ 查看文章
西環照禮義廉肺,,,,,,幾時亞爺照西環肺.....

http://www.post852.com/%E3%80%90%E5%...D%B3%E6%94%B9/

入去嘆酷刑椅啦
椅子上是安裝了軟墊,如此可增加舒服感及安全性

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-15, 11:32 PM   #357
YHW
God of Gamer
「乖~ 姐姐呵番~」

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDAnimeTheme
沈旭暉
3 mins ·

作為唔了解香港政治既國際旁觀者,一直覺得此間選舉研究好奇怪,由幾個過份簡化既假設主導,例如區議會選舉只重視地區工作、有兩個人以上參選就係鎅票、最後勝負關鍵係告急有效或無效,然後用呢幾個concept,一個通識學生同一個教授,得到一樣答案,跟住笑「阿媽係女人」。其實好多methodology,例如頭先講既政治期貨概念,又如discourse analysis,都證明呢D假設好多時候唔成立,傘兵點解贏,點定義係鎅,顛覆好多舊思維。國際政治成熟,研究亦日新月異,只係香港三十年如一日,世代交替,永遠係一個夢。

https://www.facebook.com/shensimon/?fref=nf

[Windows桌面小工具] - 會唱歌跳舞的桌面!? 初音ミク、涼宮春日、秋山澪、泉此方等為你親身示範~!
YHW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 12:40 AM   #358
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: 歌絲˙暮斯 查看文章
講真. 一號太養眼, 呢個形象真係唔太好, 始終唔少人都會直覺覺得才女不貌.

化個妝又咁 cutie (如佢 poster 素顏就真係無野講).化妝功用就係度, 老可以變後生, 後生一樣可以變成熟.

就算你話天生靚無罪, 成個 image 都係粉色白色為主, 真係好難第一時同"專業""認真"呢 d 字眼拉上關係. 唔係話一定唔得, 不過真係唔係咁既 look 配咁既色咁既場合咁既襯法.

最低限度多返少少有領既衫, 又唔一定要行政 look 既, 咁既清純樣你點話俾人聽你出黎搞政治 ?
用色沉返些少, 可以鮮色, 但真係唔好咁粉.

早起 UR 尾青年新政話挑老鼠時我一早話左佢輸硬 (當然想佢贏, 但直覺覺得輸), 輸少少係意外既, 選前我仲以為佢地其他區有機.

搶唔到果幾百票, 希望佢地真係反思下自己定位方針有乜問題.

好話唔好聽, 個形象執返下都隨時贏返啦.
同羊子一樣

我信是香港人走太慢而不是她們走太前

看看佔街淨坐etc已經被人話暴力暴動等等
然後什麼人權議題都可以連討論都冇得開始
就知道香港有幾保守

舊 11-24-15, 12:57 AM   #359
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
游小姐都話0者,條人妖你話佢走得太前我堅係噴飯架喎...

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 02:48 AM   #360
knight-philip
Ultimate Gamer
カガミ

註冊日期: Oct 2008
引用:
作者: sugihara 查看文章
游小姐都話0者,條人妖你話佢走得太前我堅係噴飯架喎...
所以其實我覺得香港醫院對性別認同障礙者的要求都幾過份架
又要人以(基因上的)異性身份生活一年以上先比做手術甚至服藥
但街上人前一句人妖(死TB),後一句人妖(死TB)
連人地行使公民權利都可以被人唾罵歧視

真係好應該一早改成性別認同障礙者冇人權嘛
用一年時間來決心了結自己仲好,你話係唔係?

OT太多
先收口

舊 11-24-15, 06:05 AM   #361
david
The One

引用:
作者: knight-philip 查看文章

OT太多
先收口
XX心態:

人妖TB
嬌嗲百合

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 07:26 AM   #362
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

PSN  IDsrwtk
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.n...b3fdd774928724
裸跑找數真漢子
事原:青年新政拎到一席我裸跑!

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 08:18 AM   #363
david
The One

零名氣 缺資源 無政黨支持
徐子見用6周 拔21年「根」

引用:
【2015區議會選舉】
【本報訊】今屆區選多位無名素人擊倒建制巨人,包括9名在雨傘運動後冒起的「傘兵」,其中48歲的徐子見更將漁灣區扎根21年的鍾樹根「連根拔起」。徐子見自言贏在勤力,一周7日在區內宣傳,並家訪逾2,000戶。有居民昨稱10年難得一見鍾樹根,對其落選大快人心。徐則寄語選民多參與政治,「一個小市民都可以打倒歌利亞,冇嘢係冇可能,咁嘅情況下大家點解唔參與多啲呢?」

柴灣的漁灣區是傳統建制派控制區域,自1994年起民主黨、社民連屢次挑戰仍落敗,鍾樹根更曾兩度自動當選。曾任「傘下爸媽」義工的徐子見在柴灣長大,他希望居民有選擇,在區議會選舉提名期最後一日報名,只有不足6星期時間籌備選舉工程,硬撼建制「大佬」。政治素人挑戰民建聯雙料議員,徐的父親起初都罵他「黐線」,主流傳媒亦甚少關注這場大衞與巨人歌利亞的決戰。

居民怨鍾樹根少落區

外界以為大樹盤根難以擊倒,腳傷在身的徐子見一周擺足7日街站,每朝7時半至9時半;下午5時至7時擺街站;晚上7時至10時家訪,整場選戰家訪逾2,000戶居民。最辛苦一星期只睡了9小時,又試過夜晚躺在床上雙腳輪流抽筋。他直言靠勤力彌補,「我係一個寂寂無聞市民,佢係雙料議員,銜頭多到掟都掟死我」。

徐子見家訪時發現很多居民不滿鍾樹根長年不在社區,辦事處開放時間極短,僅由下午2時至晚上7時,一天只工作5小時。徐子見說,首兩星期選戰只見過鍾樹根兩次,連居民見鍾樹根亦追罵「你出納稅人嘅糧又唔見人!」他認為,若對方地區工作紮實,自己不易突破,當選後優先解決地區鼠患等問題,「唔係我好,係鍾議員以前做得差,擺落地區時間太少」。

勝選後媒體蜂擁追訪,7間傳媒約徐子見做專訪,包括路透社。他最想講小市民可以參與政治,「意義不在贏或輸,意義在於係咪小市民真係得靜坐、遊行呢?係咪可以進一步?如果大家可以點解唔出嚟呢?」他略帶沉重稱,中年一代只顧掙錢,沒好好守護香港核心價值,「尤其我哋呢代人,如果我哋嗰個年代守得住……」

同一傘下,當選傘兵還有56歲的杜嘉倫,他參選元朗錦綉花園選區,以1,826票壓倒當區做了27年的現任區議員邱帶娣,高出230票。他參選前,既沒往績也沒地區工作,參選猶如「爬上一個高山」,街坊求變心切促成登頂,「證明選民如果願意出嚟,民主聲音就會強」。杜和徐子見都積極參與雨傘運動,不會刻意掩飾經歷,杜嘉倫說:「我會好大方咁話畀大家聽,佔中期間我每晚都喺金鐘教牧站。有個別街坊話唔要建制派,渴望民主聲音。」

另一政治素人王振星出選太古城東區,以不足100票險勝新民黨的謝子祺。他強調既非「空降」亦非「傘兵」,自小在東區長大。今年初已建立社區網路,他認為參與雨傘運動不影響選情,太古城選民懂得判斷候選人政綱好壞,而非因候選人支持單一社會運動而投票。他希望當選後能凝聚分裂的市民,指黃絲、藍絲的分化對社會進步沒有意義可言。

前晚到票站替徐子見打氣的明愛專上學院客座教授何芝君指,素人參政不應以成敗論英雄,她曾以個人身份為徐子見等助選,當建制派在地區不得民心,中聯辦的鐵票仍難挽回敗勢,造就素人成功進擊建制巨人。
TREE GUN:最衰佔中啦

---
舊 11-24-15, 08:27 AM   #364
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

PSN  IDhigurash66442088
引用:
作者: knight-philip 查看文章

OT太多
先收口
其實你知唔知條白痴人妖係咩人做過啲乜?你估我話佢人妖單純因為佢扮女人?唔怪得國師未食藥都咁多人撐啦

你搵條劉馬車級數嘅傻佬話同游小姐佢哋一樣我堅覺得侮辱緊人囉

此篇文章於 11-24-15 08:36 AM 被 sugihara 編輯。
sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 08:58 AM   #365
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
不過白痴同親共派二擇我寧願選個白痴入去
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 09:29 AM   #366
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 真!DC 查看文章
不過白痴同親共派二擇我寧願選個白痴入去
由手機版發出
所以樓下個後生民賤聯點做得野都好, 我都吾會投佢, 佢地根本冇區議會議席都有資源做野, 吾會比實權佢地啦, 奈何個白鴿太廢, 又係D做左幾廿年食老本o既.......

舊 11-24-15, 09:43 AM   #367
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: sugihara 查看文章
其實你知唔知條白痴人妖係咩人做過啲乜?你估我話佢人妖單純因為佢扮女人?唔怪得國師未食藥都咁多人撐啦

你搵條劉馬車級數嘅傻佬話同游小姐佢哋一樣我堅覺得侮辱緊人囉
…嘥氣,喺佢地眼中根本冇分別

舊 11-24-15, 09:52 AM   #368
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: Kinny Riddle 查看文章
林忌觀察結論:

「利本土,不利大中華(本土傘兵勝,社民連敗)
利年輕,不利老餅(羅、區、柴、年輕民主黨勝 Becky 只輸三票,老餅民主黨敗)
利地區實幹,不利名氣空降(新民主同盟16席贏15席,陳家洛等敗)」

家下你班「大佬」真係不見棺材不流淚,居然要勞煩選民親自同你換乳鴿上位。再唔比乳鴿換血你白鴿黨等變燒味啦。再落去新同盟真係可以考慮向乳鴿挖角,順理成章成為新泛民龍頭,由得白鴿公文袋去死
準確d講應該係「溫和本土」,新民主同盟以外,金金大師係最好例子,
只係輸蘇西智(現任北區區議會主席)500票(2481:1975),
手法再調教下易入口d,再加d地區工作,下次再選哩區真係有機。
(當然,堅唔希望四年後水貨客仲係議題)
關大中華咩事,監硬攞黎對比,社記果d叫左翼吧。
社記人力全滅就簡單講,拉布原罪起碼無左10%票,但總體佢地都係比預期多左票。

此篇文章於 11-24-15 10:00 AM 被 2dn 編輯。
2dn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 09:56 AM   #369
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
作者: 2dn 查看文章
社記人力全滅就簡單講,拉布原罪起碼無左10%票,但總體佢地都係比預期多左票。
社記不如直接改名叫長毛連仲拉到票
人力 背後班主太多花生掛 lol

舊 11-24-15, 10:05 AM   #370
2dn
Crazy Gamer
趁熱影

註冊日期: Jul 2005
引用:
作者: JMi 查看文章
社記不如直接改名叫長毛連仲拉到票
人力 背後班主太多花生掛 lol
d花生係班網精花生友先會擺上心啫,
一般人提起社記人力,個腦就自動load個掟蕉畫面出來,無計。

舊 11-24-15, 10:11 AM   #371
JMi

註冊日期: Feb 2011
引用:
一般人提起社記人力,個腦就自動load個掟蕉畫面出來,無計。
上網一代先係勝負關鍵的話 就要諗下點解佢兩個賣唔出了...

舊 11-24-15, 10:13 AM   #372
david
The One

引用:
+1人非法集結

---
舊 11-24-15, 10:14 AM   #373
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
其實LOAD起掟蕉唔多會影響選情GA WOW

事實係人力D地區工作廢既印象仲大影響......

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-24-15, 10:17 AM   #374
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: GUSTAV 查看文章
其實LOAD起掟蕉唔多會影響選情GA WOW

事實係人力D地區工作廢既印象仲大影響......
原來佢地有架

舊 11-24-15, 10:18 AM   #375
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
原來佢地有架
咪就係冇貨LOR\\\\\\\

それが王者の戦いというものだ