Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後
PC電腦遊戲討論版>「艦隊これくしょん -艦これ-」秋季活動[渾作戰]開始 VOL.3
leotam3 10:29 AM 08-11-14
作者: rfdingo:
E6? 王點夜戰時,唔記得有無帶夜偵(有帶照明彈),Crt!....2x~5x (金剛/榛名 改2 11x~10x lv)
大和叫多d....不過未娶既大和級會燒資源燒死....

放隊長 + 輕母應急...我見有人會咁做

http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...27489&subbsn=0
呢位朋友仔雙大無娶,資源直線插水 (我現在1大和2金剛級覺得削血期勉強可以,未試雷巡cutin裝)

好彩無出過事.....
即係得超級北上大人打得入
打完e5睇情況再算

有問題,羽黑配連擊打唔打得入?
可唔可以長門x2+羽黑+北上大人+雙輕空?
得既我mi唔出羽黑啦.....
ouki 11:51 AM 08-11-14
E3玩野....=.=...入完一次BOSS係禁4為飛
rfdingo 02:07 PM 08-11-14
作者: leotam3:
即係得超級北上大人打得入
打完e5睇情況再算

有問題,羽黑配連擊打唔打得入?
可唔可以長門x2+羽黑+北上大人+雙輕空?
得既我mi唔出羽黑啦.....
甲太厚,無加成重巡都可能打唔入…
同埋…我得高雄是8xlv... 其他都只有4x,高雄al時已經用左了…無得試
anyone 03:38 PM 08-11-14
點解又比隻天津風我
E4搞掂

壯觀

rfdingo 05:47 PM 08-11-14
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...27926&subbsn=0

E6 水桶是你的好友.....
大井/北上:Lv99 20.3(3號)+15.5副+甲標
鈴谷/熊野:Lv97:20.3(3號)*2+瑞雲634+32電探
加賀: Lv99:流改+江草+烈風改+彩雲
大鳳: Lv128:烈風+友永+流改+彩雲
總索敵438 王點有飛機動畫不會歪掉
leotam3 05:47 PM 08-11-14
甲太厚,無加成重巡都可能打唔入…
同埋…我得高雄是8xlv... 其他都只有4x,高雄al時已經用左了…無得試
手上仲有70高雄,70摩耶同75羽黑,如果羽黑夠力就mi轉用高雄型
leotam3 05:51 PM 08-11-14
http://forum.gamer.com.tw/Co.php?bsn...27926&subbsn=0

E6 水桶是你的好友.....
大井/北上:Lv99 20.3(3號)+15.5副+甲標
鈴谷/熊野:Lv97:20.3(3號)*2+瑞雲634+32電探
加賀: Lv99:流改+江草+烈風改+彩雲
大鳳: Lv128:烈風+友永+流改+彩雲
總索敵438 王點有飛機動畫不會歪掉
航巡其中一隻轉重巡如果得就仲有希望
anyone 05:55 PM 08-11-14
重航巡用晒\/
rfdingo 06:11 PM 08-11-14
我無哂重巡航巡....試緊輕巡XDDDDDD

***Shxt 雷巡x2 輕巡x2 正母x2 入夜戰點....仲出埋公海...

http://wikiwiki.jp/kancolle/?AL%BA%E...EF#commentdrop
重巡or航巡が2隻でC
それ以外はランダム(Bは行かない)

實驗中
雷巡x2 輕巡x1 重巡x1 正母x2 上路(未確定穩定性)
會行下路,342索敵不會出海,會打第2場夜戰
anyone 06:26 PM 08-11-14
2正空換1正1輕有無效果?
rfdingo 06:29 PM 08-11-14
作者: anyone:
2正空換1正1輕有無效果?
聽講兩隻輕母先保證 兔夜戰
我估得1隻同無無分別,都是隨機
anyone 06:29 PM 08-11-14
咁就留隻40lv飛鷹到時試下先
rfdingo 06:52 PM 08-11-14
雷巡x2 輕巡x1 重巡x1 正母x2 隨機,下路可能夜2戰(36x索)
入到王點.......不過無支援打條春XDDDDD

* 用2重巡 2戰 2正母...不好麼...?
anyone 07:59 PM 08-11-14
重巡無貨剩喇
rfdingo 08:10 PM 08-11-14
我帶左兩隻3xlv既重巡入去....順便練....
輕機恒 08:22 PM 08-11-14
燒左2萬幾3萬燃,依家先打走E6 4-50%
leotam3 08:33 PM 08-11-14
又有問題,.
預2重巡打E6有冇問題
索敵會唔會唔夠?
夠既我留高雄+羽黑打E6
leotam3 08:33 PM 08-11-14
作者: anyone:
重巡無貨剩喇
你平時升乜
我LV低過你都有4隻LV6~70
rfdingo 08:37 PM 08-11-14
2重巡 2戰 2正母
上路,空母棲姬
最少要350索敵先會去到王點(剛剛348出公海...)

22x 制空+4 粒三色有效打飛機 (代價?...打王會R痕...)
rfdingo 08:40 PM 08-11-14
作者: 輕機恒:
燒左2萬幾3萬燃,依家先打走E6 4-50%
咩組合& 有無落支援?
輕機恒 08:56 PM 08-11-14
我好雜...無落支援
試過2戰2重1雷1正母
2雷2重2正母
3戰1雷2輕母....
1潛2戰2重1正母...

依家回歸原始
3戰1雷2輕母,輕母上要員
leotam3 09:02 PM 08-11-14
作者: 輕機恒:
我好雜...無落支援
試過2戰2重1雷1正母
2雷2重2正母
3戰1雷2輕母....
1潛2戰2重1正母...

依家回歸原始
3戰1雷2輕母,輕母上要員
冇大和級既我只有到時試2雷2重2正母
anyone 09:05 PM 08-11-14
作者: leotam3:
你平時升乜
我LV低過你都有4隻LV6~70
AL用
愛宕 60
利根 77
鈴谷 82
MI用
熊野71
最上40

其他最高32lv

升戰升潛升正空
輕機恒 09:14 PM 08-11-14
我隻大和由98 11萬經,依家已經打E6打到仲有2萬升99
anyone 09:15 PM 08-11-14
留左吃城98lv頭 依家差1/5左右
第一 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 20  ... 最後

返回主題版面