Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 07-23-08, 08:18 PM   #526
MS331
Game Master

註冊日期: Feb 2005
今日睇左第2次
第一次睇無睇過begin,之後睇番再去
知道d細節位再睇多次又有一番新感受,正
MS331 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-08, 08:24 PM   #527
AGK
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2004
Imax會上蝙蝠俠上到幾時?

只可惜遊戲太多, 時間太少
AGK 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-08, 08:58 PM   #528
Raymondz
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2002
想问下香港蝙蝠侠上画到几时呢?我想去香港看!!!

舊 07-23-08, 10:07 PM   #529
NARC
Game Master

註冊日期: Apr 2003
引用:
作者: sin_wong 查看文章
另外呢個係for joker的資料~睇戲前最好補習一下
咁你會更覺得TDK2係拍得好有heart
同埋會明白點解joker o係戲中的身世會有咁多個版本

http://www.wretch.cc/blog/yivenlalal...ackback3799427
THANK YOU!!係果本喇!!
the killing joke, 細個睇完就愛上joker
(容我ot一下)有冇人知香港會唔會有地方可以幫我訂到呢本?
本野1988年出架不過有個20週年紀念版
好想要好想要

心愛的男人還是要用鎖鏈綁住喔
NARC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-23-08, 10:25 PM   #530
御緣
Ultimate Gamer
一字記之曰"黑"

註冊日期: May 2002
原本上星期6想去睇IMAX版,不過冇晒位,之後去葵芳睇,一日竟然可以有18場,相信都冇咩戲可以 睇完之後真係好想睇IMAX版
不過有幾個小問題想問
1.小丑在警局用刀脅持一個警察借電話用時,我不明那把刀係邊到出黎?
2.知道BATMAN身份的會計師比BATMAN救左之後,是不是冇交代去向?其實佢未死的話,不論警察/BATMAN的敵人下一集大可叫佢上多一次電視

PS:其實如果唔係小丑用方法唔比會計師爆出黎,BATMAN一早輸左

舊 07-23-08, 10:59 PM   #531
月牙火介
God of Gamer
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
終於放假睇左,真係,本年必看好片,
能夠將漫畫英雄片拍出如此深度層次,基斯杜化路蘭導演功力無庸置疑。

The Dark Knight既Joker,亦毫無疑問必定會成為電影史上既殿堂級人物。

開場個稻草人scarecrow,係咪假扮?見佢好似同班偽Batman一伙

戲內既Joker的確好恐佈,同Batman講:你無野可以威脅到我。
咁既敵人真係吹唔脹抆唔長,到跌落樓要死仍然哈哈大笑...

想敲詐Batman條友上埋電視搞到比Joker點名追殺呢part又係神來之筆

炸船果part,罪犯太型
(同部份版友一樣,我都以為西裝友會按製而爆既係自己架船,
不過導演選擇左拍一個理想既結果)

雙面人,未真正作惡就收皮,感覺幾無奈...

亦同部份版友一樣,我都認為換過個女主角會令套戲更圓滿...
(Joker仲要讚佢 very beautiful,吹脹 )

舊 07-23-08, 11:04 PM   #532
月牙火介
《kofire》

註冊日期: Oct 2002
3DS Friend Code3093 7346 4244
XBox Live Gamertagkofire
引用:
作者: 御緣 查看文章
不過有幾個小問題想問
1.小丑在警局用刀脅持一個警察借電話用時,我不明那把刀係邊到出黎?
2.知道BATMAN身份的會計師比BATMAN救左之後,是不是冇交代去向?其實佢未死的話,不論警察/BATMAN的敵人下一集大可叫佢上多一次電視

PS:其實如果唔係小丑用方法唔比會計師爆出黎,BATMAN一早輸左

1.無睇錯果塊係玻璃,Batman爆既
2.無交代
p.s.可能Joker其實都唔想知Batman真身,會無左好多樂趣

舊 07-24-08, 12:27 AM   #533
野比伸太
Game Master
~退役長江部隊~

註冊日期: Nov 2003
引用:
作者: 月牙火介 查看文章
亦同部份版友一樣,我都認為換過個女主角會令套戲更圓滿... (Joker仲要讚佢 very beautiful,吹脹 )
仲有一句........係同佢老婆一樣咁靚....先死
琴晚睇左~真係正到爆,本來睇IMAX,不過要下星期.....等唔到,睇左普通版先
我都比9.5分,爭左少少係Joker做得太好~好到搶哂batman戲

"切勿模仿"
野比伸太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-08, 01:38 PM   #534
小雲天
Crazy Gamer
好多GAMR要玩

註冊日期: Oct 2006
PSN  IDCSFish
XBox Live GamertagCSFish360
睇完了岩岩,感覺好好有9分,音效一流,有壓迫感,內容有深度,不只是一般打打殺殺

Little Big Planet 創意之評測
近期所玩:Resistance 2、LBP、COD5、GEARS OF WAR 2、NBA2K9、FIFA09、DEAD SPACE
E兩個月買左三千幾蚊Game 破產
小雲天 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-08, 02:03 PM   #535
Ryokoryoko
Insane Gamer
師奶陳

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDJack-M
XBox Live GamertagJackYM
引用:
作者: 極真 查看文章
點解你地可以咁快睇完第一場然後買到第2場imax飛
我想買但黎緊個星期都爆哂,
你地預早幾耐之前買?
普通版我預早左一星期,但而家imax買下一個星期都冇哂
iMax賣飛係怪怪地。我之前一路keep住睇d status,都係所有場數大部份靚位都無曬。但我星期一朝早再睇,星期三第一場居然所有位都係available,所以既刻買飛。幾驚係kui system error, double book,點知睇完都無事。懷疑kui係唔係之前有hold位。

My Apps
Ryokoryoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-08, 02:28 PM   #536
玄武
Game Master
無品牌至上!

註冊日期: Apr 2005
PSN  IDcharlesiumHK
XBox Live GamertagCharles%20IUM
引用:
亦同部份版友一樣,我都認為換過個女主角會令套戲更圓滿...
(Joker仲要讚佢 very beautiful,吹脹 )
你唔係話要返上集o個個就同意....
不過其實佢都係因為高清累事o者
玄武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-08, 03:09 PM   #537
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004

好正
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-24-08, 03:23 PM   #538
hap3afrien
Game Master

Wii U IDfung_Lam90
3DS Friend Code0259 0644 3586
為左唔被捏所以上映以黎一直唔敢睇個post
而尋晩終於去左睇~

Joker wins
Joker由頭到尾都係大贏家,即使隻船無爆但佢都成功捉到好多人既心魔
佢入面話自己無原則(?唔記得個term)真係講得好好,無任何野規限到佢,可以控制到黒幫差佬甚至batman

但套戲幾乎無講Joker既内心,可能係佢有好堅定既'信念'所以從來都無動搖過
自己都唔似batman/twoface咁被感情支配
不過如果heath ledger無離開,可以拍多套The Joker Begins講下成魔之路就好la...
呢隻Joker真係攞滿分
rip

Batman我認為佢一直就比自己d原則規限住, 因為佢覺得暴力同埋正義可以解決問題
而我覺得Batman可以活到依家全靠有個好管家點化,如果唔係一早拎便當或者黒化埋

不過收尾我係覺得Batman係比Joker點醒左先會將twoface d野攬曬上身,
Batman唔係社會公認既hero所以唔可以比社會原則規限住, 如果唔係佢永遠都改變唔到個社會

Twoface...
完全比Joker玩弄係蠱掌之中
太單純la,戲入面以為靠正義可以解決問題,跟本唔明白社會有幾黒暗,亦係要batman一直幫佢解困,結果連batman都自身難保
佢遺容之後亦只係單純既暴走
我覺得佢會暴走完全係因為Bruce/Batman蹤壞左佢

電單車避到牆但避唔到燈柱

香港警方似乎無對付cosplay人仕既方案

舊 07-25-08, 12:42 AM   #539
KIM
Ωmega αlpha™
GAF足球隊金虎拾號

註冊日期: Mar 2002
3DS Friend Code4596 9545 7662
PSN  IDGOUFKING
XBox Live GamertagGOUFKING
我又開始想到, 套電影想帶出大美國主義~~~
Batman(美國)太正義的原故, 引來JOKER(反美國家/恐怖份子)呢類人物要出來破壞法己~~~
而JOKER所作的惡行, 就反而令國民對BATMAN的行為生厭~~~!

最後, 雖然大家唔明白, 但BATMAN仍在黑暗中, 作為全城市(世界)的守衛者~!!!
亞美利堅, 萬歲!!!

引用:
作者: hap3afrien 查看文章
....香港警方似乎無對付cosplay人仕既方案
只因JACKY CHAN未出場~~~

KIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-08, 12:58 AM   #540
勇者仁傑
Junior Member

註冊日期: Apr 2005
引用:

1.無睇錯果塊係玻璃,Batman爆既
2.無交代
p.s.可能Joker其實都唔想知Batman真身,會無左好多樂趣
1. 我無睇錯係鏡片碎來的, 不是刀
勇者仁傑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-08, 01:08 AM   #541
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: Raymondz 查看文章
想问下香港蝙蝠侠上画到几时呢?我想去香港看!!!
香港不會公佈一齣電影上畫到何時的. 所以想看就要快~
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-08, 01:11 AM   #542
ahleung
The One
Bannnned

無關痛癢一問

batman 同 rachel 由 penthouse 跌落街果幕, batman好似無用咩方法緩衝, 點解無事既?
舊 07-25-08, 09:05 AM   #543
hap3afrien
Game Master

引用:
作者: 勇者仁傑 查看文章
1. 我無睇錯係鏡片碎來的, 不是刀
Joker坐係地下逗個差佬時,Joker頭頂窗門個凹位有玻璃碎
開頭講刀時仲意為會拎塊玻璃飛佢

引用:
作者: ahleung 查看文章
無關痛癢一問

batman 同 rachel 由 penthouse 跌落街果幕, batman好似無用咩方法緩衝, 點解無事既?
拎Dent黎做緩衝

此篇文章於 07-25-08 09:08 AM 被 hap3afrien 編輯。
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-08, 02:27 PM   #544
ahleung
The One
Bannnned

引用:
作者: murai 查看文章
有電子記憶既斗篷做緩衝麻...
我就係一路留意住件斗篷, 但佢無啟動到. (一啟動應該會硬左變到好似滑翔傘咁)
舊 07-25-08, 02:58 PM   #545
hap3afrien
Game Master

引用:
作者: murai 查看文章
你係咪記錯左....

果幕邊有DENT呀...

有電子記憶既斗篷做緩衝麻...

睇得太快以為講twoface果度

舊 07-25-08, 03:03 PM   #546
sigma
BAN!!BAN!!

註冊日期: Sep 2003
引用:
我就係一路留意住件斗篷, 但佢無啟動到. (一啟動應該會硬左變到好似滑翔傘咁)
我都留意到
但可能趺左落架車所以都算係有野綬沖

有度batman捉左個黑社會既起幾層高掉佢落街整斷佢對腳 佢跳落去果陣都冇通到電開對翼

尋日去圓方house 6睇套野$50 2個半鐘 真係值回票價 但係因為長過頭冇地鐵返屋企 又用多幾廿蚊

網上女性權益守護神
sigma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-08, 03:08 PM   #547
hap3afrien
Game Master

引用:
作者: sigma 查看文章
我都留意到
但可能趺左落架車所以都算係有野綬沖

有度batman捉左個黑社會既起幾層高掉佢落街整斷佢對腳 佢跳落去果陣都冇通到電開對翼

尋日去圓方house 6睇套野$50 2個半鐘 真係值回票價 但係因為長過頭冇地鐵返屋企 又用多幾廿蚊
一個被逼一個自願又點同
佢仲要係有高科技既忍者

問番第一集d野...
光頭佬係教主?點解仲廢過師父
電單車係唔係一早設定好可以由裝甲車脱出?

此篇文章於 07-25-08 03:20 PM 被 hap3afrien 編輯。
hap3afrien 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-08, 03:30 PM   #548
Mazinger-Z

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: hap3afrien 查看文章
一個被逼一個自願又點同
佢仲要係有高科技既忍者

問番第一集d野...
光頭佬係教主?點解仲廢過師父
電單車係唔係一早設定好可以由裝甲車脱出?
光頭佬之不過係用來掩飾~師父先至係真既忍者大師~

舊 07-25-08, 03:34 PM   #549
red

引用:
我琴日睇第2次,係就黎趺落架車果刻係有開到的(好似)
red 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-25-08, 03:58 PM   #550
com1010hkjp
‧唔知咩兔 .

PSN  IDcom1010hk
唔知大家有冇想過

船果段

如果小丑玩野,個引爆器其實引爆自己果架船會點

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[DATA] Game Makers 商標出願情報 neo2046 電視遊戲討論版 242 02-21-24 12:01 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.39 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1033 12-19-08 07:21 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.36 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1007 08-03-08 02:37 AM

現在的時間是 03:55 PM

手機版 | APP版