Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-25-13, 04:24 PM   #801
nefrezx
God of Gamer

註冊日期: Mar 2006
引用:
全ワールド 緊急メンテナンス作業 終了時間変更のお知らせ(8/25)
現在実施しております全ワールドの緊急メンテナンス作業について、終了時刻を8月25日(日) 17:05頃に変更させていただきます。

お客様にはご迷惑をおかけいたしますが、ご了承いただけますようお願いいたします。

記

日 時:2013年8月25日(日) 16:00より17:05頃まで
    ※終了予定時刻に関しては、状況により変更する場合があります。

対 象:ファイナルファンタジーXIV: 新生エオルゼアをご利用のお客様
入返Bahamut繼續
nefrezx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 04:38 PM   #802
seetold
Eternal Flame™
真貧窮堅冇錢....

註冊日期: Sep 2002
XBox Live Gamertagseetold
請問有冇非哈巴玩家一齊玩?
依家係Titan自閉中
完全唔明se搞咩未正式開已經爆server

舊 08-25-13, 04:46 PM   #803
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
引用:
作者: seetold 查看文章
依家係Titan自閉中
我日Titan
不過27號先有得玩
巴術士得20級

舊 08-25-13, 05:25 PM   #804
Eking

註冊日期: Feb 2006
引用:
作者: seetold 查看文章
依家係Titan自閉中
同se冇關吧...本來就係台/港2邊都只選1個server 造成....其實好多港台公會1.0時 選server 經走左去aegis.....同以往一樣.....基本上台suggest server都差唔多一定爆, 你要諗下baha 本身1.0時已經係高人數server

此篇文章於 08-25-13 05:30 PM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 05:29 PM   #805
Eking

引用:
作者: tsubuma 查看文章
怎樣組隊?
同其他online game差唔多....加人....
如果係隨機副本/ 訓練 的, 就一定係 1坦1補2dps, 你用什麼class 排就先決定你是什麼

坦 : 劍/斧/聖/戰
dps : 槍/弓/拳/咒/巴/龍/武/召/黑/吟
補 : 幻/學

自組人員跑副本 就冇限制, 之前公會有人用4巴打....... (自組的要用跑到副本.....)

此篇文章於 08-25-13 05:31 PM 被 Eking 編輯。
Eking 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 05:31 PM   #806
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
岩岩試下用部腦RUN BENCHMARK
1920X1080 標準(NOTBOOK) SCORE:1235.....
ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 05:32 PM   #807
Eking

引用:
作者: ayato 查看文章
岩岩試下用部腦RUN BENCHMARK
1920X1080 標準(NOTBOOK) SCORE:1235.....
lol, 用什麼 cpu/ gpu ?

我用 lenovo y500 3980分~ (i7 + n650m)

舊 08-25-13, 05:35 PM   #808
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: Eking 查看文章
lol, 用什麼 cpu/ gpu ?

我用 lenovo y500 3980分~ (i7 + n650m)

ayato 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 05:37 PM   #809
Eking

dc .... 有 1200 算係咁......

舊 08-25-13, 05:51 PM   #810
okabe

註冊日期: Aug 2002
引用:
dc .... 有 1200 算係咁......
佢仲要走去行1920.....
真係有 1200 算係咁
改行1024SET最弱EFFECT應該勉強行到
okabe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 06:33 PM   #811
tsubuma
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2008
引用:
同其他online game差唔多....加人....
如果係隨機副本/ 訓練 的, 就一定係 1坦1補2dps, 你用什麼class 排就先決定你是什麼

坦 : 劍/斧/聖/戰
dps : 槍/弓/拳/咒/巴/龍/武/召/黑/吟
補 : 幻/學

自組人員跑副本 就冇限制, 之前公會有人用4巴打....... (自組的要用跑到副本.....)
THX, 去哪裏SET 副本, 本人第一次玩ONLINE
tsubuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 07:35 PM   #812
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
無early access 既話„ ps3 碟入面個code 係吾係未入到住?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 07:49 PM   #813
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
死!心郁郁想買碟版...
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 08:07 PM   #814
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
ファイナルファンタジー14 PS3版のトロフィー
http://psnprofiles.com/trophies/2096...ang=jp#content

トロフィー リスト

真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-25-13, 11:44 PM   #815
whitecloud
Insane Gamer
喧嘩上等!

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDMikagerai
想問下.....我p3版之前係beta tester....phase4 時有先行login過,psn 比我dl的都是client 版....
今日買左碟,安裝時發現好似同的phase4 dl 的一樣(等於唔使install)....咁係唔係表示的買碟裝係多餘??
phase4個client 版到27號要唔要入一次正式code ga? (碟版個code 未用)

舊 08-25-13, 11:57 PM   #816
tallken
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2004
XBox Live Gamertagtallkenwong
引用:
作者: whitecloud 查看文章
想問下.....我p3版之前係beta tester....phase4 時有先行login過,psn 比我dl的都是client 版....
今日買左碟,安裝時發現好似同的phase4 dl 的一樣(等於唔使install)....咁係唔係表示的買碟裝係多餘??
phase4個client 版到27號要唔要入一次正式code ga? (碟版個code 未用)

我同cloud兄有 近似 的問題, 我不是beta tester....

今日買了PS3 碟版 剛輸入預約特典序號→下載遊戲中........6451 MB, 到正日是不是 不用入碟install,
只雖入正式code ???
tallken 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-13, 12:04 AM   #817
whitecloud
喧嘩上等!

引用:
作者: tallken 查看文章
我同cloud兄有 近似 的問題, 我不是beta tester....

今日買了PS3 碟版 剛輸入預約特典序號→下載遊戲中........6451 MB, 到正日是不是 不用入碟install,
只雖入正式code ???
你的是預約特典序號(early access)吧? 常理來說你不用入碟install 了 (主程式在HDD度了),正日update data可以了.......

我冇預約特典,只好在正日login ; ;

未到正日碟入面個code 未用得(不計預約特典code)

此篇文章於 08-26-13 12:07 AM 被 whitecloud 編輯。
whitecloud 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-13, 12:09 AM   #818
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

註冊日期: Jan 2003
Oops...我PS3都有個主程式,咁我買左隻碟咪蠢左 ? a
不過我都係冇 Early Access,咁即係27號用之前 Beta Phase 4 個主程式就玩到 ? a

舊 08-26-13, 12:14 AM   #819
whitecloud
喧嘩上等!

引用:
作者: Marco 查看文章
Oops...我PS3都有個主程式,咁我買左隻碟咪蠢左 ? a
不過我都係冇 Early Access,咁即係27號用之前 Beta Phase 4 個主程式就玩到 ? a
正是同一個問題.....

舊 08-26-13, 12:18 AM   #820
Eking

你買碟係為左register code ,冇register正式玩唔到.....

舊 08-26-13, 12:18 AM   #821
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

算了,正日揭曉 (希望Bahamut仲可以入到啦)

舊 08-26-13, 12:18 AM   #822
ist
Game Master
.

註冊日期: Mar 2003
無論你部機有咩,你都"一定"要買實game或PSN版,當係開game key吧

你直接向ps3按入隻實GAME或 PSN版會話比你聽有無野要裝,咩都吾駛搞

記得日版用日PSN ACC

無EA就等27號,就係0甘簡單

舊 08-26-13, 12:34 AM   #823
Marco
The One
¬(゜~゜)Γ~

咁買 PS3 版,如果想玩 PC 版的話駛唔駛另外再買多次 PC 版 ?
(以前FF11時我買PS2版,只要PC有 Game Client就可以Login PS2 用的 account 玩)

舊 08-26-13, 12:42 AM   #824
真十人€
Game Master

註冊日期: Jul 2002
PSN  IDhokcjp
正常情況下(日本),訂咗game應該只係收到early access code,隻game 碟係未正式出 。

引用:
作者: Marco 查看文章
咁買 PS3 版,如果想玩 PC 版的話駛唔駛另外再買多次 PC 版 ?
(以前FF11時我買PS2版,只要PC有 Game Client就可以Login PS2 用的 account 玩)
要買哂兩個版本。
真十人€ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-13, 12:51 AM   #825
kamkam
匿名的好友

註冊日期: Dec 2003
PSN  IDRainie--v3v
我想問係未入到ps3個12位code?thx

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
<未完>Final Fantasy XIII まだお仕事は終わらなそうです! neo2046 電視遊戲討論版 766 09-17-14 07:29 PM
[動畫] 『FINAL FANTASY Vll ADVENT CHILDREN COMPLETE』Blu-ray版 好評発売中 money 日本動漫畫討論版 400 07-19-09 04:43 PM
m(_ _)m~~真真正正嘅Final Fantasy online imgahou PC電腦遊戲討論版 21 12-05-07 04:33 PM
[NDS] Final Fantasy III -Vol 2- Shing 手提遊戲機討論版 428 02-02-07 02:28 PM

現在的時間是 02:10 AM

手機版 | APP版