Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-07-16, 09:12 PM   #2351
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
『機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ』公式HPを更新!

【Story】
第31話「無音の戦争」 の情報を追加
http://g-tekketsu.com/2nd/story/
【Mobile Suit】
ゲイレール・シャルフリヒター の情報を追加
フレック・グレイズ の情報を追加
ジルダ の情報を追加
http://g-tekketsu.com/2nd/ms/
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 09:18 PM   #2352
大山椒魚
God of Gamer
......

註冊日期: Sep 2002
1.高木死定了
2.拉斯頓感覺到鬍子既惡意,作為人渣,無命令就唔作思考,作為人,威脅唔到高木兄妹就唔理。看來要為成長付出沉重代價了,高達駕駛員候補。
3.面具佬利用三明破局,然後鐵面具降臨黃雀在後,是這個展開?

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-07-16, 09:22 PM   #2353
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
似發現真相後高木絕體絕命時, 阿斯東想幫高木檔, 但高木覺得自己好無用, 所以推開阿斯東然後GG, 叫阿斯東好好照顧阿妹

然後阿斯東妹妹GET
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-16, 12:55 AM   #2354
fmptsrhk
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
餅乾有妹 -> 死
咖喱咖喱有妹 -> 死 -> 第二季吐返...
高木有妹 -> 要死嗎??
fmptsrhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-16, 07:03 AM   #2355
ZeroChow
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
餅乾有妹 -> 死
編劇非常痛恨有妹的男人
ZeroChow 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-16, 08:20 AM   #2356
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 野良猫 查看文章
雖然高木便當味濃,但感覺會由阿斯東頂上

不過高木真係幾隨波續流,要佢離開主力部隊主持大局非常唔掂
留响團長身邊反而仲好
感覺會係阿斯東死令高木醒覺
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-16, 09:01 AM   #2357
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 神龍 查看文章
快d拎鎚仔打死個反骨仔
唔駛用鎚嘅,用鎗砰砰砰就得~

引用:
作者: fmptsrhk 查看文章
餅乾有妹 -> 死
死;講返,嘰哩嘰哩/冰棒/包發瘟佢似唔係講笑,佢可能無咗部份記憶,甚至變咗改造人,唔係好知自己係乜水,凈記得對朱古力嘅仇恨

引用:
作者: ZeroChow 查看文章
編劇非常痛恨有妹的男人
可能係童年陰影

引用:
作者: 真!DC 查看文章
感覺會係阿斯東死令高木醒覺
感覺上一係兩個都拎,一係兩個都唔拎(依OP 斷估)

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-16, 01:01 PM   #2358
qwe
Game Master

OP會隨劇情需要加減人...
舊 11-08-16, 01:49 PM   #2359
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: qwe 查看文章
OP會隨劇情需要加減人...
剩下妹子「獨守空房」

舊 11-08-16, 01:57 PM   #2360
aquarius
Game Master

註冊日期: Apr 2007
第二季個頭開得好平淡
aquarius 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-08-16, 02:28 PM   #2361
ゆり

註冊日期: Nov 2004
我可唔可以期待下話一開始係天到有支錘飛落地

舊 11-08-16, 03:27 PM   #2362
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: aquarius 查看文章
第二季個頭開得好平淡
證明「武力介入」仲未出現;無咁衝擊就係,叫四平八穩,第三四話算打得唔錯,好睇過上季對青蛙高達

引用:
作者: ゆり 查看文章
我可唔可以期待下話一開始係天到有支錘飛落地
上季一嘢衝過嚟一嘢用劍插爆咗隻青蛙,快到連配音都慳番,好期待有咁嘅場面。

舊 11-13-16, 06:13 PM   #2363
ゆり

註冊日期: Nov 2004
高木支死旗插死左第2個

舊 11-13-16, 06:57 PM   #2364
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

引用:
作者: ゆり 查看文章
高木支死旗插死左第2個
到最後都唔會死既機會好大~不過佢身邊既人死晒~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-16, 09:07 PM   #2365
肉羊哩咖
griffin611

第卅二話:

1. 一開頭朱古力開無雙,幾好睇
2. 朱古力完全克服到青蛙厚裝甲嘅優勢;初頭有少少驚佢同鐵華反面
3. 巴巴托斯出場無預期中咁有型;阿東死成個過程十足上季昭宏細佬死嗰幕,不過感動好多
4. 昭宏扯晒火,勁!好鬼有古感仔feel;個二五係人都出賣嘅,抵死。
5. 第二幕戰鬥仲精彩,爆晒seed嘅昭宏真情係隻神魔;白毛終於明白佢同三明個差距,估佢唔敢再揸MS
6. 盤二五嗰度真係以為三明就咁就嚟,佢個表情係成個殺手模全開
7. 最係朱古力都係出朱古力嚟氹三明
8. 上季達卡奇/高木都爭啲死過翻生,今次,感覺佢終於成為一個男人~

舊 11-13-16, 11:29 PM   #2366
qwe
Game Master

3槍便宜左個25
舊 11-13-16, 11:34 PM   #2367
supermanlady
The One
あかん

註冊日期: Aug 2003
引用:
supermanlady 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-16, 03:39 AM   #2368
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
"重講咁多做乜? 打q 死佢啦(拔槍)"
"大佬等我黎!"

舊 11-14-16, 08:20 AM   #2369
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 神龍 查看文章
"重講咁多做乜? 打q 死佢啦(拔槍)"
"大佬等我黎!"
「阿仁,你都知公司入面有二五仔。」
「知道呀琛哥,等我搞掂佢。」
「點搞掂?」
「搵佢出嚟殺咗佢!」

舊 11-14-16, 10:12 AM   #2370
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
未睇就俾你地透晒....

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-16, 10:14 AM   #2371
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: fami~yan 查看文章
未睇就俾你地透晒....
Sorry, sorry, sorry!

有鴨志,啫係有得打

此篇文章於 11-14-16 10:17 AM 被 肉羊哩咖 編輯。
舊 11-14-16, 03:03 PM   #2372
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
高木腦衝+刀靶仔跑出去送死有D夾硬黎

果一段個戰況點睇都係蘿莉控朱古力有利,係對方角度根本無必要放低把刀再去吹個理由呃兩件死小孩

佢地未黎地球前自己都已經知道依家無團長直接order係唔可以對號角既部隊落手,實在無可能比個25仔老點咁耐仲咁信個外人然後開波,
先唔好講你要死幾多自己人,隨便出手殺錯對像時對你鐵華團個後果隨時衰過你當團長無到唔郁手

英國說大家抱團死

此篇文章於 11-14-16 03:05 PM 被 細路翔 編輯。
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-14-16, 03:34 PM   #2373
肉羊哩咖
griffin611

引用:
作者: 細路翔 查看文章
高木腦衝+刀靶仔跑出去送死有D夾硬黎

果一段個戰況點睇都係蘿莉控朱古力有利,係對方角度根本無必要放低把刀再去吹個理由呃兩件死小孩

佢地未黎地球前自己都已經知道依家無團長直接order係唔可以對號角既部隊落手,實在無可能比個25仔老點咁耐仲咁信個外人然後開波,
先唔好講你要死幾多自己人,隨便出手殺錯對像時對你鐵華團個後果隨時衰過你當團長無到唔郁手
老細唔係無道理,咁可以拗話係兩條入世未深嘅細路;好多時 A信B,B信C,咁A就自然咁去信C,點知係B同C夾埋嚟整A嘅~

咁唔話細路,你見出面好多老乜乜都當初咪又畀嗰條「一男子」呃到氹氹轉,都係咁嚟

朱古力問班細路係咪受咗團長指使,呢個位佢哋識停就無事,點知可能錯以為去到咁焗住上,無彎轉而出事。#都係太年輕所犯嘅錯

舊 11-14-16, 07:47 PM   #2374
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
某程度上高木死左無誤
25三槍太便宜,大叔唔係夾死唔爽
最後都係號角內部陰謀角力

舊 11-14-16, 08:29 PM   #2375
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
朱古力開咗聲先,今鋪高木點都怪罪唔到去朱古力度
基友死咗又報唔到仇…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 06:29 AM

手機版 | APP版