Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 04-07-17, 07:50 AM   #3626
damndamn545
Junior Member

註冊日期: Dec 2005

上網search一search rail gun係咪咁難?
damndamn545 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 10:36 AM   #3627
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
http://g-matome.com/archives/post-31859.html

ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 10:42 AM   #3628
Sito
Ultimate Gamer
人修羅

註冊日期: Mar 2011
繼馬場英雄之後……
Sito 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 10:45 AM   #3629
STRIFE
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDOvErKilL6517
XBox Live Gamertag日psn: Lighting6517
又夠膽死講出黎喎

舊 04-07-17, 11:01 AM   #3630
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
套用黃子華果句

"呀子華,你可唔可以解釋一下,點解你可以做得咁差?"

"其實我可以做得更差"

舊 04-07-17, 11:06 AM   #3631
hiyoko
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2007
引用:
作者: 尼路 查看文章
咁現實中的電磁砲都係實心彈之嘛,本身電磁砲個原理就唔需要乜野特殊彈頭,單純速度越快威力越大,只係需要一個夠硬的載體去承受個加速度而唔解體,HE彈之類反而有可能令到威力下降(速度太快穿過目標引信都唔爆/結構弱左中途爆左,事實上都唔需要多個少少所謂威力……睇返上面條式就知……)...簡單講就係穿你唔過就撞死你的武器…… (雖然佢係射釘但本質咪又電磁砲一支)
還是那個戲外的問題,你搵件跟現實兵器差不多性能,但又要老吹做「禁武」等級,一開始已夠缺乏表現同說服力啦
hiyoko 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 12:29 PM   #3632
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
加個設定話鐵釘係有人係入面負責修正軌道黎正確打中敵人咪得
又解釋到佢個高命中率,又解釋到點解係禁武
由手機版發出
issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 01:36 PM   #3633
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
其實算高命中率咩?只係一次過用一堆打一大塊AREA盲拳打死老師父O者...

舊 04-07-17, 01:43 PM   #3634
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
大氣層外打落地表命中誤差咁少仲唔高命中嗎
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 01:43 PM   #3635
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: Rance 查看文章
其實算高命中率咩?只係一次過用一堆打一大塊AREA盲拳打死老師父O者...
係,其實旁邊miss左好多支

GBF:839720

Fate/GO: 338849498 (90等)呆毛吾王 SiKi(被迫凍結中) , 644590007(90等)金閃閃/呆毛吾王 SiKi)
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 01:59 PM   #3636
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
係,其實旁邊miss左好多支
友軍係隔離wor
點解唔見其他號角MS被插到變箭豬
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 02:26 PM   #3637
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
其實只要加支放大版艦炮級魔劍,由宇宙直射地面就合理好多。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 03:13 PM   #3638
肉羊哩咖
griffin611

註冊日期: May 2008
個扑堅定流㗎?因為個聲優玩殘成套嘢?! 你真係咁鍾意點解唔畀佢最後坐正成為大嬴家先? 起碼唔會搞到而家咁, 鬍鬚大叔無喇喇變身成為「民主之父」扭得咁核突先吖? 都好話澳加極速弱智化同埋無喇喇退場喇

肉羊哩咖 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 03:24 PM   #3639
Rance
The One
ガハハ

咖哩咖哩加戲份人無咩大影響O既O者,
成套劇最大問題係朱古力低能化....佢地有無打算解釋下發生咩事寫D咁野?

【マジかよ】『鉄血のオルフェンズ』はクーデリア含む全滅ENDも考えてた。岡田麿里さんの提案で全滅回避に
http://blog.esuteru.com/archives/20011770.html

舊 04-07-17, 03:30 PM   #3640
真!DC
Banned User
奉行我道

引用:
咖哩咖哩加戲份人無咩大影響O既O者,
成套劇最大問題係朱古力低能化....佢地有無打算解釋下發生咩事寫D咁野?
哩點最想知
製作組受左咩刺激
同埋想製作組解釋下佢成日笑乜
由手機版發出
舊 04-07-17, 03:31 PM   #3641
高級嘍囉
Crazy Gamer

註冊日期: May 2007
3DS Friend Code4038 6395 0913
PSN  IDtimen1972
XBox Live Gamertagtimen1972
引用:
作者: 肉羊哩咖 查看文章
個扑堅定流㗎?因為個聲優玩殘成套嘢?! 你真係咁鍾意點解唔畀佢最後坐正成為大嬴家先? 起碼唔會搞到而家咁, 鬍鬚大叔無喇喇變身成為「民主之父」扭得咁核突先吖? 都好話澳加極速弱智化同埋無喇喇退場喇
對於個結局我冇咩投訴,只不過係對中間嘅劇情唔滿意。鐵華團朱古力哩類人生被扭曲咗嘅人,只能在亂世中生存,就算好彩捱到去最後和平都唔會被大眾接受。
高級嘍囉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 03:37 PM   #3642
Rance
The One
ガハハ

引用:
作者: 真!DC 查看文章
哩點最想知
製作組受左咩刺激
同埋想製作組解釋下佢成日笑乜
由手機版發出

舊 04-07-17, 04:46 PM   #3643
Rance
The One
ガハハ

https://www.ptt.cc/bbs/GUNDAM/M.1491544247.A.563.html

有無訪問原文睇下....
長井 岡田呢兩個人真係弱智的...

此篇文章於 04-07-17 05:13 PM 被 Rance 編輯。
Rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 04:58 PM   #3644
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
如果係真都真係……想寫反面教材都唔係咁嘛……又唔係某國唔洗咁政治正確掛……

舊 04-07-17, 05:12 PM   #3645
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
如果個材質入到大氣層唔會燒成灰,以個支野既體積同質量100km/s既速度會直接打穿地表引發津波先係

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 05:26 PM   #3646
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
監督的設定
阿格尼是用格鬥戰的,所以巧克力的雙刀是從原本女武神機帶過來的

(但是...主魔模型當時明明就是寫バエル.ソード
主力武裝就是這兩把劍,正是阿格尼當時人機一體強大的證明
現在說那兩把劍是從女武神帶過來,其實阿格尼是打空手格鬥??)

以後應該信笨大說明書定監督設定?
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 06:24 PM   #3647
Irwin
愛.ROCK.友

註冊日期: Aug 2006
PSN  IDlrwin
XBox Live Gamertagsirwinho
引用:
作者: 野良猫 查看文章
監督的設定
阿格尼是用格鬥戰的,所以巧克力的雙刀是從原本女武神機帶過來的

(但是...主魔模型當時明明就是寫バエル.ソード
主力武裝就是這兩把劍,正是阿格尼當時人機一體強大的證明
現在說那兩把劍是從女武神帶過來,其實阿格尼是打空手格鬥??)

以後應該信笨大說明書定監督設定?

說明書只是菜譜,實際跟唔跟菜譜煮碟野出來都係要睇廚師…
「機體設定做晒啦,之後你點改係你的事」

<------------時間------------>
工作搵錢                  買GAME打機

時間,永遠不夠用似的。 <>
Irwin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-17, 06:38 PM   #3648
真!DC
Banned User
奉行我道

過左三百年傳傳下唔同左好平常
由手機版發出

此篇文章於 04-07-17 08:32 PM 被 真!DC 編輯。
舊 04-07-17, 06:39 PM   #3649
luciferdark

註冊日期: Feb 2003
引用:
https://www.ptt.cc/bbs/GUNDAM/M.1491544247.A.563.html

有無訪問原文睇下....
長井 岡田呢兩個人真係弱智的...
K島有
http://elsa.komica.org/15/pixmicat.php?res=498823

舊 04-07-17, 07:29 PM   #3650
(=v=)b
    ↓青蛙馬沙↓

註冊日期: Nov 2005
XBox Live Gamertagnoel lai
Smile

3明用壓倒性既機動力打贏ma~之後話ma太快~魔劍射唔中~但係可以直擊3明~

任暴雨下 志向未倒下 雨傘是一朵朵的花 不枯也不散
(=v=)b 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Gundam, 機動戦士ガンダム 鉄血のオルフェンズ, 鐵血孤兒

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 監督:水島精二 X 脚本:虚淵玄 新作映画「楽園追放」11月15日公開決定!丨東映アニメーション制作 money 日本動漫畫討論版 93 01-27-24 04:49 PM
[動畫] あの花スタッフ最新作「心が叫びたがってるんだ」9月19日公開丨監督:長井龍雪 A-1 Pictures制作 money 日本動漫畫討論版 129 11-28-19 05:23 PM
[動畫] 「天体のメソッド」総合THREAD丨原案・脚本 久弥直樹 money 日本動漫畫討論版 113 10-30-19 03:32 PM
[動畫] 「乱歩奇譚 Game of Laplace」#01「人間椅子(前編)」丨監督:岸誠二 脚本:上江洲誠 money 日本動漫畫討論版 70 09-19-15 02:26 PM
[動畫] 「UN-GO」第1話「舞踏会の殺人」丨水島精二監督 會川昇脚本 ボンズ制作 money 日本動漫畫討論版 23 11-20-11 12:30 PM

現在的時間是 02:32 AM

手機版 | APP版