Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 02-24-20, 08:10 PM   #1
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
隱形人 The Invisible Man 2月27日上映

《隱形人》是一部預定於2020年上映的美國科幻心理恐怖片,由雷·沃納爾編劇和執導。該片改編自H·G·威爾斯的同名小說,為1933年同名電影的重啟作。主演包括伊莉莎白·莫斯、奧利弗·傑克森-科恩、歐帝斯·哈吉、絲托姆·瑞德和哈莉特·黛爾。

GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-24-20, 09:47 PM   #2
肉羊哩咖
God of Gamer
griffin611

註冊日期: May 2008
係咪仲接住個 “Dark Universe” 㗎?

舊 02-24-20, 09:59 PM   #3
GreenTea
Administrator

註冊日期: May 2007
本來雄心壯志的「Dark Universe」計劃首先因爲2014年《德古拉伯爵:血魔降生 | 德古拉:永咒傳奇》失利後被逼延遲開始,後來正式宣佈計劃啟動並一口氣公佈多部作品的選角,再因為2017年新版《盜墓迷城 | 神鬼傳奇》票房口碑雙失,計劃終需即時被叫停。原定由 Johnny Depp 做主角的《隱形人》已改頭換面,由 Oliver Jackson-Cohen 飾演隱形人,以獨立作品姿態於2020年與觀眾見面。
https://oneyeasee.com/%E9%9A%B1%E5%B...0%90%E5%91%8A/

Dark Universe 已經叫停左 我諗有排都唔再提
由手機版發出
GreenTea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-29-20, 07:41 PM   #4
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
睇咗,不再Dark Universe之後呢套係獨立Sci-Fi Horror, 明顯low budget但氣氛幾好幾緊張,茄汁又大放題,後面玩下扭橋⋯ 直到結局誰人笑到最後真係好有黑色幽默

呢套一粒名星都冇,女主尊容亦令人不能理解男主角為何咁堅持⋯ 但堅好睇過靚佬湯dummy好多呢

此篇文章於 02-29-20 07:50 PM 被 C.Ryo 編輯。
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-20, 05:14 AM   #5
肉羊哩咖
griffin611

星期四先去睇。女主角 Elisabeth Moss 係好戲之人,電視劇由 The West Wing 做總統個么女,去到 Mad Man 再到 The Handmaiden's Tale 拎好多獎,電影運就麻麻,舊年佢有份主演嗰套 The Kitchen 仆到~

舊 03-01-20, 01:46 PM   #6
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
女主好戲無懷疑,只為又係一套女主個人表演電影,不過真係唔係靚女

C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-16-20, 06:28 AM   #7
肉羊哩咖
griffin611

衰婆,你真係當我隱咗形呀?!

經過兩番轉折之後,終於「冒死」去今日睇咗,戲院都係咁上下多人,不過之後變返播舊片就唔知。

套戲真係好睇,好緊張,女主角由頭到尾担晒,絕對係「攞獎」戲。你有睇過導演之前套 Upgrade (又係低成本科幻片,好正,推介),用咗好多近似嘅特技,同情節你大致都估到係點。講到「裡拳」,呢套好明顯講呢味,但係易入口。

引用:
作者: C.Ryo 查看文章
女主尊容亦令人不能理解男主角為何咁堅持⋯
連女主角本人都質疑,點解個衰人係都要釘住佢~ 可能覺得佢易控制掛?

舊 03-17-20, 01:31 PM   #8
肉羊哩咖
griffin611

Universal 因為「中國病毒」肆虐,將呢套,同埋 The Hunt,Emma,(以上本週五)同埋 4月上嘅 Trolls:World Tour (4月同開畫一齊)都放上 VOD 平台畀人租,US$19.99 有 48粒鐘過你睇。
https://www.hollywoodreporter.com/ne...iately-1284844

按:紐約市同 LA 全部戲院關門,有院線都 17開始全部暫停營業。

此篇文章於 03-17-20 02:48 PM 被 肉羊哩咖 編輯。
肉羊哩咖 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 07-10-20, 04:49 AM   #9
肉羊哩咖
griffin611

呢排終於由只可租變做可租可買,不過個價高企,落唔到手住~

老老實實,唔知係咪受部戲影響,而家上咗車第一時間鎖門。

舊 11-23-20, 04:30 PM   #10
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
The Invisible Man | 隱形人

https://en.wikipedia.org/wiki/The_In...an_(2020_film)
https://www.imdb.com/title/tt1051906/

之前趁iTunes特價$58買咗The Invisible Man (隱形人)睇,
無睇過1933年版The Invisible Man,
睇之前誤以為呢套電影係2000年Hollow Man的續集添…
一樣有科幻、驚慄片元素之外,
呢套仲有復仇片元素添。

好彩佢搵Elisabeth Moss做女主角,
因為套戲有近3/4時間都係影女主角大頭表情同對"空氣"做反應,
如果請個無演技純靚女花瓶演員做會悶好多。

睇埋追加內容先知,
雖然套戲設定個故事背景發生係美國,但其實係澳洲拍攝的。

Everything Wrong With The Invisible Man In 14 Minutes Or Less
https://www.youtube.com/watch?v=q1_ZOXea_Mw

【谷阿莫】他穿隱身衣偷偷潛入她住處,偷偷住在這,偷窺著她的一切2020《隱形人》
https://www.youtube.com/watch?v=XuMC0mE3ous
IDGAF 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
The Invisible Man, 隱形人

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[西片] The Invisible Man (TBA) | Universal’s Monster Legacy david 電影版 2 03-04-19 05:32 PM
[西片] The Invisible Man (2018) | Johnny Depp david 電影版 0 08-03-16 11:29 PM
有無software可以睇到人地icq有無invisible自己 普通人一個 手機資訊/電腦軟硬討論 12 07-24-05 07:09 PM
icq轉左online status,但佢自己又立即轉做invisible...點解咁........ 普通人一個 手機資訊/電腦軟硬討論 1 10-02-03 01:27 AM
ICQ點先可以睇到invisible o既人呀????? Funny 手機資訊/電腦軟硬討論 26 05-26-03 12:30 PM

現在的時間是 02:24 PM

手機版 | APP版